31/1; måndag

Jag undrar när "efter 12" är för en hantverkare - för mig innebar det bad, snabb handling, sedan snabbt hästen och en snabb dammsugning och snabb lunch för att sedan börja vänta på dem strax Innan 12, att hundarna är inne för att de ska slippa möta bilen och att jag väntar med hundpromenaden... Men jag inser ju nu att det kan vara precis när som helst - kanske inte förrän i kväll?
De ska titta på vårt golv - som ger oss spetor. Det finns mycket på vår önskelista. Nytt golv, men det drar med sig ommålning av väggar, tak och lister samt nya fönsterbrädor i vardagsgolvet - vilket i sin tur drar med sig lite nya möbler. Även golvet i vårt sovrum och någon slags slipning av golvet i hallen och köket behövs... Sedan är det ju trappan som inte är klar. Och högst upp (?) står kanske en utbyggnad av groventre/tvättstuga/dusch samt ett eller två sovrum - och då behövs en arkitekt, snickare och cash... Har jag börjat boa?
Idag är det Lite bättre i min kropp. Tror jag, jag vågar knappt känna efter. Det är nog oxå lit6e så att jag inte tillåter mig att känna efter lika mycket när jag måste rodda allt, när Anders inte är hemma och kan serva... Ikväll väntar tennis för Klara. En ny vecka är på gång... Gillar. Älskar. Lever. Livet.

30/1; söndag

Det är ett underbart vinterväder. Sol, snö, värme. Hjärnan vill mer än kroppen - det är bara att konstatera. Igår tog jag en liten tur på skidorna på isen, och idag försökte jag oxå, men fick ganska snabbt vända. Det gör så förbannat ont i magen på högersidan, ner i blygdbenet(?) - och jag tror att det är ligamenten i kombination med foglossning? Min rygg är oxå dålig - både högt upp, mellan skuldrorna (men det är värst när jag ska sova), och ner i högersidan, ner i benet genom rumpan... Minns inte att jag har haft så ont de andra graviditerna, och man tror ju alltid att ska vara som det har varit, så det här hade jag inte räknat med... Men å andra sidan så har jag ju legat still med de andra - Klara pga en bruten fot, Linus pga sammandragningar... Och får jag välja, vilket jag inte får, så väljer jag nog ändå det här. Här är det trots allt lite mer upp till mig - att gå på ren vilja. Även om jag idag fick ge upp, inse mina begränsningar och istället för en lång skidtur, ta en krotare och sedan sätta mig i solen på trappan och dricka kaffe.

Och jag kan sitta och förundras över livet i magen. Och då är det värt allt.




Anders och Niklas tog med sig Stimma på en mils runda på sjön, och Nellie har sovit över här. Snart är det bronsmatch mellan Sverige och Spanien i handbollsVM - så jag kan ha det sämre... Men jag kunde mått bättre. Jag ser en massa fräscha, blivande mammor överallt, med en Liten bula på magen, solbrända och utan vaggande gång, som kan träna fram till förlossningen och sedan fortsätta dagen efter. Jag är inte bitter, men definitivt lite avundsjuk...

24/1; måndag

Jag sitter i soffan. Mina fina barn har gått och lagt sig. Jag känner bebben i magen röra på sig. Jag ler. Jag är tacksam. Det är så förunderligt, så märkligt - men ändå verkligt, så fantastiskt - trots att jag varit med om det förr, så häftigt.Jag är oerhört glad - trots allt som en gravid kvinna kan råka ut för så som foglossning, kramper, små onda djävlar... - att det är jag som får bära Vårt barn. Att jag får vara med om det. Tänk om det är sista gången jag är gravid? Jag försöker njuta. Vill vila i känslan och dra ut på det - samtidigt som jag längtar att får träffa Liten. Jag vet så lite. Det finns så mycket jag kan bli rädd för. Men det är ju inte rädslan som präglar mig...
Idag har varit en bra dag. En mysig stund med Linus i badet. Pållen. Fika med bästaste Helen - även om jag stod mest för fikandet. Och i kväll har jag varit hos Carola.

23/1; söndag

Laddar för en ny vecka - men K är förkyld och jag är hostig så vi hoppas att det inte blir värre utan att veckan kan gå som förväntat. Med skola, jobb, möten, träning, mys, promenader och allt annat som ska rymmas de närmaste 168 timmarna. Inom de närmaste 24 timmarna är planerna ledighet för Limpan och mig efter en god natts sömn (i natt sov jag inget vidare...), bad, ridning, fika med Helen efter att ha hämtat K och senasre på kvällen har K tennisträning och jag ska träffa F-3:s klassföräldrar.
Även idag har det blivit mycket soffläge för mig - även om det har varit lite lugnare med sammandragningarna idag tycker jag. Men jag var med på tennisträningen på förmiddagen och har tagit en prommis med hundarna. Linus och Anders har åkt slalom - och även om jag gärna hade gjort det, så inser jag att det bästa jag kan göra är att inta horisontalläge och vila i den utsträckning det går. Hanna var på besök oxå - önskar att vi hade hunnit prata längre, men är tacksam för den stund som vi ändå fick tillsammans.

22/1; lördag

Klara var så duktig på ridningen idag! Hon galopperade själv och hoppade en bana!
I eftermiddag har Klara åkt skidor med an annan Clara, och nu följde båda barnen med dem hem en stund. I kväll ska vi fira mormor. Anders jobbar lite. Jag vilar lite - både under fredagskvällen och lite idag har sammandragningarna duggat tätt - mer igår än idag, och jag gör allt vad jag kan för att begränsa mig, vila - vill ju kunna fortsätta jobba och aktivera mig. Samtidigt som jag försöker lyssna på min kropp och är rädd om vår bebbe. Idag är det ju hyfsat enkelt när det är Vinterstudion på TV och barnen är iväg. Det blir ju inte bättre av att hostan, som åter har kommit in i mitt liv, verkar framkalla dem... En annan gravidåkomma(?) som drabbade mig nyss var när jag hällde upp kaffe och handen(!) fick kramp och kaffet hälldes utanför...
Vi fortsätter med bebberiet... Linda och Niklas fick en pojke i veckan - grattis! Jag längtar till jag får träffa er och den lille!
Idag när vi gick vår lilla runda, stannade och pratade vi med en tjej som bor precis vid skogen och som hade råkat ut för den skogstokige skogsägaren... De hade blivit polisanmälda (och polisen hade varit där...) för att deras hundar (utan bevis) hade fällt ett rådjur och skadat det, så han fick skjuta det. Och han hade skällt på dem i skogen.
Och så har Jag blivit fast i ett spel - Angry birds. Tack Eric...

Mormors 90årsdag!

Idag är det ingen vanlig dag - det är ju mormors födelsedag! 90 år. Det är respekt. Att klara sig själv. Att överleva sitt barn. Det är aktningsvärt och beundransvärt. Grattis!
Snart kommer Anders hem, han har varit i Köpenhamn. Igår satt jag hemma med sammandragningar var femte minut i ca två timmar, men det lugnade sig när jag la mig för natten. Backupen S och E hade varit här tidigare på kvällen och visste om läget...
Nu halv åtta hos mig, efter bad med barnen, läxläsning och provrättning och innan handboll.

18/1; tisdag

Igår var min lediga dag - den började med bassängträning för Linus, efter att ha lämnat K på skolan såklart, fortsatte med att sköta pållen och sedan lämna Linus hos Anders för att fortsätta till kiropraktorn. Hämtade Linus och åt lunch på Anders jobb innan besök hos logopeden väntade. Jag hann oxå handla lite mat. Efter logopeden åkte vi hem till K som hade gått hem själv från skolan. På kvällen körde jag tjejerna till tennisträning. Tittade på handboll. Sovdags. Ledig dag? Idag har jag jobbat. Gick en runda med hundarna i mörkret. Nu sitter jag framför handbollen igen. Energin är slut. Mörkret gör det inte bättre. Inte graviditeten heller - även om jag nu ska vara inne i de pigga veckorna... Säkerligen inte det låga blodtrycket eller min onda rygg/bak, som även gör det svårt att sova på natten, heller. Jag lägger handen på magen. Tittar på handboll. Vilar i stunden. Laddar för en ny dag. Och väntar på att ljuset och energin ska komma tillbaka.

Tack alla som uppvaktat Linus - vår lilla, stora kille - i dagarna tre!


Grattissång


Anja och Alice


Sysselsättning i varje hörn; Hugo, Linus


Söndagens kalas med alla dagiskompisar

Två timmar i högt tempo!

Linus och Stimma


Kanske den bästa födelsedagspresenten av alla? Att få hem Stimma! Linus var fullständigt i extas. Och vi tackar Helen och Ulf för deras osjälviska insats, som för oss är värt hur mycket som helst! Att veta att den högst älskade hunden får en bra tid!

Lördagskväll och firandet fortsätter


Stimma, jag, Elin och Linus


Klasdagarna inleddes alltså i fredags med Perssons. Jag fick en stund med Elin.
Det är en ynnest att få hålla ett vackert litet, nytt människobarn i famnen. Följa det nya ansiktets drag och sömndruckna småfolksögon. Det är magi i varje litet finger, där naglarna knappt är större än huvuden på små knappnålar. Hennes familj är en av världens finaste, med stora hjärtan och med rättvisa meningar om livet. När man sitter med en liten i famnen, en sparkande bebbe i magen, en femåring vid sidan och en hund i knät finner man ett lugn och en respekt inför andra. Det enda som räknas - respekten för andra människor. Tilltro till livet. Och jag tänker ofta på det, att jag vill dra saker till sin spets, och inser att det är för att kunna göra en förändring i det som inte är bra. Förmågan att kunna insupa det faktiska i att kunna göra en liten förändring av något som kan ge ringar på vattnet; alla kan göra något. Gör vad ni vill, bara det är bra. Bra för er själva och bra för andra. För så enkelt vill jag tro att det kan vara. Att ta vara på det som finns här och nu, genom ett extra leende eller fina ord till varandra. Bara i det lilla att visa uppskattning. Så enkelt är det. Så enkla är de nyfödda... Pånyttfödd. Var rädda om varandra.

Klara - en utmärkt storasyster


Marianne, Klara, Elin,Sandra och Linus


3 dagar med kalas; det började med Perssons i fredags


Klara och Elin

15/1; lördag

15 januari. Jag minns flera 15:e januari.
2006: Linus föddes. Jag var i affären och det knäppte till och låste sig flera gånger. La mig och vilade lite när jag kom hem. Och sedan skulle jag fixa semmelbullarna till goda vänner som skulle komma. Vispade grädde och kände att det kändes konstigt så jag gick till trappan och skulle ropa upp till Anders på skoj att det nog var på G. I skriket gick vattnet och det knackade på dörren. Skrattande öppnade jag och trebarnfamiljen kom in medan vattnet rann... Mamman påpekade snabbt att det var typ 2-3 minuter mellan värkarna - men jag minns Klaras förlossning som tog evigheter, så jag var lugn... - men gick och ringde i alla fall. Vi var välkomna direkt. Mamma kallades in. Gästerna fikade nog färdigt, vi packade väskan och åkte. I snömodd. Anders har berättat att han körde snabbt - det kändes det inte som... Han födde typ två timmar senare.
2007: stormen Per satte stopp för gäster att komma till kalaset. Några kom, och fick bland annat se en björk trilla i trädgården där vi satt i uterummet. Fullt med träd på vägen.
2009: Var vi på en varm strand i Thailand och jag blev stucken av en Lejonfisk... Och tillbringade kvällen på sjukhus, fick två sprutor och annan medicin. Olof och Anne fick ta hand om födelsedagsmiddagen.
Igår kväll firade vi med bästaste Perssons. Idag fortsätter det med lite släkt - krya på dig farmor, så får vi fira en dag till. Och imorgon blir det kalas för Linus dagiskompisar. Klara och jag har tillbringat morgonen i stallet. Handlat. Nu är det vinterstudion inne för mig och Anders och Klara fixar sin egen ute. Det snöar.

13/1; torsdag

Idag skulle en av mina hjältar fyllt år - min morfar.
Linus och jag har just badat. Och vi har ätit. Nu sitter vi i soffan och väntar på Anders. Jag var hos BM idag - tyvärr var blodtrycket på tok för lågt idag oxå. Det, tillsammans med en rygg som värker så att jag nästan gråter när jag lägger mig i sängen, eller när jag går (dock på olika ställen i ryggen vid de olika tillfällena...) och en hel del sammandragningar (som dock hittills troligtvis inte har påverkat) gör att jag bara kunde ringa så skulle de sjukskriva mig. Jag Vill jobba. Men det viktigaste är såklart att bebben mår bra, och jag själv mår hyfsat bra. Vi får se - tar en dag i taget.

12/1; onsdag

Idag händer något otroligt otäckt på jobbet. Jag hade kemilektion, när det hörde en enorm smäll från gasolskåpet. Jag skriker på eleverna och undrar vad de gör - ingen har gjort något... Det var någon som hade slängt in en raket genom ventilationen/utblåset utifrån in i skåpet. Det måste finnas ett sätt för eventuell gas att komma ut om det skulle bli en läcka. Jag skickar ut eleverna, och undrar om jag vågar öppna skåpet. Jag hämtar en annan lärare. Vi öppnar och ser raketen ligga där, samtidigt som det går upp för mig vad som Skulle Kunna Ha hänt... Detta är polisanmält. Vi har haft fler incidenter med smällare på skolan, i slöjdsalen - inkastad under dörren mitt under lektion - och i papperskorg.
Jag hann dessutom inte riktigt jobba färdigt och blev stressad när klockan var fem och jag var tvungen att hämta Linus. Jag orkade inte riktigt hålla ihop hela dagen idag heller... Men nästan. Min älskade, duktige, imponerande, händige och uthålliga man är ute och skottar, och jag har kraschat... Han fick dessutom ihop diskmaskinen igår. Jag säger då det...

11/1; tisdag

Jag har jobbat. Sedan åkte vi direkt in till stan för att köpa diskmaskin. När vi kom hem var klockan halv 7, och vi var hungriga. Snabbt laga mat. Hämta posten - inser att postlådan måste lagas. Anders börjar direkt med diskmaskinen. Nu har vi två stående mitt på köksgolvet... Saker som saknas - Anders åker upp till pappa för att leta. Varför kan inget vara så enkelt som det skulle kunna vara? Jag imponeras av hans entusiasm - min tog slut för länge sen. Jag föll ihop som en blöt trasa i soffan. Orkar knappt lyfta mig. Trots att jag ser en massa saker som jag borde ta tag i... Jag är trött på att inte orka... Jag Ska, men ska bara, först... Längtar efter mer energi. Mer ork. Mer glädje. "Tänd ett ljus, och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna. Det är mörkt nu. Men det blir ljusare igen..." Jag Vet att orken kommer tillbaka, liksom energin och glädjen - men jag vet inte när, och det är lätt att glömma, nu när jag sitter i soffan, att jag faktiskt har sprudlat av energi tidigare idag... Lätt att känna att jag Aldrig orkar Någonting...

10/1; måndag

Denna natten blev inte bättre... Jo, till en början. Men sedan hör jag ljudet. Ljudet av ett barn som kräks. Linus kräktes. Vi fortsätter dock med våra lite märkliga magsjukor, och natten har fortsatt lugnt. Men vi får väl se. Idag är jag ju ledig och imorgon stannar jag hemma för VAB, Anders åker till Köpenhamn imorgon, men kommer hem på kvällen... Men en sak i taget...
Idag stod mycket på attgöralistan - men lite löser Anders, lite har jag kunnat lösa hemifrån. Och resten... får lösa sig en annan gång... Åter igen konstaterar jag att väldigt lite blir som man har tänkt sig...

9/1; söndag

Ledig dag imorgon. Sedan börjar jag på allvar. Jag jobbade ju i fredags - det var bra, men jobbigt. På kvällen var vi i Hanaslöv. Barnen och Anders åkte skidor. Jag är så imponerad av Linus - han har tålamod, han testar nya saker, han är duktig! Han åkte slalom hela kvällen, upp och ner. Utan stopp.
I lördag var det dags för Klaras ridning igen - det gick så bra. Klara var hur duktig som helst. De hade ny ridlärare som verkade jättebra! Och så var det innebandymatch för Anders - som de vann. Och på kvällen var Carolina, Jesper och barnen här. Det var länge sedan sist - och fantastiskt roligt att träffa dem igen! Natten var jobbig - det räcker tydligen inte med att jag knappt kan sova pga av ryggen trots både värktabletter och vetevärmare - utan först hör vi hur snön rasar nerför taket och utanför står bilen och måste transporteras iväg, sedan känner vi röklukt och med andan i halsen letar vi efter källan - det var diskmaskinen, det brann inte men en punkt på kretsloppet var alldeles svart - sedan gick ett larm, det var ett larm på väderstationen som vi inte hade hört tidigare...
Det känns som om det är mycket pengar i rullning nu... diskmaskin, golv, en lampa i Hondan, inlämning av lilla bilen på fredag eftersom en lampa lyser vilket gjorde att den inte gick igenom besiktningen, utbyggnad...
Men något glädjande var att Stimma och jag blev 14:e bästa
spårekipage i Sverige 2010!

6/1; torsdag

Ska man behöva jobba när man är så bra på att vara ledig? Mina dagar går... Men imorgon kallar plikten, medan resten av familjen får fortsätta sova. Anders tar en pappadag. Men kanske är det bra att komma tillbaka till jobbet - ju mindre jag har att göra, desto tröttare känner jag mig. Igår var jag hos en kiropraktor - idag har jag nog ändå ondare i ryggen... Men det är ju inte så ovanligt. Står där framför honom, i min vita valrosskostym, får blunda och funderar över vilket märkligt jobb han har... Kramar en nästan naken okänd kvinna för att få loss spänningar. Och visst knakar det - han säger att det knakar ovanligt mycket, kanske för att jag är så överrörlig, och då kanske det åker tillbaka snabbare oxå?
Igår kväll var vi hos Linda och Niklas, spelade Wii och åt gott. Idag skulle vi åkt slalom, men det har snöat på tvären. Så nu har Anders lånat grannens snöslunga. Ikväll ska vi till grannarna. Och imorgon... ja det är ju en annan dag.

3/1; måndagskväll

Anders kom hem, och åkte för att spela pingis. Barnen är hos grannarna. Jag sitter här och önskar att någon ringde och frågade om jag ville spela tennis eller pingis eller ta en ridtur eller... Men det hade ändå inte gått... Kroppen säger ifrån. Det gör ont. Jag har tagit värktabletter, och sitter så still som möjligt i soffan när jag väl hittar en ställning som funkar hyfsat... Just nu spelar inte kroppen och jag i samma liga, vi vill inte samma saker. Men jag hoppas att den ändå är ett bra ställe att bo i...
Vi har varit hos hästen. Kajsa och Klara var med och sedan har Kajsa varit här. Imorgon är planen Leos lekland med Åkessons. Risken finns väl att jag trasslar in mig i ett nät så att jag ser ut som en kassler... Det får nog bli stillasittande, tittande, smuttande på en latte...

Vad kommer jag ihåg från 2010?

Jag har ju reflekterat över Mitt 2010, men vad hände i övrigt? Vad minns jag. Det känns svårt att komma på något... Jag ska försöka
. - Regeringen blev återvald, men sverigedemokraterna ökade...
- En varm sommar, som blev en kall tidig vinter.
- Spanien, och därmed jag, vann fotbollsVM. Jag vann åtminstone tipset på jobbet!
- VinterOS. Anja som kraschade svårt i störtloppet och dagen efter tog en bronsmedalj i kombination!
- Viktoria och Daniel gifte sig.
- Haitikatastrofen.
- Sverige fick sin förste självmordsbombare.
- Askmoln över Island.
- Zlatan gick till Barca och fortsatte till Milan.
- I chile blev gruvarbetare instängda länge men blev till slut räddade.
- Det var naturkatastrofer i Kina, Pakistan och Ryssland av olika slag.
- ...
Vad som händer 2011, får den som lever se. Med tro, hopp och kärlek kommer vi långt med! Eller hur?

3/1; måndag

Gnistrande sol och isande kallt. Idag väntar pållen. Inget annat är planerat. Men jag har så ont... Gick omkull igår (igen) i en isbacke (förra gången välte jag på Hiho). Jag hade kameran i handen och räddade den, men armen flög i en onaturlig vinkel runt och bakåt, och ena höften (den som jag inte har ont i annars). Dert som är lite bra i alla fall är att inget är brutet! Och att det där revbenet eller vad det är som gör så ont i ryggen faktiskt börjar kännas mindre. Men jag funderar på en kiropraktor/naprapat(massör för att försöka rätta till det onda - men jag vet inte hur bra det är för en gravidmage. Någon som vet? Och någon som annars vet någon bra att vända sig till...

bygge


Fina familjen i Hanaslövsbacken idag


Olof & Tilda


Tilda


Tova


Anne och Tilda


K i backen


K!


A & L


Finaste pojkarna


Klara & Linus


magen idag


Helen fixar efterrätt


K & L


Erik & Klara i full koncentration


Klarafina & Elinfina


Anders kockar nyårsmiddag


2/1; söndag

Barnen och Anders är på... tennis! Och jag sitter i soffan, klappar magen och äter praliner, och väntar på sporten... Ett var fel - jag äter ananasstavar istället för praliner. Och jag har varit ute i stort sett hela dagen innan - i pulkabacken. Men där satt jag mest i solen och njöt av att se glada barn. På tal om backe - är det någon som har slalomskidor och pjäxor till barn med ca str 33 och 35? Barnen blev väldigt sugna på att åka till Hanaslöv och åka någon kväll/dag i veckan. Och så har jag lämnat Stimma hos finaste Helen och Ulf igen - hon fick ett nyår hos snälla Eric och Sandra. Tack alla som hjälper oss med detta "bök".
Idag finns mina tankar framför allt hos Helena som idag fyller år, men som oxå fick en liten dotter, 10 veckor "för tidigt" men allt verkar ha gått bra i alla fall. Jag klappar lite på magen... Tänker på dem, och önskar de en bra födelsedag!

Ny dag, nytt år - Heddas födelsedag! 1/1 2011

Jag utgår från en "enkät" för att minnas och för att summera, för att gå vidare...
1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Egentligen har det nog varit ett år då jag inte har gjort en massa nytt, inte hoppat från höga berg eller simmat i djupa vatten - men ridit höga, stolliga hästar. Men det har jag ju gjort förut oxå... Men något som jag återupptog var längdskidåkning - det hade jag inte provat sedan jag var barn. och det var roligare än vad jag minns. Annars har jag mest Tragglat på.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Vad jag minns gav jag inga nyårslöften....
3. Fick någon du känner barn?
Ja, inte minst fina Sandra och Eric som fick en finfin Elin.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.
5. Vilka länder besökte du?
Thailand och Spanien.
6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?
Egentligen inte - mer än mamma, men det är ju fortfarande en omöjlighet vad jag vet... Kaffe... men i denna stund sitter jag och dricker kaffe igen, så snart är jag nog uppe i min dagliga ranson igen. Återigen fler ridturer.
7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Dagen som visade +
8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Det är mycket - men +et är nog ändå det bästa, och resan till Thailand. Och när Stimma och jag fick över 600p och blev champions!
9. Vilket var ditt största misstag?
Misstag har jag gjort. Men jag försöker lära mig av dem. Och gå vidare. Så just nu minns jag inget speciellt.
10. Vilket var ditt bästa inköp?
Vet inte.
11. Vad spenderade du mest pengar på?
Thailandsresan.
12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Min familj och mina vänner - det finns faktiskt inget bättre.
13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Bleb stucken av en lionfish i Thailand, vilket gjorde superont, annars har det inte varit värre än vanligt? Visst hoppade mina axlar ur led typ 10 gånger per natt halva året, men det känns som om det har blivit något bättre nu, kanske är det bara jag som har hittat sätt att ligga på som är bättre för kroppen?
14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
Vet ej.
15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?
Ganska samma som tidigare, det vill säga glad och lycklig för det mesta - ups and downs. Snabbt ner, snabbt upp. Kanske ännu tydligare under graviditeten? Rent personligt hade jag nog ett bättre 2009 än 2010 - och det berodde mycket på långa, roliga ridturer med fina vänner...
16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Massor. Mig själv. Mina barn. Min man. Mina hundar. Mina vänner.
17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nej.
18. Hur var din julafton?
Bra, mycket god mat, fina familjen och släkten, glada barn och skratt.
19. Blev du kär? Fortsatte vara sedan 26/8-94.
20. Vilket program har varit det bästa på tv? Grey. Solsidan!
21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej. Det ger och tar för mycket negativ energi.
22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag lyssnar mest på ljudböcker av svenska deckarförfattarinnor. Och de gillar jag!
23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Jag har nog en lika varierade och brokig musiksmak som tidigare...
24. Önskade du dig något som du fick?
Ja.
25. Önskade du dig något som du inte fick?
NJa...
26. Vilken var årets bästa film?
Jag somnar alltid när jag tittar på film...
27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag minns inte exakt, men jag tror jag jobbade länge, sedan kom Margareta och gunnar, pappa och mormor - då åkte jag och red... Och så fick jag en massa grattisar på sms och facebook.
28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Egentligen inte så många nya vänner - men jag började i ett nytt arbetslag, vilket kändes väldigt jobbigt till en början, men människorna i det nya laget gillar jag mycket.
29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Ganska mycket svart och jeans, klassisk, lite tråkig, hemma kör jag college-kläder från topp till tå.
30. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och min familj. Rida. Träna och tävla med Stimma.
31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen.
32. Vem saknade du?
Mamma...
33. Vilken var din bästa månad?
Januari kanske, eller sommaren när vi fick vara tillsammans i familjen och bara va och njuta.
34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Så klart finns det en massa saker jag sku ha kunna gjort bättre... Men gjort är gjort och jag försöker lära av det som blev mindre bra och se framåt.
35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Vi blir en trebarnsfamilj!

Vi har kommit hem från Getamåla - så roligt så jag skrattade så jag grät några gånger. God mat. Fina vänner. Nytt år. Nya möjligheter. Nu är barnen och pappan och spelar tennis. Jag vilar efter att ha sovit dåligt i natt. Jag tog en runda med hundarna i det hala väglaget. Det har regnet och blåst och nu ser inte snön alls så vit och fin ut längre.
Gott nytt år önskar jag er alla - ett år med tro, hopp och mycket kärlek!