30/8; torsdag

Idag har jag jobbat, lunchat med Carolina, jobbat igen, och åkt hem och tränat Keno, innan AnnaKarin och barnen och farmor och farfar kom, pappa kikade oxå in - han lämnade ett släp som Anders ska ha imorgon när han ska hämta båten i Karlshamn och fiska med Olof.

Ridningen igår gick riktigt bra. Och träningen idag med Keno gick oxå bra - efter att ha skällt lite på honom vid inkallningen.

Ha en bra kväll!

29/8; ännu en dag

Idag har jag oxå hunnit med en massa - och mer ska jag hinna. Jag har jobbat. Testat labbar och labbat med nian - det var länge sedan jag hade en nia i kemi! Jag åt lunch med Carolina. Och hade möte på jobbet, innan jag åkte hem för att skynda vidare på dagiskväll. Barnen sprang lopp och fick medalj, gick tipsrunda och så fikade vi. Nu sitter barnen i badet och jag ska snart iväg och rida. Egentligen skulle jag hunnit träna lite med Kenzo också om det skulle varit optimalt - men det hinner jag inte... man får inse sina begränsningar... även om det är svårt! På söndag ska jag tävla i Osby - det är första gången på över ett år som jag kör en söktävling! Jag har ingen rätt att ha några större förväntningar - och även det kan vara svårt... Saker att jobba med...

Trevlig kväll.

28/8; hunnit en massa

Idag har jag jobbat. Klippt gräset. Köpt bröllopsskor till klara och Anders. Bröllopskläder till Linus. Ätit mat på stan. Tränat Keno på klubben - det som gick sämst var inkallningen och framåtsändandet (inte helt oväntat). Fikat med folket på klubben. Anders och barnen handlade lite mat medan jag tränade. Och nu har jag lagt barnen. Anders är uppe på taket - han hade i fyllan och villan i söndags lagt plattorna snett... Och jag är så trött... Obeskrivligt trött. I kroppen. Läggdags? Läggdags!

27/8; måndag

Idag hade jag min första gång med hundkursen på jobbet - det blir nog bra hoppas jag.

Nu har Klara, Linus och jag gått en runda med hundarna. Anders byter utelampa - den som gick sönder för två år sedan på luciadagen när Keno sprang in i den. Kanske ska jag gå ut och träna Kenzo lite - jag har precis stoppat om mina barn. På TV var det en sjukhusserie såg jag när jag matade Limpan med en vällingflaska - då tänker jag att jag kanske Måste bli sjuksköterska ändå, jobba på en akutavdelning - det vore nog något för mig!? Alltid något att fundera på!

26/8; 13 år

Tretton år sedan jag för första gången kramade Anders... Tretton år sedan! Idag har vi varit tillsammans i tretton år! Underbara Anders som, alltid har funnits vid min sida! Jag skulle tro att det inte finns någon bättre! Ärligt talat är jag helt säker på det - det finns ingen bättre, åtminstone inte för mig. Jag kan inte förstå hur han har stått ut med mig - att jag har haft sån tur... Älskar honom!

Igår var vi på cykelfest. Det var trevligt. Vi träffade en massa sockenbor och dansade hela kvällen och halva natten! På dagen tränade jag keno - sök och uppletande. Det gick bra. Sen städade vi och lagade mat.

I fredags var jag på sjuornas välkomstfest.

Och idag har faktiskt jobbat lite. Hämtat barnen i Moheda och tränat lydnad med kotten.

Imorgon är det jobb igen.

Kram

ibland är det enkelt

Carl kom snabbt.
Han drog snabbt upp lastbilen.
Och arbetet var igång igen.
Kerstin har varit här.
Jag passade på att cykla en runda med Kenzo.

Imorgon ska sjuorna vara ute hela dagen. Och sedan är det fest för dem på kvällen. Då bör jag vara där - trots att jag är så trött nu. Ska nog snart gå och lägga mig! Jag har just lagt barnen.

Ridningen igår gick bra. Fast idag har jag faktiskt mer ont i knät än vad jag trodde att jag skulle ha.

23/8; inget är enkelt

Varför kan det inte få vara enkelt?
Flera vänner och släktingar skulle komma idag och lyfta takpannor. Magnus skulle komma med sin lastbil och lyfta upp dem.
Vad händer?
Han kör fast.
Mycket.
Nu väntar vi på Carl som kommer med sin traktor.
Fortsättning följer.

22/8; karusellen snurrar

Idag kom eleverna. Imorgon ska taket läggas, imorgon kommer Kerstin - pappas syster - och hälsar på, vi träffas inte ofta och hennes man dog i början av sommaren. Idag har Marianne varit här - det var så länge sen vi sågs, så det var så roligt att träffa henne igen! Nu sitter Linus i badet efter att ha inventerat grillen. Jag ska åka och rida - Carolina slutar, men Mia börjar. Anders målar. Klara leker med Annie. Imorgon börjar de "riktiga" lektionerna. Och imorgon ska en bil besiktigas. Jag ska byta handdukar i badrummet.
Det är bara att konstatera att karusellen snurrar och jag sitter än så länge på! Jag försöker ta en liten bit i taget. Fokusera nu - men planera långsiktigt.

Var rädda om er! Carpe diem!

21/8; mycket jobb

En kopiator som inte har fungerat på hela dagen - till ett helt kollegium som står och stampar och skriker efter en... När ska jag hinna planera och kopiera och fixa till mig själv? Det blir nästan skönt att eleverna kommer imorgon så vi får komma igång. Allt får bli som vanligt, och man får sköta sig lit mer själv. Men jag blir orolig över hur resurserna ska räcka till. Fem stycken i min nya sjua har inte nått målen i matte i år 5. Vi har ingen speciallärare som jobbar på heltid - vilket mer eller mindre leder till att de elever som råkar ha matte när hon är ledig får extra hjälp - inte nödvändigtvis de elever som mest behöver hjälpen... Det finns mycket att önska av den svenska skolan. Vi lärare brottas med att känna oss ensamma och otillräckliga.

Jag har dessutom vid två tillfällen idag provat mina ringar...

Ikväll har jag tränat Keno på klubben. Det gick väl hyfsat bra. Uppletande och lydnad.

Inskolningen på dagis går perfekt. Linus trivs som fisken i vattnet.

Kram

18/8; en ny dammsugare och en som ny

Innan ni blir förbannade på dammsugaren - och därmed allt runt omkring - ät, kolla den gamla alternativt köp en ny (alternativt både och - och helst då i den ordningen det står). Vi tränade hundarna idag. Sedan körde vi och köpte en ny dammsugare... När vi kom hem gjorde vi det Stora testet... Som slutade med att den gamla var bra! Vi tog bort en massa skit, bytte påse, klippte till ett nytt filter - som ny! Så nu får vi lämna tillbaka den nya. Snart åker vi till linda på kalas. Ha en bra dag!

17/8; trött

Jag är trött. Jag har jobbat - försökt komma fram till bra lösningar, diskuterat problem som vi har och inte har, diskuterat matte en hel dag - bra, men fokus kanske inte låg där vi hade behövt det mest... Linus har skolats in -han fick vara ensam på dagis i två timmar idag, och det hade gått bra. Vi har snickare här hemma som byter tak mellan skurarna, Klara har varit hos tandläkare och Linus på BVC, jag har varit på jobbfest - det har gått i ett. Nu är jag trött. Frustrerad över att inte få jobba med det som jag mest behöver. Jag dammsög när jag kom hem - och då hade jag varit en runda i stan och fixat presenter till helgens bravader, jag var hungrig efter en alltför knapphändig lunch - dammsugan sög dåligt. Jag blev så irriterad och sur. Dammsuga är inte roligt i vanliga fall, och när dammsugaren dessutom helt plötsligt har blivit dålig - då... Dessutom prioriterar Anders och jag olika - jag gillar verkligen inte när det är stökigt inne, Anders har slitit hårt med att få ihop dagistider, snickeri, målning och städning utomhus av spik och takpannor samtidigt som han är snorig. Han sliter, men när jag kommer hem och är trött, hungrig och dessutom kommer hem till ett ostädat hem med en superdålig dammsugare, när jag känner att jag jobbar för mycket med det som egentligen inte ger så mycket samtidigt som jag har massor att göra, egentligen, och missar min lille killes stora debut i det stora dagiset - då känner jag mig trött, otillräcklig och grinig. Förlåt.

Kram

15/8; genusperspektiv

Idag har vi varit på föreläsningar hela dagen - en var med Marie Nordberg, en forskare i etnologi, här kommer utdrag från en av hennes artiklar:

En "riktig" pojke är risktagande, smärttålig och utåtagerande. En ?riktig? pojke viker aldrig ner sig och räds inte konfrontationer. Det är de egenskaper som utgör normen för den stereotype mannen, och som pojkar också förväntas utveckla. Men könsgörandet är en delikat balansgång: att ligga nära normen kan vara positivt, men en för stor dos av de manliga karaktärsdragen kan leda till problem i skolan. Ironiskt nog efterfrågar näringslivet just de egenskaper som skolan ser som ett problem: rätt avvägt gör pojkarna karriär i affärsvärlden - annars finns risken att de kan hamna i ett brottsregister.
...
Men åter till forskningsprojektet Att göras till en ?riktig? pojke. De är nog få som har undgått larmrapporterna om att pojkar inte presterar lika bra i skolan som flickorna. Det har talats om en omvänd jämställdhetsretorik, där pojkarnas sviktande skolprestationer förklaras med den kvinnliga dominansen i skolan och en feminisering av verksamheten. Betygsresultaten används i viss mån som bevis för att pojkarna marginaliseras i den ?kvinnliga? miljön, skriver Marie i en rapport för Skolverket som kom 2006.
- För det första, säger Marie, så är det inte så att pojkarnas resultat är så alarmerande dåliga som alla vill tro. Det finns en moralisk och pedagogisk panik rörande ganska små skillnader i prestation. Ja, pojkar som grupp presterar något sämre än flickor. Men det kan ha att göra med att flickor som grupp överpresterar för att de är stressade. Flickor är också en grupp som mår ganska dåligt, så det jag istället tycker att man bör fråga sig är om deras prestationsnivå är särskilt sund. Dessutom glömmer man lätt att det även finns en grupp flickor som inte presterar särskilt bra: en mer relevant fråga är således vad det är som gör att VISSA pojkar och flickor inte presterar lika bra som ANDRA pojkar och flickor.
...
Marie berättar att det som ses som problem i skolan gällande pojkar ofta är samma egenskaper som efterfrågas av näringslivet: rätt avvägt gör pojkarna karriär i affärsvärlden ? men för mycket av det goda gör att de riskerar att hamna i ett brottsregister istället.
...
Men frågan hägrar fortfarande: är det faktum att den svenska skolan är kvinnodominerad orsaken till att pojkars något sviktande resultat (och det faktum att de verkar välja bort läsämnen och högre utbildningar) ? eller skulle problematiken ha funnits även om vi hade haft fler manliga pedagoger i verksamheten?
- Man tror ju gärna att förklaringen ligger i att den övervägande delen av pedagogerna i de lägre skolåldrarna är kvinnor. Men andra studier visar att unga inte identifierar sig så starkt med lärare som man tror. Kön är ju bara EN identifieringsgrund. Jag tror snarare att det är en pedagogisk fråga, en fråga om VAD som görs till viktigt kunskap. Det är så lätt att maskera problemet genom att säga att det handlar om kvinnor. Tvärtom kan vi se att pojkars möte med manliga lärare oftare triggar igång en benägenhet att utmana i jämförelse med kvinnliga lärare.
I en verksamhet som hela tiden får klä skott för olika problem, där man ständigt är under kritik och nerskärning, där effektiviseringskraven ökar och klasserna likaså, där bör man inte skuldbelägga lärarna, anser Marie.
...
Vad det handlar om är att få elevernas totala koncentration, så att de glömmer att göra pojkighet och flickighet, och istället går in för att vara presterande elever. När man spränger ramar och gör okonventionella saker så fångar man barnens uppmärksamhet och lärande på ett helt annat sätt. Vid vissa tillfällen under lektionerna kunde jag se att det skapades skillnader mellan pojkar och flickor. Det är då lärandet slutar - och problemen börjar. Vid andra tillfällen var ungarna helt absorberade och samverkade på ett underbart sätt med varandra, de tyckte bara att det var SÅ kul. Den känslan måste vi hitta och bevara upp i de högre skolåldrarna.
...
Hela artiklen kan du läsa om du söker på "Svår balansgång att vara en "riktig" pojke. Väldigt intressant. Men frågan är vart ska diskussionen leda?! Vems är problmet? Faktum är att pojkar har lägre betyg i samtliga skolämnen på grundskola såväl som på gymnasiet, i alla ämnen utom idrott och hälsa. Ska vi satsa på att höja killarnas nivå (men de lyckas ju ändå i livet - det är de som får bäst lön)? Eller ska vi satsa på att få tjejerna att må bättre? Och få bätte självförtroende? Vilken nytta har tjejerna av sina goda betyg? Behöver killarna få bättre betyg - de mår bäst och får mest lön så småningom...

Det var inte bara bra idag - första delen handlade mest om diagram - och föreläsaren gör det klassiska att säga att "nu blir det lite många diagram...". Och det blev det. Alla visade samma sak - tjejer får bättre betyg. Det var varmt i aulan, trångt och bredvid mig satt en som luktade stark parfym och rök. Den sista föreläsaren var bedrövlig - han var standin och började med att säga det, och det märktes... Tur att det finns en mobil att fixa och trixa med. Såna här dagar är det inte svårt att förstå elever som har svårt att koncentrera sig... Hoppas att jag kommer ihåg det i höst oxå! Att jag bryter av och ger pauser, varierar och gör intressant...

Jag träfafde Anders och barnen sedan på BVC. Linus gjorde 18månaderskontroll - han väger fortfarande lite i förhållande till sin längd - men inget alarmerande. Han kan inte så många ord, och bygger knappt med klossar - vi behöver träna! Anders kom dit med hål i sin egen tröja och Linus hade pyjamasbyxor... Hoppsan!

Idag var mammas lilla pojke på dagis oxå. Det hade gått jättebra och jag tror inte att det ska bli några större problem.

Nu ska jag mysa en stund med barnen innan de ska gå och lägga sig. Imorgon är det mattedag på jobbet. Och fest.







14/8; jobbar

Idag har Malin och jag tittat på brudbuketter - det finns mycket att välja mellan! Vad många beslut man måste fatta bara för att man ska gifta sig! Ring, klänning, musik, blommor, Klaraklänning, Anderskläder, bordsdekoration, lokal, kyrka, stil, dag, årstid, mat, skor, transport, resa, önskningar, bröllopsnatt, toastmaster... Mycket är redan bestämt - en del saker har vi bestämt och bestämt om... Tänkt om och funderat på...

På jobbet sitter vi och maler hela dagarna. Mycket är viktigt, men mycket är bara tugg, kanske något man måste igenom, men det kan kännas lite långrandigt... Regler och trivselregler, schema, handlingsplaner och åtgädsprogram... Förra veckan hjälpte jag Carolina med en uppgift om elevernas motivation - något som vi som lärare brottas med så gott som hela tiden och funderar mycket över... Ett litet(?) utdrag från diskussionen:


Carolina: "Jag har funderat kring hur det kommer sig att vissa elever kommer för sent till lektionen och sen kanske sitter och inte gör någonting, eller någon annan som sitter och småpratar hela lektionen och får på det viset inget gjort. Eller när någon elev tycker det är skittråkigt och ifrågasätter varför han/hon måste göra det ena eller det andra. Du kan nog själv hitta fler exempel. Den gemensamma nämnaren för dessa ?problem? tror jag handlar om motivation. Ibland motivation till att lära över huvudtaget, ibland motivation till uppgiften, eller ämnet. ...Vad har du för tankar kring detta?"

Såklart så är det ju individuellt och det finns vissa lärare (och elever) som klarar att ha kadaverdicsiplin. Men jags om person har svårt för det... Även om man inte får bli för mycket kompis med eleverna. Variationen är viktig, att man har diskussioner om varför och drar paralleller till deras verklighet och vardag och den värld vi lever i. Det är viktigt att prata med eleverna - enskilt och i grupp, och många gånger framför allt enskilt. Kommer de försent är det bättre att ta diskussionen efter lektionen med bara den eleven - än inför hela klassen. En del lärare låter inte elever komma in, om de kommer för sent - och vid vissa tillfällen stör det minst lika mycket (om de tex står och bankar på dörren oavbrutet).

Carolina: "Hur gör du i klassrummet om det är någon som inte vill jobba? Tjatar du? Eller får de göra vad de vill istället?"

Återigen är det viktigt att prata med eleven tycker jag. Mycket handlar det om den person de vill vara i gruppen. Försöka förklara varför det kan vara viktigt för just den eleven att klara målen. Jag försöker att inte tjata så mycket - jag försöker få dem att förstå att det är upp till dem att jobba, bara de inte stör de andra...

Carolina: "Du kanske inte alltid gör som du skulle vilja agera. Hur skulle du egentligen vilja göra för att öka motivationen? Kanske känner du inte gjort som du egentligen skulle vilja göra. (du vet, man gör ju inte alltid som man själv lär?och vi har ju alla bra och mindre bra dagar)??"

Det finns ju dagar då man har mindre tålamod än andra... Min önskan är ju att det alltid skulle vara intressant och att uppgifterna skulle vara självmotiverande. (Å andra sidan behöver inte allt vara så jävla roligt - bara de lär sig...?! (I alla fall gäller det Keno!)) Men dit är det långt för vissa elever - speciellt de som verkligen har bestämt sig för att det är riktigt tråkigt i skolan...

I kväll har jag tränat Keno - ett steg i taget har vi tagit. Imorgon blir det en dag på Katedral om genus.


Linus och morfar

Linus och morfar


Kusinerna

Kusinerna


Klara med bebbe; 11/8

Klara med bebbe; 11/8


Morfar & Linus

Morfar & Linus


bebbe

bebbe


Anders & liten kusinbebbe; 10/8

Anders & liten kusinbebbe; 10/8


Våffelkalas; 8/8

Våffelkalas; 8/8


Anders

Anders


Vederslöv-Slätthög 0-0; 6/8

Vederslöv-Slätthög 0-0; 6/8


Martin & Malin

Martin & Malin


Martin - bröderna är verkligen till sin fördel denna kväll

Martin - bröderna är verkligen till sin fördel denna kväll


Henrik

Henrik


Kräftskiva tillsammans med Ejermark på Ekö; 2/8

Kraäftskiva tillsammans med Ejermark på Ekö; 2/8


Tack Frida för ridturen!

Tack Frida för ridturen!


Klara rider på Wilcat; 4/8

Klara rider på Wilcat; 4/8


Tova läser på Ekö; 1 augusti

Tova läser på Ekö; 1 augusti


13/8; måndag = första höstjobbdagen

Idag började Jobbet. En ny ambitiös och ung rektor. En trevlig lunch med arbetskompisarna på FruT, och en diskussion som alltid försvinner från ämnet i arbetslaget i en fortfarande ventilationslös skola - en dag när det är strålande sol ute... Kunde varit bättre - men det var helt ok.

Takbytet har börjat här hemma. Och i kväll har jag tränat Keno lite - han har ett sår under trampdynan som jag såg när jag hade cyklat igår och haltar, men inte så farligt på gräs. Och träingspasset gick hyfsat med tanke på att det har varit en lång, ganska träningslös sommar.

Kram

Recept

Jag bakade två kakor ur Njut en liten smula som jag låande av Malin. Här kommer recepten på skorpor:

400g smör
4 1/2 dl socker
16 1/2 dl mjöl
3 msk bakpulver
4 1/2 dl mjölk

Vispa först socker och smör. Häll sedan i resten.
Smaksätt med vad du vill! Jag valde lite kanel, kardemumma och choklad.
Pensla med ägg.
Rulla till fyra längder och platta ut. Ställ i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Skär i bitar och sätt in dem i ugnen igen på 150 grader i ca 15 minuter.


Och så gjorde jag kolakakor:

200g smör
5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
1 msk sirap
2 tsk bikarbonat

Blanda allt och rulla fura längder som du sedan plattar ut. Rispa dem med en gaffel.
Grädda i ugnen ca 10 minuter i 150 grader.
Skär dem i bitar innan de svalnat.

Lycka till!

Nu är det dags för dusch, lite te, kanske en skorpa, lite TV och sen sovdags.

12/8; regnig söndag

Idag har jag klippt gräset, cyklat med Kenzo, bakat kolakakor och skorpor - och nu öser regnet ner. Klara har en kompis här.

Jag har gått in i en ny utveckligsfas - eller vad man ska kalla det... Ålderskris. Växarfas. Efter trettio hände det saker med mig - jag började dricka kaffe. Inte som jag gjorde tidigare för att jag skulle vara social, när jag började tycka att det var gott. Jag kände att jag mer och mer behövde det... Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle komma till den punkten - inte när jag är så här gammal! Och så har jag börjat växa. Kanske har jag kommit till den ålder när jag faktiskt behöver tänka på vad jag äter - så att jag inte slutar som ett riktigt fettkolli? Jag har aldrig behövt och aldrig heller tänkt på vad jag äter eller hur mycket jag har tränat.... men det kanske jag måste börja med nu. Jobba mot förfallet. Aktivt. Det är nog lättare att jobba mot det nu - än om några år. Tur att jag cyklade en sväng innan - så jag kan äta lite kakor, och ta en kopp kaffe!

Och så har jag insett att jag oftast är värst - trots att jag verkligen inte vill det... Jag stog och pratade med en annan mamma på stranden. Hon berättade att hon hade brutit foten en gång - jag kunde inte låta bli att berätta att det hade jag oxå - när jag var gravid. Tog bort gipset ett par veckor före bf. Tyvärr gipsade de inte frukturen från början heller - så det tog mycket längre tid än vad det borde gjort. Och jag har brutit händerna - många gånger. Och så hade hon varit sjukskriven för att hon hade överrörliga axlar... Tja, det har jag med. Jag har opererat ena axeln, men det blev inte bra. Det var första gången de gjorde den operationen i Sverige. Jag hade ju visst "multirefluxioner" - de hoppar ur led åt alla håll... Och så hoppar ju höfterna (eller gjorde - jag har ju opererat de tre gånger), och när jag var gravid fick jag tejpa fingrarna för att de inte skulle hoppa på natten... Och knät som nu har fått opereras två gånger på ett halvår - och som ändå inte är bra... Ja, sen hade hon trillat och fått en lite kotförskjutning... Jag trillade av en häst och fick ett diskbråck - en halv millimeter från att bli förlamad... Jag berättar inte det för att få medlidande - hon undrade hur jag orkade - eller för att någon ska tycka synd om mig - jag berättar bara sanningen... Och då har jag ju ändå uteslutit en del... Men på en punkt var jag inte värst. Hon hade förlorat en liten Linus - en månad gammal... Jag hade "bara" haft ett missfall... Och vet ni - jag vill inte vara värst! Jag skulle mycket hellre vilja vara Bäst! Och på hemmaplan är jag heller inte väsrt - just nu... Anders är tokförkyld och ligger och vilar.

I morgon börjar jobbet igen - inga tankar kan fokusera på det ännu. Då måste jag nog ha en kopp kaffe i så fall... Kram

11/8; hemma igen

Nu är vi hemma igen - efter Stockholmsturen! Så mysigt att snuffa bebbe!

Igår var vi på en inomhuslekplats när det regnade. Och idag har vi badat och solat innan vi åkte hem. Tack Malin och HUmpe för trevliga dagar.

Nu börjar jobbångesten infinna sig. Sommaren har gått så snabbt! Mammaledigheten har gått så snabbt! Och kanske är det det som är det värsta. Tänk om jag aldrig mer ska vara mammaledig?! Och då menar jag inte bara strödagar - utan en lång period. Få ta dagen som den kommer, få vara med barnen och bara ägna sig åt att vara mamma.

Ha en fortsatt bra helg!

8/8; summering

När man tittar på alla fina bilder så ser det ut som om sommaren har varit trevlig! Och det har den! Vi har hunnit träffa en massa trevliga vänner - i Halmstad, i malmö, i Lund, i Växjö, i Vederslöv, i Karlskrona, på Ekö... Och imorgon åker vi till Stockholm för att träffa Humpe och hans familj och det nya lilla stjärnskottet förstås! Det ser jag fram emot. Det har inte varit så många fina dagar, men vi har tagit vara på dem som har varit. Vi har hunnit att umgås och träffa vänner, vi har hunnit göra lite nytta - och framför allt har vi hunnit att bara vara!

Idag har det regnat mest - så vi tog tag i Klaras rum. Städade och fixade, kastade och sorterade. Jag har svårt att klara av att det försvinner saker... och jag tror att det är efter förra sommarens förlust av min älskade mamma, jag klarar inte av att det försvinner något utan förvarning (vilket ofta saker gör, förvarnar alltså...)... Jag kan haka upp mig på försvunna saker... Just nu har det varit Klaras dockas napp (jag har i och för sig köpt en ny - och jag blir nog mer upprörd än Klara), och så en blå POPvinteroverall som vi lånade av Helen (kanske har hon fått tillbaka den), och så är det de där klänningarna som Klarade hade när hon var liten( en blå/vitrandig, och den som hon hade på Humpe och Malins bröllop) och en vit/rödrandig overall som K hade när hon var liten - spårlöst försvunna... Spelar kanske inte så stor roll - men det stör mig... Tips belönas!

Och sedan har vi passat Erik och Elin - och gjort måååååånga våfflor. Sedan kom Anne och Olof en stund. På kvällen skulle vi gå en prommis med hundarna och träna uppletande. Annie och Klara ville följa med - det var fint väder när vi gick, men sen började det tokregna. Först sådär fint. Ljummet. Sedan öste det ner. Det var så mycket så det var inte ens någon mening med att skynda sig... Annie och Klara passade på att hoppa i vattenpölar. Sedan blev det en dusch innan barnen kröp ner i sina sängar. Spännande att se om blöjan läcker i natt - egentligen är det inte ens spännande - den gör det Varje natt. Vi har provat olika storlekar och olika märken - men inget hjälper. Till viss del beror det på att han drar upp den lille och lägger den uppåt eller utanför, men ibland läcker den bakåt eller åt alla håll... Tips mottages tacksamt!

Nu är Anders och grannen ute och fiskar. Ha en fortsatt skön kväll!

Anders och Linus

Anders och Linus

27/7; Lisa och Klara i storm

27/7; Lisa och Klara i storm

Limpan igen

Limpan igen

Linus

Linus

Linda & Klara

Linda & Klara


Linda med barnen på bryggan.

Linda med barnen på bryggan.


Linda och Niklas åkte vattenskidor! Här är det Niklas som visar vad han kan!

Linda och Niklas åkte vattenskidor! Här är det Niklas som visar vad han kan!



Båda lyckades komma upp.

Emilila och Klara ror

Emilila och Klara ror


21/7; en uppskattade present!

21/7; en uppskattade present!



Linda, Niklas, Emilia och Alexander kom med en båt till Klara!

En runda på festival oxå!

En runda på festival oxå!


3 barn i liten balja

3 barn i liten balja


20/7; Klara

20/7; Klara



Dagen efter födelsedagen var bara Anne, Olof och Tova kvar och vi njöt av en strålande dag i solen. Anders och Olof fiskade - medan barnen , Anne och jag solade!

En bild på gammelmormor får avsluta femårsdagen!

En bild på gammelmormor får avsluta femårsdagen!


Tack alla!

Tack alla!



Tack alla som kom till Ekö och gjorde Klaras femårsdag speciell! Ni kom med fina presenter och glatt humör - solen sken och det kunde knappt bli bättre! Tack!

Kvällsmat innan båten gick hem igen

Kvällsmat innan båten gick hem igen


Anders och Linus

Anders och Linus


Zacke och Erik

Zacke och Erik


Sedan var det blåbärspaj

Sedan var det blåbärspaj


Anne höll sig på land

Anne höll sig på land


Bad på Eköholm för några av oss

Bad på Eköholm för några av oss


Zacke, Klara, Erik, Nour

Zacke, Klara, Erik, Nour


Mormor, AnnMarie & Gunnar

Mormor, AnnMarie & Gunnar


Olof

Olof


Gunnar, Pappa, Margareta, Tommy

Gunnarm, Pappa, Margareta, Tommy


Hamburgare med bröd i det gröna!

Hamburgare med bröd i det gröna!


Gästerna på bryggan!

Gästerna på bryggan!


Båten kommer med fler gäster!

Båten kommer med fler gäster!



Det väntades fler gäster!

Barn och vuxna

Barn och vuxna


Fika

Fika


Alla barnen

Alla barnen


Klaras femårsdag; 19 juli

Klaras femårsdag; 19 juli



Dagen började med fika och packet hos familjen Ejermark.

Gänget är tillbaka på Ekö

Gänget är tillbaka på Ekö



Borta bra men hemma bäst... Tillbaka i vår idyll efter en supergod middag i Vägga.

Anders och Linus går mot båten

Anders och Linus går mot båten


Säkert inte den sista på Limpan...

Säkert inte den sista på Limpan...


En till på Linus

En till på Linus


Linus

Linus


Ella

Ella


Semesterlirare i Vägga...

Semesterlirare i Vägga...



Ekögänget (Sara, Henrik, jag och Anders, Malin och Martion, samt Linus och Ella)äter mat, medan de stora barnen fick följa med Åsa och Benga på "Rasmus på Luffen".

070713; Busfabriken i Halmstad

070713; Busfabriken i Halmstad



Sommaren i bilder...

7/8; tisdag

Idag har vi badat och solat vid Masjön. Och om politikerna hade lyssnat på mig i vintras så kanske vi hade haft en fin brygga där - men de envisades med att säga att det var mer folk vid Vederslövssjön...

Vi har även tittat på ringarna och handlat lite.

Igår var Ulrika, Helen, Anna och jag i Ullared. Vi hittade en hel del, men jag ko på att jag hade glömt lite när jag kom hem. Undra om man handlar mest för att det är billigt eller för att det är fint?! Hade man köpt samma sak om det hade kostat mycket mer i en annan butik? Vill man verkligen ha det -eller är det Bara billigt? Jag har i alla fall använt det mesta flitigt som jag har köpt där. Och dessutom spelar det kanske inte så stor roll om inte allt används jättemycket - eftersom det faktiskt är ruskigt billigt?!

På torsdag är det turnedags igen - då ska Muhammed (eller vad han nu ska heta...) beskådas i Stockholm.

Nu kommer Anders hem - han har spelat golf. Och så är det DN-gala. Ha det bra!

5/8; ojoj

Nu måste det bli bättring på skriveriet - annars kommer jag nog mista alla mina bloggläsare... Jag läste någonstans att det säkraste sättet att få läsare är att skriva regelbundet - och det har jag ju inte gjort i sommar... Men nu är vi nog hemma - ett tag, i alla fall till på torsdag, då vi åker till Stockholm och tittar på Mohammed, Nisse, Olle, Fritz eller vad den nya kusinen kommer heta... Och nästa måndag börjar jag ju jobba igen...

Igår kom vi hem från Idyllen, Ekö. Sköna dagar med besök av Anne och Olof, Eric och Sandra, samt en kräftskiva med grannarna. Och sen besökte vi Frida med familj på vägen hem - och fick en ridtur på köpet. Underbart!

Igår kom solen tillbaka, och idag var vi på badplatsen en stund. Vi tog båten och hundarna fick simma. När vi kom hem kom Eric och Sandra förbi - vi spelade boule, åt glass och varma mackor. Och så får vi gratulera Lina med familj som fått sin tredje
flicka.

Kram - och på återseende!

Ps imorgon åker jag till Ullared.