31/1; Tildas födelsedag

Idag fyller Tilda ett år. Vårt lilla gudbarn. Men storasyster Tova har magsjuka - så det blir inget kalasande idag.
Just nu sitter vi och tittar på ett program om Libanons krig 2006. Kanske får vi se en glimt av Bilal, som fick fly med båt från landet den sommaren - sommaren mamma dog.
Jag och barnen har varit ute och cyklade. Vi hade med oss Stimma och åkte till Pappa och Marianne.
På förmiddagen var jag och tränade med hundarna. Sök med Kenzo - det gick riktigt bra. Snabb. Bra skall. Fina skick. Ett litet spår med Stimma, som också gick bra. Sedan körde jag ett uppletande utan större problem. Åke bjöd på tårta - för att ha har tränat med gruppen ett år!
I går kväll var vi på farsdagshockey - Lakers mot Troja ett derby, som fick avgöras med straffar, där Troja tillslut vann. Anders kunde följa med han var mycket bättre igår, även om han fortfarande inte är helt kry. Min spicialmedicn - nä, inte sex - utan en blandning av alvedon och ipren fick febern att ge vika i torsdags, och han kunde ta av sig dunjackan för minustrettiograderskyla och krypa ut från filten.
Ha en bra helg!

29/1; torsdag

Snart är ännu en jobbvecka avklarad.
Klara har varit sjuk. Anders är sjuk - så sjuk, som jag tror att jag aldrig har sett honom förut - men efter att min dunderkur med ipren och alvedon verkade, så känns det som om han i alla fall kan sitta upp. Prata lite. Hela dagen har han legat under filt, med dunjacka på sig... En epedemi har drabbat Vederslöv. 9 barn på totalt tre dagisavdelningar. 7 av 26 barn i en klass var närvarande...
I börjn av veckan var jag i Södertälje på NObiennal. Både bra och dåligt. Men tyvärr inte så mycket nytt. Inte så mycket som jag an känna att jag direkt kan börja undervisa om, eller nya tankar... Men resan var trevlig. Och vissa föreläsningar var riktigt bra. Jag fick lära mig att man ska röka kannabis en gång i halvåret för att vara på den säkra sidan. Vid middagen satt jag och tittade ut - och tyckte synd om en hund som var bunden. En timme senare visade det sig att det var en soptunna... Jag fick umgås med trevliga kollegor - som hade med sig termos på tåget, och som tar allt de kommer åt. Gratis är gott. Vi, som lärare, är inte vana att bli bjudna. Gratis mjukglass, kaffe i oändliga mängder, godis och pennor. I stället för att ta en penna, så tar man många, och tänker på alla elever som ständigt slarvar bort sina... Jag fick lära mig att man inte ska gå in på om grannens bil eller husvagn eller dator är onödig... det får vara varje individs ansvar att ta ställning till vad som är onödigt i ens liv... om man funderar på allt som är nödigt är det lätt att hela människan blir onödig... Lärarna anteckna flitigt och har lydigt nyckelbandet runt halsen i två dagar. En föreläsare får panik - precis som en riktigt lärare - när nätet inte funkar, när han plötsligt måste byta sal... När vi ska åka hem är tåget försenat en kvinna har gått över på fel ställe, samtidigt som hon pratade i mobilen - och blev påkörd och dödad av tåget... Vad gör det att vi blev lite sena hem?
Igår var det ridning. Jag hade en häst som inte är van/gillar bommar, men eftersom det var markarbete så tänkte jag och ridläraren (som är ny, och som aldrig sett honom över bommar) att jag kunde ha honom. Markarbete?! Hoppning! Visserligen en 5,5a - där man komemr in i trav och ut i galopp, men hyfsat högt. Det gick i alla fall hyfsat bra. På konferensen pratade jag med en mamma till en som red i gruppen före. De har en unghäst, som de behövde ha lite hjälp med ibland, och undrade om jag kunde tänka mig att hjälpa dem. Så på söndag ska jag träffa dem...
Och så vill jag gratta Marianne lite i efterskott! Kram till er alla. Nu ska vi titta på sista avsnittet av de halvt dolda.

Motion av Stimma


Linus promenerar runt runt med Stimma och barnvagn. Undra om han tänker byta varv snart? Och hur länge hon står ut...?! Bra motion, men kanske lite långtråkigt...

25/1; lördag

Sitter hemma. Har varit och tränat idag. Först uppletande med Kenzo och Stimma, sedan ett spår med Stimma, innan lydnad på klubben. Uppletande med Stimma gick så grymt bra, en rättså svår ruta, men hon sprang och hittade - jag fick gåshud! Spåret gick oxå riktigt bra! Alla tio pinnarna, ett bra upptag och perfekt spårarbete! På kluben väntade ett lydnadspass, på en våt plan. Stimma hade svårt för att sitta och ligga. Kenzo hade svårt att vara tyst.
Anders hade slutit upp till lydnaden, och skulle köra ett pass med K. Laddade går de in på planen. Och Kenzo går igång. På kommenderingen? På situationen? På Anders? Men framför allt på rörelserna! Frustration hos Anders. Frustration hos mig. Tips från andra, som får oss att låta så som vi inte gillar... "Det har vi redan provet". Folk kan ju tycka att det är onödigt att försöka ge oss tips, försöka hjälpa oss - det kan låta som om vi inte vill ha hjälp, som om vi kan bäst själva, som om vi skiter i det som de säger. Så är det inte... Och visst är det så att man ofta har provat ett tips för kort tid, inte gett det en ärlig chans - men jag är ärlig när jag säger att vi har försökt, gett chanser. Tränat om. Gjort om. Gjort på ett annat sätt. Tragglat. Kört ett steg i taget. Länge. I perioder. Flera månader. Ignorerat. Belönat rikligt, belönat med tråkig boll i munnen. Med gott godis, med tråkig mat, med klapp, med röst. Belönat och korrigerat i olika utsträckning. Vi har försökt. Och han har vunnit. Han vinner de små tävlingarna. Tar ett litet steg ifrån oss. Vinner i självförtroende. Vuxit. Vi är tacksamma för de tips vi får. Vi bearbetar. Vi tar till oss. Men vi har försökt - vi kommer att försöka. Kenzo fyller nio i år. Han ska gå in och göra ett jobb - han behöver inte tycka att det är så roligt. Ett arbete som ska utföras. Ingen värdering i det. Jobbet ska göras. Vi ska ta de små stegen. Vi kommer fortsätta analysera, och diskutera - såna är vi. Jag vill att ni ska veta - ni som kommer med tankar - att vi är tacksamma, att vi inte har gett upp, men att vi kanske, tyvärr, har tappat lite tron på att något Verkligen går att förändra. Vi har försökt och tränat så mycket, och det blir ingen bestående effekt... Tack ändå! Med Stimma så var förbättringen - inkallningens ställande, och hoppet. Vi fick sedan byta upp - Klara har hög feber. Plötsligt, från ingenstans. Hon ligger nu i puffen och har ont i huvudet, kroppen och febern vill inte gå ner trots febernedsättande.
Igår satt jag och läste Smålandspostens dödsannonser - tre unga människor hade dött. Jag grät. Tårarna rann. Det är inte ofta, men det händer. Tre öden. Berör. På jobbet en dag så var det en tjej som sa att det finns en mening med allt, kanske finns det en mening med att någon dör hade hon sagt till eleven som mist sin pappa nyligen. Jag kan inte se den. Meningen. Meningen med att mamma dog. Att tre unga dör. Mamma ville inte dö. Då finns det ingen mening. Jag får hitta andra meningar. I livet. Meningen finns i livet. Inte i döden. Meningen Är livet - inte döden.
Anders är på hockey och sedan innebandy. Imorgon ska jag på NObiennal. Nu ska jag pyssla om K!

Svante får bli sista bilden för idag


Ett sista på molle


molle tränar uppletande


Molle som imponerade idag - eller kanske det var Carolina, eller båda två som gjorde det?! En helt annan, gladare och nöjdare inställning, ett fint samarbete och en glädje speglade dem idag!

Molle


Donna i full kareta


Fler bilder på tjejerna


Vivvi


Carolina funderar


Duktiga tjejer; Sofie och Donna tränar uppletande


En bild på hålet i taket


Det är så här det ser ut i köstaket nu. Vi märkte ju att något var fel när det rök om lampan, och när vi skruvade ner lampan så var det vatten i den. Efter många turer visade det sig att det var fel på en muff som sitter på taket på röret som ventilerar avloppet - typ...

Klara & Måns äter semla


jesper


I går kväll var Carolina, Ebba, Måns och Jesper här!


21/1 onsdag

Bara en snabb uppdatering. Farmor oc K bakar. Linus leker krypande bebbe, medan Anders och farfar är ute med doggsen. Idag var L och jag hos örondoktorn. Det konstaterades snabbt att han har vätska i båda öronen, och kanske kan det vara en anledning till att han är sen med talet, och kanske inte hör så bra?! I vilket fall kommer han relativt snabbt att få plaströr inopererade. Vad vi vet har han aldrig haft en öroninflammation. Han tyckte inte att det var någon mening med någon ny hörseltest idag. Den ska göras efter rören. Dessutom tyckte att en barnläkare eventuellt skulle bedöma honom, eftersom han ansåg att Linus är sen i utvecklingen. Men det skulle vänta till efter rören oxå - vem vet, kanske löser sig en del om han börjar höra! Hoppas!
Sedan satt jag på ett ineffektivt möte. Samma saker diskuterades, som alltid. Sånt som vi inte kan påverka, sånt som vi redan har bestämt, eller som vi redan jobbar med. Frustrerande. Jag fick en tråkig kommentar från en kollega (ja Helen du vet vem...!), som sedan bad om ursäkt och kramade om mig. Imorgon har jag lovat att ha två extra lektioner...
Snart är det riddags för mig. Kan behöva rensa hjärnan, slappna av, koncentrera mig - ägna mig åt mig själv...
Stort tack till farmor och farfar som har passat bar idag, skjutsat och fixat mat!

för kärlekens skull... Ted Gärdestad

Utanför fönstret slår våren ut,
Marken blir grön igen
Allt som var dött väcks till liv
Det kan också vi, så länge vi andas

Ute till havs styr en fiskebåt
Längs en fri horisont
Den gungar så tryggt in mot hamn
Som jag i din famn så länge vi älskar

Det är för oss solen går opp
Och lyser som guld för kärlekens skull
Solen går opp så oskuldsfull
Och lyser på oss för kärlekens skull

Högt på ett berg står en katedral
Och pekar upp mot skyn
Men det är för himlen i dig
Och jorden i mig, vi älskar varandra

Det är för oss solen går opp
Och lyser som guld för kärlekens skull
Solen går opp så oskuldsfull
Och lyser på oss för kärlekens skull

Lyser som guld för kärlekens skull
Lyser på oss för kärlekens skull

och så en efterlysning som jag fick på mail...

"Hej,På nyårsnatten försvann min älskade hund Neo ifrån vår gård i Tygelsjö.Han är en rottweilerhane på 6 månader. Svart med bruna tecken, chippad. Jag har inte hört nånting om honom, inte nån som sett honom eller liknade på 13 dagar, och jag lider otroligt mkt av detta, för han betydde allting för mig. Jag tror att någon tagit Neo, och tänker behålla honom, och skulle mitt mail komma till den som har honom, snälla lämna honom tillbaka, jag köper en ny hund åt er, så länge ni bara ger mig min Neo tillbaka.Har du sett eller hört nånting som kan leda min hund hem igen kommer du belönas generöst. Jag gör allt för att min älskling ska komma tillbaka. SNÄLLA skicka detta mail vidare, enda sättet jag kan nå ut i sverige på. Har gjort allt, polisanmält, anmält på diverse hemsidor, radion, sydsvenskan, kvällposten, lappar överallt där jag bor osv. Therese Perlman 070-4164073 Tillgänglig 24 timmar om [email protected] Kontaka mig eller polisen på 11414"

19/1; måndag

Vad kul det är att höra ifrån folk som man känner, men som man inte träffar varje dag, och som man inte tänker på varje dag - men som man har delat så mycket mer, i ur och skur, gråtit och skrattat tillsammans med i många dagar. Idag tänker jag på Christina som lämnade en signatur på bloggen - delade med sig av sin vardag, fick mig att minnas tiden i Halmstad. När jag cyklade till jobbet, genom staden, en stad som jag älskade - men som jag tror att jag visste hela tiden att jag skulle lämna igen. Jag älskade jobbet, kollegorna i arbetslaget, atmosfären. Där fick vi vårt första barn. Där växte vi. Där levde vi i några år. Där var vårt liv. Tack Christina för dina ord som fick mig att minnas!

Idag är det den mest deprimerade dagen genom tiderna enligt en
expert, hörde jag på radion när jag körde hem... Jag började genast fundera på om den varit deprimerade, såklart. Ja, kanske... Det kanske är som experten säger att jag är deppig? Ont i visdomstanden, regn, jobb, ont i en fot, en hand som domnar... "Det kalla vädret, bleknande minnen av julledigheten och brutna nyårslöften är några av skälen till att den här tiden på året känns ledsam. Men effekten av den dåliga världsekonomin gör det här året värre än någonsin" - menar experten. "Vintervädret, krediträkningar från julhandeln, brutna nyårslöften, rädsla att förlora jobbet, stigande skulder och kollapsade huspriser kan göra det här till ett tufft år för många..." Ja, kanske - det var nästan så jag började gå på det... Men när jag tänkte efter en gång till - så har det inte varit en deppig dag! Vädret har visserligen inte varit så jätteroligt, jag har inte handlat på kredit - visserligen fick vi en räkning på taket, men dagen/livet blev inte så mycket sämre för det - nyårslöftena var inte så många, om det nu fanns några alls så de har jag inte direkt brutit, jag är inte så väldigt rädd för att förlora jobbet i nuläget, och skulderna är nog som de är... Nä, orden om den deppigaste dagen får inte slå ner känslan i mig av att det faktiskt är en hyfsad måndag! ag har haft en rättså trevlig dag på jobbet, lyckats fixa ett par saker som jag inte trodde jag kunde, haft bra lektioner, sluppit en lektion, fått massage (av en stol), suttit i möte, gått en promenad med hundarna och Linus (i regn), tränat hundarna (blev irriterad på Stimma som lät när jag la ner och satte henne, men hon gjorde ett riktigt fint fritt följ), ett bubbelbad med Linus, tittar på idrottsgalan... Dagen kunde varit sämre! Och om detta var den deppigaste dagen - så är jag bara glad! Då blir det bra dagar framöver! Vill tro! Det vill gärna bli bra!
Gör gärna som Christina - lämna ett litet avtryck, förgyll min dag, få mig att minnas mina vänner från nu och förr.

Hoppsan

Jag är inte van vid att ha flatte... När jag nattade K så hörde jag Stimma hoppa upp på bänken och sno den sista semlan - som stod långt in på bänken. Den hade varit god... men det kanske var lika bra att Stimma åt upp den, annars hade den väl slunkit ner i magen på mig... Så många lovord som den lilla flatte får av mig  men det finns ett par avigsidor - och både handlar om mat... eller? Hon snor från köksbänken, och hon äter skit...

Sverige vann just handbollsmatch mot korea.

Om ni inte har så mycket att göra kan jag tipsa om en
site med frågesport! Jag har nog gjort det förrut, men gör det igen... Gå in på "snabbtest" och välj en kateori...

För barnen kan jag tipsa om en denna sidan - helt onödigt att köpa en massa spel... Och så finns denna...

Gokväll


sista bilden för ikväll; Anne


familjen owesson


söta syskon delar puff


Tilda


Olof och tilda


Tilda och Anders sko


Tova och Klara


Bilder från dagen - börjar med en på tulpaner


FinaLina


3årssemlor


Linus, Sandra och Eric


Fullt i soffan


Kalas i fredags


Annie, Klara och Linus


Linus på treårsdagen!


Ta gärna två eller kanske sex semlor!

Här kommer receptet som vi använde. Först trodde vi att vi misslyckats - de jäste inte. Men de stod vid vår "taklucka" så det drog på degen. Efter att ha ställt bunken på elementet så jäste degen! Och Linus betyg var sex semlor!  (Förlåt Owesson - vi glömde ersätta floursockret! Men nu finns det ännu en anledning att träffas snart!)

Minisemlor
Ingredienser 30 st

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 1/4 dl Kesella lätt
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
florsocker

Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

18/1; söndag

Ja, nu börjar helgen ta slut, likaså alla kalas. i har firat fyra dagar nu! Och Linus har visat att han är en semmelkille. Idag slängde han i sig sex stycken - visserligen små, men ändå! Undra om det beror på att jag stod och vispade grädde till semmelkalas när vattnet gick? Jag kom ihåg känslan än idag. Jag och K hade varit på Sammarkand - sprungit runt i alla affärer och vis av erfarenhet visste jag när jag vaknade på morgonen att "det blir ingen bebbe idag heller" - men K hade jag ju haft värkar i ca två dygn innan vi ens åkte in... När vi sprang ut och in i affärerna så minns jag att det liksom "läste sig" hela tiden i bäckenet. Men jag reflekterade inte över det så mycken... och la inge värdering i det. När vi kom hem vilade jag några minuter på sängen, innan jag började vispa grädde... Jag kände att det inte kändes som det brukade och jag hörde ett "knäpp", och tänkte gå till trappan och på skoj skrika till Anders att det kanske var något på gång ändå, fast jag kunde för min värld inte tro det. Det var ju inte så här det skulle börja... Och precis när jag skrek till Anders, så går vattnet och in genom dörren kommer trebarnsfamiljen Winninge... De undrar om de ska åka igen, "nejdå det komemr ta lånnnng tid..." sa jag. Efter en liten stund vid fikabordet säger Hanne "du vet väl att det är ca två eller tre minuter mellan värkarna?", "ska du inte ringa till förlossningen?", "har du packat väskan" - "ja" säger Anders och hämtar en tom väska... Förlossningen vill att vi ska komma in direkt, mamma rings in, fikat avslutas abdrupt, och vi kör mot förlossningen och typ tre timmar senare är lillsemlan född!
Idag har familjen Owesson och Gransvik/Wolgast varit här. Igår var vi hos Linda - grattis Linda - och i fredags hade vi kalas med lite släktingar + Sandra/Eric och Åkesson/Carlsson. Trevliga dagar!>br/> Igår hann i dessutom med hundträning - Anders körde sök och jag spår. Stimma gjorde ett perfekt, långt spår! Jag känner mig så säker - alla pinnar och bra upptag! Hon är en stjärna! På eftermiddag spelade Anders innebandymatch. De förlorade - trots att Linus och jag tittade på.
Hopaps att ni har haft en bra helg och så önskar jag er en Trevlig vecka!

Linus treårsdag!

Idag fyller vår lille kille tre år! Vi väntar på pappan som snart kommer hem, sen ska vi göra tårta och bjuda grannarna.
Idag känner jag livet i mig - som Madicken säger. Så närvarande. En födelsedag, och jag minns...
Idag saknar jag.
Idag skulle mamma ringt.
Idag skulle mamma varit här. Och Klara pratar om mormor. Saknar.
Men vi lever.
Vi kan ge
hopp.
Jag älskar livet - men är rädd för döden. I skolan möter jag en elevs ledsna själ. Hennes pappa körde ihjäl sig på Kanarieöarna i julas.
Idag älskar jag.
Grattis Linus!

13/1; onsdag

När jag skrev datumet - slog det mig att det var min morfars födelsedag. Min älskade morfar. Så speciell. Stort hjärta. Hjälpsam. En överlevare (han överlevde såväl polio som lungcancer) - som dog i magsjuka...
Vi har promenerat i regnet med hundarna. Ett barn har nattats och ett är på väg ner i sängen.
Ikväll blev det pannkaksrlle med köttfärs:
Pannkaka:

* 2,5 dl vetemjöl
* 1 tsk salt
* 6 dl mjölk
* 3 ägg

Köttfärs:
* 500 gram blandfärs eller nötfärs
* 1 gul lök
* 1 msk smör eller olja
* 1 msk vetemjöl
* 0,5 - 1 tsk salt
* 1 krm peppar
* 3 msk tomatpuré
* 1 dl vatten
* ev en klick crème fraiche
* ev örtkryddor till exempel oregano, basilika, salvia

Tillagning
Börja med pannkakan. Vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Smörj en långpanna, häll i smeten och grädda i 225°C i cirka 25 minuter.
Skala och hacka löken. Bryn köttfärs och lök i smör eller olja i en stekpanna. Rör ut mjölet i vattnet och tillsätt det, salt, peppar, tomatpuré och eventuellt lite crème fraiche. Låt koka tills det mesta av vätskan är borta. Rör ner eventuella örtkryddor.
Nu är det dags att pussa på K! Lossa pannkakan från långpannan med hjälp av en stekspade och vält upp den på ett smörpapper eller bakplåtspapper. Bred ut köttfärsen över hela pannkakan och rulla därefter ihop den. Skär rullen i skivor.

11/1; söndag

Idag har jag haft med mig både Stimma och Kenzo på kursen. Stimmas moment för dagen var framåtsändande. Det som är svårt är avsaktningen, men med hjälp saktar hon ner. Sedan tränade vi tungen - med lite kamp. Min förhoppning är att den ska bli lite roligare, och kännas lite lättare för henne. Och på metallapporteringen tränade vi avslut. Hon saktar ner på slutet. Träning ger resultat. Det är träning vi behöver. Hon är en bra hund med bra grunder. Positiv och glad, och visar att hon har förtroende för mig - även om jag råkar slå henne i huvudet under fria följet, så ställer hon upp, igen, igen...
En annan hund som är fantastisk är Kenzo. Med den tråkiga träning han har fått i många år - minimal belöning eller ingen alls. Hela programmet för att göra han trygg på sin uppgift - så gör han samma sak gång på gång (och hade det inte varit för det eviga pipet - så hade det varit j-t bra...). Idag körde jag både lite bruksmoment och lydnadsmoment. Visst pep han lite under fria följet - men han tjöt inte, skällde inte... trots kommendering. Och vi har tappat en del i positionen - det är svårt att korrigera, utan att göra honom osäker, gå igång ännu mer osv... Och på dumrutan som vi inte har tränat på sedan i somras - så gör han det, i det närmaste, perfekt. Denna lilla hund - som blev stor någon gång när inte vi riktigt hann med - kan så oerhört mycket. Och det hade varit så enkelt om han inte förde en massa oljud... Jag kan inte vara helt nöjd när inte allt är perfekt - jag är ju perfektionist - men jag är tacksam för att få köra dessa två härliga hundar!
Den här helgen har jag köpt mig träningstid, och ett par kritiska ögon, som kan peka på detaljer som kan bli bättre, som visserligen inte kan säga så mycket nytt, men som kan ge mig bekräftelse på att jag är på rätt väg, att jag har gjort det jag har kunnat, som kan påpeka det som jag redan vet, men som jag behöver höra igen - och igen... Det har varit en bra helg! Det var länge sedan jag ägnade en Hel helg åt hund!

rutan


fritt följ


framåtsändande


fritt följ


Sofie


Jenny & Craig


Tina & Carro


sofie x 2 + donna


Donna & Sofie


Vad är detta?


Alla bilder är inte bra... Men rätt svar är Donna.

Sofie och Donna


Jenny


Sofie


Bilder från dagen; Craig och Jenny


Jag, Johanna och Åke


Hittade gamla bilder; sökfest luciadagen


10/1; kurslördag

Jag skrev nog inte igår att det var Sofie Åkerberg som jag skulle gå kurs för... Mina förväntningar inför helgen, har jag nog skrivit tidigare, är att få fokusera på träning en hel helg. Varje träningspass vi gör - gör att vi kommer varandra lite närmare, förstår varandra lite bättre. Vi har inget moment som känns övermäktigt, eller som vi kört fast i... men att få träna, fokusera och komma igång är roligt! Och precis som jag trodde, var det inga överraskningar idag - inga ahaupplevelser - i så fall var det att det gick bättre över lag genom hela programmet idag! Friaföljet finslipas, jag ska sakta ner lite (det har folk sagt i 15 år nu... hittills har jag svårt att göra det, kanske när jag blir gammal och stel...), inkallningen var riktigt hyfsad idag, liksom framåtsändandet som bara behövdes en extra uppmaning att sakta ner. Hoppet satt hon kvar på - och det blev ett dubbelkommando, men senare på dagen gick det bra. Krypet gick bra. Skallet mycket bättre än vad det brukar.. Ja, hon eller vi - var duktiga!
Det var duktiga deltagare. En trevlig kurs. Det är ju roligt att gå kurs! Få ta del av andra träning - försöka lösa problem. Peppa varandra. Se folk, och hundar, som blir glada, när det blir rätt. Försöka peppa dem som blir ledsna - de som ser förhoppningarna om att lyckas slås i spillror av olika anledningar - jag minns dem från många kurser jag har gått på. Hur tårarna stiger i ögonen, när man inte får till det... Man bryter ihop, blottar sig - och kommer igen. Visar dem! Det kan bara bli bättre!
Imorgon är det en ny kursdag. Klara är på kalas, ska sova över - om hon vågar. Hon har velat fram och tillbaka. Linus trodde jag skulle gå och lägga sig för en stund sedan, jag gick upp med honom, men han ville vara inne på Ks rum. Tillslut ville jag gå ner, och sa att nu går jag ner, godnatt... Efter en stund gick Anders upp och tittade - då hade en lagt sig i sängen efter att ha stängt rummet. Nu börjar vår lille kille bli stor! 3 år på torsdag!
Ha en bra fortsatt helg!

Kolla in

Niina Svarberg har tävlt ettan med sin tollare: 197, 5. Gå in på deras sida och kolla videoklippet!

9/1; fredag

Fredag i hela kroppen. Tur att det bara var tre jobbdagar den här veckan!
Hela helgen ska jag gå på lydnadskurs! Det var länge sedan jag gick kurs! Men när man tänker tillbaka så har man gått mycket kurser - för
Cima, Anders och Annika, Memea, Anna-Lena, Anders K, Eva, Nina och Kenth Svartberg, Pigge... och en massa andra. Samtidigt har vi haft en massa kurser. Agility på olika nivåer, och lydnadskurser, framför allt tävlingskurser. Jag har hållt i instruktörutbildningar. Men som sagt, det var länge sedan jag både gick kur och höll kurs - förutom en liten kurs för tokiga schnauzar i höstas.
Nu tittar vi på Let´s dance. Klara har längtat hela dagen!
Vi har varit i stallet hos lilla Zeine - Klara red en runda, men det var halt på vägarna. All snö är borta nu - den försvann i natt. Synd.
Igår var det Gardells "De halvt dolda" - en synnerligen tragisk serie om de levande och de döda... Jag kände med alla. Pojken som kände sig så skyldig eftersom han såg när hans mamma gick genom isen (jag kommer alltid ångra mig att vi inte sökte hjälp på kvällen när vi hämtade hem mamma, det kommer alltid finnas ett Om, och jag har svårt att förlåta mig själv...), och jag led med den gamla damen som tittade i sin telefonbok och insåg att alla kompisar var döda (jag har dåligt samvete för att jag inte ägnar mormor mer tid... jag vet att henne timglas snart har runnit ut, och ändå får jag inte ihop mer tid... jag vet att hon tittar på väggarna och rullar tummarna, men jag vet inte vad jag ska erbjuda...), det gjorde ont i mig när n kvinna fick missfall (jag kan minnas känslan, hur ont det gjorde i kropp och själ...)...
Jag önskar er en trevlig helg! Kram

8/1; torsdag

Nu har jobbet kommit igång. Blandade känslor. Man tror att det ska kännas länge sedan, att man känner att man har vilat ett helt lov och är sugen på jobbet igen - men den känslan kom aldrig. Men det är Roligt. Det är kul att träffa kollegor och elever, planera lektioner och utmana elever!
Men även en molnfri himmel har moln, precis innan jag gick hem fick kollegan ett mal av den "besvärliga" föräldern i klassen, som undrar över betygsätningens praxis, över allt och inget...
Linus började jullovet med att vara hysterisk. Han mådde inte bra, och skrek mycket. Mycket frustration i en liten treårings kropp. Han skrek - jag skrek tillslut. Kunde liksom inte hålla det inom mig tillslut. Det är inget man är stolt över _ när man själv gastar som en treåring, men någon gång måste det ut, och kanske är det bra att man Skriker ut sin frustration istället för att man gör något som man skulle ångra ännu mer?
Men så kom nyåret - och Linus blev mycket mer tillfreds. Vi lärde oss lite av vad han menade, han fick fram mer ord, och jag lovade honom att jag skulle göra allt som står i min makt, för att han under 2009, skulle lära sig att prata, skulle kunna bli förstådd... Det komemr fler och fler ord, sakta, och ett ord som han lärde sig på jullovet var "dagis". Och igår var det dags att gå dit. En glad liten man klädde på sig och stegade in på dagis. Morgon idag var inte lika smärtfri - men hyfsad.
Idag har det konstaterats, efter ett hål i taket, vad felet är på taket. Det blir för snickaren att komma hit och försöka rätta till nästa vecka.
Nu ska det snart lagas mat. Vardagspusslet ska återigen läggas... Livet pågår och ska levas...

LOA

Medan jag la upp bilder hamnade jag på en sida om LOA = ”Law of Attraction”. Intressant om något som man så ofta har fått höra något om. Säg inte "inte"... Det handlar om om "livet och att leva i trygghet, glädje, kärlek, överflöd. Detta är inget hokus pokus, inget new age, ingen lära, ingen sekt utan samlad kunskap om hur varje människa tar fram sin egen potential och lever harmoniskt enligt sin egen attraktionslag. Tankar är energi … Att tänka rätt är en konst och att undvika ordet ”inte” och att då undvika att tänka på det man vill undvika.

Vad är då Law of Attraction? Helt enkelt som det låter, enligt energins lag så attraherar vi det vi sänder ut. Allt som du har runt omkring dig har du själv skapat genom din tanke! Om man har läst ACIM (A Course In Miracles) så är det mycket som är en självklarhet, där lär man sig ifrån första lektionerna att allt utanför en har det värde man har gett det och tyvärr är det så i många människors liv att vi ofta lägger ner mest energi på det vi är rädda för, det vi vill undvika och i och med den energi vi för ut till universum så får vi också tillbaka. Tänk efter själv, saker du varit rädd för eller velat undvika och så har de skett precis så som du har tänkt dig dem. LOA gör ingen värdering av det du sänder ut, det finns inget att det är dåligt eller bra, utan du får det du tänker dig. Många har svårt att tro på att det som är runt omkring en är skapat av en själv, speciellt när det är negativa saker, men tänk efter, hur lätt är det inte att ha de negativa saker i huvudet, ältandes med en ständig oro istället för att vända på tanken och fokusera på det som är givande i stället. Om du har ohälsa, släpp tanken på det som oroar dig och tänk dig istället allt det som är i balans, se en friskare bild av dig själv. För många kan det vara svårt då det är ett mönster och obalansen ger en något som man söker undermedvetet. Om din arbetssituation inte fungerar, stanna upp, tänk igenom vad du vill göra och se att du gör det istället för att gå på en arbetsplats, sucka och uppleva att du aldrig kommer därifrån, det du ger ut får du tillbaka, desto mer energi du lägger ut på att beklaga dig, tänka på det och sucka desto mer befäster du det i ditt liv. Tänk efter… Du kan finna saker i ditt liv som blir precis som du befarar fast du önskar annorlunda, det är bara det att du lägger inte fokuseringen på det som är annorlunda utan på det som du redan har som inte fungerar. Lika med ekonomi, desto mer räkningar, desto mer oro, jag kommer inte att ha pengar till det, kanske du tänker och helt riktigt, det är inte mycket som talar för att du kommer att ha det. Och det är inte pengar du ska önska efter utan du ska uppleva en bild av vad det är som pengarna ger dig. Det kan vara en utmaning för många. Kärleken är för de flesta det största problemet, man är rädd att inte få en partner, rädd att inte behålla en partner o s v. Rädsla är motsvarigheten till Kärlek och desto mer rädsla, desto mindre kärlek. När det gäller kärleken är jag så övertygad om att få verkligen lever i verklig kärlek, den villkorslösa som gör att man vill att den man älskar ska vara lycklig, om det så ska vara med någon annan! Svartsjuka är den farligaste energin som gör att man förlorar det man vill ha, och ofta vet man inte vad man vill ha, för äkta kärlek har inga krav den är i flödet av upplevelsen. "

Ja, tänk vart man kan hamna nr man bara följer med...

Gänget framför elden - och sista bilden för idag


Martin


Linda, Alexander, Emilia, Klara och Annie


Grannen Ulrika


Älskade A vilar sig på spraken; bilder från idag


Rinken skottades


Sandra degar


En till på mor och son!


Linus och jag igår på isen


5/1; måndag

En liten uppdatering av våra liv.
Ridning för K och skridskor i fredags.
Lördagen var farmor och farfar här tillsammans med Anna och barnen. Jag tränade sök, spår och uppletande, och Andes röjde vid sjön tillsammans med grannen. Och barnen åkte lite skridskor och lekte.
Ute har det varit underbara vinterdagar igår var Eric och Sandra här och åkte skridskor, grillade, bastade (i vår bastu för första gången sedan vi flyttade hit) vi rullade oss i snön och avrundade sedan med xboxspel.
Idag blev det skridskor med Owesson och grannarna, Erik och Ulf grillning och fika.
Nu ska vi titta på sportens årskrönika, dricka glögg och njuta av näst sista juldagsledigheten. Anders jobbade halvdag idag.
Hundarna har fått långa skridskorrudor på isen. De är härligt att se dem springa.
I helgen ska jag åka på kurs med Stimma. Sofie Åkeberg som jag har tränat en vecka för på halmstadlägret för några år sedan har flyttat till Småland och ska ha kurs. Inte för att jag känner att vi har jättemycket som vi inte kan lösa själva. Men de ska bli kul att få fokusera på träning en hel helg.
Sköna dagar - med sol, uteaktiviteter och goda vänner! Stor kram

Klara får bli det sista kortet för idag


Och detta kort kan väl representera 2009. Vilja att göra något, prova något nytt, leva här och nu och fånga dagen - samtidigt vill jag med kortet tacka värdfamiljen för årets nyårsfirande! Trevligt sällskap och god mat räcker för att dagen ska bli en bra dag! Jag hoppas på ett år - där man får prova sina vingar, vara med sina vänner, älska och ha tid för det man anser är viktigt.
God fortsättning!

Full kareta


hiho


Keno


Linus


Nyårsdagen 2009; Elin i klätterträdet


Raketuppskutning; 2 st hundvänliga


Värdparet nyårsafton 2008; Getamåla


3 fina hundar


Hiho


Kenzo


Linus & Anja


Anders, Linus & Anja


Anders, Klara och hundarna


Bilder från gårdagens skridskoåkning


Första dagen - sista dagen

Jag pratade med Monica. Deras Boris hade fått ett epelepsianfall, det gick över, men så fick han ett till. De åkte till djursjukhuset. Men hans liv gick inte att rädda. Mina tankar finns hos dem, denna första dag 2009, Boris sista och hans elvaårsdag...

Välgång, förmögenhet, lycka och tur 2009 önskar vi!


Nyårsdagen 2009

Ett nytt år, med pulkaåkning, skidor, fika med vänner och sedan hemfärd och skridskoåkning på en blank sjö med sol på himlen. Det som kunde varit bättre är att jag har ont en visdomstand. Men en härlig dag kan inte ens en tand ta udden av.
Nu en summering av 2008 - vad kommer jag egentligen ihåg?:
- Obama väljs till president i USA.
- En liten flicka, Engla, mördas, och Anders Eklund döms för mordet.
- En tyska dödar två små barn och försöker även döda mamman.
- OS - som inte var någon hit för Sverige. Kallur trillar på första häcken, Kluft la av sjukampen och klarade inte konkurrensen i längdhoppet. Ara förlorar en guldmedalj och slänger den medalj han fick.v - En kvinna gör om sig till en man och blir gravid.Ett nytt år, med pulkaåkning, skidor, fika med vänner och sedan hemfärd och skridskoåkning på en blank sjö med sol på himlen. Det som kunde varit bättre är att jag har ont en visdomstand. Men en härlig dag kan inte ens en tand ta udden av.
Nu en summering av 2008 - vad kommer jag egentligen ihåg?:
- Obama väljs till president i USA.
- En liten flicka, Engla, mördas, och Anders Eklund döms för mordet.
- En tyska dödar två små barn och försöker även döda mamman.
- OS - som inte var någon hit för Sverige. Kallur trillar på första häcken, Kluft la av sjukampen och klarade inte konkurrensen i längdhoppet. Ara förlorar en guldmedalj och slänger den medalj han fick.
- En kvinna gör om sig till en man och blir gravid.
- EM i fotboll.
- Och så klimathotet och ekonomin som plötsligt försämrades över hela klotet.
Nä, jag minns nog inte så mycket...
Och det jag minns från mitt eget liv är jobb, och så träffar med vänner, resor, ofta det man har gjort tillsammans med andra och det är ju fascinerande eftersom jag trivs så bra hemma, men mest minns det jag har gjort borta...
2009 hoppas jag blir ett år fullt av kärlek. Glädje. Liv. Att orka leva här och Nu. Vara närvarande där jag är. Fånga dagen.
Och jag hoppas att mina vänner får ett bra år - med mycket kärlek och lycka! - EM i fotboll.v - Och så klimathotet och ekonomin som plötsligt försämrades över hela klotet.
Nä, jag minns nog inte så mycket...
Och det jag minns från mitt eget liv är jobb, och så träffar med vänner, resor, ofta det man har gjort tillsammans med andra och det är ju fascinerande eftersom jag trivs så bra hemma, men mest minns det jag har gjort borta...
2009 hoppas jag blir ett år fullt av kärlek. Glädje. Liv. Att orka leva här och Nu. Vara närvarande där jag är. Fånga dagen.

Du vet att du verkligen är en mamma när:

1. Du kan duscha, tvätta och torka ditt hår och få på dig kläder på mindre än 10 minuter.
2. Du vill be om ursäkt till dina vänner som fick barn före dig eftersom du aldrig förstod varför de inte hade tid över för dig.
3. Du fantiserar om vad du skulle byta mot åtta timmars sömn.
4. Du undrar hur andra mammor kan vara så smala, samlade och energiska.
5. Du hittar halvätna smörgåsrån på de konstigaste ställen.
6. Du tackar gud för koffein.
7. Du känner dig naken när du är ute och går ensam.
8. Någon kissar, bajsar eller kräks på dig, speciellt när du inte har något ombyte.
9. Bröllopsfotot i plånboken har hamnat bakom ett foto på bebisen.
10. Du inte alls är intresserad av sex när din kille rör dina orakade ben och smeker ditt otvättade hår.
11. Du för en gångs skull vill ha sex och upptäcker att din andra hälft redan har somnat.
12. Du prisar friheten det ger när ditt barn kan hålla nappflaskan själv så att du kan plocka in och ut ur diskmaskinen.
13. Du inte längre finner någon glädje att shoppa kläder till dig själv, det är roligare att handla till bebisen
14. Din tacksamhet inte känner några gränser när någon ger er ljudlösa leksaker utan batterier.
15. Du räds barnen på öppna förskolan som är snoriga och hostar.
16. Du aldrig mer kommer röra någon annans bebis händer eller ansikte.
17. Du småpratar förtroligt med främlingar i kasskön bara för att de är gravida eller har en bebis.
18. Du så fort du råkar få en ledig stund skickar MMS med de senaste bilderna på ditt lilla underverk till alla du känner. 19. Du förlikar dig med dina bristningar eftersom de ger er dig karaktär.
20. Du hör dig själv säga till nyblivna mammor att den första tiden bara flyger förbi, fast du fortfarande kommer ihåg hur irriterad du blev när folk sa det till dig.
21. Du undrar om du någonsin kommer älska ett annat barn lika mycket.

Källa:
expressen