28/2; söndag

Det här lovet har vi inte dopaminknarkat och jagat snabba dopaminer - vi har skapat minnen. 
(null)
Vårt resesällskap - vår älskade grande familia fick kasta in handduken pga virus. Men efter viss vånda bestämde vi oss...
(null)

Jag måste kunna stå för det jag gör. Vi åkte till fjällen - och jag står för det. Efter att ha handlat hemma och lagat mat. En gång - under den gångna veckan - skickade vi en person att köpa en liter mjölk klockan 22 på kvällen i en folktom butik. Vi stannade ingenstans på vägen. Vi har stått med familjen i liftkön på en stavlängds avstånd från alla andra.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Jag är lärare och har känt mig säkrare på min skidsemester än på mitt jobb. 
Jag har andas frisk luft utan att behöva dela den med 30 andra under lång tid instängd i ett klassrum eller i ett lärarrum. 
Nu kanske jag - efter en välbehövlig paus ifrån skolans påtvingade närhet - klarar av att sticka huvudet i sanden och återgå till skolan och glömma att det pågår en pandemi och den orimliga situation man som lärare försatts i. Våra åttor och nior ska ha distansundervisning veckan som kommer - på grund av fjällenresenärerna? 

Resan till fjällen var inte nödvändig - men jag kan inte se att den bidrog till smittspridning. Och vi har njutit av familjen, skidåkning och semester i vår bubbla! Och vi gjorde det bra!  
(null)

(null)
Att sedan komma hem till ett städat hus - är en ren lyx! Tack! 


20/2; lördag

Bra underlag och fin och energisk men harmonisk häst! Bra inledning på sportlovet! Och lite vårkänslor - även om jag hade önskat att isen och snön låg minst en vecka till.  (null)
Farmor och farfar kom och bjöd på utesemlor. Tack! 
Tyvärr är ryggen kass, men, men...


19/2; fredag

Tidigt i morse förberedde jag en "passapålabb" eftersom det fortfarande var snö!  (null)
Fyra lektioner. Provrättning. (Och några svordomar för att vår underbara plattform Ist som jag felanmälan i morse fortfarande inte fungerar när jag ska lägga in privvedömningen där i em trots att det lovades att de skulle titta på det direkt). 
Och besked om att klaras skidresa med klassen blev inställd - den som de, såklart, har sett fram mot. Förra våren blev ju träningsresan till Spsnien inställd. Och vår resa med familjen i somras... det är synd om våra ungdomar - såklart är det inte mest synd om dem. Och såklart förstår jag, men...
Men nu är det sportlov och klockan slog wine o’clock. 

17/2; onsdag

När man råkar fastna i nageln... (null)
(null)
Planer blev ändrade planer för många. Yvonne ringde när jag var ute med hunden och de behövde hjälp att komma ut med en unghäst.  Så en extra ridtur förgyllde min kväll. 

16/2; tisdag

Semmeldagen. En intensiv dag. En glad dag. Vi blev bjudna på semla på jobbet. 
Och sen kom kvällen... stallet och rätta prov. Energinivån sjönk. Framförhållning, förväntningar, planering, kommunikation och förutsättningar gick inte riktigt hand i hand. Men som tur var fick jag en semla till!  (null)

(null)
Det blev bra...



15/2; måndag

-15 grader. 
Måndag morgon. 
Vackert så.
(null)

 


Om...

Om söndagstaccosen är den bästa fredagstaccosen så söndagsgodiset - det överblivnet från lördagen - det bästa lördagsgodiset.  (null)



14/2; söndag

De här dagarna! 
(null)
(null)

(null)
Idag. Alla hjärtans dag. 
Jag steg upp tidigt och jobbade när solen steg upp (och klara åkte skidor och Anders spelade paddel) för att hinna med resten av dagen. 
(null)
Och sconesfrukost.  (null)
Och så åkte martina, klara och jag skidor - förutom ridtur och skridskor. 
(null)

(null)

(null)
(null)

(null)
11,8 km. Jag blev inte så trött - mer uttråkad. Trött på att det gjorde ont. Trött på glidet - eller ickeglidet - klara erbjöd att vi skulle byta skidor - hennes verkade bättre - men jag avböjde, rädd att det mest var mina muskler och min kropp som begränsade. Men det var en härlig tur! Och jag var med! (Nu är inte kroppen alls med... jag bröt mot min enaktivitetsregel... men det är det värt... .)
Det är alla hjärtans dag med fina stunder att minnas i hjärtat alla andra dagar! 






12/2; fredag

Lite kärlek på jobbet.  (null)
Och en stund på isen.  (null)

(null)



10/2; onsdag

Studiedag. Möten på teams. Planering. 
Och så utnyttjade jag dagens sista solstrålar. Och den alternativa promenadvägen som isen bjuder och snön som gör det möjligt att åka skidor (och göra snöänglar).
(null)
(null)
Jag, maxi, solen, snön, isen och skidor!  (null)


8/2; måndag

När man känner att man aldrig blir klar...
När man snäser av sonen - och inser att han bara sa något snällt...
När man hör varje ljud många gånger högre än vad de egentligen är...
När man mest ser högar av tvätt och disk...
Och så plötsligt har jag "jobbat undan lite", tömt torktumlaren och hängt upp ny tvätt, dottern har lagat mat och sonen tömt diskmaskinen, och jag har gått en runda i den mörka, iskalla kvällen med hunden som sällskap och musik i lurarna - och insett att det är måndag, hela dagen. 
Men imorgon är det tisdag. 


Söndagstaccos...

... känns mycket lyxigare än fredagstaccos! Nu är vi trötta efter en aktiv helg. Läxläsning. Lite jobb. Och soffhäng får avsluta helgen. 
Söndagskoma.
(null)
(null)

(null)

Och längtan efter gårdagens överblivna lördagsgodis. 


7/2; söndag

Bakom alla soliga bilder och aktiviteter finns en stökig hall ( och lite jobbångest för det man i te hunnit). Jag gillar ordning, med rena ytor, jackor på krokar och skorna i stället. Men nu torkas vantar och byxor på golvet, skridskor står på långa rader på golvet och hjälmar på bänkarna. 
Men det gör inget att cirklarna är rubbade och ordni gen är kaos. Det är glädje på isen, i backen, på skidorna, på hästen...  
Idag efter ridturen trotsade jag smärtan i höften och ryggen - tog en tablett och drog på mig skidorna och åkte en runda med klara och maxi. 
Linus skulle fått besök av en klasskompis i eftermiddag - en sån lycka. Men kompisens föräldrar var inte riktigt pigga och kunde inte köra och lyckan ersattes av besvikelse. Så typiskt. Ett hugg i mammahjärtat. Men inget att göra något åt...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


6/2; lördag

No bygger framför allt på tre principer: fotosyntes, cellandning och energiprincipen. Jag säger till mina elever att endast växter kan omvandla solljus till kemiskt bunden energi i form av druvsocker... men jag undrar om det verkligen är så? Solens strålar ger energi! Rörelseenergi. Värmeenergi. Livsenergi! (null)

Idag firar vi livet - Anders fyller år! Barnen har lovat trerätters, efter en dag fylld av liv - paddel, ridning, skridskor, skidor, en löptur och innebandy! 
(null)

(Och ändå har jag städat.)



Min vandring...

... genom min drömvärld med en himmel färgad av ljuvaste pasteller och glödande sol fortsätter.  
(null)

(null)
(null)




5/2; fredag

Min drömvärld fortsätter.  (null)
(null)

Men idag får jag nöja mig med att klappa hästarna istället för att rida.  (null)



4/2; torsdag

Jag ser ljuset. 
En torsdag. 
Efter jobbet. 
En ridtur. 
Utan pannlampa. 
På en unicorn under rosaskimrande himmel.  (null)

(null)


3/2; onsdag

Linus #runstreak 400! Det firades med semlor.   (null)
Det är galet imponerande - av alla som gör det, och Linus i synnerhet! Han sprang ytterst sällan och oftast mycket ovilligt innan 1/1 2020. Igår sa han: "det är så skönt att springa". Han springer rundan lätt och löpsteget har förbättrats avsevärt! Hatten av! 

2/2; tisdag

Jag har egentligen inte så mycket att förtälja, mer än att tisdag är inte så illa - det är ju ändå ett tecken på att jag överlevde måndagen... (null)
Min måndag är förjävlig. Och tisdagen oxå. På onsdagen lättar det något - lite färre lektioner, ett andningshål och möjlighet att planera... för torsdagen och fredagen som också är fullspäckade.  
Jag har varit i stallet. Ridit en runda. Trots att kroppen är allt annat än medgörlig. Axeln som gick ur led i fredags känns fortfarande och höften/ryggen smärtar vid varje rörelse. Men ni vet - jag behöver det. För att orka lite till.