30/4; dansk skalle

Även i Vederslöv händer det grejer! Bara så att ni vet!

Idag ska Sandra och jag åka till simhallen med barnen. Anders ska jobba halvdag, så vi träffas nog inne i stan och äter lite lunch. Ikväll blir det brasa i Moheda. Och imorgon stannar barnen i Moheda och vi åker till Smålandstenar och tävlar lydnad och ställer ut för brukschampionatet - det blir andra gången han ställs ut i sitt liv!

Ha en bra dag!

Inget toppresultat - men ingen direkt besvikelse

Eller jo, det är klart att man är besviken. Men sen så tänker man på vilken duktig hund vi har! En av de bästa! Inte just idag, men i det stora hela. Allt kunde ju tagit slut innan han ens fyllt tre år... Den där dagen när veterinären sa att det var det värsta som kunde hända... Han hade haft svårt att hoppa - tre gånger... En gång in i bilen, en gång över ett agilityhinder och en gång över ett lydnadshinder. Vi skulle åka till veterinären "för säkerhets skull". Men när veterinären fick se plåtarna och sa att det var L7S1 så var förtvivlan stor. Men efter en månad när de hade gjort en kontraströngten och sa att det inte behövdes göras något så kändes det trots allt ganska bra. I någon månad, tills vi kom hem från en cykeltur, Kenzo och jag, och bakbenen släpade efter honom... Han opererades efter bara några dagar. Lång konvalecens blev det - ungefär ett år. Och det är inte det enda som har hänt genom våra år - jag har brutit foten (när vi spårade), fött två barn, opererat foten och knät (två gånger). Nu har vi trots allt haft turen att kunna köra med vår lilla hund båda två - annars hade det inte blivit mycket karriär...

Men som sagt, karriären och hans liv, kunde blivit väldigt korta... Vi är nöjda. Även om han inte kvalar in till SM i år - så är han bland de tjugo bästa i Sverige, han har tagit fem cert, och han ska tävla elitlydnad.

Besviken ska man väl ändå bli. Han kan ju så mycket - det är synd att man inte får till allt samtidigt. Och om man inte blir besviken så kan man nog aldrig bli bättre. Men det är skönt att man ändå kan känna sig hyfsat nöjd.

Kram

djurplågeri

Det är inte mycket som får mig att bli så upprörd som djurplågeri. Så oskyldiga. Så oförmögna att tala om vad som är fel. En liten valp får ta emot så mycket vrede. Fy fan!

Ingen höjdardag på tävlingsbanan

Kenzo hade gjort ett bra sök - bra ,markeringar och djupt och fint - Men det hade blivit några stopp! Och det har det inte varit på Mycket länge. Betygen blev 8. Och på uppletandet fick han 3 föremål och 6,5.

Sandra och Eric har varit här. Trevligt. Nu ligger Linus och sover och Klara är på utflykt med grannen och hennes mormor.

29/4; Anders tävlar

Anders är och tävlar. Linus är lite kinkig - både förkyld, frustrerad och ont i tänderna tror jag. Vi har inte något speciellt att hitta på idag och eftersom vi inte har några bilstolar hemma så får vi hålla oss hemma. Men solen skiner så efter lite städning inomhus tar vi nog en dag ute - Linus tycker mest om att vara ute!

ha en skön dag!

Anders och Klara på studsmattan!

Anders och Klara p? studsmattan!


28/4; Anders, Klara och Linus på traktorn skapandes en green!

28/4; Anders, Klara och Linus p? traktorn skapandes en green!


27/4; Linus på bilen

27/4; Linus p? bilen


Emilia och Klara

Emilia och Klara


Linda och Alexander

Emilia och Klara


Linus

Linus


Älskade Syskonen!

?lskade Syskonen!


25/4; Linda, Alexander, Emilia, Klara & Lionus på studsmattan

25/4; Linda, Alexander, Emilia, Klara & Lionus p? studsmattan


28/4; snabbt inlägg

Ett snabbt inlägg som talar om att vi har det bra- har tränat hundarna idag, fikat, fixat i trädgården och njutit av solen!
Hoppas att ni oxå har det! Imorgon tävlar Anders, men barnen och jag stannar hemma.

hatar tjejer

När vi åkte hem från en vän idag - så sa Klara att "jag tror på att det var på lek killarna sa att de hatar tjejer". Det var två jämngamla killar, en av den brukar hon leka med ofta, och de leker bra och gärna. Men idag lekte de inte alls. Klara var för själv eller lite med de yngre tjejerna.
Stackars lilla tjejen. Så klok. Jag vill skydda henne från alla och allt som gör henne ont. Men det kan jag inte - hur gärna jag än vill och försöker. Jag vet hur ont livet kan göra, hur elaka människor det finns. Hennes liv har bara börjat...
Älskar henne!

26/4

Jag känner mig trött - lilleman sov dåligt i natt, eller åtminstone lät i sömnen så att hans mamma inte kunde sova så bra. Jag red i går kväll, det gick bra. Det är ju så roligt! Och i går var Linda, Emilia och Alexander här - så kul!

Idag var Klara hemma från dagis - hon ska vara hemma till torsdag nästa vecka pga att det är lite helgdagar nästa vecka och då tänkte jag att hon lika gärna kunde stanna hemma från alla magsjukor som härjar på dagis - kanske kan man slippa?

I kväll spelar Anders golf. Och jag har känt mig lite låg (Klara undrade varför jag satt så, "vadå" "ja så med munnen - som ett streck?!") - saknar mamma otroligt mycket, det känns så onödigt, så jobbigt, så fel! Framför allt när jag känner mig ensam, och låst. Vill kunna komma ut en liten stund, andas. Men Linus är rättså kinkig just nu (vilket han verkligen inte brukar vara - tänder? förkylning? frustrerad?), och då blir livet ännu lite jobbigare när man själv inte är på humör... Och ibland undrar jag om vår lille kille inte skulle börja gå snart... Och jag vet att man inte ska jämföra... Men ibland kan jag inte låta bli att undra om det beror på hans sneda nacke och/eller skelningen. Han har gått utmed saker sedan i augusti och han Kan stå utan att hålla sig - men han verkar feg, och så går det ju fort att krypa... Storasyster Klara gick när hon var 9-10 månader och både Anders och jag gick vid 10 månader - men det spelar kanske ingen roll...

Imorgon ska jag jobba. Kram

bättre

En liten underlig sak till med mig( ja, jag sa ju att jag var rättså konstig) - är att mitt humör skiftar snabbt. Nu skiner solen. Jag känner mig bättre till mods. Lilleman ligger i sängen efter att ha ätit lunch idag (det hör inte till vanligheterna, dessutom var han inte på humör idag - hade väl helst gått till öppna förskolan...)

Och jag klarar inte av att ha långa naglar på tårna. Jag ryser vid tanken, speciellt om någon rör vid dem.

Och sen är jag en sån som aldrig får ut vaxet ur öronen... Istället samlas allt i en klump som måste spolas eller sugas ut... Och just nu kluckar det oroväckande i örat...

Och så har jag fått koncentrationssvårigheter på gamledar... Jag har svårt att hålla mig till en tanke någon längre stund - även om jag anstränger mig... Den ända gången jag lyckas tänka på en sak en hel timme är när jag rider - då hinner jag inte (och klarar inte av) att tänka på fler saker samtidigt. Lite så är det när jag har lektioner oxå - men eleverna gör allt för att få mig att lida av schizofreni, kallar på min uppmärksamhet från alla håll och kanter...

Dags att gå ut i det fina vädret - men först ska jag byta handdukarna på toaletten. Kanske kör jag en ruta med Keno (det är svårt att låta bli att träna...). Men i kväll ska Anders och jag åka in till klubben och träna, farmor kommer hit och passar barnen.

24/4; tårar

Jag gick en runda med hundarna och Linus när vi lämnat Klara på dagis. jag tränade ett uppletande med Kenzo - som gick otroligt bra! Tre skick, tre föremål. Jag hade gömt dem på riktigt svåra ställen bland annat under en rotvälta. Ingen vind var det heller. Varför gjorde han inte så på tävlingen? Idag är den en sån där jobbig dag - när jag saknar mamma väldigt mycket. Vet inte riktigt varför. Vi har börjat fundera över sten till graven - kanske är det därför. Kanske är det för att jag tittade på en dokument precis av en pojke som fick cancer strax efter att hans pappa hade tagit självmord. kanske är det för alla kloka tankar Klara har och som hon delar med sig. Hon sa när det var gympaavslutning i torsdags att "nu skulle mormor varit här, men istället får farmor och farfar komma...", och igår sa hon "mormor hade inte så många vänner, det var mest vi, och ibland bjöd hon Humpe och Malin oxå"... Kanske är det för att jag har tid idag - tid att vara ledsen. Jag funderade på att gå på öppna förskolan - Linus gillar det. Men kände att jag behövde en dag hemma. Jag tittar på Linus och inser att jag inte har orkat med honom på det sättet som jag hade velat och trott att jag skulle göra - det kom så mycket i mellan. Mamma och knät. Jag tittar på honom och känner att jag älskar honom så mycket - samtiidgt som det gör så ont. Jag sköljs över av en känsla av sorg, känner att livet rasar under en (samtidigt som det förväntas att man ska fortsätta leva), jag saknar henne Varje dag, jag tror att hon ringer när telefonen skrålar, jag ser henne gatan (men det var bara en annan gråhårig tant), jag känner tomhet och meningslöshet - samtidigt som man kan känna en enorm glädje till livet, till mina barn. Min sorg går upp och ner - jag kan skratta och vara glad, mina svackor varar oftast inte så länge längre, men jag blir precis lika ledsen när jag blir ledsen som jag blev när hon dog. Jag kan känna mig så oerhört ensam - trots att jag har många runt omkring mig. Jag letar tecken efter att hon finns här på något sätt, i någon form, jag vill känna hennes närvaro - jag vill bli glad när jag tänker på henne, men mest känner jag sorg och ensamhet, tomhet och orättvisa... Tyvärr... Idag rinner mina tårar igen...

"När jag var liten..."
När jag var liten kunde jag trolla, jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet, färdas obegränsat i tid och rum, jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny. Jag jag var liten kunde jag trolla. Det var innan de lärde mig att jag inte kunde.
Av Jonas Gardell


En ängel flög förbi,
Mot himmelen så fri
Men han lämnade sitt leende
på vår jord,
Som en sol som värmer oss
Och som himmels stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets
skeende - med en tro:
Kärleken är

 

Så liten plats en människa tar på jorden
Mindre än ett träd i skogen
Så stort tomrum hon lämnar efter sig
En hel värld kan inte fylla det

Så litet ett människas hjärta är.
Inte större än en fågel.
Rymmer ändå hela världen
och tomma rymder större än hela världen
ändlösa tomma rymdskogar av tystnad sång

 

Ikaros

"När jag tänker tillbaka på min barndom
ser jag skräckbilder tydligast av allt
alla gånger dom skrämde eller slog mej
är dom minnen som hårdast sitter fast
för som barn tar man kärleken for given,
allting annat är mot ens natur
i den stund man tar steget ut mot livet
är man bara ett tillgivet djur.

Men så står snart de vuxna där och pekar
ut den riktning dom tycker man ska ta
alla drömmar dom själva har förvägrats
vill dom förverkliga genom sina barn
är man lydig belönas man och hyllas
revolterar man mister man allt
ingen älskar ett barn som inte lyckas,
ingen älskar ett barn som är starkt.

Men vem besitter förmågan att veta
vad som ryms i en ny individ
och vem kan säja till nån annan hur lyckan ser ut
vem kan säja vad nån annan vill bli.

Låt dina blommor slå rot där det finns jordmån,
låt dina växter få leva där dom trivs
lås inte in dina plantor i ett drivhus,
låt dom få slippa ett onaturligt liv
låt den du älskar få pröva sina vingar
en dag så flyger den älskade rätt
vill du bli respekterad av din avbild
får du visa din avbild respekt."
//Björn Afzelius




Igår jobbade jag - där finns inte mycket tid för egna bekymmer - det är så mycket ändå. Smällare som sprängs inne i skolan. En kille som alltid kommer försent och som jag nästan tycker är skönt när han gör det för då förstör han inte lektionen för alla andra... Jag pratade med honom efter lektionen. En bra kille... De andra lärarna säger att han var helt annorlunda i höstas - vad har hänt? Jag har inte haft någon direkt tid att lära känna honom, få en bra relation till honom... Vikarierade på en lektion - jag hade klassen när de gick i sjuan, nu går de nian och driver varenda lärare till vansinne. Vad har hänt? Jag bestämde att de fick gå efter att det hade varit tyst i 20 minuter. De fick bara prata genom mig. Jag nollställde tiden om de sa något. De fick räkna, eller rita eller meditera - bara de var lugna. Allt gick perfekt. De fick mycket gjort och var lugna. Visserligen fick de sluta lite tidigare - men de fick nog mer gjort ändå än vad de hade fått om det hade varit längre tid och stökigt!

23/4; grattis!

Det största grattiset idag till Christina (min före detta kollega i Halmstad) och Hasse som har fått en son!

Jag har jobbat idag, tränat och beställt glasögon. Ett träningspass med Keno har jag hunnit med oxå - men nu hinner jag inte skriva mer för det är Anna Phil, en kopp te och äppelkaka!

poängen

Totalt sett blev det ju inga höjdarpoäng utan uppletande (som han för övrigt gjorde bra efter tävlingen, då Anders körde med lånade föremål i samma ruta).

fritt följ 8,5 8,5 står i en halt, tränger vänster (men var helt tyst!)
ink. 10 9,5 stod ej helt still
framåtsändande 9,5 8 långt avstånd, snett
kryp 8,5 7,5 vid ngt tillfälle ngt hög, hög i vinkel (brukar krypa väldigt bra!)
skall 9,5 9 lyfter tassarna vid start
metallap. 6,5 6 tappar, dk
tungap. 9 9 sitter snett
hopp 10 10
stege 7,5 8 för ivrig (brukar vara 10...)
platsligg. 10 10

sök 9 9,5 några grunda slag
upplet 0 0

Det blev ett cert och förstaplacering.

Nu är det dags att ta en dusch! Gokväll!

0:a + grym lydnad

Keno nollade uppletandet - endast ett föremål hittade han. Sedan tog de sig samman och gjorde ett bra lydnadspass - skriver betygen senare när de kommer hem. Är det inte dags att få till allt samtidgt snart?

Mia har varit här och ätit soppa, tränat Doris och fikat. Trevligt!

9,25

9,25 på söket - han är med! Han är den enda elithunden som är kvar i tävlingen... Det är nervöst att gå hemma...

Igår var barnen hos Sandra och Eric när vi tränade sök - tack för hjälpen! I går eftermiddag var vi ute i trädgården, finns hur mycket som helst att fixa med. Fint väder, men inte så varmt.

Och i fredags efter att jag hade jobbat (det var länge sen jag jobbade Så mycket - massa lektioner + att jag rättade alla biologiproven) och hade åkt för att beställa glasögon (men inte lyckats.. det slutade med att jag valde hem två par en gång till och det var de som jag tyckte var bäst från början... och ett par av dem blir bara bättre och bättre = det plastiga paret. Det andra jag väljer mellan är de som inte har några bågar bara svart mellan ögonen och svarta skalmar...) så var vi hos Helen och Ulf och åt fredagstaccosen - supergott och tack för det!

Nu ska jag sortera lite tvätt, och kanske byta lite gardiner...


22/4; jag har blivit tagen

Jag har blivit utmanad av Hanne. Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.
Det är ju bara det att hela jag är underlig så det är svårt att skriva 6 underliga saker... Men jag ska göra ett försök:

1. Jag tycker att navlar är oerhört otäcka - framför allt om någon får för sig att känna i min!
2. Jag har en ofantlig ormskräck nuförtiden. När jag var liten försökte jag övertala mamma och pappa om att jag skulle få ha en orm, men det gick aldrig. Men under en helg för några år sedan var jag testledare och figurant på ett MH-prov för hundar, och såg på tok för många ormar och höll på att trampa på några när jag skulle vara spöke och lilla byte osv... Och efter det klarar jag knappt av att tänka på dem. Och det som kanske är ännu märkligare är att jag har en sådan maskfobi - jag klarar av alla spindlar och andra insekter - men maskar! Denna otäcka rörelse. Det är jobbigt när det har regnat ute och jag måste hoppa över och runt alla tusentals maskar...
3. Jg gilar alla årstider - sommaren som förhoppningsvis är varm så man kan bada och sola, hösten när man får kurs ner sig under en filt och dricka te, vinter då man kan åka skidor och pulka och våren som är så skön!
4. Jag bröt handen på halkbanan - kanske i och för sig inte så underligt eftersom jag har brutit mina händer och fötter på många ställen... Och har en överrörliga leder som har fått opereras många gånger för många...
5. Jag är perfektionist i vissa sammanhang - speciellt när det gäller lydnadsträning... Jag har tränat på att inte vara det. Se lite mer helheter, och inte snöa in mig i de små dåliga detaljerna som gör att jag måste gå ut och träna igen... Som gör att jag knappt kan jobba... Jag har blivit bättre - men ska bli ännu bättre!
6. Och det som Anders tycker är konstigast av allt är att jag har fantomsmärtor i min bort(?)opererade havalux svaluxknöl...

Tja, säkert kan man komma på många fler underliga saker om mig om man tänker efter... Nu ska jag utmana se stycken:
Veronica
Pauline
Anna
Liza
Vktkamp
Sandra

Nu måste jag ta hand om min sjusovande son - han vaknade just. Anders och Kenzo tävlar i Emmaboda.

Ha en skön dag!

nu invaderas det igen

av magsjukor... Igår pratade jag med två stycken på en timme som hade haft magsjuka och nu på dagis satt det en lapp att alla som varit sjuka skulle vara hemma 48 timmar - för flera stycken barn och vuxna var sjuka. Jag som trodde att den tiden var över nu - att det var sommar!

Förresten så hände det något roligt igår när jag pratade med en av de som varit sjuka. jag träffade henne när jag handlade. Hon skelar Väldigt mycket (jämfört med henne så skelar inte Linus alls...). Och så undrade hon hur det var med Linus. Jag sa då att han skelar och är sne, men annars är det bra. "Ja, ja" sa hon - "jag skelade oxå mycket när jag var yngre", och där stod jag och visste inte vilket öga jag skulle titta på och kunde knappt hålla mig för skratt...

Ät vitpepparkorn och var glad!

Ute i regnet igen

Nu har Kenzo och jag tränat igen (en nackdel med mig är att jag knappt fungerar när Kenzo går dåligt... jag måste träna igen och igen = dålig spiral, dessutom vet jag nog vad den här hastigt påkomna stressen kommer ifrån - tävlingar på gång...)... hur som helst - nu gick han betydligt bättre! Även om han kan gå tystare, stanna snabbare på inkallningen osv... Fjärren gick riktigt bra - det gjorde den inte igår. Rutorna hittade han och inget skall framkom! Så nu är jag hyfsat nöjd med vårt träningspass och kan känna mig lugnare.

Nu är det snart dags att hämta Klara. Och så måste jag göra klart elevernas prov som de ska ha imorgon - men det är så jobbigt, vi är ju tre lärare som delar klassen, och jag har inte fått allt material av de andra och kan därför inte göra klart det. Hade hoppats kunna göra det när bebben sover (undra hur länge bebben ska definieras som bebbe och inte som "barn" - är det tills han går, får fler tänder, har mer hår? eller tills han säger "morsan" och kör moppe?) och Klara är på dagis, men så blev det inte... Jag är ju sån som helst inte vill göra saker sista dagen - jag hade helst velat kopiera provet idag - eftersom kopiatorn Alltid strular, och jag har ett hyfsat stressigt morgonprogram innan provet imorgon. Men så är det att inte jobba heltid - man räcker inte till (och måste lita på andra)!

Ikväll har Klara gympaavslutning.

19/4: Tja

Lätt är det inte att välja - och inte blev det lättare nu... Anders la in bilderna igår när jag var och red. Inga lysande bilder... Vi fick ta dem snabb - batteriet var nästan dött och jag hade superbråttom. Vi får se hur det blir.

Limpan och jag har gått en promead med hundarna i regent idag. Sedan tränade jag rutan med Kenzo - just nu går det Dåligt. Han hittar inte den, och ofta blir det ett skall när jag skcikar iväg honom. Nu vill jag bara ut och träna igen... Suck!

Men först en kopp te och Grey. Sen får vi se...


Hjälp mig att välja!

image396

image397

image398

image399

Det blev ingen fika och lek...

... inte med Linda i alla fall. Alexander hade blivit sjuk. Mne vi ska nog kunna leka och fika själva - men kanske inte lika bra!

Vi har i alla fall varit på djursjukhuset - hundarna har vaccinerats och så har jag fått ett intyg på att Kenzo har tappat en tand. Intyget ska användas på utställningen om ett par veckor. Vi fick vänta länge på vår tur. Men barnen var duktiga. och när vi kom hem, lagade vi mat. Linus ville inte äta. Nu ligger han i sängen. Klara tittar på en film och jag ska försöka sätta ihop ett prov. Sedan blir det kanske lite träning med Kenzo.
Om vi känner för det kanske vi kan åka in till stan sedan och titta på glasögon (jag har börjat ha mina gamla glasögon på mig - och oj vad jags er bra, jag har verkligen vant mig vid att se suddigt, eller framför allt har nog mina ögon ställt in sig så att jag ändå ser hyfsat bra utan glasögon, stackars ögon och hjärna. Jag tror nästan inte det är sant nu när jag ser sker, istället för att se en gräsmatta, ser jag liksom grässtrån när jag tittar nedåt!) och kanske köpa lite växter...

Nu skiner solen!

18/4

Jag skulle ju bara bevis att jag såg bra nuförtiden - ja ja jag visste ju att jag inte ser helt perfekt - det är ju svårt att se texten på TV, skyltar när man kör bil osv - men nästintill... - men jag såg sämre än sist när jag kollade ögonen och var helt klart i behov av glasögon... Så nu kommer jag till den stora våndan att bestämma vilka jag ska ha... Kanske åker jag förbi optikern idag för att låna hem några, det beror lite på hur besöket på djursjukhuset går med två barn, varav ett är lite tjurigt (Linus), jag tror att det är tänder på G...

Anders och jag tränade Kenzo igår kväll, pappa var här och passade barnen. Träningen gick bra.

I eftermiddag kommer Linda med Emilia och Alexander. Det är inte alls så varmt ute nu, och faktiskt regnar det... Men ni får ha en bra dag!

Kram

16/4

Idag har jag jobbat - vi hade över 30 grader i arbetsrummet. Men vi kan inte klaga för man jämför med glasblåsarna eller gruvarbetarna... Lektionerna gick bra i alla fall. Sedan var jag hos tandläkaren - inga hål den här gången heller. Det har jag aldrig haft! Efter det åkte jag och tränade och handlade lite mat, innan jag åkte hem. En gammal jobbarkompis till Anders var här. Jag och Klara tog en cykeltur. Nu har vi ätit lite mat, Anders kör vännen till flyget och jag ska ut och träna Keno en sväng, innan duschen hägrar!

Hoppas att ni har hunnit njuta av solen!

Sistan för dagen

Sistan f?r dagen



Det luktar popcorn nerifrån, och jag ska gå ner och hoppas att hockyn är slut...

Kan inte låta bli - han är så söt!

Kan inte l?ta bli - han ?r s? s?



På bilden syns dock de tre S:en tydligt: smutsig, sne och skelning

Linus

Linus


Klaras tur med draken!

Klaras tur med draken!


Annie, Klara och Linus

Annie, Klara och Linus


Annie & Klara

Annie & Klara



Flickorna tittar på när Anders leker med draken!

Linus & Anders!

Linus & Annie


...fortsättning...

...forts?ttning...


Linus med burk

Linus med burk



Vad som är i den - vet bara Martin och kanske Linus?!

GuldkLimpan igen

Guld kLimpan igen


Martin, Linus och hundarna

Martin, Linus och hundarna


Anja; grannen

Anja; grannen


Tajkon har slagit läger...

Tajkon har slagit l?ger...



I bakgrunden brottas Klara och Annie.

Linus kör oxå barnvagn...

Linus


... men utan öl i handen!

Martin med barnvagn

Martin med barnvagn



han hävdade att det var vatten i burken...?!

Igår kväll var rgannarna här inne och vi grillade. Det är ju så gott med grillat - och framför allt nu på våren! Vi satt i vårt älskade uterum och njöt!

Kenzo

Kenzo



Träningen gick bra idag - men han har svårt att hitta till rutan om vi har ställt ut den utan att hans er den. (Nackdel med att ha stor tomt och alltid ha rutor uppställd = man blir lite lat. Nu får jag vara noga med att flytta runt på den mer och framför allt när han inte ser det!) Inkallningen var inte heller bra - men det mesta annat gör han bra nu. Apporteringsdirrigeringen går som en klocka och vittringsapporten. Söket gick oxå bra - men vi var i en svår rita och gissa?! Vi såg två ormar - en svart huggorm och en med sicksackmönster. Vi såg båda två två gånger var - altså fyra ormar idag! Blörk! Det är inte bara vitsipprona som har kommit fram...

Hiho & Kenzo

Hiho & Kenzo



Det var inte bara vi människor som har haft en skön dag idag!

Klara hjälper Annie

Klara hj?lper Annie


Nyduschad pjamasklädd Linus i sandlådan; 14/4

Nyduschad pjamaskl?dd Linus i sandl?dan; 14/4



En väldigt solig, härlig dag har det varit idag! Vi har varit ute och tränat hundarna i skogen (barnen var med) sen köpte vi mat och tog med oss till klubben och åt - där var det lydnadstävling. Jag tränade Kenzo lite oxå. Sedan åkte vi hem som inspirerade till många bilder! - klippte gräset, Klara och jag var på kyrkogården och tränade Kenzo lite till, lekte med drake, grillade och hade en skön dag!

hittad

Det kommer fram... hur många gånger sa inte min mamma det till mig...?

Nu är skon funnen - i min träningsväska, ett ställe som jag bara hade tittat en gång i tidigare idag...

Nu ska Limpan få mat. Jag ska försöka hitta något att stoppa i magen, och så njuter vi av solen idag!

12/4; störande moment

En av Klaras skor är borta... Det stör mig. Vi kunde inte hitta den när vi skulle gå till dagis. Vi letade, men den var borta. Jag fortsatte leta när jag kom hem - vilket resulterade i att jag var tvungen att sortera hela skogarderoben, ställa undan och flytta runt, fortsatte till tvättstugan där jag fick röja, stoppa in tvätt, vika tvätt, gick runt planlöst och letade - ologisk och onödig, går till samma ställe säkert fem gånger och letar en gång till... Men kunde inte hitta den... Jag är dålig på att leta - det erkänner jag. Men hur många ställen kan en sko vara på? I och för sig ganska många när det är Klara som kan ha lagt den någonstans, och ännu fler ställen är det om huliganen Linus har lagt den någonstans... Kan liksom inte fokusera på något annat än den här skon just nu... Förra veckan var det hennes älskade "linu" (ett litet mjukdjur som hon har adopterat från Linus, som han fick av Anders och Annika) som var borta - som har varit med i Thailand och överallt, men som troligtvis tappades ut från bilen vid något av alla stopen (ridskola, skoshoping, MAXI) som gjordes... Jag hittade faktiskt (eller egentligen Helen) en likadan (fast jag köpte två) på Ullared förra veckan. Och ibland känns det som om jag blir mer ledsen än Klara, när saker slarvas bort... Det är nog för att jag är lite av en perfektionist, gillar inte slarviga människor, och för att jag har för mycket tid just nu att lägga på oväsentligheter just nu... Jag ställer höga krav på mig själv (och ofta på andra oxå) - ibland lite väl höga... Jag måste inse att saker slarvas bort - får inte hänga upp mig på det... Men det är som de där klänningarna Klara hade när hon var liten (det var åtminstone en rosa, en blå/vitrandig och en beige - kanske 68-80?) som är helt borta och jag är ganska säker på att jag har lånat ut dem - men ingen vill kännas vid det... Allmän efterlysning gör nu!

Skon kommer säkert fram - säkert där man minst anar det... Kanske klänningarna oxå, och allt annat som man tappar bort - någon hittar det väl i alla fall, kanske uppskattar någon annan det man själv förlorar... Men en sko...

Kram

11/4; Henriks födelsedag

Ofta slår det mig hur lätt livet var innan mamma dog - inte bara rent praktiskt med all oväderlig hjälp vi fick av henne, utan rent själsligt. Jag blev påmind om att döden kan inträffa när som helst... Jag tänker på alla små och stora råd jag fick av henne. När man skulle välja väg i livet eller när man skulle gå på bröllop och inte visste vad som passade sig... Vi är bjudna på bröllop - Frida och Peder ska gifta sig! Bröllop är oxå en ångest. Inte att gå på bröllop, men att vi inte gifte oss innan hon dog... Vi kunde gjort det. Jag kan inte tänka mig att gifta mig utan att hon är med. Inte ännu i alla fall. När det gäller bröllop är det så många val... Barn - inte barn (Klara skulle bli knäckt om hon inte fick vara med, hon pratar om att vi borde gifta oss, OFTA!). Stort - smått. Borgerligt - kyrkligt. Hemlig - offentligt. Var? När? Fest?

Idag är Klara ledig från dagis. Läkaren ska ringa om mitt knä i eftermiddag. Kanske ska vi gratta Henrik, och sen är det ridning. Jag ska försöka få tag på djursjukhuset för att beställa vaccinationstid, och kanske ringa en optiker för att kolla hur bra jag ser.

Grattis Henrik! Idag är det din dag - och jag hoppas att den blir bra! Hoppas att ni alla får en bra dag!

10/4

Idag kom solen tillbaka även om det regnade på morgonen. Linus och jag var en runda på jobbet och kollade lite labbar och pratade med lite folk, innan vi åkte hem och väntade på att hämta Klara. Sedan gick vi en runda och var ute hela eftermiddagen - jag tränade bland annat Kenzo, och klara lekte med Annie. Efter maten kom Anne och Olof en liten runda och fikade. Nu har Anders åkt iväg för att träna med Kenzo och jag ska lägga barnen.

Kram

Hanna och John - tack för en trevlig helg och fina bilder!

Hanna och John - tack f?r trevlig helg poch fina bilder!


Linus

Linus


Klara är fotograf!

Klara ?r fotograf!


Anders och Klara

Anders och Klara


Anders leker!

Anders leker!



Alla är vi barn - Anders ganska ofta och gärna!

Limpan på vift, på stora lekplatsen i Arlöv

Limpan p? vift p? stora lekplatsen i Arl?


Klara

Klara


John leker - fler bilder från hanna!!

John leker - fler bilder fr?n hanna!



Tack Hanna för bilderna! Och så klart heter han JOHN och inte Johan som jag skrev på en bild! I know!

Anders

Anders


Johan och Hanna; 7/4

Johan och Hanna; 7/4


Papporna; Anders & Stefan

Papporna; Stefan och Anders


Klara, Linus, Bianca, Fanny

Klara, Linus, Bianca, Fanny


Blivande yrke?

Blivande yrke?


Rätt svar: sten!

R?tt svar: sten!


Linus; 1/4

Linus; 1/4



Men vad äter han?

Klara igen

Klara igen


Linus tittar på...

Linus tittar p?



...om han ser något under mössan!

Klara

Klara


Klara fiskar; 30/3

Klara fiskar; 30/3


Hedda!

Hedda!



En söt påskakärring!

9/4; annandag påsk

Grattis till Malin och Olof!

Aprilvädret har gett sig till känna genom att det snöade igår när vi körde hem från Malmö. Vi hade det så bra hos Hanna och John - god mat och trevligt sällskap! Vi fortsatte till Marianne och Tommy och fick påskbuffé - gott, stort tack! Kenzo gjorde sig oxå påmind i Malmö genom att lämna ett litet avtryck på en matta. Han blir så dålig i magen ibland - att han verkligen inte kan hålla sig. Jag höll på att sanera när John kom in på toaletten - han trodde att det var jags om var dålig i magen! Och jag försökte förklara på engelska att det var Kenzo - vet inte om han trodde mig! Och dagen innan hade Klara och han lekt kurragömma - han gömde sig på toaletten, och så gick jag in där för att tvätta händerna och plötsligt hör jag "sorry" bakom mig...

Idag har vi pysslat lite med Klaras garderober - fått lite mer plats, tränat Kenzo, Anders har handlat och jag har faktiskt jobbat lite. Nu sitter barnen i badkaret. Linus har inte några av sina gladaste dagar just nu. Lite grinig och gnällig, vilket han inte brukar vara. Men jag tror att det är tänder på gång! Och kanske lite frustration över att inte kunna ta sig fram som han vill?

Hoppas att ni har haft en trevlig påsk! Kram!

Klara pysslar!

Klara pysslar!


Pappan & Linus

Pappan & Linus


Jag & Linus

Jag & Linus


Limpan

Limpan



"Jag har visst tänder!"

Linus; bilder från hanna

Linus; bilder fr?n hanna


Sa jag inte att han skulle bli diskare!?

Sa jag inte att han skulle bli diskare!?



Bilden tog Hanna när hon var här på min födelsedag!

7/4; påsk

I torsdags var jag i Ullared - med Teresia och Helen - jag vann igen! Massor fanns det att köpa! En skön dag!

I går var jag med Mia och tävlade sök i Sävsjö. Hon blev uppflyttad till lägre klass - duktigt! Grattis!

På kvällen åkte vi till Moheda och åt påskmat.

Idag är Anders iväg själv och tränar hundarna, lilleman sover fortfarande och Klara pysslar. Vi ska åka till Malmö sedan - till Hanna och John!

Glad påsk!

Äppelkaka!

Idag blev det mammas äppelkaka och i söndags när Lina med familj hälsade på blev det Malins blåbärspaj - lika enkla och goda båda två. Ni som inte har provat det - gör det!

Ellen och hennes två syskon och deras mamma har varit här. nu sover lillprinsen. Klara pårlar och jag surfar lite...

Ha en fortsatt bra dag!

4/4; sol igen

Idag är det sol igen.
Lilleman sover fortfarande.
Klara och jag har ätit frukost och nu borstar jag tänderna.
Kanske kommer en kompis till Klara idag och leker en stund.
Träningen igår kväll på klubben med Keno gick otroligt bra. Rutan och apporteringsdirrigeringen gick superfint! Lugn och fin var han. Det är härligt att köra när allt stämmer!
Ikväll är det ridning, kul!
Och innan dess ska vi nog hinna både dammsuga, pyssla lite här inne, leka och vara ute (lilleman Älskar att vara ute!).
Och så laddar jag för Ullared imorgon med Helen och Teresia.
Kram

Intelligenstest...

Jag hittade ett intelligenstest - ett mycket bra sådant, prova du oxå!
Mitt resultat blev 10/11 - vad blev ditt? (Och Eric - jag fuskade inte - så ointelligent är jag inte!)

Lycka till!

3/4; en sån där tråkdag

Man kan nog säga att det är en tråkdag idag - har svårt att ta mig för något. Solen lyser med sin frånvaro - och man hade ju nästan vant sig vid värmen och solen - jag fryser lite, och har inget speciellt planerat utan har egentligen en skön hemmadag med båda barnen. Men ändå känner jag mig olustig. Vi har pysslat lite, varit ute på en liten runda, hälsat på gammelmormor, lagat pannkakor, satt in kort i barnens album, fixat lite papper och så, spelat yatzi och tittat på lite inspelade program... Nu gick Klara precis ut till Annie, Linus har vaknat från sin middagslur, jag dricker en kopp te. Ikväll ska jag nog ut och träna en sväng med Kenzo - igår gick det riktigt bra med lydnaden.

Ha en bra dag!

yrken?

Många är de yrken som man får höra att ens barn kanske kommer ha...

Linus yrken har pendlat mellan trädgårdsmästare, fotbollsproffs (tänk vilka nickar, snea nickar han kan få till som är helt oberäkneliga för motståndarna!), diskare (älskar diskmaskinen!), sömntuta (han sov ca 19 timmar om dygnet första halvåret), bilmekaniker (kryper så gott som alltid omkring med två bilar i handen)...

Klara skulle väl helst bli prinsessa! Men även snickare och mamma - brukar hon säga att hon ska bli.

Och när man tänker på sig själv - inte hade jag väl tänkt bli lärare... De är ju helt dumma i huvet och är ett speciellt släkte som ingen förstår sig på... (då passar det kanske mig?) och skulle jag välja ett annat yrke nu - så vet jag inte vad det skulle bli - jag trivs som lärare, men kan tänka mig många andra oxå...

Nu ska jag förbereda inför en åktur till Helen, köpa lite hundmat på vägen och gå till apoteket, i eftermiddag ska jag träffa Carolina och träna lite hund och sedan ska jag träna knät lite oxå. Solen skiner fortfarande, imorgon skulle det bli kallare så det gäller att passa på att vara ute nu! Klara och jag har påsklov den här veckan!

Kram

2/4; Å.N.K?

Har du ÅNK ? Verkar det bekant? Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet). Så här visade sig symptomen: Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas. Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna.

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.

Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet.

Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta efter en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra. Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla mina mail.


Jag fick den här skickad av Frida - känner ni igen er?