17/10; söndagsmorgon
En fin morgon. Frukost med utsikt över sjön. Snart tennisträning för K. Vi är fortfarande lite förkylda, men hyfsat pigga. I eftermiddag är det fotbollsavslutning.
Igår blev det kalddkaka, dock inte denna, jag har inte provat den här, men en vacker dag etstar jag...
” Det är en kladdkaka, bakad i långpanna med en smaskig fudgetopping.”
1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en
kastrull.
6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.
självklart kan du även använda strösocker. ”
35 stycken
1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned dem.
3. Grovhacka nötterna och 100 g av chokladen, spar resten till dekor.
Blanda i nötter och choklad, rör smeten slät.
4. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
6. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan
av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
7. Smält det som är kvar av den mörka chokladen och ringla över
kakorna.
Igår blev det kalddkaka, dock inte denna, jag har inte provat den här, men en vacker dag etstar jag...
” Det är en kladdkaka, bakad i långpanna med en smaskig fudgetopping.”
200 gram |
3 dl |
2 st |
1 dl |
2 dl |
4 tsk |
1 tsk | ||
Topping |
||
2 dl | ||
2 dl | ||
2 msk | ||
100 gram | ||
100 gram |
1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en
kastrull.
6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.
Chokladbiscotti
”Muscovadosockret ger en härlig kolasmak till de här kakorna, mensjälvklart kan du även använda strösocker. ”
125 gram |
1,5 dl |
3 st |
7 dl |
2 tsk |
2 tsk |
100 gram |
100 gram |
35 stycken
1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned dem.
3. Grovhacka nötterna och 100 g av chokladen, spar resten till dekor.
Blanda i nötter och choklad, rör smeten slät.
4. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
6. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan
av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
7. Smält det som är kvar av den mörka chokladen och ringla över
kakorna.
Kommentarer
Trackback