31/5; mors dag

Gick förbi kyrkogården idag, men hade tre barn (Linus, Klara och Agnes) och en hund med mig - påväg från badet (jag baren har faktiskt badat i sjön idag id två tillfällen) - kastade en blick upp mot mammas grav, men gick förbi. Orkade inte vara dotter till en död mamma idag. Vill åka till min mamma. Tala om för henne hur mycket jag älskar henne. Ge henne min kärlek. Bjuda henne på god mat och kaffe. Sitta i solen och skratta... Gick förbi. Önskade att mycket hade varit annorlunda. Önskade att min mamma lever. Min mamma var min bästa mamma. Min mamma gav mer kärlek än vad de flesta gör. Min mamma finns med mig - varje dag. I mina handlingar. I mina tankar. Hon har påverkat mig, lärt mig. Det spelar ingen roll om jag gick förbi hennes plats idag - hon lever inte, men hon finns med mig. I mitt hjärta. Min mamma är en ängel - den finaste... min finaste...
Jag lever. jag lever för mina barn. Jag har levt med mina barn idag. Varit med dem. Anders var först på klubbens utställning och hjälpte till och sedan var han på jobbet. Jag fick en fin handplockade blomma av Klara, och sedan kom Anders hem med en finfin bomma att ställa på trappen och ett par trisslotter - som tyvärr inte bar på vinst. Ikväll grillade vi.
Att vara mamma är underbart. Att älska sina barn. Att bli älskad. Villkorslöst. Men det är klart att det är förknippat med stort ansvar, en liten oro. Att räcka till - eller inte räcka till... Att finnas. Alltid. Även när man helst skulle vilja vara för sig själv. Sticka huvet i sanden och vakna en annan dag. Men det är de som får mig att vilja vakna. Vilja leva. För någon annan. Det finns nog ingen annan än sina barn som man skulle pussa på munnen strax efter att de kräkt, eller låta dem ligga i sängen trots att man vet att snart kommer det en ny spya... Det finns nog inget som är mer fascinerande än ett litet barn - sitt eget barn. Sina egna gener. Arvsanlag. Rakt nedstigande led... Man är sina barns bästa mamma... - även de dagar när man känner sig som en dålig mamma.
Gårdagen började i skogen med ett sökpass, ett spårupptag, uppletande och fika. På eftermiddagen fikade vi hos grannarna - nu har Annie fått vattkoppor, men det är vi inte rädda för! Och fortsatte sedan till Henke för att fira Mamma Margareta, innan vi åkte till Helen och Ulf och fick gott grillat. H och jag tog en skön prommis. Ja en skön helg är slut - idag har varit underbart sommarväder. och det slog mig vad mycket jag älskar årstiderna. Det är inte så mycket som går upp mot en kopp te i soffan under filten en mörk, regnig höstdag, eller sitta ute i solen en fin, men kall vinterdag med en kopp kaffe i handen, och de underbart varma soliga sommardagarna eller vårdagarna är ju inte fy skam de heller! Njut. Lev. Älska.

29/5; ensam fredagskväll

A är på jobbfest. K sover hos en kompis. L har somnat.
Det har varit en bra dag. Med jobb. Teckengrupp (det här med tecken är kluvet.. jag går inte in för det helhjärtat... Jag vet inte varför. Men jag kan inte bestämma mig. Jag vill lära mig. För min skull. För alla som behöver det. För Linus? Jag vet inte om han behöver det? Han skulle kanske behöva det - men han utvecklas, det kommer fler och fler ord. Och för att det skulle ge ordentlig genomkraft skulle fler i vår omgivning behöva kunna det? Hittade i alla fall en ny
sida där man kan lära sig nya ord. Jag har vid ett tidigare tillfälle rekommenderat andra bra sidor, för dem som vill lära sig tecken som stöd.). Handling. Var hos hästen. Kamning av hundarna. Mat. Ett glas vin. Kaffe. Sol. Och ett lydnadspass med Stimma. Det gick riktigt bra! Synd att vi inte kom med på tävlingen imorgon... Jag har en go känsla i kroppen!
Me så finns det en annan känsla - en känsla som gör ont. När jag tänker på några vänner som återigen mist ett litet liv i magen. Jag tänker på andra i min närhet som nästintill mist en syster/släkting i en olycka - men hon lever, om än sargad.
Jag ser mig själv i spegeln - jag känner inte igen mig. Känner ni igen känslan? Jag vet mer hur andra ser ut än jag själv. Jag tror liksom att jag se ut på ett annat sätt än vad jag gör. Ser mig själv på ett annat sätt. Jag vet inte hur - men jag känner inte alltid igenom mig. Konstig känsla. Jag vet inte om det är på gott eller ont. Vet bara att jag inte alltid är den som jag tror att jag är... eller åtminstone ser jag inte alltid ut som den jag tror att jag ser ut som...
Trevlig helg!

28/5; torsdagen då Helen fyller år

Stolleproven fortsätter! Kanske är det bara för att jag ska ha en bra story att inleda varje lektion med? Kanske är det någon om spelar mig ett spratt? Igår Linus. Idag... bilen! Och sen Linus... Vi tar det från början!
Linus är på ett Bra humör. Hela morgonen. Och jag bestämmer mig att det kanske är lika bra att jag lämnar idag oxå, bara för att se hur det går. Utmana. Glad som en speleman! Mot dagis. Trodde jag. Stegen styrdes mot skolan. Men Klara han in på dags. Och vi gick till skolan. In genom dörren. Genom alla dörrar och långa korridorer. Till slut fick jag honom till dagis. Fortfarande gick det bra. Och det gjorde det till jag satte mig i bilen. Den blinkar hysteriskt med varningsblinkisen. Inget hjälper. Jag åker upp till pappa. Som möter mig i sliten flanellpyjamas och säger att vi kan byta bil. Jag hade lämnat bilen med nyckeln i (men avstängd), och fortfarande blinkar den. Drar ut nyckeln. Åker till jobbet. Jobbar. Kommer hem. Hämtar på dagis. Städar. Lagar mat. Går ut med hundarna. Vad gör ni mellan åskskurarna? Linus fick för sig att bada i sjön! Med blöja, jeans, gympaskor, tröja, flis och fodrad regnjacka... Några gånger lyckas vi stoppa honom, men tillslut står han med vatten upp till bröstet. Han får gå hem med Anders. Skrikande. Kall. Jag fortsätter uppletandet. Som går perfekt. Spårupptaget som jag körde efteråt var inte perfekt, men nästintill, lite flamsig i spåret - men vad kunde jag förvänta mig? Sedan går jag hem. Vi dricker kaffe. Försöker lägga Linus. Klara kommer hem. Linus kommer ner (det händer knappast aldrig). Lägger honom igen. Och efter en stund komemr K ner och säger att Linus ligger naken i sin säng. Nu är A uppe och klär på honom och byter sängkläder i en nerkissad säng. Klara packar, hon ska sova hos en kompis imorgon. Jag ska säga gonatt till K, sedan tror jag att Grey väntar.
Till sist! Ett stor grattis till min bästa Helen! Hoppas att vi ses i helgen! Och att våra monsterbarn håller sig på mattan - inte kan man tro det om lilla E!

27/5; snabbt inlägg från sidobänken denna onsdag

Fan. Jobbiga morgnar. Linus är på helvetiskt humör. Finns det andra barn som blir så arga/ledsna/besvika som han? Finns det fler som biter, river, sparkas och luggar sin mamma? Vill inte stiga upp. Vill dra täcket över huvudet - och får göra det en stund oxå. Och idag var han nöjd när han steg upp. Jag kunde byta blöja och ta på kläder rättså obehindrat (igår fick jag under stor protest på honom, men han hann klä av sig såväl kläderna som blöja medan hundarna sattes i hundgården) - han tog på sig ytterkläderna, men hann ta av sig dem igen innan tajkon kom iväg. Och sen var helvetet igång. Han vill inte. Vi åker iväg till dagis. Han vill inte stiga ur bilden, jag får mer eller mindre släpa/bära in honom under vild protest. Får av honom ytterkläderna innan man möts av en - stängd dörr. En stängd dörr. Inga välkomnanden ord, ingen hjälpande hand som hjälper en mamma med en hysterisk unge. Två fröknar, men båda står tafatta och tittar på detta spektakel. Min svett rinner. Tiden går. Det blir inte bättre. Jag vill att det hjälper oss. Försöker få honom att vilja vara där. Han gillar vuxna. Och han gillar dagis, men han vill inte bli lämnad. Min energi tar slut innan jag ens har kommit till jobbet. Mina tårar bränner. Hysterin är nära även hos mig. Mitt glada humör är borta... Hoppas att ni har haft en bättre start på dagen. Bryta ihop. Komma igen. Det kan bara bli bättre?

26/5; tisdag

Jobbat. Haft möten. Elever som skokar. Vad kan vi göra åt det? Vad måste vi göra åt det? Vad kan föräldrarna göra?

När jag kom hem, åt vi, sedan åkte jag in till klubben. Stimma fick bada och så tränade vi och pratade en massa med trevliga människor. S var väldigt pigg idag. Nästan lite väl pigg... Körde även några moment i tvåan - och kanske ska vi testa nån gång? Det såg inte alltför dåligt ut i alla fall, och det kan vara roligt att träna något nytt i sommar när det inte är några spårtävlingar! å vägen hem hamnade jag efter Jenny, och hon stannade på ett ställe för att gå en runda - och då stannade jag också och slog följe. Kul att träffa henne - det var länge sen!

Nu är jag hemma, och snart är det läggdags.

Uffe i natten

 Jag hittade detta hos "Heja Abbe". Man ska besvara frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist.
Undvik att upprepa en låttitel (Det är svårare än man tror.)
Artist: Ulf Lundell

Är du kvinna eller man?: Precis som en kvinna/ Nattens drottning
Beskriv dig själv: Kär och galen
Vad tycker du om dig själv?: En bra kvinna
Beskriv var du bor för tillfället: Palatset
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: Hem med dej
Favoritfärdmedel: Höga hästar
Din bästa vän är: Min älskling
Din favoritfärg är: Allting syns på svart
Hur är vädret?: Lugna vatten
Favorittid på dagen: Ut ur mörkret
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Tuff match
Vad är livet för dig?: Chans
Det bästa rådet du kan ge?: Gå ut och var glad
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Bente
Favoritmat: Rom i regnet
Dagens tanke: (Oh la la) Jag vill ha dej
Hur skulle du vilja dö?: Lycklig Lycklig
Din själs nuvarande tillstånd: Kaos & kärlek
Felen du kan leva med: Smulorna i sängen
Ditt motto: Skyll på stjärnorna och Du kan inte ljuga för ett hjärta

25/5; måndag och Kenzos födelsedag

Kenzo fyller nio! Det kan man inte tro. Denna lilla hund - glad och pigg. Grattis!
En lång dag på jobbet. Fullt med tankar. Trådar.

kommer hem till nybakta kringlor. farmor som tvättar och gör pannkakor. Går en runda med hundarna. Ser en orm - den tredje på två dagar och inom ca 300m. Det är jobbigt för mina nerver.

Anders är på jobbaktivitet, och är borta till imorgon. Linus är orolig, kommer inte till ro - det är verkligen ingen vanlig företeelser, men han skrek efter sina bilar och jag gick in med några - och upptäckte då att han låg naken, utan blöja och pyjamas. Klädde på honom och sa gonatt igen. Farmor läser för Klara.

24/5; Ulfs födelsedagssöndag!

Grattis Ulf!

En skön söndag - då Anders spelade golf och sänktes sig! han är ju helt otrolig - så lite som han spelar och så duktig. min lilla golfhjälte! Klara var hos ida, och Linus och jag gick en promenad med Sandra och Eric, städade lite, klippte lite gräs, njöt i solen och Linus satt lite framför Pippi. Han har verkligen pippi på Pippi. I eftermiddag cyklade jag en runda med Stimma och körde ett litet lydnadspass.

Imorgon är det jobb. Sista rycket innan sommarlovet! Go kväll.

23/5; lördag: god rabarberpaj

Det har varit sköna dagar hemma. I torsdags kväll var Lena och Niklas och deras fyra barn här. Och i går kväll var Carolina och Jesper samt deras två barn här. Trevligt!

Igår spårade jag - det gick bra. Anders hade lagt ut ett elitspår. Lydnadspasset gick oxå riktigt bra!

Idag har jag sprungit en runda med Stimma. Kenzo fick träna sök på morgonen, och Hiho är lite halt. Klara har mest lekt med olika kompisar, och en natt sov Agnes här.  Vi har fixat i trädgården och på graven. I kcäll var Marianne här, hon har precis gått hem. Vi fiakde på god rabarberkaka! Den kan rekommenderas! Jag gjorde varianeten med potatismjöl.

Frasig Rabarberpaj
Enkelt recept på mycket god frasig rabarberpaj som är glutenfri. Glutenfri rabarberpaj som smälter i munnen. Mycket god "marängaktig" rabarberpaj som verkligen rekommenderas även för icke-glutenallergiker. En favorit!
Du behöver:
* 2 st ägg
* 1,5 dl strösocker
* 1,5 dl potatismjöl (eller vetemjöl)
* 1 tsk bakpulver
* 1 msk vaniljsocker
* 100 g smält smör eller flytande margarin/smör
* 2-3 stjälkar (ca 300g) rabarber

Att strö över:
* 1-2 msk strösocker
* 2-3 msk potatismjöl

Gör så här:
Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke. Tillsätt sockret till äggvitorna.
Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken.
Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
Rör sedan samman alltihop med en sked.
Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. (Ju tidigare på sommaren desto mer potatismjöl för då "vattnar" sig rabarbern mer och potatismjölet binder vätskan.)
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna, servera ljummen eller rumstempererad med vispad grädde eller glass.

Imorgon spelar Anders golf med Martin. K ska leka med Ida.

21/5; torsdag

Vad ska jag skriva idag? När jag är hemma alldeles för tidigt från tävlingen... När vi inte lyckades så bra som jag hade hoppats på... När det inte blev som jag hade tänkt... I vilket fall. Tidig morgon. Plats. Lång väntan. Hade nummer 23. På upptaget går hon fel - bakspår. Tar fyra pinnar. Jobbar jättefint. Sedan är det kört. Lost. Denna fantastiska spårhund och gått vilse... Hon jobbar. Försöker. Men jag ser att hon blir allt tröttare. Jag blir alltmer frustrerad. Kommer tillbaka till samma punkt tre gånger. Selar av. Försöker leta mig ut till en väg. En välkänd punkt. Hinner ringa Anders och vivvi (även hon bakspår + en pinne borta)som tävlar. Men så ser jag en väg! Långt iväg. Lång väg att försöka hitta bilen. En annan spårläggare kör förbi mig, och säger att jag är på rätt väg. Går och går. Besviken. Lite ledsen. Lite arg. Men tacksam att vara på väg åt rätt håll. Hittar bilen och åker hemåt. Stannar på Tingsryds brukshundklubb och kör igenom ett lydnadspass. Det går så bra! Känner mig mer nöjd med dagen. Är hemma. Tyvärr är inte min familj det - de är i Tolg, träffar M och T, äter i Pannkakshuset. Jag får äta macka. Ska nog gå en runda. Aktivera mig. Men har ont i ett knä. Kanske ska jag titta på Grey istället...
Läser mailet som vi fick av vår städerska igår. Vi klagade lite på gårdagens städning. Förstår att det inte kan vara roligt att vara städerska och ha missnöjda kunder. Och vi är inte mycket för att klaga på andra människor - det gör så ont i mig. Jag får dåligt samvete. Men vi betalar för det. Hon utför ett jobb, och det ska märkas. Igår fick jag torka bort flera uppenbara fläckar från golvet, från ugnen, mikron, spegel, och i toaletten fanns massa torkpapper som nästan orsakade stopp, dessutom var spegeln i hallen sprucken... Hon medger att hon var trött igår, försöker försvara det hon gjort - talar om vad hon gjort, ber om ursäkt, men menar att spegeln har inte gått sönder när hon var här... Jag kan ju såklart inte med hundra procents säkerhet säga att det var så, men den var sprucken så mycket att jag borde ha sett det om det hänt tidigare, och det var i stort sett det första jag såg när jag kom hem... Om ni har sett en 10 cm spricka i glaset innan - så får ni gärna säga ifrån!
Ge mig energi. Just nu är jag låg. Har känt mig lite "vissen" några dagar. Har inte riktigt lust med något. Kan inte sätta fingret på det. Förmodligen hade ett cert vänt den känslan - men nu blev det inget cert idag. Det blev bara en känsla av att man Kan misslyckas. Och så känns det som om "det alltid komemr vara så här...". En slagen hjälte ligger just nu vid mina fötter. Fan.

Muffinsrecept

Äppel & kanelmuffins - blev det till fikat goda blev betyget!

Ca 6 stora eller 10 små muffins
Muffinssmet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g osaltat smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
2 äpplen, skalade och skurna i klyftor

Kanelfyllning:
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel

Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 min i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre.
Tips! Tillsätt gärna 2 tsk kanel i smeten så får du extra smak på dina muffins!
Ikväll bär det av till klubben - det var en blivande tävlingsledare som behövde elitekipagae att träna på. Ha en bra kväll!

19/5; tisdag

Dagis nummer på displayern. För en kort stund står jag med bultande hjärta och svarar. bara lite feber och hängig - kan ni hämta? Javisst lillebror - mamma kommer på direkten, ska bara fixa några saker först. Åkte hem och hämtade sonisen - som verkar rättså pigg nu, har ätit macka och tittat på Pippi, pysslar med bilar och sitter i bilen. Jag har sugit upp lite gräs - såväl med traktorn (det var lite blött i gräset igår så då suger den dåligt när man klipper) som med damsgaren. Jag tror inte att L har feber nu. Nu ska en bajsblöja bytas, och så ska jag hämta K.

18/5; måndag

Jobbat, medan A och L var på öron. Linus hade reagerat - Linus hör. Hon hade till och med fått utslag på ena örat på nyföddhetstestet!

Kom hem till dukat bord. Klippte gräset - och aldrig flyger väl så många tankar genom huvudet som när jag sitter på traktorn... Ett tag hade jag dessutom två små söta barn på traktorn oxå - Anja och Linus. Men det var svårt att nå fram till ratten, och svårt att styra, med två små som oxå drog och slet i ratten...

Sedan sprang jag en runda med Stimma och Kenzo. Och så körde jag ett pass med S (det gick riktigt bra - även inkallningen och krypet!). Anders har beskurit kanter.

Imorgon har jag lovat att köra igenom ett pass brukslydnad på klubben. Kanske ska jag kika på Grey nu innan det är dags för sängen.

Kolla in oss!

Stimma lilla dotter var på tävlingen idag - på långt håll såg jag dem och tänkte att en sån flatte skulle nog jag kunna tänka mig - liten, smidig och fartfylld! Och när de komemr fram efter en stund och säger att det är Stimmas dotter - då syns det! De tog några bilder och skrev några fina ord om oss...

Söndag 17/5; tävling i Nässjö

Sitter och känner mig trött i kroppen. Tidig morgon. Som började med plats och stege - fullt på båda. Sedan åkte vi ut i skogen. Upptag 9,5 och 10. Fastnade på ett ställe så jag fick lossa linan. Spåret gick i fin terräng, men tankarna är många "är det inte för långt mellan pinnarna?, hoppas jag är i mål snart" - samtidigt som man hoppas att spåret ska vara långt så man hinner få alla pinnar, och när hon gick över en pinne (vilket det sedan visade sig att hon inte hade gjort - men jag plockade i alla fall upp den), då trodde jag att "idag är nog en dålig spårdag". Me hon jobbade på - intensiteten/farten minskade i det ganska varma skogen - och då ser hon lite "flummig" ut - men när vi kom i mål hade vi 8 små pinnar + slut - alltså var det en apport från förra året som jag hade plockat upp! 10, 10.

Sedan var det uppletande - fyra föremål på typ fem skick. 9,5 och 10.

Lydnaden började superbra med finfint fritt följ: 9,5 och 9. Men på inkallningen blir det fel. Missförstånd på ställandet och jag ger dk - hon lägger sig istället, och sedan går resten bra men det blir en femma. Framåtsändandet blir så bra! 10 och 8,5. Krypet var inte bra. Dk, hög i en vinkel. Hon känns trött. Men vi får femma. Syn - jag tycer att det har gått så mycket bättre på träning nu... Skalet är ju inte så bra - men idag skällde hon när hon skulle och var tyst när hon skulle - men hoppade ju såklart. Resten gick bra. Det blev 581, 5 och endast 0,25 från släpcert... Sista killen går in och gör 591,75. Vi blir i alla fall tvåa (även om just den detaljen är rättså oviktig), och i det stora hela känns det bra (vilken är en mycket viktigare detalj!).

A och barnen har varit på naturbruksgymnasiet och tittat på djur, och K har varit hos grannen på födelsedagskalas.

Imorgon ska på hörseundersökning igen - håll tummarna för att vi nu ska få reda på hur det egentligen står till med hans hörsel!

Ha en bra vecka. Tre dagars jobb. Sedan tävling och ledighet i fyra dagar!

kolla in dessa gamla kipp!

Linus i juni 2007

Linus skjutsar Klara mars 2007
Och så låten om Vederslöv:



Gör amerikanska pannkakor. Pappa har köpt en ykel til K. Jag har badat hundarna. Anders spelar golf. Går och tänker på tjejen som brann inne i Torne
igår. En 33-årig tjej. I Torne. Jag tänkte såkart genast på Anne och Olof. Lättad (?) läser jag att hon är trebarnsmor... Men  obehaget vill inte släppa - det är några mamma som har dött. I en brand. Någon annans vän...

Igår kväll var Eric, Sandra och Hanna här. Idag läser jag om Marianne i tidningen. Underbara extra familj!

Trevlig helg!

en låt jag glömt...

Det här är en låt som jag hade glömt, men som jag snubblade över ikväll... Långtbort med Thåström...

14/5; torsdag

Igår var det ridning - tränade förvänd galopp. Det gick bra. Och på jobbet var det extra möte, - elever som slogs, skolkade och tog en massa energi. Idag har det oxå varit extra möten, och det är det imorgon oxå. Jag har även hunnit springa en runda ikväll och träna ett lydnadspass med S - på söndag är det tävling i Nässjö. K fick följa med Agnes på tennisträning. Imorgon är det första gången på teckenkursen och K ska rida. Dagarna fylls. Dagarna går. Var rädda om er!

12/5; tisdag

En bra jobbtisdag. Trots att jag har sjuan i matte i sjuttio minuter och elevens val (?) matte i massa minuter och ett möte med studierektorn, föräldrar och skolsköterskan men där eleven inte dök upp och föräldrarna inte vet var pojken är... Och att oron över några i klassen är stor. Jag fortsatte hem och lagade mat. På vägen hem la Anders ett spår åt Stimma och mig som vi åkte iväg och körde. Bra upptag och samtliga pinnar. Sedan åkte jag in till klubben och tränade lydnad. Det gick bra. Jag träffade trevliga människor, och fick tårta av Liselott och HansÅke som hade blivit uppflyttade i helgen grattis! Jag träffade en bekant som är svårt sjuk och hon berättade om sin kamp mot tiden, mot sjukdomen, sin vilja - jag kände ångesten, men blev glad när jag såg henne. Igår undrade jag hur det kändes att vinna över fyra miljoner, vad man tänker på... idag undrade jag också var finns hennes tankar, hur fortsätter man leva medan man lever, när slutar man hoppas, när slutar man tro?

vet ni?

Vet ni  - vi träffade den här killen på planet igår! Han kom förbi med en check - han hade vunnit över 4 miljoner på poker! Vi frågade om checken - och han svarade oss. Vet ni vad man hade suttit och tänkt på på planet om man ade vunnit över 4 miljoner två timmar tidigare? Det vet inte jag. Men han såg lugn ut. Cool. Imponerande!

sista bilden


venedig


gång på gång


vi skrattade så vi grät


mat på lokal fiskerestaurang


jag och min drink


hopp


bad i poolen


a på stranden


god mat och massa gott vin på kvällen


anders


jag


gränd


kickan


lunchen


vinplanta


utsikt över vinplantagen


lunch på vingård


a!


anders och jag


vallmo


utsikt från hotellet i italien


kamelen avslutar kolmårdsbilderna


vildhund


söt


safari


anders jagar klara och hedda


humpe springer med malte


humpe & hedda


apa


Linus & Klara


Hedda & Malte


fina djur


Kärlekspar


Förra helgen - kolmården


Nu kommer det bilder; måndag 11/5

Vi är hemma! Vi har haft det oförskämt bra - så mycket bättre än vi vågade hoppas på. Så roligt - flera gånger skrattade vi så vi grät. Vi var i Italien. Några mil från Venedig - i Cervia. Vi har ätit och druckit gott, solat och badat, åkt runt, besökt vingård - varit. Njutit. Sol från klarblå himmel. Besökt Veneig och ett par andra städer, byar, kyrkor. Shopat. Idag har jag jobbat. Klippt gräs. Gått en runda med hundarna. Tränat uppletande och lydnad. Livet ska återgå till vardagen. Vi ska minnas den sköna resan som vi haft!

torsdag

Vi är på väg. Åkte till Sthlm igår. Träffade As jobbarkompis och fru - trevligt. Åt gott och skrattade mycket. Vi har nu sovit på ett flyplan. Jumbohostel. Kan rekommenderas! Undra hur man ansöker om tiotusenmetersmedlemsskap? Nu ska vi fara mot?
Ha en go helg!

4/5; måndag

Många järn i elden idag. Många tankar i huvudet. Jobbade. Handlade. La ett spår på vägen hem. Åt mat. Satte mig på traktorn och klippte gräset - aldrig far väl så många tankar genom huvudet som när man kör runt på sin lilla traktor!? Allt och inget. La barnen. Spårade. Bra upptag. Bra spår, snurrade lite i en spetsvinkel, men inga problem. Tog alla pinnar - men om det hade varit tävling hade jag gjort bort mig för en p9nne hade jag tappat när jag kom hem... Tränade lydnad - inkallningen var lite dålig. Fick dålig fart - kanske lite sliten av att köra lydnaden direkt efter spåret? Men körde ett par raka och sedan var det bättre! Anders tog sedan med sig Martin, Kenzo och Stimma på en löparrunda. Själv satte jag mig framför Grey (någon tår trilalde nog nerför kinden), och nu har jag surfat runt lite... har gråtit för att Stellan och Jackpot har lämnat jordelivet...

Imorgon är en ny dag - nationellt prov, en massa lektioner, och sedan ska barnen hämtas, och på kvällen åker jag nog in en runda till klubben. På tal om klubben är det ju hög tid att gratulera Carolina och Molle som har tagit sig ur lägre klass! Och på tal om hög tid - nu är det läggdags!

Var rädda om varandra och pussa dem du älskar!

3/5; söndag

Sköna dagar på kolmården - alltid lika roligt och träffa humpe, malin och deras söta barn! Att gå i en djurpark är inte bara förenat med positiva känslor - känslorna kan liksom inte bestämma sig... men vi hade det trevligt, och vi imponerades av delfinshowen och förundrades över deras träning. Positiv belöning - men existerar negativ belöning? Vi bodde på vildmarkshotellet, med barnvänlig pool. Perfekt efter en dag ute! Hundarna har haft det bra hos Helen och Ulf - samt Marianne och pappa - tack kära ni! Snart kommer vi med dem igen - för på onsdag bär det av till Venedig! Ha det bra!

första maj = första gräspippardagen

... kanske var det därför Martin, vår granne smög omkring i skuggan bakom sitt hus, iförd endast kallingar? Vi insåg nu - att det var för kallt - eller att vi är för gamla...? Det är snart dags för sängen. Imorgon stiger vi upp tidigt och åker till Kolmården, där vi ska träffa familjen J norr.
Det har varit en stollig vecka, med mycket jobb, jag har sprungit några gånger, och så hoppade vi i onsdags, Klara har tränat fotboll, Anders har sprungit en gång, och igår grillade vi med grannarna och var på bålet - som inte var något bål i år pga brandrisk, och idag har farmor och farfar varit här och hjälp oss i trädgården. En grävmaskin har varit här och dragit upp stubbar. K har ridit och så har vi lämnat våra hundar till Marianne.
Njut av solen! Efter sol kommer regn...