11/1; söndag

Idag har jag haft med mig både Stimma och Kenzo på kursen. Stimmas moment för dagen var framåtsändande. Det som är svårt är avsaktningen, men med hjälp saktar hon ner. Sedan tränade vi tungen - med lite kamp. Min förhoppning är att den ska bli lite roligare, och kännas lite lättare för henne. Och på metallapporteringen tränade vi avslut. Hon saktar ner på slutet. Träning ger resultat. Det är träning vi behöver. Hon är en bra hund med bra grunder. Positiv och glad, och visar att hon har förtroende för mig - även om jag råkar slå henne i huvudet under fria följet, så ställer hon upp, igen, igen...
En annan hund som är fantastisk är Kenzo. Med den tråkiga träning han har fått i många år - minimal belöning eller ingen alls. Hela programmet för att göra han trygg på sin uppgift - så gör han samma sak gång på gång (och hade det inte varit för det eviga pipet - så hade det varit j-t bra...). Idag körde jag både lite bruksmoment och lydnadsmoment. Visst pep han lite under fria följet - men han tjöt inte, skällde inte... trots kommendering. Och vi har tappat en del i positionen - det är svårt att korrigera, utan att göra honom osäker, gå igång ännu mer osv... Och på dumrutan som vi inte har tränat på sedan i somras - så gör han det, i det närmaste, perfekt. Denna lilla hund - som blev stor någon gång när inte vi riktigt hann med - kan så oerhört mycket. Och det hade varit så enkelt om han inte förde en massa oljud... Jag kan inte vara helt nöjd när inte allt är perfekt - jag är ju perfektionist - men jag är tacksam för att få köra dessa två härliga hundar!
Den här helgen har jag köpt mig träningstid, och ett par kritiska ögon, som kan peka på detaljer som kan bli bättre, som visserligen inte kan säga så mycket nytt, men som kan ge mig bekräftelse på att jag är på rätt väg, att jag har gjort det jag har kunnat, som kan påpeka det som jag redan vet, men som jag behöver höra igen - och igen... Det har varit en bra helg! Det var länge sedan jag ägnade en Hel helg åt hund!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Hej Lisa och tack för alla fina lovord du ger mig :-) stort tack för att jag får låna några av dina bilder oxå!

Stort lycka till med hundträningen framöver!!!

Kram Sofie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback