31/7; söndag

Jag somnade. Jag vaknade. Vi fick kompensation från affären. Men framför allt ovärderlig hjälp från Margareta, Gunnar, Anna med barn, pappa och Marianne. Att renovera fönster är tidskrävande och jobbigt vare sig man har gott om tålamod eller inte - vare sig om man har ont i ryggen eller inte... Min rygg är verkligen kass. Men idag smet K, S och jag iväg till Halmstad och groomade för tre hästar i stallet. Samtliga blev godkända och jag har så sakteliga börjat sätta mig in i distansrittens ädla konst.

30/7; lördag

Klockan är inte ens sex på morgonen. Jag är så arg, ledsen, besviken och frustrerad att jag inte kan sova. Vi har lagt så mycket tid på nu ogjort arbete... Igår var Johannesson här och skulle hjälpa oss med fönsterrenoveringen. Anna och jag målade det som Anders och pappa hade jobbat med ett par helger i våras att få trärent. Sedan hade Anders grundmålat - nu var det dags för målning. Efter första strykningen ser vi att färgen krackelerat lite, men tänker att det kanske blir bättre efter andra... Det blev det inte. Anders ringer fackhandeln där vi köpte färgen. Och de har gett oss FEL grundfärg. Vi får skrapa bort allt igen. Pappa och Marianne kommer oxå. Detta innebär att många andra planer för många människor måste ställas in. En massa ogjort arbete, minst 40 timmar. Jag hoppas att färghandeln på något sätt kommer kompensera oss. Vi skulle kunnat köpa färg på citygross eller ÖB eller något liknande. Vi hade fått stå för konsekvenserna av våra val - men vi valde att gå till "proffsen" för att få hjälp så att det skulle bli rätt. Men det blev så jävla fel. Det kommer ta så mycket extra tid det här. Tid som vi inte har - men som vi måste ta. Sista semsterveckan blir inte som vi tänkt oss. Nu känns det som ett övermäktigt projekt. Och dessutom sviker min kropp mig. Min rygg är riktigt dålig, det var länge sedan den var så dålig. Det ena benet är minst 3 cm kortare, och i vissa lägen känns det som om ryggen går av. fan. Fan. FAn. FAN! FANS djävla skit!

25/7; måndag

Fönsterrenoveringen är upptagen. Fast nu är Anders och spelar tennis. Jag har klippt gräs idag - mediterat. Tänk igenom mitt liv. Som alltid på gräsklipparen. Imorgon skulle mamma fyllt 65. Så blev det inte. Barnen och jag besökte graven idag på vägen hem från badet. Jag hade velat ge henne så mycket i present. Mest av allt tid på jorden. Tid med sina barnbarn - varav två hon aldrig träffat... Men morgondagen har ju fått en ny betydelse - det är Maltes födelsedag. Så fint. Livet går vidare. "Man föds och man dör, så har det alltid varit..."
Men många är de som dör för tidigt. Jag tänker på offren i Norge - i vägen för en galning i fredags. En bomb i centrala Oslo, och sedan skjutning på ett ungdomsläger. Runt 100 döda. Jag blir rädd för att leva. Galningarna finns mitt bland oss. De kan man aldrig skydda sig mot.
Och så är jag med i en tävling på
Ladyjen som syr en massa fina barnkläder! Du kan oxå vara med!

24/7; söndag

Skrev inte jag ett inlägg igår? Borta! Jag myser i soffan med Sigge i knät. Jag har ridit en lång runda - jag är så tacksam över att ha fått denna möjligheten med hästar och goa tjejer. Sedan i onsdags har jag ridit fyra rundor. Anders och jag byts av hemma - han spelar tennis och golf. Vi har träffat kusinerna i Moheda, varit i Torne och idag har vi haft besök av Owesson. Snart måste vi nog ta tag i måleri av fönster... Härliga, lediga sommardagar - men jag hade önskat värme och sol, istället för regn och blåst.

Klara åker!


Varv efter varv åkte hon! Detta får bli sista bilden för idag. Nu kommer snart de stora barnen hem från Moheda, (de har sovit över hos kusinerna och farmor och farfar), och Anders från sin golfrunda. Ikväll åker vi till Torne.

jonathan åker vattenskidor


henke och linda


henke och rasmus


henke åker vattenskidor


linda och linus


sara och martin som semesterlirare


malin


tårta


ejermarkarna sjunger


klara 9 år!


ebba stavar


lek


stavar med baken


lina!


sandra har bollkoll?!


lek


marianne och eric leker


ett skepp kommer lastat


klaras 9årsdag


tommy och maianne besökte sigge och mig


vår randiga kille


klara


badbarnen


fina k


s & e


3ebarnet hänger liksom bara med...


ejemark spelar tennis


perssonandersson


gladafina Sigge


anders fick en fisk


eric, anders och klara fiskade


eric, klara, sigge


Marianne och Sigge


myspojkarna


sandra, Klara, Anders, Sigge


obligatoriskt skaldjursfat i Vägga


Sigge


elin och sandra


elin och sandra


Anders och Klara leker


tvillingarna satsar på synkroOS 2012


segling; eric och anders


Linus och Pappa vilar


Nöjd Sigge efter badet


Linus och Ella hjälper mig att bada Sigge


Marianne, Klara och Linus läser


elin & jag


Sigge och Sandra


elin


Elin


hela gänget


Vi har haft besök; Eric och Elin


Anders grillar i regn


Ella sövde Sigge medan vi åt


S!


Jag kan inte få nog av denna lilla varlese!


Bilder från de sensate veckorna; Sigge 2 månader


17/7; söndag

I fredags. Kväll blev Jag och Sigge bjudna på taccos av ejemark. Och så spelade vi kort. Igår kom Tommy och Marianne - och solen sken. Vi fick en skön dag. Idag har det varit mulet, och ikväll åkte de hem. Jag och Sigge är själva Ipren. Vi längtar och saknar våra älskade. Imorgon möts vi igen och på tisdag fyller vår klara 9 år! Tack till ene armarna och Perssons för att ni bryr er om mig. Tack till Anders som är iväg med kottarna- spelar tennis, bor i tält, shopar och badar. Jag läser i tidningen om tvåring som bli överkörd ock dör på grund av rattfyllo. Om 32åringen som dog i fallskärmsolycka. Och om min elev som på överkörd, men som reste sig från att faktiskt inte levt och lever! Jag blir så glad och lättad - för min elev och för min kollega som körde bilen...

15/7; fredag

Tänk att det kan ta så lång tid att göra så lite... Dricka kaffe. Bada en hund. Duscha. Kamma densamme. Dammsuga. Dicka kaffe igen. Amma.... Och att det är okej att hinna lite på lång tid. Att få sitta och titta på sin lille bebbe. Och inte bli avbruten. Imorgon kommer nog Marianne och Tommy på besök. Det är lite bättre väder idag, men jag längtar efter soliga sommardagar! Och jag längtar efter min fina familj - efter att bli avbruten...

14/7; torsdag

Jag sitter på ett regnigt Ekö, ensam. Vädret passar känslan i mig... Trots att det är självvalt. Barnen och Anders åkte hemåt för att fortsätta till Västervik på tennisturnering i helgen. För mig kändes det enklast att stanna här med Sigge och hundarna - enklast men kanske inte det det jag allra helst vill. Åtminstone inte när vädret är som de är. Men det kanske blir bättre. Och vi har haft mycket besök i veckan - av Eric och Sandra , samt Hanna. Så kanske kan det vara skönt med ensamhet?! Fast jag trivs nog bäst med sällskap med inslag av ensamhet. Jag gör en malinejermark: städar och försöker njuta av att saker ligger kvar där jag har lagt dem... Jag måste ju oxå berätta att ridturen gick bra! Det känns spännande.

5/7; tisdag

Det är i det lilla lyckan finns... Ett leende av bebben. Smultron på morgonpromenaden. En puss av sin älskade. En smekning. Ett ord. I ensamheten, tvåsamheten, med vänner. I kaffet i solen...
Igår kväll satt jag länge och tittade på Sigge - hans leenden - kunde inte sluta förundras över detta lilla liv. Från att knappt kunna vara vaken och nöjd - om han inte åt - kan han vara vaken och glad, flina och l länge. Ett obetalbart leende. En personlighet och del socialt arv - man undrar vem han ska bli... På dagen hade han uppmätt stadiga 63cm och 6340g. Han är en nöjd bebis. Jag njuter av den fina varelsen som just nu gnyr vid mitt bröst och kloar som en katt med sina små, perfekta fingrar. Tiden går så fort. I helgen provade vi flaska med ersättning för första gången - utan tvivel drog han i sig hela. Nya möjligheter öppnas. Imorgon ska jag rida! Sedan åker vi till Ekö igen. Men nu är jag här och nu. Tittar på min fina bebbe, och känner lukten av en bajsblöja... (trots att jag bytte den för 20 minuter sedan...)

projektet slutfört


i alla fall nästan... Veckan går mot sitt slut. Fina dagar. Och många bilder - för att se alla får du trycka på "juli 2011". I går åkte vi hem från Ekö för den här gången - allt åkte hem, utan mina kläder. Anders hade glömt att packa dem - och jag fick en anledning att bli arg. Idag kom kläderna hem med Ejemark. Tack. Och tack till Åkesson/Carlsson för fina midsommardagar och till Humpe med barn - vi har haft fina dagar. Ikväll åker vi till Carolina. Igår firade vi stora Tova som fyllde år. Grattis.

projektet


bus och bad


barnen hjälpte

åsa, och med sigge och rastade hunden! Samt gav massage. Älskade barn!

stimma badar


veckans projekt


humpe


åsa, sigge och benga


linus och hedda


ella och hedda


anders, jag & sigge


klara hoppar


anders


anders


humpe


humpe


klara


linus och middagsbordet


hedda hoppar


malte och sigge


jag får massage


klara var linus motor


stimma övervakar


fina!


klara, hedda, malte, linus


hedda


mer vattenskidbilder; humpe


humpe


Humpe och barnen kom ner - vädret har varit underbart, vi har solat och badat och åkt vattenskidor i 11gradigt vatten, och bränt oss - byggt däck, passat barn, ätit och umgåtts.

anders


jag och sigge


klara och sigge


så gott som hela ligan


fina K!


dans


fina barn och kransar


ulf


elin


pappan och sigge


midsommaraftonstjejer


ulf, elin och erik gosar med sigge


Bygger kransar!


skål!


midsommar med åkesson/carlsson


min älskling är så sällsynt vacker som om...


klara och sigge


k & s

Klara är en fantastisk tjej - och en utomordentlig storasyster!

lite bilder; k & s