Mamma, Hedda och Klara!; januari 2005

Mamma, Hedda och Klara!; januari 2005

Här är mamma  med två av sina Älskade brnbarn - Hedda och Klara.


Mamma

Mamma

Inte världens bästa bild - men världens bästa mamma! Detta är på Linus dop - berättandes, levande, glad!


Min älskade mamma...

finns inte längre med oss, hon finns hos Tjipp. Han somnade in, för att Aldrig mer, vakna i natt. Vi hämtade hem henne från sitt kära Ekö i går kväll, då hade hon varit dålig sedan söndags.  Influensa, trodde hon... Men hon hade svårt att gå och prata igår när vi hämtade henne, men hoon hade insann fått i sig vätska, med citron och salt. Hon ville inte åka till sjukhuset, trots att vi tjatade, hon ville somna i Sin säng... Och hon somnade - för att Aldrig mer vakna... Pappa hittade henne på morgonen. Så ofattbart. Så groteskt. Det gör Så ont. Hon fattas mig. Det skär i bröstet. Hon har alltid funnits och nu finns hon inte. I det Lilla, i det Stora - för oss och våra barn. Det funkar inte. Inte mamma, som var så full av Liv, Skratt och Kärlek!
Jag kommer Alltid att ångra att vi inte åkte till sjukhuset direkt. Jag Vet att det var Hennes vilja, jag Vet att det kanske inte hade gått att göra något - men Kanske hade hon blivit bra - kanske hade hon kunnat leva i 25 år till. Hon blev inte ens 60...
Min Älskade mamma!

Tja...

Än en gång har jag bevisat att jag inte kan höger och vänster - det är ju hans Vänstra öga som är något mindre... fast än så länge är det nog mest jag som ser det...

Vädret ser ut att bli bättre idag. Anders och Klara har åkt till jobb och dagis, och FLinus ligger nere på en filt (Anders fick väcka honom när han åkte och bar ner honom - jag vågar inte ta honom i trappan), och jag borstar tänder och uppdaterar bloggen...  Troligtvis kommer en vän och hälsar på idag - hopaps det! Annars får nog Anders jobba lite hemifrån i eftermiddag - en hel dag klarar jag mig inte själv ännu - eller det är klart att Jag skulle göra, men till vilket pris?

Nu är tanborstningen klar och jags ka gå ner och pussa på min Älskade FLinus! Pussa på någon ni oxå!

Här kan du läsa om torticollias:

http://www.bostream.nu/torticollis

som kan vara det som är "felet" på vår älskade pojke. Det är inte säkert, vi har inte fått någon diagnos, men misstanken är den... Och nu de senaste dagrna tycker jag även att ett öga är mindre (det högra) - vilket kan vara en bieffekt läste jag nu ikväll... Jag har dock trott att det beror på hans kladdiga ögon och en liten förkylning... Jag får nog ringa och ligga på dem snart!

Just nu ligger min älskade familj i bubbelbadet - önskar att jag hade kunnat göra det med, men det tillåter inte knät. På lördag ska stygnen tas bort. Klara och jag har bakat en äppelkaka som vi har ätit av - gotgottigottgott!

Var rädda om varandra!

mitt stolliga liv

För det första så skulle nog inte så många fler än jag ens tänka tanken att försöka ta han om två barn när man har nyopererat knä, och kanske ännu mindre försöka ta sig utanför hemmet. Men idag hjälpte Anders mig in med barnen i bilen och jag körde dem till Helen (som vi hjälpa mig in med dem i huset) och sedan åkte jag till sjukgymnasten, där jag väntade mig en utskällning eftersom jag går med kryckor fortfarande. Men tvärtom - han sa att det vasr en myt att meniskoperationer ska gå så lätt - och speciellt (såklart)den yttre som jag har skadat... Dessutom sa han att det var tur att de öppnade för det hade aldrig blivit bra - och det känns rättså bra att höra när man börja tvivla....Så jag fick ett träningsprogram, och så kommer de att göra tester med jämna mellanrum för att se om jag har tränat...
Sedan åkte jag till Helen som hade tagit han om mina barn (tack) - och just det, jag stannade till och haltade ut och köpte en liter jordgubbar oxå... Sedan fikade och åt vi lite mat innan jag packade in, med Helens hjälp, barnen i bilen - tog svängen förbi sjukgymnasten oxå eftersom jag glömde jackan där, och åkte hem. Anders jobbade hemifrån och hjälpte, mig in med barnen.
Slut. I huvudet. I kroppen. Helt slut. Klart slut...

fler fotbollsfans

fler fotbollsfans

Kusin Hedda!

fotbollsfansen laddar inför åttondelsfinalen; 24 juni

fotbollsfansen laddar inför åttondelsfinalen; 24 juni


Anders matar Linus med blandad kompott; 23 juni

Anders matar Linus med blandad kompott; 23 juni

Full koncentration och ändå gick det så dåligt!

Midsommarflicka!; midsommarafton 2006

Midsommarflicka!; midsommarafton 2006

En underbar midsommar med en underbar liten midsommarflicka!


Träningen fortsätter!

Träningen fortsätter!

Eric fungerade som bollplank! Bilderna är tagna den 19 juni.

Träningen börjar tidigt!

Träningen börjar tidigt!

Anders och Limpan spelar boll! Linus skrattade så han kiknade!


Klen

Jag är nog klen... Det gör ont! Kan knappast gå på benet - man Ska ju börja gå och stå på det, och göra sina övningar! Det känns som om benet inte bär. Precis på det stället som jag hade ont innan operationen... Så han har nog tagit bort på rätt ställe i alla fall!

Limpan ligger och pratar i sängen, väl omringad av täcken och kuddar för att inte rulla ner. Anders har lämnat Klara på dagis. Om ett par timmar kommer farmor och farfar. I kväll åker de och hämtar hem Libanonkusinerna! Jag trodde att jag skulle klara mig bättre själv, trodde att jag skulle kunna köra bil och kanske ska jag i alla fall övningsköra lite ikväll så får vi se... Och hade jag inte haft Limpan hade jag nog klarat mig bättre! Det är ju så svårt att förflytta sig med honom, och kryckor...

Idag ska jag pyssla in lite nya bilder på bloggen - så välkomna tillbaka!

Varit hos läkaren

Läkaren tog oss på allvar, och förstod vår oro. Han skickar en remiss till en annan läkare. Det känns skönt. Kasnke är det bara så att musklerna är sämre på den sidan och då behöver han lite sjukgymnastik. Han Kan ju vända huvudet åt andra hållet - men gör det inte gärna. Och så fick han spruta. Han tittade även på magen - men tyckte att vi kunde avvakta med det lite till. Nu har han ätit en massa, och fick åka en runda med farfar i vagnen. Alltid lika glad och go - älskade lilla vän! Klara cyklar. De skulle en runda till lekplatsen. Och jag ska vila mitt knä lite.

Ha en fortsatt bra dag!

föräldrar fick ett brev från dottern - tänkvärt!

”Brev från dottern...

En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng.
Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand.

Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och
stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar -
speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora
motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är
redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i
skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare
tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till
hans vänner.
I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som
helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botemedel
mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte oroa er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och mr
Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli
skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får
ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och
ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, ett kan
knappast bli bättre!).
Oroa dig inte Mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara
på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa
era barnbarn.

Puss Puss
Emma


P.S
Pappa, detta var inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra
och kollar på TV. Jag ville bara få dig uppmärksam på att det finns värre
saker än, som du uttrycker det,


- ATT SVERIGE FÖRLORAR PÅ SATANS STRAFFAR!!!”

ska till BVC idag

Jag ska till BVC-läkaren idag och "visa upp" Limpans huvud som hänger snett nedåt höger så gott som hela tiden. Han Kan vända det åt vänster och han Kan hålla uppe det, men ofta hänger det lite snett till höger. Jag fick kontakt med en annan mamma som hade en dotter med samma sak och en sjukgymnastkompis till mig gjorde mig uppmärksam att det kunde vara typ nackspärr som han ådrog sig i samband med förlossingen. Han kom ju ut med en hand och huvudet först - hängde där till nästa krystvärk, och då kom han ut. Jag har länge sett detta, men tänkt att det är för att han inte är så stabil eller att det "är en hjärnskada" och då ville jag inte veta mer och förträngde det länge. BVC verkade inte så oroliga och tyckte mer att jag skulle få en tid fför att inte jag skulle vara orolig... Och kanske är det ingen fara, men det kanske är något som man kan göra och då vill man ju kunna hjälpa honom med det!

LilleMan ligger fortfarande och sover i min säng, vaknade en gång vid ca 5 och ville ha lite mat och somnade om. Nästa vecka när pappan börjar sin semester är det tänkt att nattammandet ska ta slut och han ska få flytta till eget rum - får se hur det går! Anders och klara har åkt iväg - så jag är ensam hemma med Liten och kryckor... Jag kan förflytta mig en liten bit utan... Men han är på övervåningen, och jag kan inte gå i trappa med honom - så vi får vara på övervåningen tills Anders föräldrar kommer och skjutsar oss till BVC. Tur att jag har en hyfsat nöjd kille! En av farmor elelr farfar hämtar Klara på dagis och en skjutsar oss. Anders möter upp på BVC, och åker sedan och jobbar en stund till. Troligtvis stannar farfar en stund i eftermiddag hos oss när farmaor åker till frissan. Tänk vad jag ställer till det!

Knät blir i alla fall sakta bättre, på onsdag ska jag till sjukgymnasten.
Ha en skön dag!


Jobbigt trött...

Det är jobbigt att ha ont... Men det är nästan ännu jobbigare att inte kunna göra allt som jag vill... allt som jag ser behöver göras... att behöva be om allt... att inte ens kunna bära Linus från ett rum till ett annat... vattna blommorna... eller dammsuga... När man inte Kan göra saker - såser man massor som behöver fixas med... Kanske inga stora saker, men alla de små som man pysslar med hela dagarna. Plocka undan, hänga tvätt, laga mat... Visst kan jag göra en del - men mycket tar inte ens dubbelt så lång tid, utan kanske den fyrdubbla tiden + att det gör ont...
Trött... Trött på min kropp... Trött på det onda... Trött på att vara den jobbiga... Trött på att vara den som klagar... Trött på att se saker som behöver göras men inte klara av att göra dem... Trött på att behöva säga ifrån vad som behöver göras...
Nu ska jag nog försöka plasta in mitt ben och ta en dusch - kanske känner jag mig piggare sen?!
Godkväll!

ensam hemma

Det är väl ungefär bara jag som kan utsätta mig för att vara ensam hemma med två barn utan att gå gå... Men det går! Anders är och tränar hundarna och vi stannade hemma. Linus blev parkerad nere och Klara tittar på film. Och faktum är att efter att ha tagit medicin så kan jag gå lite utan kryckor nu! Det går fort framåt (ja inte när jag går - men jag gör stora framsteg, även om mina steg är korta...).

Midsommar har varit super! Utan supar för mig dock - både ammar och käkar starka piller som snabbt kan ge andningsproblem... Vi var på Ekö med trevligt sällskap - tre barnfamijer och tre singelpojkar. Vi åt gott och alla hjälpte mig med Limpan när det behövdes. Anders är ju, som alltid, en riktig pärla som sliter utan att klaga! Jag var riktigt dålig när vi åkte ner och hade svårt att ta mig i och ur båten (faktum var att jag trodde ett tag att jag skulle få stanna resten av midsommar i båten... men på nåt sätt tog jag mig upp!), och kände att jag nog hellre hade stannat hemma. Men vi hade lovat Klara och hon ville gärna åka och när vi väl var på plats så var det jättebra! Klara hade så roligt med grannflickan som är lika gammal - de har lekt Hela dagarna!

I morgon ska jag till läkaren med Linus - hans huvud hänger ju neråt höger och det gör mig mer och mer orolig. Nu har jag hört att han kan ha sträckt sig i samband med förlossningen - han kom ju ut med huvudet och armen först och sedan hängde han där till nästa krystvärk, när jag trodde att han hade åkt in igen... så det är väl inte omöjlight att det hände något då. jag har inte tänkt på det så mycket tidigare - mer än då och då. Har väl trott att han är svag i nacken osv. Men så berättade en vän till mig att det kan bli så, och samtidigt läste jag om en annan som hade en dotter med samma problem och som hade fått sjukgymnastik tiidgt - helst innan tre månaders ålder...

Sverige åkte ur VM igår mot Tyskland - efter att ha släppt in två mål innan tretton minuter, fått en utvisad och missat en straff...

Ha en fortsatt skön helg!


Hittade en jobbanonns!

Kanska ska jag söka den?! Fast ju nu duger jag ju mest som kossa, fast ja klarar nog enklare frisöruppdrag, körkortet finns kvar (även om det säkert inte rekommenderas att köra bil just nu...), växeltelefonistens uppgifter kankse jag oxå klarar nu - ja, jag tror jag söker, men först vill jag ha Semester!



Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning.
Du får ansvar för följande områden:

· Organisation och Ledning
· Transport
· Inköp
· Vård och Omsorg
· Verkstadstjänster
· Andra påkommande uppgifter

Lön: 0 kr
Semester: Anställningen kräver tillgänglighet året om. Eventuell korttidsfrånvaro måsta avtalas långt i förväg.

Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i familjen och inte kommer i konflikt med uppgifterna som Mor.

Avgörande krav: Kvinna

Önskvärt: Egen förmögenhet.

Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort.
Du måste kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarn som gallskriker i baksätet och äldre barn som bråkar högljutt. Du måste kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet i att hänga utanför klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du måste kunna planera menyer för envar aptit i minst 18 år framöver.
Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, det krävs också att det ständigt skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för kontroll med budgetförslag, klagomål och förhandlingar.

4. Vård och omsorg.
Du måste kunna fungera utan sömn upptill sex dygn, medan annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste kunna visa duktighet i vård av patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning är högt uppskattat i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är dessutom önskvärt.

6. Skräddare.
Du måste kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen.

7. Frisör.
Du måste kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en fors av glåpord.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter vid underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du måste också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent.
Du måste kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur, efter att ägaren har tröttnat på dom. Ofta förekommande utfodring och rengöring av burar är nödvändigt. Du måste vara duktig i att hantera grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt.
Du måste vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du måste kunna hålla en diskussion i gång i telefon medan ett barn klamrar sig vid ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du skall utfodra tonåringar som pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du måste kunna starta gräsklipparen, använda övriga trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du måste kunna numret till giftinformationen, och du måste hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskärning av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du måste kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och vid personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att uppmanas att träna lagspel i alla sorters väder, och att uppmuntras till att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs.

Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner. Och du får självklart ansvar för julfirandet!


Fan

jag skrev fel... Det blev ju inte 1-1 - det blev 2-2! Lite såsig i huvet tror jag!

Jag har i alla fall sovit rättså bra i natt. Även om minsta lilla rörelse gör ont. Nu ska Klara lämnas på dagis och Anders ska jobba förmiddagen hemma. Jag har insett att jag inte klarar mycket själv - och allra minst ta hand om en liten parvel... Jag kan ju inte bära honom när jag knappt kan gå själv Med kryckor... Men som ammande kossa duger jag än!

Vi åker till Ekö ikväll - känns lte jobbigt, men bara jag väl har kommit dit så ordnar det sig! Ha en bra dag!

Ajajaj...

Nu är knät opererat. Jag hade intalat mig att det inte skulle göra så ont - men det gör det... Men jag lyckades i alla fall vila ordentligt på uppvaket - gjorde inte som förra gången och låtsades att jag var pigg lååångt innan jag egentligen var det... Jag körde inte hem heller. Och såklart var det lite sämre än vad någon trodde (?) - mneisken hade en ovanlig, deformerad form och en spricka. Läkaaren tog bort en bit av den, så nu väntar sjukgymnastik.

I natt var jag lite orolig att jag inte skulle kunna opereras - jag hostade och hostade. Jag ville såklart inte, men samtidigt ville jag få det gjort, men jag var tillräckligt frisk för en operation i alla fall. Men det blev inte så mycket sömn... Först spelade Sverge - och de spelade Bra åtminstone i andra halvlek och det blev 1-1 (så nu går de vidare till åttondelsfinal mot Tyskland) - och sedan tog det ett tag innan  jag hade kommit till ro, hostande och hungrig (bara för att jag visste att jag inte fick äta efter tolv), läst ut boken, tittat på slutet av en film och kissat, somande jag för att vakna av att Kenzo var dålig i magen Igen... Sen somnade jag om, ch sen vaknade Lilleman, jag somnade om och sov gott ett par timmar.

Lilleman hade skött sig så bra - mormor passade honom. Han tog sovmorgon till 10.30, och hade varit rättså nöjd.

Imorgon åker vi till Ekö och firar midsommar.

Regnet det öser ner

men vad gör väl det?! Kanske är det skönt att slippa vattna det nysåda gräset, dricka te utan att få värmeslag och kunna sitta vid datorn utan att få solabstinens? Fast om jag ska vara ärlig - så vattnar jag Gärna! Och jag kan dricka te (eller vara utan) även om det är varmt! Och sitta vid datorn kan jag göra senare elelr på kvällen... Jag vill ha sol! Men okej - det gör inte så mycket om det regnar Idag - men risken är ju att det blir en trend. Nu kommer sommaren att regna bort - vi har varit med om det förr... (Fast om jag ska vara riktigt ärlig - så regnar det inte Just Nu...)

Ikväll är det match - Sverige mot England. Börja be bönen! Jag tror att det kan behövas! Jag hoppas att de Spelar lite mer - frågar lite mindre, det är nästan som om de frågar varandra/Lagerbäck/publiken/världen om lov innan de passar. Och så hoppas jag att de gör lite fler mål och ännu fler än vad England gör!

Igår var Sandra och Eric här. Trevligt! Klara älskar att busa med dem! Linus fick spela lite fotboll och hans krattade med hela ansiktiet - jag ska lägga upp lite bilder på hans fotbollskarriärsperimär nån dag!

Imorgon är det knäoperation för min del - känns inte helt roligt... Lite snorig är jag, och fortfarande lite hes, och det får man ju inte vara - men jag ska kurera mig ordenligt, för även om jag inte vill opereras imorgon, så vill jag heller inte skjuta på det...

Ha en bra dag och vårda brännan! Och heja på Sverige!

En upptäcksfärd på en ö hanns oxå med!

En upptäcksfärd på en ö hanns oxå med!


18 juni; Klara seglar!

18 juni; Klara seglar!

Anders och Klara fick följa med familjen Winninge på en segeltur i Ronnebys skärgård! Tyvärr var det inte så mycket vind - så det blev mest motor och en trevlig dag!

... och närmare!

... och närmare!


Han kommer närmare...

Han kommer närmare...


... sakta...

... sakta...


Linus närmar sig sakta...

Linus närmar sig sakta...


14 juni; Linus & Alexander ligger på en filt

14 juni; Linus & Alexander ligger på en filt

Jag fick lov av Alexanders mamma att visa dessa underbara bilder på de två pojkarna som är nästan lika gamla... Det kommer mera...

14 juni; Klara badar

14 juni; Klara badar


11 juni; Linus sover i skuggan av ekarna

11 juni; Linus sover i skuggan av ekarna


8 juni; Klara tar ett bad i Linus Lilla badbalja

8 juni; Klara tar ett bad i Linus Lilla badbalja


Läget idag...

Finns massor att göra... just nu ligger Lilleman och är inte helt nöjd på sin filt, golvet behöver dammsugas och tvättas (i natt steg jag upp och sanerade efter en hund som varit dålig i magen, så det är delvis avtvättat), fixa i albumen, beställa en ny omgång kort, gå ut med hundarna, vattenspridaren behöver flyttas, en blomma behöver planteras om, vattna blommorna, lägga upp bilder på min blogg, (men de är i kameran som är i en segelbåt, så det får vänta) - men mest ska jag vara tyst, vårda min hals som är hes, mysa med Lilleman - K och A är ute och seglar med några vänner - och kanske passa Sofia.

Förresten på denna Lillastunden (ca 2 minuter har Lilleman tystnat = förmodligen somnat!)...
Ha en skön dag!

Sommarlov!

Idag fick jag sommarlov! Jag åkte till jobbet för att höra Den blomstertid nu kommer, se glada och förväntansfulla skolbarn, betygsutdeklning och äta tårta - då känns det lite mer som sommar. Det är kul att träffa kollegor och elever - de vill veta när man kommer tillbaks, och jag vet inte... Kanske börjar jag jobba lite efter jul nästa år elelr är jag ledig hela våren oxå... Jag kan inte säga att jag saknar det så mycket - men kanske skulle det vara bra för min försoffade amningshjärna?! Alla säger "vi måste ses" - och samtidigt Vet man att det är något man säger. Vi kommer inte att höras, alla har nog med sig själva...

Solen skiner. Och vi får nog ta en sväng till badet sen. Sverige vann igår, 1-0 - kanske tack vare bönen som Eric skickade till mig och som hördes i stugorna:

Forward vår som är i anfallet
Henke varde ditt namn
Zlatan din like
Se dina inlägg,
såsom i himmelen så ock på marken
Vårt dagliga mål ge oss idag och markera deras mittfält,
såsom ock vi markerar att vi stöttar de gulblå
och inled oss inte i underläge,
utan fräls oss ifrån Roque Santa Cruz.
Ty bollen är din och Mellberg och målvakten i evighet.
Allbäck






5 månader!

Idag blir Lilleman 5 månader! Han väger 7190gram och är 67 centimeter. Glad och pigg - när han inte sover. Han ligger fortfarande och slumrar i min säng. Igår var jag borta på kvällen och hjälpte till på en lydnadstävling - han fick mat av mig vid 13.30 och sedan klarade han sig med gröt och Flaska (som gick Riktigt bra för första gången) till jag kom hem och han fick äta lite vid 22-tiden! Stora killen - behöver snart inte sin mamma mer?!

Lästa Joe Labero idag i tidningen - om hans favoritställe i Småland, och då minns jag hur han satt mitt emot oss hemma hos mammas och pappas vänner och trollade, och när han var i vår sommarstuga och plockade fram några tricks... Inte ens då, för länge sen eller när man satt Så nära honom, kunde man komma på hur han gjorde. Fast när vi jobbade vid några av hans föreställningar en gång så uptäckte man lite varje gång - nåt som misslyckades osv... Men häftigt är det!

Ikväll är det ödesmatch för Sverige i VM - spännande. Mot Paraguay. Men innan dess ska vi hinna träna sök med dogsen, och såklart en massa annat oxå. Just nu är Klara på dagis och som sagt Lilleman sover, så just nu dricker jag te (det var länge sen jag var sugen på det - det har ju varit tokvarmt några dagar, och nu är det inte alls så varmt) och kikar lite på nätet. Jag kasnke ska träna lite med Kenzo - blev rättså sugen på det igår när jag tittade på lydnadstävlingen. Av 21 hundar var kanske 5 roliga att titta på - ingen motivation, ingen glädje eller koncentration fanns hos många. Kanske och Förhoppningsvis blir det bättre  Om de fortsätter... Lycka till - Sverige och alla hundtränare!


Sa upp mig i natt....

Jag tittade på Grey - underbara Grey. (Tack Helen för alla inspelade stunder jag fick i höstas innan tekniken hade nått vårt hem!) Gick och la mig i det varma sovrummet. Linus hade somnat några timmar tidigare men inte ätit så mycket gröt, klara sov och Anders hade slocknat. Läste lite och håller på att somna in när jag hör små tassar komma - Klara har vaknat, väldigt ovanligt och det som var ännu mera ovanligt var att hon hade kissat i sängen. Byter snabbt i sängen och båda somnar igen - men jag hinenr knappt somna förrän Lilleman börjar böka i sängen. Hoppas in i det längsta att han ska somna om, klockan är ju bara typ 12 - alldeles för tidigt att vakna och få mat... Men tilllslut så vaknar han på ritkigt och jag ger honom mat - känner att om jag inte får sova en Hel natt snart så lämnar jag in, slutar som mamma. Mammalivet har inte varit speciellt jobbigt - Linus är en exemplarisk bebbe, men nu har jag kommit till den punkten när jag känner att han bör äta Mindre och istället känns det som om han äter Mer på natten... Ligger där och tycker lite synd om mg - han vaknar med jämna mellanrum (säkert inte speciellt ofta och vi somnar ju om snabbt igen), och snart inser jag att det int är mig det är synd om utan Lilleman - som har blivit tokförkyld igen. ångrar genast mina uppsägningsplaner och låter honom snutta med gott samvete.

Jag har bakat kladdkakemuffins (återigen tack helen!) och ska snart väcka Lileman som fortfarande sover i sängen för vi ska snart ge oss av till sjön - faktiskt tog jag mitt premiärdopp igår! Vi ska träffa Linda och hennes barn där. I kväll är det lydnadstävling på klubben - endast ettan, men jag kasnke tar en sväng dit - kasnke utan barn för att känna mig så gott som normal, fast då kommer jag å andra sidan känna mig halv, naken och ensam...

sommar!

Nu är det sommar! SOl! Blå himmel. Undra hur länge det varar? Idag är K på dagis en stnd innan vi ska till Strandbjörket och träffa Hanna och John! Ni skulle sett hennes lyckliga min när jag berätatde att vi skulle träffa dem! L ligegr ute oh sover i sin vagn. Vi har varit ute och gått en runda med hundarna. L ska till BVC idag - 4månadersdagen nämar sig och det är dags att mäta och väga. Sedan får det aksnke bli ett dopp i det blå - nja kanske inte för mig, men för K i alla fall!

Dags att gå ut i solen och njuta - njut ni oxå!

operation, igen...

Trots att jag har sagt att jag Aldrig mer ska operera (hur man nu kan säga något sånt - det är väl inget som Jag direkt bestämmer) så blir det operation av knät om en och en halv vecka. De misstänker menisken och har bestämt att göra en titthålsoperation. Så, sen mitt korkade uttalande om "inga fler operationer" - det hade väl funkat om det var skönhetsoperationer vi snackade om, men det är det ju inte... (Fast det är sexigt med ärr - i alla fall när man pratar om Salming har jag hört...) - så har jag gjort tre operationer på nästan ett år - två skrapningar och så nu en knäoperation.

Nog tjatat om det - idag har Limpan och jag tagit en promenad med hundarna och sen väntar städning, vi ska ha lite folk här som gick lärarhögskolan med mig. Nu hopaps vi på fint väder och att sommaren kommer på allvar i helgen!

Ha en skön helg!

Stolleproven fortsätter...

Igår fixade vi först i trädgården, klippte gräs osv innan vi bjöd grannarna på fika - hemgjort rabarber/hallon paj - samtidigt ringer det ett par och vill titta på Bugaboon som vi hade annons på Blocket. Så vi sätter igång att fixa iordning den. Sen är det dags att åka till agilitytävlingen som vi hade lovat att döma, Anders kör och köper mat på McDonald och jag börjar sätta upp bana. Samtidigt som maten anländer så kommer vagntittarna. Jag åt inte så mycket... De bestämmer  sig för att fundera en stund... Tävlingen börjar. Lilleman sover och Klara är en duktig tjej. Jag hade sagt att endast en av oss kan hjälpa till eftersom vi skulle ha med barnen - och man vet ju aldrig, men de hade fixat på tok för lite funktionärer och jag gillar inte när det inte flyter, tar på mig alldeles för stort ansvar och jobbar som en gnu för att få i ordning banan, hjälpa tjejen i sekriteriatet som aldrig har skrivit förr, hjälpa ögonen som inte kan något om agility, se till så den enda hinderfixan gör det hon ska, försöker underhålla Klara och hoppas att Linus sover, blir speaker för hon som är det ska tävla... När vi ska börja bygga om banan så är Klara kissig, jag frågar en gammal vän om hon kan följa med henne - det går bra och sedan blir K bjuden på jordgubbar av dem - och efter en stund dyker såväl kusiner som mormor och morfar upp. Mamma tar hand om L när han vaknar, jag ammar lite i farten och K följer med kusinerna. Anders lyckas döma väl. Endast en riktigt tabbe gjorde vi när vi glömde byta ut den lilla slalomen till de stora hundarna - så det fick bli en omstart på ett par hundar. Vagnvelarna bestämemr sig för att sänka budet och vi accepterar och de kommer och hämtar vagnen. Vi får mat hos kusinerna innan vi åker trötta och illaluktande hem...

Nu ska dagens stolleprov snart fortsätta - jag och Linus har tagit en promenad med hundarna i det Vackra vädret, K är på dagis och ska alldeles snart hämtas. Sedan väntar röntgen av knät i eftermiddag. Kanske ska jag involvera mamma i detta?!

ful eller fin?

"Mamma är jag ful eller fin?" frågade K när hon kom med en av de värsta tänkbara kreationerna; lila snobbenstrumpbyxor, vit tröja under en tunn sommarklänning med turkos blommor... "Älskling, du är alltid söt!" Och så åker vi glatt in till stan... Nu äter Lilleman lite, och sen väntar städ, blomplantering, blomvattning, kenzoträning, gräsklippningshämtninng och så är vi bortbjudna ikväll...

Dagen idag

Sitter här, dricker te, kollar lite - barnen tittar på bollibompa (nä, nu hör jag K:s steg i trappen, och hon sjunger, hon pratar om att borsta tänderna, slår in en blomma i en duk och ger till mig...) - funderar på vad jag ska göra idag... Har just läst om en treåring som kasnke blev vittne till hur pappan slog ihjäl mamman. Så många öden. Nu mer än oftast tycker jag - jag tänker på Bobby, de två flickorna osm blev våldtagna av styvpappan till en av floickorna (hon som även dödades av honom)... Listan kan göras lång, och fruktansvärd...

Jag och mamma ska åka in till stan och köpa lite blommor, fixa lite. Sen får jag nog ta fram dammsugaren och vattenkannan. Men Nu måste tandtrollen skrämmas bort och Mamman fräschas till!

Ha en bra dag!

helgen...

Ja, inte speciellt mycket ovanligt har hänt... Började som vanligt med sökträning. Gick en långpromenad, pysslade i trädgården. Och idag kom Gunnar och hjälpte oss med jordhögen. Sen åkte vi till Sandra och Eric och fikade och åt pizza - innan vi åkte hem och planterade, stoppade barn i säng och uppdaterade bloggen - med egentligen Ingenting!

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Och så sov han igen!

Och så sov han igen!

Underbara bebbe!


Och när han inte sov - filosoferade han nöjt i sin vagn!

Och när han inte sov - filosoferade han nöjt i sin vagn!


Klara i Mattisborgen!

Klara i Mattisborgen!


Fast Linus sov mest!

Fast Linus sov mest!

Blir ni förvånade?!


Klara i Bullerbyn; 2/6

Klara  i Bullerbyn; 2/6

Vi besökte Astrid Lindgrens värld. Det var en strålande dag och Klara  (och vi andra) njöt!


Marianne ger Linus reiki

Marianne ger Linus reiki


Syskonens fötter!

Syskonens fötter!

Undra om de har ärvts pappas?!


Nelson; 28/5

Nelson; 28/5
Mariannes och Tommys katt!


8 minuter

Vad kan hända på 8 minuter? Egentligen hur mycket som helst - om man bara har tur, eller otur...
-Det tar 8 minuter i ugnen för pizzabullarna att bli färdiga.
-Lilleman sover i vagnen utanför - han kanske vaknar...
-Klara tittat på en film - gissa vilken? Törnrosa såklart. Den kan ta slut - och då blir det kris...
-Jag skulle hinna träna lite med kenzo - men jag har redan kört ett pass med honm idag...
-Jag skulle hinna hänga tvätt - men det hannjag göra innan de där 8 minuterna i ugnen började...
-Jag har hunnit kolla in några hemsidor - bland annat webbisar i Kronoberg. Vi väntar, fortfarande på övertid och imorgon tre veckor över på en kompis bebbe... Den skulle kunna hinna födas på de här åtta minuterna...
-Jag hinner tänka på Anders - som kommer hem ikväll om allt går som det ska...
-Och jag hann uppdatera min blogg! Och har fortfarande ett par minuter kvar!