31/5; måndag

En intressant artikel, en del håller jag med om, annat håller jag Verkligen Inte med om - t.ex. att barn är statussymboler. Det har jag aldrig sett dem som... Men att båda kanske ska gå ner i tjänst, tror jag kan vara en bra investering - men det har varit mitt fria val att var hemma mer än min man med barnen.
Besöket av logopeden var bra. Vi får lite övningar och följer upp till hösten. Och så har jag cyklat med Stimma, och tränat kryp. Och så har jag haft besök av ridtjejerna. Tyvärr har det "skitigt" sig mellan Malin och Tomas (Sara har ju inte "fått" börja rida efter vinteruppehållet), så nu vet jag inte hur det blir... Tråkigt och onödigt.

30/5; söndagen

Mors dag.
Tur att jag har haft annat för mig idag - fast ikväll gick Linus, Anja och jag till kyrkogården.
Vissa dagar blir det tydligare än andra att jag saknar...
Men jag styrde min och Stimmas kosa mot Njudung vid halv sex idag. För att köra ett bakspår. Med fin utgång, och med min hjärna, så trodde jag att vi var rätt... Men lever på hoppet, ett tag. Bakspår är inte hela världen, men när jag sedan missar en pinne oxå, då tappar jag modet. Funderar på att yta. Men åker till klubben. Kör uppletande. Så bra gör hon det! 10, 10. Jag kör lydnaden oxå. Dålig stege. Men bra fritt följ (9, 9), inkallning (10, 10) och framåtsändande (9, 9,5), sedan ett sämre kryp, men ett bra skall (8, 9), trötta ingångar på inkallningarna men mellan 8 och 9 i betyg, islag på hoppet. Men en bra lydnad. Många påpekar detta - berättar hur trevligt och glatt det ser ut! Det är kul att höra. Och jag kan ju inte låta bli att konstatera att Om jag hade klarat specialen bättre, inte missat 50 p, så hade vi haft en bra bit över 600p... Vi kan. Hon är otroligt rolig att köra. Jag njuter. Vi har kul. Nästan jämt.
Linus har fått lite ont i ett öra, han är snorig. Imorgon ska logopeden från habiliteringen komma hit på besök.
Nu jobbar vi mot sommarlov. Mot semester. Det är otroligt skönt att vara ledig. God middag i Torne i fredags, ett par glas vin för mycket. En skön dag hemma igår - gräsklippning, fixning, träning, golf, barnen var med Marianne och morfar och tittade på teater, och Anders och jag gick ut och åt med Frida, Peder och Hedda.

26/5; onsdag

Så lite tid just nu för att logga. Så mycket att göra på jobbet. Jag vill rida. Jag vill träna Stimma. Jag vill umgås - med min man, med våra fina barn. Bloggen har fått stå tillbaka. Men allt är väl. I går nockad Stimma mig och blodet sprutade ur näsan. Det känns bättre idag. Nu väntar duschen efter hoppning.

18/5; tisdag

Oups. Så är man där igen. En förälder som ringer och som är otrevlig. Som anklagar. Som hotar. Som insinuerar. Jag blir trött och ledsen. Jag tar åt mig. Trots att jag vet att hon är "sjuk".
Igår red vi en långrunda. Hur skönt som helst. Idag red vi ett dressyrpass. Och så har jag jobbat. Och varit hos Linus sjukgymnast - hon tyckte att det har hänt väldigt mycket på 4 månader. Och så var vi på öron - nu blir det operation igen. Plaströr och polyper.

M läste för L


16/5; söndag

Så var denna långhelg snart slut. Underbart att vara ledig. Goa ungar. Mycket tid för varandra. I torsdags tävlade jag - men upptaget var dåligt och blev bakspår. Sedan gick vi fel, och efter första apporten kom vi tillbaka till första, tog spåret igen och gjorde det perfekt. Och kom i mål på 35 minuter. Hade alla pinnar. Missade nästan att det var jag på lydnaden, vi hann inte värma upp. Hon som skulle startat som nummer tå hade fått bryta eftersom hon punkterat en lunga i skogen...Sedan blev det tre föremål på uppletandet i noll vind. Ingen bra dag - men det slutade med certpoäng.
På fredagen åkte vi ner till Ekö - Marianne och morfar följde med. Klara hade roligt med Ella och Ida. Pappa fick krabba med kranen och båten som slutade fungera under fisketuren. Vi tog hem båten igen - och tar nog ner den andra...
Vi åkte hem igår, och bjöd in oss till bästa Helen och Ulf och fick god middag.
Idag har jag ridit, Anders spelat golf, Klara lekt...

Linus "hjälper" morfar att laga motorn


morfar & Linus


Ida, Ella & Klara


Linus hjälper A och grilla


Ekö 14/5


vår utsikt en morgon i veckan


Klara och fina Fia!


Ibland saknar jag Fia... och undrar hur vi tänkte, om vi tänkte, om vi kunde göra rätt? Om det var rätt?

hela söta laget


K som målvakt


K!


Klaras första fotbollsmatch! 8/5



Mammorna Cissi och Marie.

9/5; söndag

Söndagsuppdateringen, som vanligt... Veckorna går fort. Jag har ridit en del. I torsdags till exempel så var vi ute med pållarna, "praktikanten" fick välja och valde Filippa, som ska anses som den "stabila". Det resulterade i en stegring - där praktikanten åker av bakåt, men lyckas ställa sig på fötter, och Filippa välte inte runt, och vi kunde fortsätta vår tur.
Ett första besök på barnhab, har Anders och jag hunnit med. Det var trevlig personal vi mötte. Det vill bli bra. Det känns bra.
En massa jobb. Och till och med igår var jag på jobbet. Vi har besök från en massa länder och gick en promenad genom olika biotoper. Åt mat. Och i fredags var det jobbfest.
I går var det även dags för Klaras första fotbollsmatcher. I ösregn. De var duktiga, men förlorade alla matcher.
Och idag har S och jag tävlat i
Rödeby (skrolla neråt så ser du oss på pallen). Bra upptag. Alla pinnar. 10a på uppletandet. Men idag var lydnaden inte så perfekt. Även om det var fullt acceptabelt, och stundtals mycket bra. 590,25. Cert. Och kolla in här (du får skrolla långt - men därnånstans finns vi!)!
Och ikväll var det cirkus, inte min favoritsysselsättning, men dagis bjöd och vi slapp i alla fall elefanter och andra vilda djur som inte hör hemma på cirkus. Men det var en massa clowner...

K och S


efterlängtat cert


begrundar!


Bästa stimman!


2 maj; söndag

Njuter. Av 607,5 p. Av cert. Av känslan att lyckas. Att nästan få till allt - men ändå missa 20 p på specialen och då finns det mer att få till! Det blev ett litet stopp på upptaget och ett par startskall på uppletandet som drog ner poängen. Men det var en fantastisk dag - dagen då Stimma blev champion och distriktsmästare!

1 maj - en lördag

Ont i kroppen. Varenda led. Ryggen. Axeln. Det tär. Men jag har ridit idag (femte ridturen den här veckan - kanske är det just därför det gör extra ont, ondare än på mycket länge... och idag var det en rejäl ridtur, hästarna stegrade sig och vände och galopperade åt andra hållet flera gånger innan vi kom förbi granngården). Tagit två, perfekta, upptag. Tränat lydnad. Och Anders har köpt TV åt mormor, eller snarare åt oss, så fick hon vår "gamla", och en laptop åt Gunnar. Margareta har varit här och lagat nässelsoppa och våfflor. Och i kväll grillade vi. Jag tog ett långt bubbelbad för att hela kroppen. Ska ju tävla imorgon...
Igår firade vi in våren hos Sandra och Eric, Hanna och Björn var också där. Trots lite fredagskoma efter jobbdag, ridning och en runda med Ks häst så var det en mycket trevlig kväll!