25/9; söndag

En fullspäckad helg går mot sitt slut. Igår skulle en häst ridas, ett stall fixas inför Dackeritten idag, en domarexamination behövde hundar och Stimma och jag ryckte ut och körde högre- och elitlydnaden samt ett uppletande (bra fritt följ(!), sämre inkallning, kryp och framåtsändande, och en mycket bra tungapportering, tre föremål på 1,13 sedan tog vi sista föremålet på sista skicket - mycket kunde varit bättre, men kanske inte efter så lite träning som det har varit...), en snickare skulle komma, ett kalas skulle ske för Linus - och idag var det Dackeritten. Allegria och Dzax tävlade. Allegria haltade efter 10 mil och Dags vann 8milen! Bra Ia och Dzax. De två stora barnen var med på förmiddagen och den lille Siggisonen på eftermiddagen. Farmor och farfar har varit här och hjälpt till i trädgården, putsat fönster och plockat svamp. Klara har lekt med Ellen. Nu ligger barnen och sover - Linus och Sigge är förkylda. Anders spelar tennis och jag har landat i soffan. Datorn vid sidan, telefonen i handen - spelande Wordfeud - ett nytt beroende... Flisa1977. Over and out.

23/9; fredag

Livets mirakel. Idag har Humpe och Malin fått en tjej! Jag längtar till jag får träffa dem och deras lilla flicka.
Ikväll blir det en ridtur. Och i helgen väntar domareximination - så då får Stimma och jag ställa upp som ekipage. Kalas för Linus. Lite ridning för mig. Distansrittstävling på söndag - där jag har lovat att hjälpa till. Kanske hinner vi plocka lite svamp. Och så har ju Anders tennisträning. Ja, vi ska nog få den här helgen att gå oxå...

Bilder från helgens fotosession


Ramms och jag! Ramms är till salu. Raams, 8-year old, gelding, chesnut Sire Raiji (Prince Egypt/Riyala-Ramses) Dam Singoalla (Karnawal/Figaranta-Figaro) Height approximately 154 cm Raams has the potential to be grate endurance horse for the big races. He has finished CEI**120, Simlångsritten 30/07/2011. The plan is tha the should be ready to start CEI*** 160 during the 2012 season and maybe race in the WEG 2012 Rams has finished 523 km racing km totally. He was a stallion until he was 5 years old but never was a strong stallion and was able to be in the paddock with other horses at all times. He has a very strong psyche and has never shown any signs of lameness or being sore. He is easy to handle in all sorts of activities but needs a calm and secure rider that can guide him. He could be somewhat dominant when it comes to riding but he has been schooled by an dressage instructor so he is well ridden and as good movements in both trot and canter. He has a good pace and is very well balanced. We have strong hope for this horse and believe that he will go far under the right rider. He has FEI-pass, medical book, Swedish licence to compete, Swedish book of registration of Competitions, Vaccination form.

Raams och jag


21/9; Gunnars födelsedag och onsdag

Pojkarna och jag ska snart åka till farfar som fyller år idag. Jag är gräsänka - Anders är återigen i Köpenhamn - men han kommer hem ikväll. Gårdagen fördrev jag genom att börja med lämning av två barn på skola/dagis. Och Linus fick besök på dagis av logoped och arbetsterapeut. Det känns konstigt att inte vara med - när det handlar om mitt barn... Men om det ska vara observation på dagis - så ska ju inte jag vara med, jag är ju liksom inte där... Men det känns konstigt att inte veta vad de tänker och tycker. Även om jag får höra om det senare. Här hemma fungerar Linus väl. Han utvecklas. Han är go och glad. Han leker. Han hanterar ipaden utan problem och utmanar sig med att träna bokstäver och ord. Jag gick en mil med hundarna och Sigge. Det var skönt höstväder. När barnen kom hem åkte vi en runda till stallet och de red Sammy. Sedan badade vi allihop. Och vi fick bygglovet på posten. Tänk om vi snart ska bygga ut! Jag tittade på hemnet igår - flera hus i Vederslöv är till salu. Men inget som vårt. Jag tränade Stimma. Vi mös i soffan och åt pannkakor.
Idag har jag rensat bland lite kläder i källaren - letat efter en jacka bland annat till Sigge. Jag hittade den! Annars är det mycket som jag inte hittar - en del finns nog hos något barn någonstans i världen. Humpe skickade fel påse till välbehövande - påsen som skulle tillbaka till oss... Men någon annan är fin och torr. På tal om Humpe och Malin - snart, mycket snart, tittar deras lilla bebbe ut!

19/9; päronmuffins

10-12 stora   200 grader
125 gram smör
2 1/2 dl socker (varav ev. 1 dl farinsocker)
2 ägg
1 3/4 dl fil/gräddfil/yoghurt/creme fraiche
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 päron
1 msk farinsocker
1 tsk stött kardemumma
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Slå i ägg,
ett i taget. Rör i filen. (eller vad du fördrar)
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker väl, innan
du slår det i smeten.
Stöt kardemumma, blanda med farinsocker. Skala och klyfta
päron. Rör ner klyftor i kardemummablandningen.
Häll smeten i formar, tryck ner päron.
Grädda i ca 25 minuter på 200 grader.

Vi har groteskt mycket päron - så idag blev det päronmuffins. De var goda. Vill ni ha päron får ni gärna komma och plocka! Jag har hämtat hem barnen och två grannbarn. Jag tog fram gamla matteböcker bara fört att inse att integraler, derivator och differentialekvationer har jag varit bättre på...

19/9 Ett annat projekt...


Vi hängde upp tavlor - tyg på frigolit. Billigt. Utbytbart. Och färgglatt blev resultatet.
Annars har helgen bestått av fina ridturer och stallrengöring, samt korttagning på Rams inför eventuell försäljning för mig. Ridlektion och kalas, samt tennisträning för Klara. Tennisträning för oss alla och ett extra pass för Anders. Besök av farmor och farfar. Pyssel. Svampplockning för oss alla. Lek och övernattning. Det är tur att det kommer en vardag med MammaLEDIGHET. Idag har Sigge och jag gått en runda, sedan har jag städat och bytt i sängarna. Snart är det lunchdags innan barnen ska hämtas, och det är fotbollsträning för Klara och ridning för mig.
Nedan har jag lagt in lite bilder från veckans projekt... Gröt till Sigge, tavlor och svampplockning samt städning... Jag la in moppkort på de andra barnen oxå... Jag tittade in i "augusti 2006" och kunde känna förtvivlan i mina ord, känna sorgen mitt i en tid som är en av mina bästa... Minns mardrömmen som blev min vardag. Idag lyssnade jag på Alex Schulmans gamlöa sommarprat om sin döda pappa. Jag känner igen hur man står på kyrkogården och biter ihop - känner sig tacksam och nöjd att jag klarade ännu ett besök hos "mamma" utan att bryta ihop - trots att det kanske är precis det som hade varit det bästa. Att sörja och vara ledsen - även när andra ser det...

En bild på ett av helgens projekt...


Snabbt och lätt har vi plockat ca 16 kg svamp. Igår fick vi lite hjälp av Maragreta och Gunnar oxå - och de fick hem ett par påsar. Så detta är inte allt...

Linusmoppen


Klara som Liten Mopp


Sigge som mopp


Babymoppen Sigge

Städa, städa varje fredag... det tycker jag är kul - speciellt med hjälp av en babymopp!

Mat


Gröten slinker ner!

Han gapar. Han sväljer. han ler. Han sköter magen. Idag ska Sigge nog få prova lite "mat" oxå.

14/9; onsdag

Snart. Snart kommer min älskade hem igen. Jag slipper vara gräsänka. Det har jag varit ganska mycket nu. Men det har gått bra. Gårdagseftermiddagen fördrev vi i stallet. Barnen red på Emils lilla shettis. Idag har Linus varit ledig och vi har handlat. Tittat på film från när de två stora barnen var små. Och jag har gått ett spår på åkern med Stimma - det gick finfint. Sigge har tränat - han tar sig fram bra nu, genom någon slags ål/krypteknik. Långt. Snabbt. Och jag ser allt hår... Jag har städat och kammat hundarna. Pojkarna och jag har badat, medan Klara åkte på fotboll. Och nu. Snart. Kommer Anders hem, och Klara från fotbollen. Då blir det fisk. Välkommen hem.

Underbar bild - underbar Sigge


Jag kan inte sluta att förundras. Alla tre gånger det hänt mig har samma undran slagit ned. Hur är det möjligt? Hur kan man vara så fin? Var kommer all kärlek ifrån? Hur har jag kunnat leva utan dig?
Detta var sista bilden. För att se alla bilder får du klicka på "september" - först kommer en massa blandade bilder från hela sista året tagna med telefonen - sedan kommer bilder från den underbara helgen som gått - Danmarkshelgen. Tack familjen för fina dagar. Tack familjen Åkesson/Carlsson!

giraffen på zoo


Konkurrerande dagis- och fritidsverksamhet


Linus och Baron


sigge på ronneby brunnsbad


kusiner


Sigge och jag på prommenad bland fårskallar


Linus på tennismatch


Barnen vid mammas grav


Sigge


sigge


glassig linus


linus, jag och sigge


frihet


trött


goding - mammas hjärta smälter


sigge


k


en liten bit av oss


Lycka


glad sigge


fikadags


malte, linus och stimma testar fiskelyckan


A


ekösommar


en hemmavår i puffen med bok, amning och kaffe


bubblan


En natt på BB. Bebbemys. Trötthet. Salig lycka. Förundran. Liv. Hormoner. Utöver de vanliga i kroppen. Den tiden är en speciell tid och jag vill vårda och minnas den på bästa sätt. Det här är en tid som inte går att jämföra med något annat. En nytt liv, en del av oss båda, så liten men ett så stort mirakel.

Och så kom den 9 maj och vår Sigge


elins dop


Klara tänder elins dopljus


Om man har klättrat upp...

... får man klättra ner... Det sa jag då i våras, innan jag insåg Hur högt han hade klättrat. Niklas kom och räddade Linus (och den höggravida mamman) - och kommer alltid vara hans (och min) hjälte.

elin, magen och jag


nyfödd elin


Då knappt fjärde månaden...

... nu fyra månader. Hur var det innan? Jag har glömt. Konstigt hur det så snart blir det mest självklara i världen. Hur magen kändes har jag glömt och visst har han alltid funnits vår minsta?

en tidig höstmorgon förra hösten


Och när jag ändå håller på - fortsätter jag...


Med bilder från min telefon - blandade sedan ett år tillbaka. Här är Stimma och jag i Hunnamåla vid Mien!

Sigge, en fluga och TinTin


Bilden är tagen idag. Vi har alltså kommit hem från en bra och trevlig resa. Anders har åkt iväg igen. Köpenhamn. Igår var vi på BVC. 4 månader. 7910g. 68cm. På kvällen red jag. Sigge fick gröt på kvällen - första smakisen! Nu ligger han på golvet och krälar omkring i sin TinTinbyxor som Anders hade när han var liten. Vi gick en runda på morgonen.

fina syskonen


sigge


en bild från den finfina stugan! och på det fina teamworket i köket


K!


gänget


Erik och Helen


Linus kollar legotågen!


elin, linus och klara


sjöjungfru


Brandsläckartävling!


Elin och Linus kör bil


Legoland! Perfekt väder - sådär så man inte var för varm i jeans. Lagom med folk. Och så bra att åka med fina Carlsson/Åkesson. Olika konstellationer.

Kärlek


Danmarksbilder; första dagen var barnen och jag på Zoo


Goa killen!


Sigge


glad sigge testar sitt rymdskepp


klara och sigge


klara och sigge


L&A


Våra bilder; här är Anja och Linus bröllop


pappa och klara


klaras födelsedag


sandra och elin


elin & klara


sandra och elin


eric, sandra och elin


sigge och jag myser


söta


finasigge


eric


om du har ett äppel...


fiskmås


Linus


eköligan på torskjakt


Klara & Sigge


Sigge och jag


No hands - och inget vet vad vi gör under servetten, och framför allt kan jag äta!


Klara


svan


Jag


Elin och Elin


5/9; måndag

De stora barnen är på dagis och skola. Liten och jag samt två hundar har gått en promenad. I värmen. Men sedan kom vinden med föraningar om höst och sedan kom regnet, lagom till vi kom hem. Nu blev det återigen höstkänsla. Jag gick och tänkte på allt möjligt. Jag såg ett växthus och tänkte att jag skulle vilja odla mer - men det vill jag troligtvis inte, för då hade jag väl gjort det?! Man kan nog inte tänka att man vill göra på ett annat sätt, leva ett annat liv - då hade man väl gjort det?! Så enkelt är det såklart inte. Men man har ju trots allt ett ansvar för sitt eget liv. Även om andra påverkar på vägen... Jag ska lägga in lite bilder från sommaren som var - som Eric och Sandra tog när de var på Ekö. Minnas. Drömma.

4/9; söndag

Helgen har varit späckad. Anders avslutade kickoffen lite tidigare för att sluta upp på ridningen, vi fortsatte sedan till McDonalds och tennisträning, vi fikade sedan med Marianne och Hanna och sedan red jag - vilket tog längre tid än beräknat eftersom Emil kom hem med sin nya lilla häst, och de andra skulle med på en tur och för att en häst blev tokhalt när vi bara kommit en liten sträcka, och för att Esther blev sjuk på turen... Hem kom jag, lördagsmys och sedan åkte Anders tidigt på morgonen igen. Denna gång mot Kiev. Jag städade, bytte i sängarna och körde K till Ida - de skulle leka och gå på bio, sedan skulle Linus till Anja på kalas - jag fick en lång stund i den varma solen på trappan, sedan hämtade vi K igen. Vi åt och badade och nu har barnen lagt sig - det har börjat regna - och jag sitter och äter godis. <br/>
Titta på den här filmen från Ung cancer...

1 september; torsdag

Sigge och jag har varit på massage. Han chockade alla genom att åla sig fram ca tre meter! Persisk matta is the shit! Plötsligt när jag satt där kände jag igen en mamma... Jag hade träffat henne förra veckan med. Men plötsligt förstod jag vem hon var... En gammal elev. Hon gick i sjuan när jag blev mammaledig med Linus! Hon är typ 18,19 år... Hon är där med sin mamma. Jag kände mig plötsligt gammal. Eller är hon bara ung? Jag är dessutom den enda i gruppen som har barn tidigare - och dessutom två barn tidigare...
Vi fortsatte sedan till stallet för städning och fix, innan det var dags att hämta barn. Ikväll är det bad för Linus i varmbassäng, Anders har innebandyträning - och ja, sen är det nog kväll...
Dagen igår rättade sig till - jag fick min dammsugare, och jag fick rida. Nu väntar tuffa, ensamma dagar - Anders ska på kickoff fredag till lördag, sedan åker han till Kiev söndag till tisdag, och på onsdag följer vi med när han jobbar i Danmark och på fredag sluter familjen Åkesson/Carlsson upp för Legoland och Lallandia.