9/3; söndag

Det har varit fullt upp i veckan, och lite bloggande. Har varit så trött - har inte riktigt kommit i kapp efter sjukdomen. Det är alltså inget personligt att inte orkar ringa mina kära vänner, att jag inte föreslår en fika mitt i veckan eller ens får iväg ett mail - jag orkar inte. Hoppas att energin återkommer, snart!

Mycket händer...

Många tankar... i virrevara...

Igår sa jag upp mig som mamma - trött efter en natt med lite sömn, och en morgon med en Limpa som inte vill byta bölja, utan ha sin bajsiga, inte ta på sig kläder utan vill gå ut naken, en som kisar i soffan, och kinkar om allt... Jag återinträdde en stund senare.

En kemilektion - där en elev försvinner ut och kommer tillbaka och säger att hon har varit ute och skurit sig för att dämpa sin ångest. jag får gå ifrån lektionen, där eleverna labar efter att ha sagt till läraren i klassrummet jämte och kika in till dem (man får aldrig lämna en kemilab), gick till skolsköterskan. Det är inte mitt jobb att bedöma hennes hälsastatus - det är kanske inte så lämplig miljö för någon med stark ångest...

Jag sitter vid lunchen i skolan - en kollega komemr förbi och påpekar hur jag slänger i mig lunchen. Sant. Tillåter mig ingen lång paus.Fast mest är det nog omedvetet... ta det lungt.

Jag inser en dag att jag har hela munderingen från ullared - från trosorna
och jeansen, till bH:n och tröjan och strumporna... Snyggt? Coolt? Fint?

Jag sitter en morgon och dricker kaffe på jobbet - diskuterar allt från att man kan få många ideer från sådant som andra glömmer i glömskelådan vid kopiatorn "varför inte sjunga en sång på franska på kemin idag?", till trotsiga småbarn som man brottas med på morgon för att få på en ren blöja till de stora elaka barnen på jobbet. Inte trodde väl jag att man skulle sitta och diskutera städtips med sin gamla gymnasiekompis eller bajsblöjans konsistens med en kollega för tio år sedan...

Det där med städtipsen fick vi från olof förra helgen - en ångmaskin som fixar "allt" från fönsterputsning till kaklet i duschen. Några dagar senare införskaffar Anders en sådan och börjar såklart genast att städa med sin nya pryl!

De här helgen har vi dock varit lite sociala. I fredags var unnar och Margareta, samt Henrik med familj och Marianne, Tommy, Eric och mormor här. Och i går kväll var grannarna här. Vi hade grillpremiär i går.

De flesta småbarnen har en napp, en snutte eller nalle i sängen - Linus lägger sig med ett par, eller helst flera bilar i sängen...

Den här helgen tycker jag att han har varit otroligt sne i nacken.

Klara diskuterar och sköter sin tomatplanta som Hanna och hon planterade. Hon funderar över att tomaten äter vatten... Biologiläraren i mig vill förklara, men jag biter mig i tungan och låter henne tro att det är Hela sanningen.

Det finns ett par vardagsirritationspunkter - det ena är när måttet till vällingpullvret som ska monteras i locket på burken ligger i pulvret istället, och det andra är när måttet till hundarnas pulver ligger i burken, so är för smal för att få ner sina fingrar iden... Och så är det städningen - aldrig blir man färdig. Fixar lite på ytan. Idag har vi kammat hundarna, de blev badade igår, städade, och fixade i källaren,städade lite i skåp - inget som syns... Tänk att ha en person som städar ett par gånger i månaden. Ordentligt. Inte bara på ytan!

På ridningen i onsdags fick jag efter att ha värmt upp en häst - byta häst, eftersom den första var halt.

Ny vecka väntar. Åttan är på prao. Studiedag på onsdag. Jag ska försöka lägga in lite bilder senare.

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback