26/4; söndag

Ännu en skön dag. Imorgon är det jobb igen.

Anders och Kenzo har tävlat - en bana som inte passade honom perfekt, med kalhygge och flackt. Men han fick nior. Fyra föremål - men tappade ett och fick nog 7,5. Lydnaden var på en stekhet plan, han hade jobbat på, men gjort en del konstiga misstag tex hade han inte stannat på inkallningen, inte sprungit efter metallapporten och gått snett på framåtsändandet...Nu är han halt bak. Anders var nöjd med dagen trots att poängen inte blev så bra.

Jag har haft en skön dag hemma. Fick lunch av grannarna. Vad vore ett hus utan trevliga grannar? Jag bjöd senare på hallon/blåbärspaj. Och sedan sprang jag! Kors i taket. Varken hjärtklappning eller halsont, faktiskt gjorde inte knät heller superont. Det är ju som sagt värst när jag sträcker det, och det gör man ju inte när man springer! Vi får se hur det känns imorgon... Tänk om jag hade någon av alla kroppar i världen som inte gör ont, men som knappt aldrig får röra sig! Undra om jag hade sprungit och tränat mer då? Jag skulle nog tro det! Men å andra sidan, så är jag ju som jag är, och det är ju inte så mycket att göra åt - mer än en eller annan operation då och då...

Ha en skön vecka!

25/4; lördag

Helg igen. Knät är lite bättre, men inte bra. Jag la ett litet spår idag (Jenny, Åke och Liselott tränade sök - så fascinerande med alla problem som finns att få - blindningar, ranghög hund och riktningen på slag... är bara några av de problem som diskuterades idag, Sofie kom sedan, och hade en god vetelängd med sig, och visade upp sin finfina mage), tränade uppletande och lydnad, samt gick en liten promenad. Anders har spelat en lien runda golf idag. Klara är hos Agnes och har planen att sova där. Anders ska tävla imorgon. Solen skiner fortfarande. Njuter. Jag var på ridningen i onsdags, trots att jag inte trodde att jag skulle klara det. Det var markarbete, men vi hoppade en bana - riktigt roligt! Vi hoppade rättså högt, jag var duktig, det var kul. Annars har det varit nationella prov på jobbet. Och igår var jag på Ullared med tre tjejer. Kul - hittade en del. Den här veckan jobbar jag tre dagar - fast det är öppet hus på onsdag kväll, och därför är vi komplediga på tisdag. Till helgen åker vi till Kålmoden och träffar familjen J norr - det ska bli roligt! Och veckan efter det åker A och jag på den hemliga resan som han har fått av jobbet. Ha en fortsatt bra helg!

21/4; tisdag

Den akuta smärtan i knät är inte lika jobbig längre. Det smäller och låser sig fortfarande varje gång jag försöker räta benet - alltså i varje steg om jag inte går med böjt ben. Men det är mer ett obehag idag än smärta. Men det var varken läge för en springtur eller något vidare träningspass med S ikväll. Det blev ett uppletande, och ett kryp, skall och hopp. Lite plockade här hemma, imorgon är det meningen att städerskan ska komma igen. Matlaging.
Tisdagar är en dålig dag på jobbet. För många lektioner, och den slutar med ett långt elevens val matte - som ingen elev som har valt det vill ha. Enligt mig så meningslöst att välja ett elevens val som man inte vill ha... Jag har verkligen försökt att engagera dem, få dem att vilja, lära mer, individuellt, i grupp... de vill inte... jag vill inte längre... Men nu sitter vi och surfar, äter popcorn, dricker te...

20/4; måndag

Har skadat mitt knä! Fan! Mitt opererade knä... Det knäpper i det, så att det hörs varje steg jag tar, om jag råkar räta på det. Det liksom låser sig. Jag var ute och lekte med mina nior, någonting hände. Knät bär knappt. Och det är så gott som omöjligt att räta på det. Skolsköterskan tittade på det, det var ju inte ur led. Jag ringde Knutsson, som hjälpte mig att få rätt hjälp innan och eter operationerna. Han trodde att det skulle kunna vara en översträckning, och jag skulle ta det lugnt ett par dagar, och om det inte blir bättre så fick jag höra av mig. Jag ringde även Linda, som har mitt fulla förtroende när det gäller mina knän - hon har haft rätt förr. Nu sitter jag här och hoppas att det bara fixar sig - men min erfarenhet av min kropp är inte så bra. Den har svikit förr. Jag hoppas bara att det kan var lite enkelt den här gången... jag har inte tid med krångel!

Jag fick nässelsoppa när jag kom hem. Uppskattat av både mig och barnen. Sedan var vi ute en stund, jag körde några moment utan rörelser från min sida, och sedan kommenderade jag Keno och Anders - de är så duktiga nu! Häftigt att se.

Nu har barnen lagt sig, och vi ska ta en kopp te.

Pajen!

Receptet på pajen som jag gjöd på finns under "recept" - det är Malin Ejermarks blåbärspaj, som finns längst ner på sidan beskriven som den perfekta kakan. Och det är den - god - lite disk - snabb! Lycka till.

Lydaden med Kenzo gick i det perfekta stuket. Jag hann dock bara kommendera fria följet innan telefonen ringde, men det är ju å andra sidan det svåraste momentet enligt K och det gick bra!

19/4; söndag

Ännu en helg till ända! Barnen är badade och de har fått mat. Linus ska snart få välling och sen är de redo för sängen. A spelar innebandy - kanske blir det lite lydnadstränin för Kenzo när han komemr hem. Igår var Anne och Olof här, bilen blev fin, fick sommardäck, vaxades, och jag var på klubben och städade lite. Anders tränade lite sök också. Jag hann med ett träningspass på klubben med Stimma - men tyvärr så blev det ingen tävling för oss idag. Vi var första reserv inför växjös elitspårtävling idag, och jag hoppades in i det sista, vaknade på morgonen och tänkte att de ringer nog snart... men ingen ringde - ingen tävling. Det hade varit rolig att tävla. Istället får vi glädja oss åt andras resultat och mest imponerande är nog trots allt Carro med Casper som blivit uttagna till landslagets talanggrupp i lydnad! Idag har vi ägnat oss åt städning i trädgården - Gunnar och margeta har varit här och hjälpt oss. Sedan har vi ätit god lammstek och blåbärspaj. Barnen fick vara hos de underbara Sandra och Eric en stund - det tyckte de var roligt!

Imorgon är det jobb igen. Ha en skön vecka.

17/4; fredagssol

Jag gick snabbt in - ville kolla en grej, och kikade in på Vimmelmammans blogg - hon som skriver om hopp, förtvivlan, cancer i vitögat, operationer av tarmen, av levern, metastaser, vimmel och kändisar i en salig röra. Hon ser så frisk ut - skenet kan bedra.

Nu ska jag ut i solen igen. Vila ut efter dagen då jag hejdade ett par bråkande tjejer på skolan, blodet rann från en av dem, och jag hade ett par mattelektioner, rättade nåra prov, åkte hem, hämtade barnen, fikade på trappan och snart ska vi iväg till Klaras häst.

Önskar er en trevlig helg!

Till alla mammor


TILL ALLA MAMMOR!
I nästa Robinsontävling:

6 gifta män blir nedsläppta på en ö med bara 1 bil och 4 barn var i 6 veckor.

Varje barn sysslar med 2 olika sporter och antingen musik eller danslektioner.

Det finns ingen Mcdonalds.

Varje man måste ta hand om sina 4 barn, hålla sitt tilldelade hus städat, gå igenom läxan, hjälpa till med olika skolprojekt, laga mat, tvätta och betala "låtsasräkningar" där pengar man fått inte räcker till. Man får en summa pengar som ska räcka till mat varje vecka.

Varje karl måste även ta varje barn med sig till bokade läkarbesök, tandläkare och frissa. Han måste även baka kakor för barnens olika sociala evenemang.

Han måste också vara ansvarig för att inreda sitt tilldelade hus på ön, plantera blommor och se till att det i alla tider är representativt.

Mannen får endast se på tv när alla barnen sover och alla sysslor är gjorda.

Varje far måste även kunna alla orden till varenda idiotisk barnramsa som kommer på tv och namnen på alla tv-karaktärer i alla tecknade serier.

De måste raka sina ben alla dagar,använda smink som de ska sätta på medan de skjutsar sina barn till respektive aktivitet och laga 4 olika luncher.

De måste använda obekväma och för små, men dock supermoderna skor, ha naglarna målade och ögonbrynen plockade.

Under en av dessa 6 veckor, måste de ha plågsamma kramper i magen, ryggvärk, och fruktansvärda men oförklarliga humörsvängningar utan att nånsin klaga eller förskjuta sina sysslor.

De måste springa på ett otal Hem och skola möten och tillbringa flera timmar i lekparken med sina mindre barn.

Varje kväll innan han lägger sina 4 barn skall han bada dem, sätta pyjamasen på, borsta deras tänder och hår.

Samma procedur på morronen före klockan 7.

Ett test kommer att genomföras i slutet av dessa 6 veckor, där han skall kunna följande: varje barns födelsedag, längd, vikt, skostorlek, klädstorlek och lärares namn, barnets födelsevikt, -längd, klockslag, varje barns favoritfärg, bästa kompis den veckan, mittennamn, favoritgodis, -sång, -dricka, -leksak, största rädsla och vad dom vill bli när de blir stora.

Barnen röstar bort dem från ön beroende av hur papporna skött sig.

Den sista pappan kvar vinner, om han har tillräckligt med styrka kvar att möta sin partner och ha sex med henne utan förvarning och var som helst..

Den som vinner får i pris att göra denna tävling om och om igen i ca 18 år, och får rätten att kalla sig själv mamma.

(Tack Hanna som skickade denna till mig.)

Skratt från Hanna

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det. /Mikael 6 år

För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt mycket är det risk att man får trillingar. /Johan 7 år

För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby. /Julie 6 år

Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör. /Fred 7 år

När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen. /Ida 6 år

Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång /Gun 7 år

Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen. /Håkan 7 år

Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har mannen problem med protesen. /Petter 9 år

Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans. /Kathrine 6år

Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret. Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv. /Nina 6år

Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner. /Marie 7år

När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej. /Cathrine 5år

Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst. Det är inte säkert att man vill klä av sig heller. /Linn 7 år

När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället. /Regina 7år

Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader. /Hedda 6 år

Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen. /Tove 9 år

Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop. /Erland 6 år

Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när han frågar. /Tone 7 år

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer. /Siri 6 år

Männen har flera framdelar på kroppen. /Julie 6 år

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern. /Stina 9 år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången. /Martina 6 år

Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder. /Marion 6 år

Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar. /Mia 4 år

Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för. /Hassan 6 år

En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk. /Erland 6 år

Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats. /Katja 7 år

På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har mjölkat så många familjemedlemmar. /Heidi 6 år

Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lite lösaktiga. /Stina 6 år

Jag ska snart ha sexualkunskap med mina åttor - nu har jag fått lite kompetenshöjning! Tack Hanna.

16/4; torsdag

Fortfarande fint väder. Idag har jag jobbat, och sedan städade vi och var ute lite innan det var dags för K att åka på fotboll - hon tyckte att det var jätteroligt - och jag och Linus åkte till skogen. Några skulle träna sök, och jag la ett spår och körde ett litet uppletande för mig själv med Kenzo och Stimma. Allt gick bra. Anders hämtade Linus i skogen och sedan K på fotbollen innan han åkte hem och lagade mat, och Henke kom och de spelade lite golf.
Igår kväll var det teater och mat på jobbet, trevligt och gott, men inte någon speciellt bra teater.
Linus är inte inne i ett roligt stim just nu - missnöjd på morgonen, vill inte stiga upp, vill inte ha kläder, och sedan vill han inte åka till dagis, inte bli lämnad, och på kvällen vill han inte gå och lägga sig... Vad vill han? Svårt. Frustrerande. För oss. För honom. Han kastar saker runt omkring sig. Vad är det som inte stämmer?

14/4; tisdag

Sitter och lyssnar på en snakande Stimma. Barnen har lagt sig. Anders slår några golfbollar. Vi har ätit, druckigt te och ätit kladdkaka med resterna av Sandras chokladsås på toppen (supergott), tränat lydnad, Anders har varit på tippen, Ullis och jag gick en runda med de små barnen och hundarna - min kropp känner sig trött. Jag har jobbat. Och varje gång efter ett lov, så känns det som om dt var igår jag var där. Och ångesten är större när jag har varit ledig länge, än efter endast en helg. Men det är ju roligt när jag är där. Även om jag alltid tror att det ska vara annorlunda  att eleverna ska vara utvilade, fulla av energi att vilja lära sig en massa saker, arbeta, fokusera... och alltid blir det samma antiklimax...

Imogon kväll väntar mat och teater med jobbet.

Hittade den här listan - helt oviktig, men ändå...

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
1. Vad heter du; Lisa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Leva
3. Flicknamn; Leia
4. Pojknamn: Linus
5. Yrke : lärare
6. Färg : lila
7. Klädesplagg: luva
8. Mat: lammstek
9. Sak i badrummet:  lampa
10. Plats / Stad; lammhult
11. En orsak att vara sen: lathet. Giltlig?
12. Något man skriker: låt mig va!
13. Film:  Livet är en schlager
14. Något man dricker: latte
15. Artist: Lundell
16. Djur:  leopard
17. Gatunamn: Ljungsåkravägen
18. Bil:  lada
19. Sång: Lycklig, lycklig
20. Aktivitet med mer än en deltagare: lydnad

Påsklovet är slut

Om ni vill se alla bilder får ni klicka på "april" i marginalen. Som ni ser på bilderna har vi haft ett superbra påsklov. Jag har hunnit städa, kamma hundar, tävla, träna, vara på teater, städa ladan (ja, det var förståss mest Anders), umgås med vänner, fika, gå promenader - njuta.

Jag har fått besked om ett liv som gror, och jag hoppas att allt går bra den här gången. Jag har fått besked om att ett liv kommer slockna, alldeles för tidigt - hon blev sjuk, fick beked om obotlig cancer och har troligtvis kort tid kvar att leva. Hopp och förtvilan. Liv och död. Glädje och sorg.

Imogon är det jobb. Jag kan inte fokusera tankarna på jobet, ännu. Det kommer ordna sig... Hoppas att ni har haft sköna dagar och en glad påsk!

eric och stimma


kväll


eric


finfina keno


Eric och Sandra var här i går kväll


grillkocken Anders - den bäste


linus, anja och kenzo


jag och stimma


henke 40 år


stimma


linus springer


linus golfar


mule


jag i solen


Underbara K


Galopp


10/4; Zeini


Niklas och Klara hoppar


9/4; påskkärringarna Annie och Klara


5/4; linus tar medicin


4/4; klaras kompis nellie


svedjebruket


2 april - annie och klara framför svedjebruket


jag


kväll med grannarna


21 mars; studsmattepreminär


Fika på trappan - en dag i mars


15 mars; Anja och Linus


Marianne och Klara med portergumman


Hanna och många andra kom på oväntat, men välkommet besök!


Lite bilder: min födelsedag


13/4; annandag påsk

slutet på lovet. Ett underbart lov. Strålande sol. Jag har bloggat väldigt lite - vilket troligtvis är ett tecken på att jag har haft mycket anat att göra. Jag har framför allt varit ute en massa. Men i kväll tror jag att jag ska lägga in lite bilder! Men just nu gick jag in för att hämta ett kladdkakerecept! Jag lovar att jag ska uppdatera mer sen! Nån dag. Kanske redan idag...

6/4; måndag

Tack Carolina - jag gör så! Njuter av lovet, våren, minnena från helgen. Idag har jag dessutom fått njuta av Sandras nybakta bullar! Barnen och jag har varit på teater - Pettson och Findus. Linus klarade det bra - en stund låg han under stolarna... Och så har jag njutit av solen idag - tyvärr har jag fortfarande lite ont i halsen. Nu dricker jag te.

Kolla in hemsidan

Här har ni oss!

5/4; cert!

Igår tävlade Stimma (tack till Anders och Annica att jag får köra den trevliga och goa hund!) och jag i Sölvesborg - vi kom fram en timme för tidigt, jag steg upp strax efter fyra och sex anlände jag till Sölvesborg. Men vad gör väl det. Solen sken. Jag njöt. Log. Hade en go känsla. Bra upptag. Och ända fram till femte apporten kändes det bra - där vimsade hon till det lite och jag var osäker på om vi var rätt, jag lyckades (trots mitt urusla lokalsinne) hitta tillbaka till plasten för femte apporten, och efter en stund var vi tillbaka på platsen so vi lämnat. Men nu var hon på spåret - det kändes. Säker. Tog de sista pinnarna och tian var klar! Tyvärr hittade vi inte sista föremålet på uppletandet - men det blev en åtta. På en stekhet plan gjorde vi en bra lydnad: 8,5 - 9 fritt följ (hon gick jättebra, men vi fick ett snett sättande), 8.5 - 9 inkallningen, 9 - 9 framförgående (bra sträckor, men lite sne ena hållet), 5 - 5 krypet (det kändes som om hon inte orkade, ville inte fortsätta och det fick bli dk), 8- 8,5 (hoppade bakåt), 10 -10 metallapport, 8 -8 tungen (dålig ingång), 10 -10 hoppet, 8 - 8 stegen - missade ett steg. I det stora hela gick det bra - vi gjorde det vi kan, ungefär. Uppletandet och stegen kunde varit bättre. Likaså krypet och fria följet. Men vi fick ihop 590,5 - och jag är så nöjd med vår insats. Jag känner att vi kan ännu bättre - och ändå blev det så bra! Och var så roligt! Jag skrev i veckan att det var roligt att träna, det är ännu roligare att tävla när det går bra!
Igår kväll var Hanna här - alltid så kul att träffa henne! Nu är K är hos en kompis. A spelar golf. Jag ska nog in till klubben senare och träna lydnad. Det är inte lika varmt idag. Jag har städat. Nu dricker jag kaffe och njuter av gårdagen. Njuter av dagen. Lov.Jag behöver lov - min kropp värker. Har ont i stort sett överallt, för ingenting. Lite ont i halsen. Ont i en fot (troligtvis ett ledband), ett svullet knä, stel i nacken, i veckan svullnade ett finger så jag inte kunde böja det, men sen gick det över. Kroppen är inte rikigt med mig - den säger nog ifrån - den behöver nog vila.

2/4; torsdag

Sitter med en attans liten drink (Anders köpte en present i Norge och jag ville prova)- en torsdag. Nyduschad - känner krampkänning i varenda muskel (ag går intein på detaljer). Vi har svedjebrukat - en id'e som jag slänger ur mig. Tänker att vi kanske kunde göra det någon dag, en annan dag. Anders nappar direkt och tuttar på. Antar att det är det jag gillar hos honom...
Vi har varit på öron med Liten. Ja, det är faktiskt så jag känner... Han är Liten. Han borde kännas större. Han borde gå att resonera med. Men det är en envägskommunikation, även om han snappar fler och fler ord. Vissa dagar känns det påfrestande, ledsamt, sorgligt - andra känns det inte alls. Idag har det känts både och. På öron gav testerna lite mer utslag idag. Han hör, men troligtvis inte helt. Eller förstår han inte? Men eftersom det har runnit så mycket ur framför allt högerörat, så kollade audinomen om en läkare hade tid, och vet ni? Det var kanske första gången sjukvården varit smidig. Vi fick direkt komma in till läkaren som opererade in rören, och hon konstaterade att han hade en massa gojs i örat, trumhinnan var svullen, och öroninflammation - och troligtvis gör det att han hör sämre. Ny koll om några veckor, och penicillin. Med förra penicillinkuren i färskt minne - så frågade jag hur man ska göra - om det "bara" är att spruta in medicinen och hålla igenom munnen tills han har svalt, och hon kunde bara hålla med. Det var bara det att Linus förvånade ikväll. Anders laddade med russin som han skulle få om han tog medicinen bra - och vi sprutade och han svalde, utan tvång - han ville till och med ha mer!
Annars har jag jobbat idag - trevliga lektioner. Och så fikade vi i solen när vi kom hem, innan gympan. Ett lydnadspass med S hann jag också med. Det är roligt att träna. Varje dag har jag tränat lydnad den här veckan. Igår körde jag ett uppletande - så duktig! Och på kvällen red jag - hoppning. Det gick så bra. Red en häst som jag aldrig ridit - och hoppade över en meter! Jag tackar Eric och Sandra som passade våra små! Ni är guld värda!
Skål och god natt. Nu laddar vi för sista jobbdagen innan påsklovet!