30/9; tisdag

Så gott som alla flugor har vikit hädan... Några av in blandning andra av flugmedlet vi köpte!
Har gått en promenad i kväll - det är skönt. Men så började det regna. Fast vad gör väl det? Jag lagade färsk pasta med kräftstjärtssås - gott. I såsen hade jag creame fraiche, fiskfond, morötter, championer, lite chilisås, lite chili, paprika, lök, salt och peppar.
Efter att barnen gick och la sig har jag jobbat - det är mycket nu! Prov som ska göras, tänkas till och donas med. Och sen ska det rättas. Planeras.
Och ska det sovas! Go Natt.

Här kan du läsa mer...

Dröm dig bort! Läs om alla fina ridturer du kan göra på kvarnbacka...
Idag, söndag, har jag kört K till Clara, A fiskar i Karlshamn, L och jag tog med oss hundarna på långpromenad, och nu ska jag nog göra äppelpannkakor. Solen skiner, men det blåser. I eftermiddag är det stallmöte.
Igår var vi på klubben och körde igenom brukslydnaden inför nya tävlingsledare. Återigen visar det sig att inkallningen inte funkar. Dk för att över huvudtaget komma. Jag tränade om, tänkte till. Ropade "kom" istället, lekte och fick till det bra. Ska träna mer senare. Tungen är oxå svår. Hon tycker att den är otäck, jag tränade med den lättare igår. Fria följet gick riktigt bra, likaså krypet. Skallet måste vi få till mer stillasittande och ihållande. Och framåtsändandet är svårt - för kort eller för långt - men vi ska jobba på det. Vi har ju trots allt inte tränat så mycket... Och nästa helg väntar lägre spår - KM, bra träning, men då får vi ju träna lite framförgående och läggande till exempel i veckan! Även Kenzo tänkte testa spår på KM:et...
Njut av dagen. Kram

27/9; koftan?

Någon som har sett Klaras kofta - den grå? Den verkar vara borta.
Solen skiner, men jag är så trött. Trots en energidag igår med underbara hästar på en lång strand. God mat. Trevligt sällskap. Galopp i vattnet. Jag fick den snabbaste och den som hade en stoppsträcka på 200m och som inte alltid får följa med tack vare det, men jag lyckades tygla den rättså bra. Resultatet blev lite öm i kroppen idag, samt blåsor i händerna. Vi red såväl på stranden som i vattnet. Vi blev blöta. Och jag hade sand överallt, även sjögräs så långt som upp på hjälmen och litervis med vatten i stövlarna. Detta kan rekommenderas om man är över 18 och ridvan. Nästa år har vi redan bokat den 27/9 - någon som vill följa med och uppleva detta?!
Och vad gör man åt de små bananlugorna som förökar sig i kanintakt? Jag har provat med vinäger, sirap och diskmedel som det stod på anticimex hemsida - fler tips? Vi har fått besök på i köket och i K:s rum. Äckligt!
Anders är i skogen. Snart ska K på barnkalas, och vi ska hjälpa till med tävlingslearutbilbningen genom att köra igenom ett par elitlydnadsprogrammed våra hundar.
Ska nog sätta på kaffe och se om min energi kan komma tillbaka. Det kan vara flugorna som har tagit energin, eller Linus som envisas med att dra av sig blöja och byxor idag, eller saker som försvinner (som bekant så har jag ju svårt för det...)
Ha en skön helg, njut av solen och värmen! Kram

eleven vidare!

Yasimina är vidare i Idol - hon ska tävla om att bli den riktiga idolen!
Coolt!
Och vi har likadana jeans!

25/9; torsdag

En dag bland många andra - men det har varit underbart väder! Ikväll har jag hjälpt till på kvällsgympan som K går på.
Linus körde rakt ut från trappan med sin bobbycar, landade på gruset med bilen över sig... Skrek. Sår i pannan.
 
Uppletande ikväll på åkern bakom huset. Ett snabbt var det tänkt. Kenzo tog fyra snabba, men Stimma fick inte tag på de resterade tre, utan stimmade runt, i och utanför området. Tillslut fick ag hjälpa henne att hitta ett... Ett riktigt dåligt uppletande - jag har nog aldrig sett henne göra det så dåligt!

Imorgon åker Linda och jag tll Mellbystrand och rider
islandshästar. Jobbveckan är slut!

22/9; måndag

Trött.
Det är redan mörkt. Regnar. Det börjar bli höst.
På jobbet händer det mycket. Elever som skolkar. Föräldrar som inte sjukanmäler, så man måste ringa och dubbelkolla... Elever som anmäler sina föräldrar för misshandel. Planering. Utvecklingssamtal som närmar sig. Och så "mittterminsbetyget" som ska införas...
Och så gör man ett test på Aftonbladet där man får veta att jag borde ha en Boxer! Det var det ingen, allra minst jag, som trodde!
Ska lägga mig tidigt ikväll. Trött.

21/9; söndag

Igår var det en trevlig cykelfest. Jag stannade hemma efter efterrätten för att klockan fem stiga upp och åka på spårtävling ed Stimma.
Det började med platsliggning. S satte sig upp, och satt hela tiden - väntade på fåglar? 8p
Stegen 10 Spåret gick i sankmark och kalhyggeterräng - det kändes långt, och i mellanåt trodde jag att jag hade missat en massa pinnar eller gått fel, och tänkte att slutet måste komma Snart! Jag hade ingen aning var jag var. Och när jag hittade slutet hade sex pinnar + slut - alltså en pinne bort. 9
Upptaget: bakspår, och sedan lite strul vid vändningen, så det blev en 6:a.
Uppletande: suveränt. Fyra föremål. 9:a
Fritt följ; 9,5. Det var så fint! Ink med ställande och läggande. Jag gjorde inte dubbelkommandot som jag brukar, och hon ställde inte sig. 0
Framåtsändande; gick riktigt bra första sträckan, sedan dk ut andra gången: 7,5 och 8
Kryp: så fint, men vi fick problem vid uppsättandet (dk - hon kryper ut med benen och hr svårt att sätta sig då...) vilket ledde till 9 och 9,5
skall: studsade, och skall under tystnad... 5 och 5,5
metall: 8, och 10
tung: 5 och 5,5 Hon såg riktigt rädd ut för att ta upp den, dk
hopp: islag 8

Som ni förstår blev det inga höjdarpoäng, men ett godkänt resultat. Den första elittävlingen är gjord, och vår första tävling! Jag tycker att vi gjorde det bra. Mycket kan bli bättre, och kommer bli bättre... Men vi hade roligt, och jag fick erfarenheter.
Nu är jag sliten, ska äta lite och sedan sussa.

18/9; torsdag

Studiedag i går. En helt okej studiedag. i gick en promenad, jag hade med mig Stimma.
Sedan var det ridning. Hoppning. Högt. Roligt. Jobbigt.
Idag har det varit jobb. En bra dag på jobbet.
Lydnadsträning med Stimma. Och när ANders kom hem gick vi en runda och körde uppletande.
Höök börjar nu.

16/9; tisdag

Jobbat. Lyckades med en underbar grej. En kille blev utslängd från en lektion. Och då träffade jag honom och sa att han skulle gå med på min lektion som var en kemilektion med sjuan. Killen går i åttan. Han skötte sig förträffligt, och fick lärde sig nog till och med något.
Åkte hem och gjorde ugnspannkaka med blåbär och hallon. Sedan la jag ett par spårpåsläpp till Stimma, som kom med Marianne en stund senare. Våra hundar var ju såklart väldigt intresserade av henne. Jag körde påsläppen. Inte superbra, men hyfsat med tanke på att vi träfats precis innan och inte tränat på över tre veckor. Sedan körde jag lite lydnad, innan jag gick in och badade med barnen, och sedan duschade av Stimma.
Nu tittar jag på Idol, och väntar på att L ska vilja gå och lägga sig. Vill inte bråka för mycket med honom.
Imorgon har vi studiedag.

01:10

Natt.
Jag vaknade. Full av tankar. Täppt i näsan. Hostar. Och kunde inte somna om.
Vill bara sova. Vakna pigg och utvilad. Men tankarna kan inte stanna. Mest jobb.
01:13

15/9; bilals måndag!

Grattis till Bilal!
Trött. Oändligt trött. Kanske inte så att jag skulle kunna somna, mer i själen...
Tuffa jobbdagar. Elever som inte förstår. Som inte vill förstå. Som bestämmer sig för att inte förstå... Möten. Med föräldrar som inte vill berätta att eleven är individintegrerad, fast betyg enligt särskolan väntar till jul.
Möten. Med kollegor. Jag kommer med bra lösningar, som de inte lyssnar på. Har bestämt sig. Jag påpekar att några inte behöver hjälp, medan andra är i stort behov av det - de har gjort ett schema som inte stämmer med de värderingar och erfarenheter jag har fått av eleverna - trots att det är jag som är deras lärare...
Linus stökar. Vill inte somna. Har tagit av sig blöjan. Kissat ner sängen. Byter. Fortätter stöka runt.
Imorgon åker A till Norge.

Och såklart ett grattis!

Till Elle och Jonas som fått en dotter!

Min vecka denna söndag

Just nu sitter ag ensam hemma. A spelar innebandy, och L oc K valde att följa med Sandra och Eric när de hade varit är och fikat, och sen blev det visst kvällsmat där...
Jag har varit ute och sprungit. Och resten av dagen känns det som om jag ar jobbat. jag brukar inte göra det hemma, men jag skulle lägga upp ett nytt arbetsområde och då är det lättast att sitta hemma i lugn och ro!
Den här veckan har varit allt. Jag har varit glad, arg och ledsen, otillräcklig och känt att jag har gjort allt jag kan...
Fick ett bryt här hemma, när jag tyckte att A varit borta mycket nu, och det som får stå tillbaka är mitt jobb. Jag som också jobbar heltid, måste också kunna ägna mig åt mitt jobb. Jag sliter här hemma, hämtar barnen tidigt för att jag tycker att de ska slippa vara på dagis för länge.
Jag har ägnat mycket jobbtid åt några elever som skolkar. Vad ska man göra åt det? Det hjälper inte med möte efter möte... Vad hade jag gjort om det var mitt barn som skolkade? Kanske följt med en skoldag, hållt i handen. Vad är vårt ansvar som skola? Var går föräldrarnas ansvar? Om eleven inte vill, vad gör vi då?
Har ont i min kropp. Nu är det mes min handled. I veckan var det axeln. Och så är det den täppta näsan... När tar det slut?
I fredags tävlade Keno och A lydnad. Han gick så ruskigt bra här hemma. Trycket fanns. Men så fort det blir på riktigt - så släpper trycket. Han skällde under fria följet. Betedde sig. Sedan en 10a på dumrutan. Och sedan följde såväl nollor, som hyfsade moment. Men vad är det som gör att vår perfekta, i det närmaste i alla fall, lydnad, försvinner på tävlingsplanen? Det är tråkigt att inte kunna visa upp den riktigt duktiga hund som vi faktiskt har. Är han påverkad av löpet? Nya tag. Vi har inte tappat hoppet - men efter varje tävling känns det längre och längre bort. Han beter sig värre och värre för varje tävling känns det som. Han är inte ovan vid kommendering av olika människor. Han bara vet att vi inte kommer åt honom. Skulle det hjälpa att bryta ett par tävlingar? Knappast... Han går alltid igång på lydnad. Och kul är ju det!
Imorgon eller om ett par dagar får nog Stimma komma hit igen.
Är det förresten någon som är sugen på en omplaceringsaussie - ca två år, tränad och tävlad. Hon går inte ihop med hennes andra tik och behöver palceras om. Hör av er för mer info.
AloeVeraprodukterna har kommit för er som har beställt.
Igår klipptes det gräs. Tränades sök. Och så var vi i simhallen innan Helen och Ulf kom hit på kvällen. Vatten är nog Ls rätta element. på tal om L - det är nog dags att hämta dem Nu! Imorgon är det ju jobb/dagisdag igen!

14/9; söndag

Om ni inte redan har hört eller läst den måste ni läsa nedanstående text. Det är en uppsats av en mellanstadieelev, som läraren sedan skickat in till Rixfm.......
Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.
På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.
Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!
Jag kan väl bara hålla med läraren!

9/9; tisdag

Utedag med åttor. Innebär inte bara skratt... Speciellt inte om det regnar. Varför har alla så dåliga kläder? På dagis har alla regnkläder, mössor och gummistövlar. Här kom de med små tygskor, som var blöta bara genom att gå på gräset... Vi lekte OS med annorlunda grenar - det var spjut med sugrör, spottning av gelegrodor, mattekluringar osv...

Det gick nog rättså bra för oss om man jämför med sjuornas utedag. Som slutade med två välta kanoter, fem förvirrade cyklister som hade kommit vilse på hemvägen - jag hittade dem, men de hade cyklat fel och då hade läraren som skulle vara sist, cyklat om dem när de cyklat in på fel väg... En hade cyklat omkull och glidit trettio meter på asfalten, två hade blivit getingstuckna...

Jag var på VC i eftermiddag med min täppta näsborre och svullna näsa - fick medicin, och en remiss till öron/hals samt till röntgen. Det känns lite löjligt - men det är rättså irriterande att den alltid är igenkorkad, och läkaren påpekade att man alltid ska söka för ensidig nästäppa...

Nu lagar jag mat, och ikväll kommer A hem från Norge. Igår kväll hämtade farmor och farfar barnen från dagis.

Idag hade K fått lära sig vad en mening är. Hon fick ordet tåg. Och då sa hon "Tåget åker till Stockholm.".

Och idag går mina tankar till paret härutifrån som i helgen fick en bebbe tio veckor för tidigt, och som nu ligger inne på sjukhuset. De har en liten dotter oxå. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå bra! Och så håller jag ögonen på webbisar - såväl i Halmstad som i Växjö - för nu väntas det ett par bebbar på olika håll.

Känner ni igen henne?

Satt och googlade lite och döm om min förvåning när jag hittade den här tjejen på en sida - när jag googlade på "hästar, Vederslöv". Känner ni igen henne - vår egen lucia?!

Grattis Mia

Ett stort grattis till Mia och Doris som nu är uppflyttade till högre klass sök! Som Mia skrev själv i SMS:et "Äntligen"! Ni var väl värda det! Och snart blir det tårta.

Nu är barnen i säng, jag väntar på A som spelar innebandy. Jag hittade K i sängen - jag hade suttit och gett l välling nere - kramandes mormorkortet som hon har vid sängen, gråtandes. Sörjandes. Älskade.

Gonatt

7/9; söndag

I går tränade vi i skogen - det regnade. Marianne och pappa passade barnen. På eftermiddagen kom Carolina med familj och jag la ett spår till Molle. Och för att komma ihåg vad vi bjöd på så skriver jag det här: potatiskaka och stek - det var nämligen andra gången i rad som de fick det!

Idag har Linda och jag ridit på Smålandsleden. Det regnade. Men var trevligt. Och fint- Så fina skogar! Är det möjligtvis någon som har kontakt med någon markägare i Lilla Heda-trakten, så kunde vi kanske träna sök där?!

Imorgon åker Anders till Oslo.

Nu ska jag nog dricka en kopp te, spela skitgubbe med Klara och vänta på att få gå och lägga mig. Jag sov oroligt i natt. i går kväll hittade jag en älgloppa på mig, och i natt har drömt att de kryper på mig...

I fredags var jag på BVC med L. Tanten tyckte att L var så fin och duktig. trots att han vägrade att göra hennes tester. Sprang bara ut och la sig i väntrummet... Och lekte med bilar... Sa inget. Hoppade inte. Ville inte klä av sig för vägning. Efter en stund sa hon att man kanske skulle kontakta en logoped. Och efter ytterligare en stund när hon hade fortsatt att hävda att han var duktig och fin, sa hon att man kunde kontakta barnpsykolog för bedömning om han var sen eller inte, eller jo det kunde man väl se, men om...Ja vadå? Hon sa inte vad hon syftade på. Inte när hon frågade om han behövde extra resurs på dagis heller. Eller när hon beslutade att börja med kontakt med läkaren, som kunde se en helhet av vår lilla L. Hon fortsatte hävde hur duktig han var, och att hon inte kunde se att han skelar eller är sne i huvudet... Varför? Det är fakta. Han skelar. Jag är inte ledsen för det. Han får hjälp. Men han är faktiskt inte lika sne längre. Men han är sen. Pratar inte meningar - säger bara enstaka ord, går och springer, men hoppar inte direkt mer än på studsmattan, där han har full koll. När vi väl hade gjort en provisorisk vägning, gick L ut i väntrummet och kom tillbaka näck. Vi gjorde en vägning till - 13 kg, och 96 cm. Lång och smal som alltid. När vi skulle åka, och gick ut i väntrummet hade han kissat på kläderna. Vi skulle åka ner till stan så han fick åka i flis och blöja. Vi fick köpa nya byxor. Klara tog hål i öronen utan att ens säga "aj".

Kram

Gamla elever

En var med på Idol i kväll. Jag hade henne veckorna innan jag blev sjukskriven när jag väntade Linus.

Och så har en fått barn - hon gick ut nian i våras - jag var inte hennes biologilärare.

4/9; torsdag

Tack till er som kom i kväll på AloeVeraparty - Marianne x 2, Sandra, Margareta, Barbro och Carolina (och söta lilla Ebba!)! Och ett stort tack till Frida som ville komma hit och berätta om sina produkter. Nu ser vi fram emot sminkpartyt framåt december! Kanske har ni andra större möjlighet då!?

I kväll kommer Anders hem.

Det tog en lång stund för Linus att somna i kväll. Farmor hämtade ner honom en gång, men nu när alla har åkt hem, så somnade han gott, och snabbt. Imorgon är det fredag. Två lektioner. Sedan helg. Men jag har lite att fixa på jobbet innan jag får åka hem. Linus ska på tvåochetthalvtårskontroll.

Ridningen igår gick bra. Klara var och spelade pingis med Eric - tack Eric!

2/9; tisdag

En lång jobbdag igår. Föräldramöte. Tränade lite lydnad när jag kom hem oxå.

Hektiska dagar.

Och imorgon åker Anders till Köpenhamn.

Ensamstående tvåbarnsmor i handlingen.

I vardagen.

K ska nog testa pingis i morgon kväll, och jag har ridning. Dessutom känner jag av lite i halsen. Hopp att det inte blir något av det. Dricker te.

Vi har tränat lydnad i kväll med Kenzo. Han går bra. Lite kort i rutan bara. Och det är svårt att få till tajmingen när han ska lägga sig. Vi har hunnit gå en sväng oxå. Och ätit fläsk och löksås. Och stekta äppel. Klara trillade ner från äppelträdet och slog sig i ryggen.

På torsdag är det Aloe Vera party - kanske någon har kommit på att de är sugna på att gå (eller i alla fall på fika) - hör av er i så fall. Ni är välkomna!

Nu är det snart dags för en dusch och sedan läggdags.