28/8; måndag

En Lisa för själen - en ro i kroppen att sitta på den vita Springaren en stund ikväll. Känner musklerna. Farten. Stillheten. Höra hovslagen. Efter en dag med massa teknikstrul på jobbet... 


27/8; söndag

Pållar. Uppvisningar. Cava. God mat. Trevligt sällskap. Em-guld av Peder Fredriksson. En trevlig helg i Göteborg helt enkelt. 


26/8; lördag

Några bilder från gårdagen när vi kom till heden. 


25/8; fredag

16 augusti 1994.
Då förändrades mitt liv.
Jag kände det direkt.
Första gången han höll om mig.
Första gången vi pussades.
Där. Då. I parken. Genom natten.
Började vår resa genom Livet.
Det är många år sedan. Typ allt jag kommer ihåg.
Mycket har hänt sen dess.
Och vi har gjort det tillsammans. Tagit oss igenom det gemensamt.
Alltid.
Oftast gör vi varandra bra.
Hjälper varandra framåt i tankarna.
När jag satte mig vid datorn trodde jag att jag visste vad jag skulle skriva. Det handlade om andra saker... Men så såg jag datumet. Om inte Vi hade funnits hade inte Mitt Liv funnits. Allt beror på det. Det enda som är viktigt var att vi träffades - resten är en följd av det. Det är han som gör mig till den jag är. Datumet förändrade mitt liv. Drog upp riktlinjerna för det. Och på ett annat sätt skulle det handlat om precis samma saker. Tro. Hopp. Kärlek. Att få vara den man är. Acceptans. Trygghet. Respekt.
Imorgon är jag i Göteborg - den lilla hästen med det stora hjärtat ska återigen ta oss på spännande äventyr. Vi ska visa distansritt på ryttar-EM.

Snaran dras åt...

Rektorn på sonens skola ringer - mitt under middagen - han berättar att de ska göra en pedagogisk utredning. "Äntligen", eller... självklart om det kan hjälpa. Jag tror att det mesta är känt. Men om man inte jobbar efter det. Inte har kunskapen. Då är det svårt...

Hämtar på fotbollen. Tränaren vill prata. Exkludera. Eller inkludera. Om man inkluderar en - så exkluderar man någon? Om någon inte tränar - och ändå får spela matcher... är det rättvist? Vad handlar idrotten om? Kan man dubblera spelare på planen? Vad sänder det för signaler? Jag känner att det blir allt svårare att andas. Benen blir svaga. Tårarna tränger fram. Hon ser. Hon förstår. Hon ger mig en kram. Hon är en fantastisk tränare. En fantastisk människa. Jag står lojt med händerna hängande vid sidorna. Det blir lite mycket. Att alla ska få vara med. Att olikheter berikar. Att man gör sin bästa match - men ändå är långt ifrån bra... Ju mindre speltid man får - desto svårare är det ju att komma in i matchen och göra något bra. Men är det rättvist gentemot laget att ge de sämsta mest - eller lika mycket - speltid? Är lika speltid rättvist - för vem? Vad är rätt? Vad är fel? För vem? Alla vill vinna... men till vilket pris? Finns det några svar? Vad är viktigt? Vad kan - och vill jag stå för? 
En känsla av att vilja ta sitt barn i hand, snabbt. Gå därifrån. Gömma sig. Inte komma tillbaka. Inte möta spelare, tränare eller andra föräldrar... Jag vill skydda mitt barn. 
Jag går tillbaka till bilen med tunga steg och tårar i ögonvrån. Torkar dem diskret. Killarna frågar vad vi pratade om... Hur säger man det? 
Jag känner att jag inte vill vara med... Jag känner att mitt hjärta går sönder litegrann. Jag vill bara flyga bort med min unicorn...


22/8; tisdag

Idag smet jag från jobbet - jag behövde komma till banken när den var öppen. Jag hade fått en avi efter mormor. Liten, sårbar, okunnig... men möttes av en hjälpsam man. Djupt tacksam. 

Det var snabbt avklarat tack vare den mannen. Så jag fortsatte till Apoteket. Jag frågade en kvinna om hjälp. Jag har haft eksem runt ett öga länge nu... Det visade sig vara en mycket hjälpsam kvinna. Som tog sig tid. Gav prover. Återigen kände jag djup tacksamhet för denna hjälpsamhet. Två gånger på mindre än en halvtimme. Vad är oddsen? 

Där ovan molnen är himlen alltid blå...


Bilder

Dagens skolbarn.


21/8; måndag

Första F-klassdagen. 

På väg. Mot jobbet. Nya elever. Gamla elever. 

På väg. Mot nya mål. Möten. Samtal. Alltid på väg. Sprang en runda när jag kom hem. Rensa huvudet. Springer från. Springer till. På väg... 

Jag satte in ugnspannkaka i ugnen innnan jag sprang iväg. Morot eller piska? Bränd? Vidbränd? Lagom? Jag sprang. Och jag hann. 

Anders är på möte. Klara på fotbollsmatch. 


20/8; söndag

Igår var vi i stan - fotbollsskor, inneskor, löparskor... och så var det golf. Och fotbollsmatch. Och skaldjurskväll med goda vänner. Mycket skaldjur. Bubbel, snaps, lite dans, lite pingis, lite bordshockey och mycket kärlek. 


Ridning idag. Finaste blytan. Shopping igen - en cykel till Linus och idrottskläder. Och så kom farmor och farfar med libanonkusiner. Fotbollsmatch. Och så firade vi Yvonnes födelsedag. 

Imorgon börjar skolan. Helt plötsligt fylls dagarna, och kvällarna, av tider. 


18/8; fredag

Längtar ut. 

Helgkänsla. 


Och efter en produktiv dag på jobbet kom jag ut. Med myggan och löparskorna. Rensa huvudet. Springa sv sig oron i kroppen och bearbeta tankar, låta fötterna rulla på... Pappa blev rånad igår. På Teleborg. När han hade tagit ut pengar ur automaten och satt sig i bilen. 


Tacksam...

... att jag har... 

... en gräsmatta att klippa. 
... ett hem att städa. 
... barn att hämta och lämna. 
... mat att laga. 
...kläder att tvätta.
... ett jobb att gå till. 
... en hund att rasta. 
... en dotter (och ett grannbarn) som rastade hunden och började med maten. 
... snälla människor som hörde av sig och ville "låna" Sigge imorgon. 
Nu är gräsmattan klippt, det är hyfsat städat, hunden är rastad, magarna är mätta, Sigge sover och imorgon är en jobbdag igen - den här veckan efter semestern (med dagar som fylls av ledighet) innan eleverna kommer skapar alltid en form av vemod och känsla av otillräcklighet...


17/8; torsdag

Det är Nu jag hade behövt det. En mamma, en hustomte, en städare, en hushållerska, en vaktmästare, en barnpassare/sällskapare - en Någon... En hjälpande hand. Någon som klappade mig på kinden och sa att det ordnar sig. 

Jag började dagarna med lite jobb hemifrån, för att sedan köra till jobbet och därefter vidare för att tanka bilen innan föreläsning gen spm började kl nio på katedral. En bra föreläsning. Om migrationserfarenhet. Om kulturer. Om möten. Om välkomnandet. Jag fortsatte tillbaka till jobbet, åt lunch, innan nästa möte. Hänta klara och Annie i stan. Handla. Hämta Sigge. Hem till Linus. Hem till kaoset. Förfallet... börjar hänga upp tvätten som jag slängde in i maskinen i morse, städade köket. Golvet i badrummet. Tar fram dammsugaren. Linus ska på fotboll. Anders spelar golf innan innebandymötet. Mat ska lagas. Gräset borde klippas och hunden rastas... 
Nu känner jag mig otillräcklig - för mina barn, för mitt hem, för mina kollegor... Hoppas det känns bättre snart...


16/8; onsdag

Jag tittar på det jag borde göra - tvätten, disken, gräset... Jag har sprungit på så många bollar idag, många möten, styrt upp aktivitetsdag, redat ut hemsidans kaos - ibland lite steget efter. Och ibland inte sådant som just jag borde... Jag har försökt le. Jag har försökt hjälpa. Jag har försökt tänka positivt. Jag har försökt... Men jag har inte orkat hela vägen... Hela tiden. Och nu sjunker jag istället ner i solen - istället för det jag borde... Lyssnar på Laleh. Försöker andas. Långa andetag. Lyssnar på texterna - det som finns där inom oss. Sårbarheten, förvirringen…men framförallt känslan av medmänsklighet och kärlek. En längtan av att leva. Att bara få va sig själv. Att det aldrig kommer bli som förr, bara bli bättre, att vi inte är redo att dö än...
Så här i efterdyningarna av semestern kommer tankarna - en nystart. Det förpliktigar. Ställer krav. Axlarna känns stela. Andetagen blir korta. Kraven tyngre. Men så påminner jag mig om andetagen. Att lyssna på texten - bara få vara sig själv, bara bli bättre... Sänker axlarna. Slappnar av. Njuter av solen... Innan det är dags för fler "borde" innan det är dags för gympa.

14/8; måndag

Sakta slussas vi in i verklighetens overklighet - eller är det den overkliga verkligheten? Jag började jobba i torsdags och Anders idag. Sigge var för första gången på fritids idag. Och så rullade det vidare med fotbollsträning för klara och ridning för mig. Lite mat. Nu lägger jag Sigge, innan duschen. Hösten har kommit...


11/8; fredag

Med risk för tjat.. men det är härligt! Utekök, kan vara the shit... efter två jobbdagar. Ett glas rött... i solen... med trött hjärna. 


Wilda

Är hemma!



10/8; torsdag

Dricker kaffe ur frökenmuggen och försöker tagga upp för jobb, försöker förstå att de oändliga dagarna av ledighet är slut... Det finns så många höjdpunkter den här sommaren... så mycket att minnas. Turerna till fårön. Midsommarfest. Martinas fest. Vår spontanfest vid betongbordet. Vägga. 12 mil i Danmark. Tennisfest i moheda. Stunder på eköbryggan. Vänner i olika konstellationer. Mallorca. ... Sommaren har varit snäll. Sommaren har gjort oss gott. Sommaren har gjort oss bra. 

Jag sitter på uteplatsen och ropar då och då på wilda. Hon som var den vi trodde skulle dyka upp först när vi kom hem - som hon brukar... Det känns inte bra. En oro i kroppen... Grålle hämtade killarna hem från björkudden igår och chilla kom självmant...


9/8; onsdag

Semestern går mot sitt slut. Vi har haft det så bra. Och det avslutades med Mallorca. Det kan inte bli så mycket bättre än så. 

All inklusive vs utekök... allt har sin charm...

Allt har sin tid...


5/8; lördag

"Så Jag frågar vilken dag
vilken dag det är idag
och hon svarar Jag vet inte
Jag vet inte vilken dag det är idag

så Jag frågar vilken månad
vilken månad vi har nu
men hon svarar Jag vet inte
Jag vet inte vilken månad vi har nu

...

så Jag frågar vilken årstid
vilken årstid är det nu
och hon svarar det är sommar" ... 

Om någon frågar vilken dag det är -så svarar jag det är en bra dag idag. 
Enkelt att leva. 
Och så är det myggans födelsedag. En älskad hund som är enkel att leva med. Precis som det ska! 


4/8; fredag

Härliga dagar. När dagarna flyter samman. När soluppgången skådas. När man vandrar uppför berget - och nerför. Och träffar en hund. När champangien vaskas. Och dricks. Promenader vandras. Och klippor utforskas. När poolen används flitigt. När sanden är varm mot tårna. När det spelas vattenpolo och vi går på slappline. Ett läkarbesök grusade - men nu hör jag igen. 


3/8; torsdag

Det är lätt att vänja sig. Promenader. Varmt vatten. Sol. Bad. All inklusive. Gym. Vattengympa. Pingis. Cava. Tid. ... 

"Tyvärr" ger mobilen legat på behörigt avstånd så det saknas poolbilder och havsbadsbilder - men de kommer!