16/8; söndag

Sitter ute. Solen värmer, även om det blåser. Anders spelar golf. Jag har städat och hälsat på gammelmormor, ikväll spelar klara fotbollsmatch - då åker vi och kikar. Gräset är högt. Jag önskar mig en häst - eller en Skalman - min älskade åkgräsklippare vägrar att starta. Min pappa tittade på den - verkar svårt. Om inte pappa kan laga - då kan nog ingen. Min pappa är bäst på sånt. I helgen har jag saknat min mamma mycket. En sång. En ensamhet. En längtan efter en ridtur - en längtan efter att göra allt enkelt. I det lilla. 
Imorgon börjar klara högstadiet. Linus hade kunnat få hjälp av mamma. Låsa upp. Om det behövs. Hon hade varit här en stund - om det hade behövts. Hämtat Sigge ett par dagar i veckan -för att korta dagarna lite. Hon hade kommit ner nu för att jag skulle hinna rida en sväng. Hon hade hälsat på myggan en stund under morgondagen. Det är min övertygelse. Inget är då enkelt längre. I den stunden hon dog - blev mitt liv svårare. På många punkter. I det lilla - och stora. 
Imorgon börjar mina elever. Min tanke i för det nya året är att ta vara på de stora frågorna. Inleda med något tankeväckande. En bild. En fråga. En sång. Väcka. Fånga. Engagera. Från början. Göra det enkelt. Få alla att de kan vara med. Jag har gjort det förut - men hoppas att jag kan utveckla detta. Det är min förhoppning och ambition. 
Igår var vi och kikade på lakers. Nu spelar Sigge mest hockey...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback