17/10; söndagsmorgon

En fin morgon. Frukost med utsikt över sjön. Snart tennisträning för K. Vi är fortfarande lite förkylda, men hyfsat pigga. I eftermiddag är det fotbollsavslutning.

Igår blev det kalddkaka, dock inte denna, jag har inte provat den här, men en vacker dag etstar jag...
” Det är en kladdkaka, bakad i långpanna med en smaskig fudgetopping.”
200 gram
3 dl
2 st
1 dl
2 dl
4 tsk
1 tsk

Topping
2 dl
2 dl
2 msk
100 gram
100 gram

1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en
kastrull.
6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.

Chokladbiscotti

”Muscovadosockret ger en härlig kolasmak till de här kakorna, men
självklart kan du även använda strösocker. ”

125 gram
1,5 dl
3 st
7 dl
2 tsk
2 tsk
100 gram
100 gram

35 stycken

1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned dem.
3. Grovhacka nötterna och 100 g av chokladen, spar resten till dekor.
Blanda i nötter och choklad, rör smeten slät.
4. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
6. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan
av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
7. Smält det som är kvar av den mörka chokladen och ringla över
kakorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback