30/7; onsdag

Idag har Anne och jag varit i stan - hon ville ha mig som smakråd när det skulle provas tärnklänning. Och tro det eller ej - vi köpte en, och faktiskt två. Vi köpte även en till den andra tärnan, utan att hon hade provat den! Det för mina tankar till sommaren för flera år sedan när vi var på Ekö och mamma skulle på bröllop, men inte ville åka ifrån sin kära ö - utan skickade mig, Marianne, Anders och Tommy för att prova och köpa klänning. Vi lyckades! När vi kom hem gick Anne och jag med de små barnen och hundarna och badade. Nu är Anders och Olof och fiskar. Eric och Sandra kom hit, och vi gick och badade igen, sedan fikade vi på kaffe och chokladkaka. Lite lydnad har jag hunnit träna ikväll oxå. När jag skulle lägga Linus ville han ligga i sin stora säng - och hoppade över till den, när jag sedan gick och la Klara tittade jag in till honom - då hade han hoppat i sin spjälsäng igen! I Halmstad lyckades han såväl somna som sova hela natten i vanlig säng - men en morgon hittade vi honom på mattan under sängen. Om han hade trillat ner eller klättrat ner vet vi inte - men han sov gott i vilket fall! Imorgon ska Anders spela golf och Anna-Karin och barnen komemr hit. Vi njuter av att vara lediga, av sommaren och att bara få vara!

Skumbergbådat snurrar!


Trampbåt


Anders, Klara och Erik snurrar



Tosselilla var uppskattat - jag gillar att man inte behöver betala mer än inträdet. Det fanns bad, lekplatser, bilar att åka, karuseller att fara runt i! En hel dag var inte svårt att slå ihjäl.

Tosselilla var u

Jag och larven


Karusell


Klara


Ännu en härlig sommardag!


Tosselilla 28/7; Linus och jag fikar utanför


Stimma



Stimma
på väg "hem" mot Vederslöv.
Undra om en hund kan tänka och känna, förstå och sakna? Jämföra?
Välkommen Stimma till vår flock!

Annica och jag - och god mat!


Anders och Annica



Tack för att ni alltid ställer upp med husum när vår längtan till Halmstad blir stor! Den här gången kom vi dessutom hem med en av era underbara hundar - Stimma! Vi håller nu på att lära känna henne - vi har tränat lydnad (lite blandad lydnad, men vi har testat klass II ochbrukseliten - och försöker få till ett slags samspel, det känns bra, hon är snabb, men inte riktigt så som jag är van vid - men det är en kul utmaning!), spår (ca 500 m. med 5 apporter och ett fall - min fot vek sig vilket ledde till att knät överböjdes och jag skrek rat ut av smärta Linus skrek av frisration och hunger och Anders böev förskräckt när han insåg att han kanske måste bära hem en skadad fru en skrikade unge och en hund som bara ille vidare i spåret. Sakta blev dock foten och knät bättre, och vi kunde fortsätta spåret. Det gick bra - det som var svårast var att komma tillbaka till spåret efter en apport...),uppletande (vi tränade både uoch spår igår i stekade värme, ingen lätt ruta, och det var inget klockrent uppletande av någon av hundarna uppletande, vi har badat flera gånger och promenerat.

Mannen i mitt liv!


Linus på stranden; 26/7



Linus verkligen älskar att bada i år! Han dyker, simmar och vill inte att man håller i honom. Men han är fruktansvärt rädd för fiskar. Han var med och fiskde torsk en dag - och när vi fick upp en fick hn panik, och sedan var han till och med rädd för akvariefiskar!

26/7; stranden återigen



Males födelsedag - 1 år, och det skulle varit mammas 62årsdag om inte... Klara sjöng i alla fall för dem båda två. Jag har satt enfin bukett på mammas grav idag. saknar henne.

29/7; Hemma igen

Nu är vi hemma igen - vi fick med oss en flatte hem från Halmstad. Stimma. En go tjej, som vi kan träna med om vi vill - och det vill vi. Det funkar än så länge bra. Och det är kul att ha två hundar att träna igen! Jag hinner inte lägag upp fler bilder nu. Vi var alltså i Halmstad några dagar - sedan kom vi hem och köpte en ny studsmatta och badade i lilla sjön, och i går var vi i Tomelilla tillsammans med Helen och Ulf. Idag blev vi bjudna till Torne framåt kvällen, och nu väntar fika. Anders har kommit hem från en golfrunda. Over and out.

Linus favoritsyssla


köra bilar på mammas mage.

25/7; den årliga resan till Halmstad



Ett stort tack till Anders och Annica som vi bodde hos, till Birgitta och Fredrik som bjöd oss på god mat och trevligt badsällskap, till Lina som bjöd på gott fika! Underbara dagar med sol och bad och möten med människor som man saknar när man inte längre bor i Halmstad!

Klras första tappade tand; 23/7


Nour och Zacke


Klara


Margaretas födelsedag den 20/7; firade vi på Vägga!



Vi åkte hem från Ekö för den gången. Och efter restaurangbesök åkte vi till lydnadstävling i Tigsryd. Anders tävlade sin första elitlydnad med Kenzo. Inga höjdarpoäng. Men de nolalde rutan pga att K kom för tidigt. Men det såg riktigt bra ut.

Några spelade tennis, eller tittade på...



Tack alla som kom till Ekö denna dag och firade Klara!

Några badade...


En folksamling till Klaras ära!


Och en skattjakt.


Och såklart blev det fika.



Klara hade önskat blåbärspaj och AnnMaries goda bullar!

Lite lekar


Niklas ställde upp som grillare!


Vårt älskade födelsedagsbarn!



6år!
Tänk att det har gått sex år sedan hon föddes.
6 år tillsammans!
Känns som en evighet.
Känns som om det var igår hon föddes.
Älskar henne!

Även Linus fick paket!


Många gäster blev det!


...med allt folk!



En underbar dag - klarblå himmel, och goa människor gjorde Klaras 6årsdag speciell!

19 juli; Klaras födelsedag



Niklas och Linda kom dagen innan och sov över. Alltid lika trevligt att träffas!

På morgonen blev Klara firad av Ejemarkarna. Och sedan kom Arholma!

Malin hade gjort en underbar bukett oxå!


Linus efter efterrätten


Bruden och den underbara efterrätten!


17/7; bröllopsfest



Nu var det länge sen jag uppdaterade... och jag kan inte skylla på att jag inte ar haft tillgång till internet eller något annat - kanske skulle det i så fall vara att jag har njutit av sommaren... eller haft mycket att göra... eller haft ett motstånd att göra det bara för att det har hänt så mycket att det blir så jobbigt att skriva om allt eftesom man inte har gjort det på så många dagar... Hur som helst. Jag har njutit, jag har haft mycket att göra, det har hänt mycket - sommaren med varma dagar och bad kom tillslut, och vi har badat, solat, lekt, gjort utflykter och allt annat som hör sommaren till.

På bilden syns barnaskaran på Ekö när vi blev bjudna på bröllopsmiddag hos Ejemark! En äldigt god middag och trevligt sällskap! Tack!

Dagen innan var tjejerna inne och tittade på den underbara Mamma Mia filmen och åt på restaurang - oxå en trevlig kväll.

Sedan var det Östersjfestival som vi var på en lite sväng. Det var trevligt. Och jag gjorde en klassiker när jag sa till en telefonförsäljare att jag inte gillade hans lila telefon. "Åh" sa han "det brukar tjejer gilla" - då tittade jag på honom och sa "det är något du inte vet om mig - jag är kille". Han blev helt tyst - tittade på oss och tilslut höll han fram en grå och frågade om jag gilalde den bättre... Det är ju så att folk ofta säger att det är svårt att förstå när jag skämtar - jag måste tänka på det! Förra sommaren när jag provade brudklänningar sa jag ju till expediten att Hänt extra skulle ta kort på mig för "du vet väl vem jag är?", "nä" svarade hon... "ah det får du se i tidningen sen..." sa jag.

15 juli; tisdag

Ja, idag har jag lagt in några bilder från vår sommar hittills. Och här kommer ett recept på kringlor som jag fick av Malin, allas vår bullmamma, fantastiskt goda, och väldigt enkla:

Kringlor ca 22 st

5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk hjotronsalt
3 msk kallt vatten
200 g smör

Blanda ihop, och doppas i scker. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter, 175 grader.

Mitt tips är att inte lägga dem på samma plåt... Och att ni gör dem - de är verkligen goda!

Vi pustar ut efter en skön eftermiddag på väggas fiskekrog


Jag lever i min dröm


Mamman och Linus vilar


Kaptenen...



... som inte bara lyckades... han lyckades låsa in båtnyckeln i ett fack, men i samma ring som båtnyckeln, satt nyckeln till facket... så han fick låna en bultsax det första han gjorde...

Vi spelade även minigolf


Henrik


Malin


Linus hoppade runt i knäna - här i Saras


Linuscoolingen!


Martin, Henrik och Linus på restaurang


13/7; Sara och Malin på väg till Vägga


Rasmus, Tova & Klara i poolen


Tilda


Linus lappträning


Olof och Tilda på Eköbesök; 12/7


Vi bakar Malins goda kringlor!


Klara


4/7; skön baddag i Sthlm



Hedda, Klara, Anders och Linus

Jag & Anders


Tjejkusinerna igen


Klara och Hedda på Gröna Lund


Jag och Limpan


Anders och Klara på tåget


3/7; Limpan kollar in Sthlm-tåget


Midsommartjejer; Klara & Hedda


Resten av gänget som laddar inför midsommar


Midsommarkransbindning


Gänget dagen innan midsommarafton


Sommarlovet började med...



..svullen och blå fot, efter personalfest - men som tur var blev den ganska snabbt bättre.

14/7; måndag

Dagarna går. Vi firar sommar. Skålar för sommaren. Lever. Tar dagen som den kommer. Är. Lite förkylda - Anders har lite ont i halsen. Barnen leker. Badar. Igår var K med Åsa och Benga på teater, vi tog båten tillsammans med Sara, Henrik, Martin och Malin till Vägga - åt god fisk och spelade minigolf. Här är vi så nära mamma - men samtidigt så långt borta... Klara sa en dag att hon tyckte att det var så synd att mormor inte fick se hur fint köket blev - då sa jag att hon nog kunde se det... Men Klara trodde inte att hon kunde se genom taket... Jag vill så gärna vara här - tillsammans med henne, eller åtminstone ringa och berätta hur Sara sköter poolen som Linus och Klara älskar att bada i, hur hundarna sköter sig exemplariskt nu för tiden. Lugna och fina och är lösa hela dagen, vaktar mindre. Berätta om den goda maten vi äter. Hur duktig Klara har blivit på att stava. Hur hon tar hand om sin lillebror. Hur jag vaknar tidigt på morgonen - smiter ut, lägger mig i solen innan övriga familjen vaknar. Att A och K just nu smörjer in mina torra hälar... Kanske ser hon oss? Kanske inte...

9/7; eköonsdag

Vi kom ner till Ekö igår efter att ha stannat i Tingsryd och träffat Helen och Ulf. Det är första gången jag bloggar från Ekö! Vi har pysslat lite i köket, tvättat fönster och satt upp nya gardiner. Nu äter vi ost och kex och dricker vin - barnen har lagt sig. De har kunnat bada lite idag, solen har skinit i stort sett hela dagen, men det har blåst och inte varit tokvarmt. Imorgon kommer Anne och Olof. Vill ni ha tag på oss så finns vi på våra mobiler - ekönumret funkar inte längre. Kram

7/7

Idag har vi köpt lite presenter till vår lilla(?) Klara som snart fyller 6(!) år! Handlat mat. Försökte klippa gräs, men klipparen gick sönder efter fem minuter. Anders for in till stan för att köpa en ny rem - men det var leveranstid på den... Jag bakade en dubbel sats bullar. Och sydde gardiner till Ekö. Vi fikade med grannarna, och tränade Kenzo. Han gick ett strålande lydnadspass! Fokad, snabb, tyst, samarbetsvillig - underbar! Det är fjärren som är sämst... Vittringen, rutan, dirigeringsapportering osv gick Riktigt bra! Imorgon bär det av till Getamåla och sedan vidare till Ekö, där stannar i till efter K:s födelsedag (19 juli), om det blir som vi har tänkt. Troligtvis, förhoppningsvis, ska nätet funka där, och då uppdateras bloggen en lagom vacker dag, och då kanske det till och med komemr lite bilder (det va ett tag sen...)?! Läggdags!

6/7; hemma igen - söndag kväll

Nu är vi hemma igen - efter, trevliga, mysiga, perfekta dagar i Stockholm hos bror med familj. Tack snälla ni för gästvänligheten! Det är så kul att träffa er! Och jag vet att jag har skrivit det förr - men jag önskar att vi bodde närmare varandra! Vi har hunnit med massor! Vi tog tåget upp och mötet Malin och barnen i torsdags för att åka till Gröna Lund. Linus var trött och sliten - han hade blåsor under fötterna och satt mest i vagnen. Sedan anslöt sig Humpe efter jobbet och vi åkte mot hemmet - lite trixande och fixande pga busstrejen. I fredags var vi på stranden hela dagen. Mysigt. Varmt och skönt. I går tog Malin och Humpe hand om våra barn och Anders och jag åkte till Världsutställningen och lydnadsVM. Så kul att se. Många imponerande detaljer, snabba hundar och underbara samspel mellan hund och förare. Men vi såg även hundar som inte imponerade lika mycket, alla var inte superduktiga och många gjorde missar, och domarna dömde hårt! OM vi bara lyckades med allt så bra som vi an det - vid samma tillfälle så skulle vi också vara superduktiga! Men det är ju ofta det som är det svåraste - stabiliteten... Nu vill vi träna. Nu har vi ett mål - ett lydnadschampionat borde inte vara omöjligt?! Vi har ju en riktigt härlig hund, när han är som bäst... Vi hade en riktigt rolig dag! Tänk att dela sitt intresse med mannen man vill dela sitt liv med! Vissa dagar känner man att man lever i sin dröm... Idag var vi på lekland och shopade lite innan tåget (vi hade bokat platser i familjevagnen, med lekplats, helt perfekt. Barnen skötte sig dessutom exemplariskt, och just nu känner Linus väldigt harmonisk och tillfreds. Inte alls ett, monster - utan den söta pojk som han är! Han har inte varit så väldigt jobbig mot Malte, det har funkat bra, och han säger fler och fler ord och vi får lättare att förstå vad han vill) gick hem och nu sitter vi och tittar på tennis. Pustar. En härlig helg - men nu är det skönt att vara hemma! Vi åker ner till Ekö i veckan - kanske på tisdag. Tvätta. Klippa gräs. Packa om. Sen iväg... Tack Sandra och Eric för att ni har tagit hand om hundar och huset! Och grattis till er som har fyllt år!

Läste några fina ord... vet inte om jag skrivit dem förr...

Livet stjälps inte över ända
Det ställs på sin spets





En dag möts vi
men längta inte
lev istället
lev varje dag för mig
då hedrar du mig
om vi lever tillsammans


Jill Johansson - Kärleken är

Här, i den stilla gryningen
Kan jag känna, allting andas, igen
Dom tunga molnen, drev iväg med vindarna Inga tårar, ifrån himlen, blir till regn
Vi, hör orden i en sång, som finns kvar här i våra hjärtan
Nu, i lugnet efter storm
En ängel flög förbi
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende, på vår jord
Som en sol som värmer oss
Och som himmels stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende, med en tro
Kärleken är
Och när natten sänker sig
Är vi trygga i varandras andetag
En vind, som smyger sig hit in, bär en doft utav vilda rosor
...


Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel

Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd
Hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig
 'Var inte rädd'
Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel ...

Min ängel.. (Jag fick låna en ängel)
Du spred ditt ljus (i mitt liv)
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
Jag fick låna en ängel
För en stund


Sonja Alden - Till en ängel


Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går
Är du här hos mig nu
Jag lever Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar
Åh, jag kan se att det som var
Leder till nåt mer
Åh, jag kan känna hur min rädsla flyr, åhh
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr
Kan du höra mig nu
Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar
Aahh, uhh Aah aah
Är du här hos mig nu
Åhh
Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg
Åh, jag lever
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

2/7; onsdag

Sommardag. Sommarvärme. Sol! Förmiddagen tillbringade jag i stan, fixade lite. Anders har tvättat däcket. Barnen och jag var vid sjön en stund. Linus är tokig i att bada. Slänger sig och går rakt ut. Han har haltat lite idag. Vet inte varför. Höger ben. Vi har packat för att åka till Stockholm imorgon. kul att träffa bror med familj - låta barnen träffa sina kusiner. Just nu är Anders och grannarna ute och fiskar. Jag tror att han har tänkt sig att måla/olja däcket i kväll/natt... Jag passade på att träna keno - lydnadslydnad. Nu är det dags att ta sikte. Göra ett förösk till med lydnaden och försöka få ett lydadschampionat - har vi lyckats med brukschampionatet så borde vi väl kunna hålla ihop ett lydnadspass?! Momenten finns där. Någonstans. Någon dag. Och jag har en hund som kan träna till förbannelse... Men vi måste få lite tryck på honom, psykiskt tryck, och det var lite det som vi fick lite hjälp med igår. Och idag! Gick ut och började med vittringen - så dumt! Han gjorde fel. Jag blev sur på honom, och han fick skämmas. Sedan gjorde han rätt, och fortsatte med en perfekt ruta, en perfekt dirigeringsapportering, en perfekt dumruta och en superfjärr! Det händer ju inte. Inte att han är tyst och gör det snyggt och prydligt! På en och samma gång. Underbar! Låt detta hålla i sig! Och så hoppas vi att sommarvärmen håller i sig! Men inte busstrejken... Kram

1 juli; tisdag

Nu är det redan juli. Vi har lämnat barnen i Moheda idag och åkt och tränat Keno. Som skötte sig riktigt bra - lite tips fick vi på hur vi ska kunna komma åt vår lilla teaterapa, som gillar allt, och blir helt knollrig av ett litet "bra". Kul att han tycker att det är skoj... men det hade varit ännu roligare om han hade utfört det perfekt oxå - dvs i position och tyst. Sedan har vi fått en massa god mat i Moheda, och kom just hem och la våra små barn. Nu är det väl snart dags för oss oxå att gå och lägga oss. Imorgon blir det nog tvätt av däcket, oljning av detsamma, pyssling och packning inför Stockholmsresan. Typiskt bara att det tänker vara bussstrejk när vi har valt att ta tåget upp, och sedan förlita oss på kollektivtrafiken...