30/6

Min energi börjar ta slut... Idag är en jobbig dag. Klump i magen, i halsen, tårar som bränner... Mamma har gråtit, och varit glad idag - Klara säger ju att mormor gråter när det regnar - precis som jag. Jag har kunnat skratta och känna glädje, men min energi är låg... Min energi har sjunkit de senaste två åren. Livet blir aldrig lika enkelt igen. Jag kommer alltid att sakna min mamma! Jag har lärt mig att leva. Lärt mig att skratta. Men saknaden finns där - alltid. Vi har varit på Tovas kalas. Grattis stora tjejen - 8 år! God jordgubbstårta, och kul att träffas. Även Libanonfolket hade kommit hem! Imorgon ska vi få lite input i lydnadsträningen av en som vi tränade för, för länge sedan. Spännande. Spanine vann fotbollsEM igår. Nu är det snart duschdags och läggdags.

Hittade på weben...

Smålandsposten
Tyvärr hittade jag inte de andra som hon har bidragit med...

28/6; lördag

Två trevliga kalas med god mat och trevligt umgänge är avklarade. I går firade vi Erik som fyller 6 år idag. Och idag har vi firat Carolinas försenade 30årskalas. Grattis båda två! I går eftermiddag försökte Anders och jag oss på en stadsvandring med Linus medan K var på kalas. Det var ingen rolig upplevelse. Så länge L får göra det han vill, är han lätt att ha att göra med - men när hans vilja skiljer sig från vår, så är han en liten huligan. Men vi ska försöka att inte prata om det (ens på ett kärleksfullt sätt) när han är i närheten, sakta förstår han alltmer, även om han inte kan svara på våra påståenden, och tänk om det blir en sann profet sia! Hör han det tillräckligt många gånger kanske det blir en sanning han måste leva upp till... Får man ofta höra att man är på ett speciellt sätt - tror man till slut på det. Nu måste vi tänka på vad vi säger om vår älskade lilla son - som ibland har en helt annan vilja än sina föräldrar, och ibland är han inte alltid så snäll mot sina vänner - men mycket handlar det nog om frustration, att inte kunna säga det man vill... Självklart får han inte bete sig hur som helst och inte vara elak mot någon - och det måste vi ju tala om för honom, vare sig han förstår eller inte. Någon gång kommer han att förstå! Vi har även hunnit klippa gräset, börja på Linus sänglåda och träna sök. Hoppas att ni oxå har sköna dagar! PS Meta! Klart vi göra tar ett par biljetter till lördagens tävlingar!

26/6; torsdag

Tid för att umgås med vänner - det är så trevligt, skönt och roligt när man hinner och har energi för att träffa sina älskade vänner. Energin och tiden är knapp under många månader och ett stort tack till er som ändå finns där när ljuset och orken kommer tillbaka! Igår var vi på IKEA - köpte bland annat en säng till Linus. Sandra ryckte utan framförhållning in som barnvakt. Tack. Och på kvällen var jag ute med Lina, Marie, Ullis och Lena på Båten och åt god mat och skrattade mycket! Idag hälsade jag på, och fikade, i Carina och Leifs nya hus. Sedan fixade jag matsäck till fotbollen, då Jacob och Frida slöt upp. Anders är på jobbfest, och Frida och jag har suttit och pratat med barnen har lekt. Linus fick välja ikväll, efter välling i sin nya säng vilken säng han ville sova i - han valde spjälisen. Imorgon har Erik kalas, på lördag Carolina, på söndag Ida och så tror jag att Tova har kalas på måndag. Det är kul att hinna umgås! Sedan åker vi till Stockholm på torsdag med tåg, en dag tänkte vi kika på lyndadsVM.

24/6; tisdag

Nu är vi hemma från Ekö igen. Vi har firat midsommar med goda vänner, god mat och omväxlande väder; sol och skurar. Bilder kommer en annan dag... En underbar sommartårta kan jag dock skriva in. Receptet kommer från allas vår bullmamma Malin Ejermark.

Ingredienser
12-15 digestivekex
50 g Svenskt Smör
5 dl Kesella med vaniljsmak
3 dl Vispgrädde
2 dl jordgubbssylt

Till garnering:
färska jordgubbar 
citronmeliss

Gör så här!
Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna.
Vispa grädden.
Värm sylten tills den smälter.
Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt.
Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten.
Låt alltsammans stelna i kyl eller frysa ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som "smälter" direkt på tallriken till lagom ättemperatur.
Garnera med jordgubbar vid servering samt citronmeliss.

Idag åkte vi hem - Lina och Teresia med flickor kom och vi grillade, åt rabarberpaj och hade trevligt! Nu är Anders och klara hos Magnus och försöker fixa deras dator. Under några dagar kommer vi att vara hemma - många födelsedagskalas väntar och ett besök på IKEA är tänkt. Vädret är fortfarande inte något härligt sommarväder. Hoppas att ni har haft en bra midsommar!

Bakar KLADDkaka

Kladdkaka med havregryn

Den här smarriga kakan fick tredjepris i Aftonbladets bilaga Mat & Vins stora kladdkaketävling 2007. Kyrkokörernas och syföreningarnas favorit: en lite tuggigare kladdkaka som är alldeles otroligt enkel! Serveras ofta i Slätthögs församling i Småland och skapade en jul lite kaos i lokalradion när receptet lästs upp. Många ringde och undrade om bakpulvret glömts bort i radion. Det ska faktiskt inte vara något bakpulver!
Tid: 35 min
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Smält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. 2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader.
3. Kakan får gärna vara lite ”kladdkakeseg” när den kommer ut. Skär den i rutor när den svalnat lite.

Det blir vekligen Kladdigt med kladdkakebak och två barn! Jag återkommer med smakdomen senare. Något ska vi ju göra denna dag då jag knappt kan gå, och ska försöka roa två barn... bak och smak. kaffe.

Lite roligt är det ju att det är Anders barndomsby som har skickat in receptet till aftonbladet.

18/6; semster, men fan

Igår jobbade jag sista dagen för våren. På kvällen var det jobbfest. Trevligt. Jag hade för en gångs skull bestämt mig för att inte köra - och fick skjuts av lotta - men drack inte ens en halv flaska... På dansgolvet, precis innan vi bestämde oss för att åka hem, blir jag hoppad på av en klack, och foten svullnade omedelbart upp och blev blå. Det gör så ont! Det spränger och A fick serva med värkmedecinmix i natten för att jag skulle kunna somna. Jag kan inte böja mina tår och det gör riktigt ont och är svåt att gå... Fan. Mitt öra är i alla fall okej nu - skolsköterskan fixade det igår! Det är gudomligt att höra och inte vara yr... Jag har redan stigit upp, barnen sover, eftersom sotarn ska komma mellan 7 och 10... Igår tog Linus av sig blöjan och var på Klaras rum, bajsade och gick ner, kladdandes.. Totalsanering krävdes... av ledstång, dockskåp, Linus... Kram

16/6; måndag

Nu börjar jag bli trött... Men så är det alltid när det drar ihop sig mot lov - jag orkar inte en dag till... och nu är det en dag till! I morgon kväll har vi jobbfest, och sen är det sommarlov. Ikväll kom Humpe med familj. Anders är i Köpenhamn. Barnen och jag badade och nu har de lagt sig. Linus tar mest av sig blöjan hela tiden, vill gå naken och klarade det länge ikväll utan att kissa på golvet! I går kväll var vi hos Helen och Ulf. Tack för god mat och trevligt sällskap! Idag på jobbet fick skolsöterskan titta i mitt kluckande öra. Hon försökte spola ur det - men misslyckades. proppen satt fast och nu hör jag sämre, lever i ett vakuum, känner mig yr och borta... Vi ska göra ett nytt försök imorgon, jag har tagit revaxör ikväll... Lyckas hon inte måste jag ta mig till VC. Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Det åskar lite. Solen skiner lite och så regnar det ibland... Vart tog sommaren vägen?

14/6; lördag

Som vanligt - fullt upp... Jag är "barnvakt" åt en dagiskompis till klara, de har varit på kalas, vi har tränat sök (farfar passade barnen), kanske åker jag in till klubben ikväll - tittar på fotboll och grillar. Anders spelar golf hela helgen. Det är för övrigt en massa tävlingar i helgen - fotboll med Sverige i kväll och lydnads- och agilitySM. Lotta A är med i ett av agilitylagen och mina tummar hålls för dem! Dessutom känner jag några i lydnadsSM och vill såklart att det går bra för dem!

Den här veckan har varit stollig! Men det har gått bra. Nu är det snart sommarlov. Vi har haft revy och fest för niorna - mina uppträdande gick perfekt och klänning hade en jobbarkompis - kanske kan ni se några klipp på nätet?! Det har varit lite stökigt på jobbet, men en incident med ett kraftigt övergrepp mellan elever (den som blev illa behandlad går i min klass) som ledde till polisanmälan, jag ar sagt hej då till tre niondeklasser. Min rygg har varit helkass och jag kan inte räta på den - då svartnar det framför ögonen och jag håller på att svimma och blir kallsvettig, knät är dåligt och min ena näsborre är täppt (men det har den varit sedan feb/mars) - kan man vara allerisk i en näsborre i flera månader? Det är det enda tecknet jag har... Jag använder inte näsdroppar...

Hoppas att ni har haft en bra vecka, och få en skön helg!

efterlysning

Jag behöver en Lena Ph-klänning på torsdag. En kort sak. Jag ska göra "det gör ont" med levande mickstativ, men har ingen lämplig klänning - någon som har?!

M och Linus


Måndag 9/6

En jobbdag med städning, brännboll,promenad med bad och revyträning. Kom hem - åt god kräftpaj, städade och lekte hobbydoktor genom att plocka spetor till höger och vänster...

Nu dricker jag te, äter kaka, tittar på EM - barnen har lagt sig och Anders fiskar. Man kan ha sämre dagar...

Idag hämtade Sandra - denna underbara Sandra - Klara på dagis och de shopade, busade och gosade. Imorgon har Klara utspark från dagis. Stora tjejen.

Undra hur många gånger några har frågat sista tiden "hur känns det?", och då frågar de inte i största allmänhet när man går förbi, och man svarar i ren slentrian att tack jag mår bra, själv då?" - nä då tänker man på att pappa har en kär vän. Och jag kan från hjärtat svara att "tack det känns bra". Jag vill inte att han ska sitta ensam. Jag tycker att det är roligt att han dansar, träffar folk, åker på motortävlingar - även om jag hade önskat att han och mamma hade fått göra det tillsammans, mamma hade gillat det. Men jag vill att han ska fortsätta leva och älska. Han valde inte detta ödet. De valde inte att gå ifrån varandra. Vi hade ett trevligt dygn på Ekö - vi skrattade och det kändes bra, det var som om vi känt varandra länge. Men vist känns det lite konstigt att sitta och vara glad, i mammas paradis, på hennes Ekö, sakna henne, men samtidigt vara tacksam för det som är... M har varit gift med en bruksdomare, och de har haft kelpie och border collie - hon gillar hundar, och barn. Såklart saknar jag min mamma - hennes plats kan ingen ta. Men det finns plats för fler...

Idag går mina tankar främst till min kollega, vars lillasyster förlorat tre kompisar i en bilolycka i helgen utanför
Ljungby. Tänk att komma till festen på kvällen, inte ont anande, och få beskedet att tre av de som skulle kommit, aldrig kommer att dyka upp.. De var strax över tjugo...

Kram till er alla!

Tilda


Tildas dop



Idag åkte vi hem för att gå på Tildas dop. Ett trevligt dop, med god mat, bad och underbart väder! Klara var fotograf - och därför blir det inte heller så många bilder från dagen...

Trött familj


Pappa


Även pappa målade sig...

Måla...



Rasmus och Ella målar sina ben...

Ella



Hela Ejemarksklanen var där. En masa arn - en massa bus och kul! Här ser vi söta Ella!

Linus



I torsdags var vi hos läkare med Linus snea nacke - men då var Linus knappt sne. i helgen har han varit hur sne som helst. Men som ni ser på bilden så är han inte bara sne - utan söt oxå!
Hur som helst kunde läkarna inte säga varför han är sne. Men de var inte speciellt oroliga.

K




Klaras skrubbade näsa



I onsdags när Klara var och red triladae hon av. Hn skrubbade näsan, handen och slog i en tand.. Men mamman tvingde upp henne igen - och det gick bra. Linus, som varit grinig blev tyst på kuppen... Vi såg även en huggorm...

Helg



Härligt väder.
Härlig helg.
Härliga människor.
Underbar ö.

Vi åkte ner i fredags. Vi har hunnit fixa en del. Klippa gräs. Få i ordning vatten. Åka vattenskidor. Fiska. Titta på fotboll. Umgås. Njuta. Handla utemöbler.


Men båda barnen badade glatt

Men båda barnen badade glatt



Det är härliga dagar. Solen värmer. Idag har jag varit ute med min klass hela dagen - vi spelade brännboll och kubb och eleverna badade. Annars är det betygstider.
Klara leker med Lova. Linus och jag ska snart åka och hämta henne.
Linus pysslar ute.
Kenzo har fått penicillin mot bettet han fick i lördags. Nu ser kinden mycket mindre svullen ut.
Jag sprang i söndags - och fik såklart ont i knät, men idag känns det bättre igen. Men det låser sig...
Linus och jag var på kyrkogården och satte pioner på graven. Fint.
Mina tankar går till Heidi som mist sin Bollibompa - en duktig bc.
Nu är det dags att byta en stinkyblöja!

Anders och jag höll oss på land

Anders och jag höll oss på land


Badsugna barn

Badsugna barn


Bilder från i söndags; Limpan skjutsar Klara

Bilder från i söndags; Limpan skjutsar Klara


Jag & guldkLimp

Jag & guldkLimp



Tack Hanna för god mat, trevligt kalas och fina bilder!

Klara hade gjort en examenspresent till Hanna

Klara hade gjort en examenspresent till Hanna


Hanna & Klara

Hanna & Klara


fortsätter med bilder från Hanna; eddie

fortsätter med bilder från Hanna; eddie


den sista bilden är från stigen

den sista bilden är från stigen


en till

en till


... synd att tävlingen inte fortsatte med tior..

... synd att tävlingen inte fortsatte med tior..


Upp som en sol...

Upp som en sol...


Duktiga pojkar

Duktiga pojkar


Svår ruta

Svår ruta


Bilder från tävlingen i lördags

Bilder från tävlingen i lördags



Bilderna är tagna av domaren Nils Hällgren.