28/10; torsdag
läste det här
Liten sa: Men vad händer när vi är döda och borta, kommer du att älska mig då, lever kärleken vidare?
Stor höll Liten intill sig medan de såg ut i kvällsmörkret, på månen och de klart lysande stjärnorna.
-Titta på stjärnorna Liten, se så de lyser och glittrar. Det var länge sedan somliga av dem dog. Men de lyser fortfarande på kvällshimlen, för du förstår Liten, likt stjärnljus dör kärleken aldrig.
Debi Gliori
Himlen har fått en ny liten ängel - en liten flicka, Moa förlorade mot cancerspöket...
27/10; onsdag
Annars händer det inte så mycket. Livet går. Hösten är här. Och mitt i allt är jag Lycklig. Innerst inne. Ett lugn. En lycka. Kärlek.
18/10; måndag
Sedan fortsätter olyckor som sätetr tillvaron på sin spets... En man körde av vägen i Odelslanda i morse, och dog. 42 år gammal.
Fånga dagen. Prioritera. Älska.
Nu pussa barnen godnatt.
Söndag fortfarande...
Händelser som får mig att uppskatta, ta till vara, njuta - av höstdagen med sol och frost på långpromenaden på morgonen, tennisträning, en liten statstur, fotbollsavslutning och en liten cykeltur till klätterställningen medan Anders och K spelade en fotbollsmatch. Njuta. Vara. Ta till vara.
17/10; söndagsmorgon
Igår blev det kalddkaka, dock inte denna, jag har inte provat den här, men en vacker dag etstar jag...
” Det är en kladdkaka, bakad i långpanna med en smaskig fudgetopping.”
200 gram |
3 dl |
2 st |
1 dl |
2 dl |
4 tsk |
1 tsk | ||
Topping |
||
2 dl | ||
2 dl | ||
2 msk | ||
100 gram | ||
100 gram |
1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en
kastrull.
6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.
Chokladbiscotti
”Muscovadosockret ger en härlig kolasmak till de här kakorna, mensjälvklart kan du även använda strösocker. ”
125 gram |
1,5 dl |
3 st |
7 dl |
2 tsk |
2 tsk |
100 gram |
100 gram |
35 stycken
1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned dem.
3. Grovhacka nötterna och 100 g av chokladen, spar resten till dekor.
Blanda i nötter och choklad, rör smeten slät.
4. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
6. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan
av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
7. Smält det som är kvar av den mörka chokladen och ringla över
kakorna.
15/10: fredag
En dag i våras när vi var på öron frågade han en gammal man (jag kanske har skrivit det förr...?): "har du någon mormor", "nej" svarade den gamla mannen, och så frågade mannen om Linus hade någon mormor "nej, men jag har en Marianne".
Godingsonen. Så många tankar.
14/10; torsdag och limetarte
Ingredienser
Botten300 g mandelmassa
1 st ägg
2 st äggvitor
Glasyr
4 dl vispgrädde
2 st limefrukter, skal av båda saft från ena
1 dl florsocker
2 st äggulor
5 st passionsfrukter
Marinerade bär
Färska hallon, blåbär, vinbär, björnbär, passionsfrukt
0.5 dl limoncello
Gör så här
1. Botten
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna.
3. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant.
4. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
5. Låt kallna.
6. Glasyr
Riv det yttersta skalet av båda limefrukterna.
7. Vispa grädden.
8. Blanda ner limeskal och saften från ena limen.
9. Tillsätt även florsocker och äggulor.
10. Bred glasyren över kakan och frys den i minst 4 timmar.
11. Marinerade bär
Blanda och låt bären marinera i likören ca 1 timme.
12. Vid servering
Ta ut kakan en stund före serveringen.
13. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela kärnorna över tårtan.
14. Servera tarten med marinerade bär.
9/10; lördag
8/10; fredag
Här är det 20 grader kallare och man slussas in i verkligheten direkt. Kollegan hade haft en jobbig vecka, med en massa konflikter i klassen, möten.