30/10; nej se det snöar

Det snöar och blåser ute.
Idag har jag fortsatt att träffa goa vänner. Först en fika med nybakta bullar hos Sandra, och sen lunch hos Helen. Vi åkte till bibiloteket och tittade på en föreställning om Mamma Mu. Och sen åt vi kladdkaka innan vi körde hem i snöblasket. Och torsdagskväll innebär ju gympa för K och mig.
Igår träffade vi äntligen Linda och Niklas med barn. Och så red jag. Det gick bra. Vi var bara två stycken.
Det där med ställa om klockan, ställer till det för Linus. Han som alltid brukar sova bra, vaknar tidigt. Och idag hade han dessutom blivit förkyld.

Här kommer receptet på bröllopstårtan som vi hade på bröllopet, den består av tre lager med olika sorters chokladmousse och sedan marämg på toppen:
Bröllopstårta – tre 12-bitars tårtor

Vit chokladmousse
2 gelatinblad
1 liter grädde
400 g vit choklad

Mjölkchokladmousse
2 gelatinblad
1 liter grädde
350 g mjölkchoklad

Chokladmousse
2 gelatinblad
1 liter grädde
300 g mörk choklad

Använd tårtformar med löstagbara kanter, ca 24 cm diameter. Blötlägg gelatinbladen ca 10 min. Vispa 8 dl av grädden till ett fast skum, koka upp resterande 2 dl. Hacka och smält chokladen, häll den varma grädden över och rör till en slät smet. Lyft upp gelatinet och tillsätt det utan att krama ur det. Låt det smälta innan du försiktigt vänder ner den vispade grädden. Frys ett lager åt gången i formarna.

Maränger
3 äggvitor
2 dl socker

Sätt ugnen på 90 grader. Vispa äggvitan och sockret till helt fast marängsmet. Spritsa ut marängen till långa stänger och låt torka i ugn ca 5 timmar. Då alla 3 mousserna är fyllda i tårtformarna lägger du på ett bakplåtspapper och fryser tårtorna. Bryt marängstängerna i korta bitar och placera dem mot tårtkanten. En tårta till 12 pers. tinar i kylen på ca 3 timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback