29/7; lite sliten

Idag är jag lite dsliten efter en trevlih och rolig fest igår - som slutade med en ond nacke (headbangade nog för mycket), ond fot (blev pådansad för många gånger och och en sen sengång (vi åkte hem vid halv fyra.

Idag har Linda, Henke, Tova, Ebba, Anna, Gunnar, Zacke och Nour varit här. Vi grillade och åt marängswiss, och spelade boule.

Nu har vi betalat räkningar - inte så roligt när man glömde att anmäla föräldradagar i sommar så pengarna kommer senare och när det har blivit en hel del extra utgifter pga bröllopsplaner och regnig semester som kräver annan aktivering än en fin badsommar... Men snart jobbar både Anders och jag heltid - hemska tanke. Jag har bara två veckors semester kvar och Anders en månad.

Hoppas att ni har haft en bra helg!

En trött familj

En trött familj



Det får vara den sista för nu - för Anders är inte hemma och det finns inte tillräckligt med minne för att ladda ner våra sommarbilder...

Linus och jag

Linus och jag


Linus på Lomma strand

Linus på Lomma strand



Här kommer några bilder som Hanna har tagit! Tack Hanna!

Jag glömde dessutom att tala om att Linus går nu - riktigt bra! Och ofta.

26 juli; generationer kommer och går

Idag skulle mamma dyllt 61 år om hon hade levt - om hon inte hade dött strax innan sin 60årsdag. Jag satt på kyrkogården idag, satte dit blommor, tårarna rann lite sakta, solen tittade fram och jag kunde berätta att hon hade fått ett barnbarn idag. En pojke. Humpe och Malin fick en son idag! Grattis! Klara sjöng "ja må de leva" och hurrade för mormor och bebben idag.

Vi kom hem från Ekö idag - sköna dagar. Vi hade kalas för Klara i torsdags - ett underbart fint kalas med många goda vänner! Anne och Olof stannade en natt och i helgen var Linda och Niklas med barn hos oss.

Vi har bjudit till bröllop. Den 20 oktober kommer vi att gifta oss! Imorgon åker vi till Tyskland. På lördag är det 30årskalas. Och nästa vecka åker vi ner till Ekö några dagar igen.

Hoppas att ni har det bra! Jag lovar att lägga in lite sköna bilder någon dag - kanske redan senare idag...

16/7

Sommaren är kvar - solen skiner. Lilleman tyckte att det var skönt att sova hemma i sin säng och sover fortfarande. Anders fiskar. I eftermiddag kommer nog en kollega från tiden i Halmstad förbi. Jag plockar, och plockar och plockar..., diskar , tvättar och städar... Konstigt att det blir så skitigt när man inte är hemma...

Vi fick svar på Linus röntgen idag - inget konstigt. Skönt. Nu får vi se hur man går vidare... Kanske dags att plocka upp lilleman nu?!

Kram

15/7; hemma igen

Nu är vi hemma igen - efter intensiva och roliga dagar, i Halmstad hos goda vänner; Annica och Anders stort tack för fint boende och fin hundgård! Christina för god mat och Lina och Marcus för prima mat! Och sedan fortsatte vi till Lund och malmö - vi lämnade barn och hundar hos John som lovade att det var helt okej, Hanna kom hem en stund senare till en helt slut John och räddade situationen som han säkert hade klarat bra ändå men säkert var tacksam över att få hjälp med! Vi åkte till fest hos Sara! Jag vann rundpingisen - den enda gången som det var pris och sedan var jag i final de andra två gånger mot Anders - då förlorade jag. Idag har vi varit med Hanna på Lomma strand och badat och solat. Skönt att det äntligen blev sol! De andra dagarna har det varit mulet när det inte har regnat. Nu är vi hemma igen - och det är skönt. Barnen har lagt sig, och det är dags att slå sig ner framför sporten.

Hoppas att ni har haft sköna dagar! Kram

11/7; karusellen snurrar

Idag snurrar karusellen vidare - mor Halmstad, sedan mot Lund och malmö, kanske en tur till Tommelilla och Köpenhamn...

Igår tränade vi sök. Margareta passade barnen - jag tror inte att jag hade velat vara hemma en minut längre, Linus var på ett förfärligt humör. Den lille gossen som Alltid är så go!

Teresia och Roger var här en stund i går eftermiddag. Och snart kommer Helen och Ulf.

Sol och moln idag. Önskar mig varmt och badväder nu!

Nu kommer de och jag sitter med tandborsten i munnen och håret på sne! Kram

Klara saknar mormor

Klara hittade mormors gamla byxor på Ekö och ropade på mig från toaletten, då hade hon tagit på sig dem... Sedan kom hon på att hon ville ha ett kort på mormor på sitt rum. Jag fixade det idag, och ikväll när hon skulle lägga sig, tog hon ner kortet från hyllan och ställde det bredvid sängen, så att hon "kunde se det hela natten". Sedan sjöng vi hennes favvokvälls sång:
"Vem kan segla förutan vind,
vem kan ro utan åror,
vem kan skiljas från vännen sin utan att fälla tårar.

Jag kan segla förutan vind,
jag kan ro utan åror,
men ej skiljas från vännen min utan att fälla tårar."

9/7; hemma igen

Nu är vi hemma igen - vi har varit på Ekö sedan i fredags. Vi har haft det bra. Klara har lekt, Men Linus har varit lite grinig, vilket inte han brukar vara. Tänder? Förkylningen? Frustration?

Röntgen gick i alla fall bra. Han var så duktig. Vi har inte fått några svar ännu. Jag ringde idag, men det var inte klart. Men om det skulle vara något, så skulle de höra av sig, annars väntar man på att läkaren som skrev remissen kommer tillbaka, och hon skulle visst in en runda nästa vecka.

Nu ligger L och sover, K är hos Annie och A på turne - han skulle fixa hundburarna, brevlåda, bensin, hundmat...

På onsdag eller torsdag åker vi mot Halmstad, för att fortsätta mot Lund och Malmö. Nästa vecka fyller K år - födelsedagen ska vi fira på Ekö.

Hoppas att ni har det bra.

5/7; tur

Tur...
...att jag varken krabbad med att väcka Limpan och ge han välling igår - han sov nämligen till 10, då jag fick väcka honom.
... att jag inte skällde på Limpan, eftersom (se ovan)...

Nu har vi varit i simhallen - så duktiga barn, som tycker att det är så roligt att bada. När vi var i Thailand var Linus lite skeptisk mot vattnet, men det är han inte nu.

Det är översvämning här utanför i kvarnabäcken, så nu kanske bilarna kör lite sakta i alla fall...

Och så grattar jag Tova som fyller år i dag - vi syns i kväll!

Hur gör man?

Linus får alltid välling innan han somnar. Han äter oftast hela flaskan, ibland knappast något. Och idag fick han inte flaskan - pappa glömde att ge honom den. Han var barnvakt när vi tränade hundarna. Ska man väcka Limpan nu och ge honom flaskan? Eller ska man hoppas på att han sover hela natten ändå? Jag kör på det sista. Hoppas! Och jag tänker inte ringa till pappa och skälla. Bra så att ni vet.

Söket gick hyfsat. Han har svårt för att ta sig ut om han fastnar på vägen eller om det ligger typ träd i vägen - då tappar han riktningen och missar djupet. Och just nu har han inte de perfekta bågarna i slagen, vilket gör att han trillar framåt i rutan, och går inte ut fullt på djupet. Det är en svår avvägning. Om man tjatar för mycket på honom, kanske han blir osäker och stoppar... Vi körde ett uppletande oxå, som inte gick perfekt, men okej. Han är dålig på att följa upp något som han får i näsan. Han har inte tillräcklig motivation att hitta dem, känns det som...

Imorgon, om det blir regnigt (vilket det troligtvis blir), blir det nog en tur till simhallen. På kvällen har Tova sitt kalas. Och på fredag - tidigt på morgonen - ska Linus röntga nacken, och sedan kör vi nog ner till Ekö och stannar där ett par dagar.

4 juli

Idag har Carolina varit här, fikat, gått en runda, och tränat hundarna. Ikväll ska vi träna sök. Anders målar lite i uterummet och jag har sytt gardiner. Idag regnar det inte, men är ju inget solarväder precis.

I går var vi i Ulla red - vi var inte ensamma, men så ösregnade det verkligen hela dagen oxå. Vi handlade en hel del - såklart.

1 jull/ söndags kväll

Nu har vi kommit hem från kennelläger i Lilla Edet. Det har varit trevligt - jag hade dock kunnat tänka mig mer träning, det var ett par föreläsningar som jag mer eller mindre kunde varit utan. Men som sagt vi hade trevligt! Och nu är vi hemma och det är skönt!

Hoppas att ni har haft en skön helg!

PS Tack Veronica för att du klargjorde för de som inte förstod att jag var lite ironisk i förra inlägget om loven... Det var Alltså inte jag som tycker att vi lärare har det Så bra med alla lov - som de dessutom kortar ner mer och mer - utan alla som ger kommentarer om det hela tiden - så att man alltid måste försvara och förklara det där med 45timmars veckan... Visst jag gillar mitt lov - det är skönt att vara ledig länge på sommaren osv, men vi har jobbat in det, jag gillar eleverna - men de kan vara överjävliga, men jag antar att man inte trivs jämt på alla jobb - så jag fortsätter nog att vara lärare ett tag till.