29/9; söndag

"Om man inte kan vara bäst får man vara snyggast" som en kär vän brukar sig. Idag var jag inte snyggast på ridturen... Med röda strumpor i rosa stövlar och varseljacka.  (null)
Och kanske inte bäst... men det finns många titlar man kan aspirera på... snabbast, mest energisk, mest följsam... 
På loppet igår var jag inte heller snyggast - eller bäst...
(null)

(null)

(null)

 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Men vi hade kul! Ryggen gjorde mer ont än jag trodde(?), men jag genomförde. Kanske vann jag mest envisa? 

28/9; lördag

(null)

(null)

(null)
En dag när man får ta en sak i taget. En dag när logistiken är svår. Och goda vänner får rycka in. Och så en attackstädning därimellan. Och så tvätten från fotbollen.  (null)
Och en ny trasa. Och aldrig har väl en text känts mer rätt.  (null)
Vi kommer få ihop den här dagen också. Och jag kommer springa loppet. För det är roligare att vara med än att stå bredvid. Men först ska jag dricka upp det kalla kaffet som jag hällde upp för en timme sedan.  (null)
Och njuta av mitt nya armband.  (null)


27/9; fredag morgon

Gårdagskvällen gick i ögonens tecken. 
En ny mascara.  (null)
Och så ett skadat öga på myggan som krävde veterinärvård. Ett sår på hornhinnan.  (null)
Och en fotbollsmatch. Som slutade i tårar. Kanske efter förlusten. Men framför allt var det klaras sista. Så många träningar, så många matcher. En lång rehab efter skada och så tillbaka. Och nu - en knäoperation. Tar det slut då? Sista gången är svår... tårarna rann på både mig och klara.  (null)

(null)
I mailet från tränarna - där säsongen summerades i siffror. Stjärnor har delats ut. Men ingen till klara. Trots att hon sliter hårt, varje match. I mailet skrev de:
(null)
(null)

Mascara på kinden... ett minne av det som var fint. 


22/9; söndag

Den lycka man känner efter genomförd, godkänd ritt blir fullkomlig när man en vecka senare sitter på en glad, pigg och fräsch häst! (null)

För dagen pimpad för hösten. (null)


21/9; lördag

Jag älskar hösten - eller egentligen årstiderna och det mittemellan. Variationen. 
Jag älskar färgerna. Luften. 
Idag möter sommaren hösten. 
En förnimmelse av sommaren.  (null)
En påminnelse om hösten.  (null)
Om tiden som går.  (null)
Jag tänker att jag skulle gå in och städa. Men istället sitter jag kvar ute. Jag älskar att vara just här. Och nu. En stund till. 
(null)
Idag hade vi "inget speciellt att göra". Bara det "vanliga" - två timmar hockeyträning, hundpromenader, fira farfar, handla och rida. Ja och så ett behov av städning. 


Snabba frågor -och svar

Skilsmässor: 0

Förlovningar:1

Barn: 3

Barnbarn: 0

Husdjur: 4

Operationer: 13 typ... kan ha missat någon

Tatueringar: 0, men funderar på en

Piercingar just nu: 0

Skjutit med pistol: ja

Slutat ett jobb: ja

Någonsin varit på tv: ja

Varit på en ö: ja

Kört på ett rådjur: nej men vildsvin

Gråtit över någon: ja

Blivit förälskad: ja

Sett någon dö: ja

Varit i USA: ja

Åkt ambulans: ja

Sjungit karaoke: ja

Åkt utförsåkning: ja

Åkt vattenskidor: ja

Åkt skridskor: ja

Har surfat: nej

Åkt mc: ja

Ridit på en häst: ja

Nästan dött: nej - om inte nysningar räknas 

Tränat på gym: ja

Åkt i baksätet av en polisbil: nej


20/9; fredag

Bara ben. 3 grader. En dags jobb innan helg. Innan målbilden. Ett glas bubbel i bubbelbadet. En promenad med hunden.  En fika med killarna. En middag. Och soffläge. 
Anders och klara ska på cup hela helgen.  (null)



19/9; torsdag

Idag hade jag förmånen att få sitta med en elev. Prata. Prata klart. Få lyssna. Klart. hjälpa. Försöka förstå. Jag var närvarande. Jag var tillräcklig. Jag tror att det är otillräckligheten som kommer knäcka mig en dag - jag vet bara inte vilken dag...
(null)

 
Dessutom utmanade jag mig själv - gjorde något som jag inte hade gjort förrut. Kastade mig utför stupet. Min säkerhetslina höll. Eleverna gillade det. Och vi hade kul! Och jag tror att de lärde sig något!  (null)




17/9; tisdag

Idag fick jag sällskap av två kompisar på dagens regniga promenad. (null)

(null)
Sammy hade en egen strategi för att slippa regnet.  (null)
Killarna är på hockey - Sigge ska spela Dröm-matchen i lakerspausen. 
(null)


15/9; söndag

Idag blev mannen-myten-legenden-draken-unicornen-mina-drömmars-häst badad.  (null)

(null)
Insmord i arnika. 
Och utsläppt i hagen.  (null)
Han travade iväg och rullade sig. Till synes pigg och fräsch. 

14/9; lördag

"Tror du att du och jag har en framtid tillsammans?... Tror du att du och jag kommer att vinna det här racet?
Tror du att du och jag har en chans mot alla andra?...
Jag önskar att jag kunde gå på någonting mer än bara känslan av att allt redan är försent... och vi 
är en vinnare igen", jag sjöng den redan på morgonen för blyte. Och vi red backe upp och ner i rökullas skogar. Efter en jobbig start  och ca en kilometer till där han hoppade in i elstängsel på båda sidor vägen och hade panik och jag fick slänga mig av - uppträdde han exemplariskt resten av rundan. Han sprang med långa tyglar och spetsade öron. Jag njöt. Han njöt. Jag är djupt tacksam över dagen, över blyte - över oss! Vi hade kul. Vi gjorde det bra. Vi är tillbaka - inte som vinnare - men för oss var det en vinst! Det här betydde så mycket för mig! Att vi genomför och på sättet vi gör det. Han skötte sig bättre än vad jag vågade hoppas på - men tyvärr hade jag mer ont i ryggen än vad jag trodde jag skulle ha.  
"Allt är förlåt älskling... händerna upp i luften... vi är en vinnare igen..."
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)








11/9; onsdag

En jobbdag med - som vanligt - extra allt. Hem och hänta Linus som ska på golfträning. Och sen hem - ett knappt underlapp, Anders och klara skulle på innebandyträning efter att Anders kom hem och lagar mat - hem till en kiss som hade smitit utanför toalettstolen och en hund som hade rullat sig i skit. Duschade hunden och städade toaletten. Lite jobb till. Soffläge. 

8/9; söndag

Skaldjurskväll.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
Och sen en morgon när jag var tvungen att få hjälp med strumporna. 
Jag red en runda. Jag får ofta frågan om jag "kan rida nu". Kommer jag upp går det hyfsat bra. Jag blir inte direkt sämre - kanske inte bättre heller... och jag vet inte hur det går i fem mil som är planen nästa helg. Men jag mår bra av det. I själen. Och jag vägrar låta min kropp begränsa mig... Det har jag aldrig gjort. Och jag hoppas att jag ska kunna fortsätta att diktera villkoren. Men gud vet att det inte alltid är lätt... Nu vila. (null)




6/9; fredag

När usken (null)
försvann - trodde jag att lärare skulle sluta undervisa.
Jag funderar på att ta en semestertjänst - det verkar perfekt. 
För den där lediga tjänsten jag sökte... den var inte vidare bra. (null)
Nu är det helg. Men när jag kom hem hade jag så ont i ryggen att jag satte mig och jobbade lite... innan jag kunde dammsuga ett rum, laga mat och gå en runda med hunden. 
(null)
Ser dock inte ut som om det blir en lugn helg... (null)



5/9; torsdag

Idag fanns han där - min skatt - i slutet av regnbågen. Den vackraste av själar.  (null)


4/9; onsdag

Idag såg jag den här - den passar på gårdagens inlägg.  (null)
Jag gick på gympan ikväll - efter att ha gått en runda med hu den och hämtat L på golfträning. Anders och klara är på träningsmatch.  (null)
Ryggen och knät värker - nu får kroppen skärpa sig!  (null)




3/9; tisdag

En septemberkväll i dänningelanda bjuder på det mesta förutom det vanliga - cyklister, grävmaskiner, hundar, katter, trimmade mopeder och epatraktorer, högtryckstvättabde gubbar och sopande tanter, älgloppor och långtradare, joggare och rådjur - så som kängurus, kronhjortar och papegojor. Ren luft. Hela vägen ner i magen. En annan typ av vår. Som gör att det onda går lite lättare att hantera (idag grät jag vid lunch) utan egentligen lindra.  (null)


2/9; måndag

Idag "fick" jag en student. Spännande. Bra. Utvecklande. En lärare var sjuk. Min tid åts upp. Hopplöst efter. Kommer till mattelektionen efter tre andra lektioner. En elev säger att Klara står utanför och vill ha sina skor. Ska "bara" sätta igång lektionen. En elevstödjare som saknas. Ett kaos. En dag i Verklighetens skola. När olikheter möter likheter. Alla ska få plats i ramen av ett klassrum. Jag glömmer Klara och kommer på det efter en timme...
Linus lärare hade ringt. Ringer upp. Hon svarar inte. Men hon hade fått tag på Anders. Kan vi låta alla vara olika - unika? Bara vara. Utan att trigga? Utan att försöka vara roliga på andras bekostnad? Går på ett utvecklingssamtal.
Jag rusar till ett möte. Kommer ut en timme senare och hittar en vilsen själ i korridorren. Försöker lokalisera hennes pappa, som verkar vara sen. Lämnar över henne till rektorn. Åker hem och lagar mat. Uppe i varv. Försöker planera morgondagens lektioner. Jag har en halvtimme på mig att laga mat och planera - sedan ska jag åka och hämta Sigge på hockeyträningen. Anders har lämnat av honom där och fortsatt till Klaras innebandyträning. Linus kommer in med Myggan. Hon har rullat sig i något och måste in i duschen.
Nu måste jag - eller jag rättar mig , försöker tänka om - undviker att säga "måste", fast i det här fallet kanske det är så - jag måste ju faktiskt hämta Sigge. Annars är det mycket man inte måste - men behöver, vill och tänker... Men jag Måste sänka axlarna och andas. Annars...
Min målbild är soffan. Om ett par timmar. Men först behöver jag handla, hämta Sigge, värma den förberedda maten, gå ut med soporna. Och Notetomyself: toapappret är slut uppe och wc-ankan behöver bytas nere och blommorna jag fick av Anders behöver mer vatten - de börjar slockna, men efter lite kärlek och mer vatten kommer de att repa sig igen... Men sen... efter disken... soffan. Ett andetag i taget. Tyvärr hann jag inte dra ner den sköna höstluften ner i magen idag - men kanske imorgon? Det skulle jag behöva. 
  (null)