Bakar KLADDkaka

Kladdkaka med havregryn

Den här smarriga kakan fick tredjepris i Aftonbladets bilaga Mat & Vins stora kladdkaketävling 2007. Kyrkokörernas och syföreningarnas favorit: en lite tuggigare kladdkaka som är alldeles otroligt enkel! Serveras ofta i Slätthögs församling i Småland och skapade en jul lite kaos i lokalradion när receptet lästs upp. Många ringde och undrade om bakpulvret glömts bort i radion. Det ska faktiskt inte vara något bakpulver!
Tid: 35 min
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Smält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. 2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader.
3. Kakan får gärna vara lite ”kladdkakeseg” när den kommer ut. Skär den i rutor när den svalnat lite.

Det blir vekligen Kladdigt med kladdkakebak och två barn! Jag återkommer med smakdomen senare. Något ska vi ju göra denna dag då jag knappt kan gå, och ska försöka roa två barn... bak och smak. kaffe.

Lite roligt är det ju att det är Anders barndomsby som har skickat in receptet till aftonbladet.

Kommentarer
Postat av: Majsan

Om Du vill kan vi vara med och bedömma smaken

Kram MAjsan

2008-06-19 @ 11:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback