diskussionerna fortsätter...

Nu har det mest handlat om - söktävlingen... Hur man kan behandla den så länge och så mycket och vända och vrida på den, skulle nog för de flesta vara tråkigt, onödigt och totalt omöjligt - men inte för oss!

Kenzo och jag tävlade sök i Karlskrona igår. Det var nog den svåraste rutan man kan tänka sig, med ett ebrg på ena sidan och bland annat en stenmur på andra sidan. Han kämpade på bra och fick alla figgar och 8,5 & 9:a av domarna. Mest var det mina tabbar som drog ner betyget. Uppletadet var dåligt - trots tre föremål så fick vi bara 5,5 - pga korta slag och tapp av ett föremål. Lydnaden kunde vara bättre, men mycket blev väldigt bra. Det sämsta var fria följet som han gjorde kanonbra - förutom att han skällde till ett par gånger. Aja Baja! Sedan vet jag inte vad som hände på skallet - för jag fick bara en 6:a trots ett mycket rba skall - det stod att han hade skällt under tystnaden, men jag uppfattade inte det så... Vi fick åtminstone certpoäng - och det trots att han inte Alls gjorde en toppprestation - han (vi) kan bättre! Det som vi framför allt ska jobba på nu är koncentrationen/lugn under fria följet och motivationen under uppleandet. Annars har jag tänkt ta det lite lugnt med brukslydnaden i sommar och koncentrera mig på elitlydnaden - hade tänkt mig en debut där så småningom...

Linus skötte sig exemplariskt hela dagen genom att sova, och Klara fick åka till kompisar som bor i närheten av klubben - så hon hade en mycket trevlig dag!

Idag har vi hälsat på en liten kattunge och Anders har mest jobbat i trädgården. I kväll tog hundarna, fLinus och jag en promenad med UJ:n. Funkade bra. FLinus var vaken halva rundan och låg då och tjatade lite, sedan somnade han för att vakna när vi kom hem igen. Nu har han fått lite gröt i magen och storasyster har gått och lagt sig. Dags för en dusch för mamman på Mammornas dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback