13/3; grattis eric

Idag säger vi hipp hipp hurra för Eric som fyller år.

En dag då jag inte borde haft lektioner? Åtminstone inte lektionen före lektionen då klassen har prov. Som vanlig utbröt paniken. Ingen hade gjort något, ingen fattade något - och sam vanligt hade bara några stycken gjort repetitionsuppgifterna som de har i läxa till lektionen innan provet för att de ska kunna fråga bra frågor och få ut så mycket som möjligt av lektionen... Vem är problemet? Vems fel? De har en planering, som de (några) inte har följt ("du var ju borta när du hade lunginflammation" - de hade vikarie). Alltid någon annans fel. Någon annans ansvar.

Och sen skulle jag inte gett tillbaka ett annat prov. Sjuan har fått något slags provhysteri och vill diskutera varje svar, om jag har dragit något poäng försöker de övertala och övertyga mig. Det handlar inte om poäng! Sjuan får inte betyg! Jag utgår hela tiden från målen, förklara vad de behöver öva mer på, vad de är bra på och så vidare...

Vi hade studiedag igår - skrev mål (som borde funnits för flera år sedan), och kunskapsstegar och IUP. Diskussion med många viljor. Lärare.

Jag red på kvällen. Det gick riktigt bra. Roligt. Härlig känsla när det stämmer.

Idag hade Linus fika för föräldrar på dagis. Vi var ute en stund när vi kom hem, och gick sedan för att lämna K på gympan och passade på att gå en runda och köra ett uppletande som gick bra. Gjorde en kycklingpaj. Badade barn. Plockade. Fixade tvätten. Livet rullar på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback