31/5; lördag

Sitter i uterummet. Lyssnar på Tracks. Funderar på att titta på betygen som ska sättas i veckan... Har handlat med mormor. Linus vilar eftermiddag, snart kommer Margareta och Gunnar. Anders tävlar i Sölvesborg. En tuff ruta - med en superKeno blev 10, 10! Men sen var det roliga slut... Kenzo var slut? Orkar han inte hålla ihop? Varför presterar han inte som på träning? Pissuppletande och dålig lydnad. I torsdags gjorde han ett riktigt strålande pass... Varför får man inte ihop allt på samma gång? Men det var roligt att söket gick bra idag i alla fall!

Och varför får man inte vara glad en hel dag. Varför måste alltid någon eller någon jävlas?
Igår var jag glad på jobbet. Livet lekte, sen råkade jag tänka fel. Sjuans matteprov gick riktigt dåligt, så dåligt att jag inser att Så dåliga är de inte... Men föräldrar gick igång och ville se åtgärdsplaner och någons fel måste det ju vara när all misslyckas - och då är det ju läraren... Jag förstår att föräldrarna reagerar... Jag ringde i alla fall upp föräldern och pratade, och jag grät inte, slickade lite röv, var trevlig, och förklarade... Ibland är det bara jobbigt att meddela föräldrar, göra dem delaktiga. Eftermiddagen och kvällen tillbringade jag med Helen - alltid lika trevligt!

Nu vill jag bara vara glad, en hel dag, lyckas, njuta, leva i nuet - vill ha sommarlov. Ett långt sommarlov...

Kram

27/5; tisdag

Den här veckan går mina tankar framför allt till Helen med familj som mist sin Alva - en torgen golden som funnits i deras liv i 13 år, men som igår fick somna in - och både Helen och Ulf fyller dessutom år den här veckan...

I kväll har jag varit på informationsmöte på dagis. Vad kommer bli bättre? Vilka är det som vi har röstat in att besluta om våra barns dagar? Linus komemr bli av med sina fröknar, som både han och vi gillar mycket. Visserligen är han väldigt anpassningsbar och gillar de flesta som har ett knä att erbjuda. Men det känns lite dumt att samtliga som arbetat mest med de minsta barnen försvinner... Men Jag Vet att det inte är så mycket att kommentera - de som arbetar där gör sitt allra bästa, folk byter jobb, folk får barn, folk kommer tillbaka från föräldraledighet - och det kommer bli bra. Härliga tjejer kommer tillbaka från sjukskriving och mammaledigheter. Barnkullarna minskar i storlek, men barngrupperna blir större medan resurserna blir färre. Om man blir sjukskriven så får man inte ha barnen på dagis mer än 15h/v - jag tänker på när jag väntade Linus och knappt fick röra på mig för att det fanns risk för förtidig nedkomst - tänk vad tråkigt för K att vara hemma med en sängliggade mamma! Dessutom ska barn som är där 15h/v vara där fem dagar i vecka a' 3h/dag - för att de inte ska äta och sova på dagis. Än så länge har jag inte mött någon förälder som vill ha det så - även om jag kan förstå att det finns fördelar för dagiset...

Två mornar i rad har nu Linus varit glad när jag har tagit upp honom, bytt blöjan och tagit på nya kläder - och det är så härligt!

Kenzo blev väldigt halt i går kväll igen - så det blev ingen träning för honom på klubben idag. Men vi har tränat lite hemma, och nu ser han inte halt ut...

Kram till alla som behöver!

25/5; kenzos födelsedag - 8 år

Nu är Kenzo 8 år!
Tänk vad vi har hunnit med!
Vad mycket han har lärt oss.
Vad många tårar vi har fällt för hans skull - jag tänker på när vi fick L7S1beskedet. Och ikväll när vi skulle träna uppletande, och han var heltänd, kom han tre meter in i rutan innan han skrek och stannade med ett framben rakt ut i luften... Hjärtat knyter sig, och jag rusar fram. Han skriker fortfarande - men bara ett par minuter senare går han i stort sett utan att halta...
Ja, han har gett oss mycket!

Den här helgen började med sökträning i går morse för Anders och hundarna, vi möttes sedan på jobbet för öppet hus.

När vi kom hem klippte vi gräset, och sedan var det dags att fira Hanna som tagit examen! Charlotte tävlade schlagertävlngen och kom på 18:e plats.

Idag kom Sofia tidigt, de övriga i familjen skulle till Öland. Vi har städat ordentligt inomhus, klippt lite gräs, planterat, och haft en riktigt skön dag med fint väder. Hoppas att ni har haft en skön helg! Imorgon väntar en förmiddag med Klara på fritids - hon börjar oxå bli stor, sedan är det en biologilektion, hundkurs och möte x 2 innan jag får åka hem... Linus har varit på riktigt gott humör - han har fått sova länge på morgonen - är det det som är melodin?

Over and out - från Lisa med hopp om en bra vecka!

Underverket

Veronicas och Tobbes lilla Ina!

förresten...

Vårt monster - förlåt vår älskade söta pojke - var inte alls så arg och ledsen idag på morgonen, som han varit de sista veckorna, varje morgon när jag byter blöjan och tar av pyjamasen. Idag bröt han inte ihop förrän jag skulle ta på hans randiga, fina tröja. Då försökte han på alla vis bli av med den, och göra mig döv och irriterad. Men jag är fortfarande starkare... Berodde det förbättrade humöret på att han fick sig en liten sovmorgon idag? Han hade inte sovit middag idag - men var, trots det, inte alls så elak mot flickorna hos Anne och puttade bara Anja ett par gånger när vi kom hem... Och jag fick byta en bajsblöja helt utan protester - protesten kom när samma tröja som var problemet att ta på på morgonen, skulle av ikväll. Då var han förtvivlat arg... Men även den här gången var jag starkare, och han fick i sig sin välling och fick gå och lägga sig i sin älskade säng. Han drog täcket över huvudet och somnade gott.
Det ska jag snart göra oxå. Gonatt

fredagskväll

Grattis Veronica till flickan! Jag har kikat på bloggen, oroat och grubblat på dig och blev så glad när jag tillslut hörde att du fått en flicka!

Nu sitter jag hemma - med ett svullet knä, typ dubbelt så stort på utsidan. jag har känt idag att det är stelt och gör ont, det har känts som en sten i knät, och nu i kväll är det Så stort, stramar och bultar... Jag blir så ledsen - kan inte kroppen få vara hel och problemfri? Anders är och fiskar, och barnen och jag blev bjuda på våfflor hos Anne. Nu har jag lagt Linus, och Annie och Klara pysslar. Anders hjälpte mig i eftermiddag att hämta lite hinder på klubben, så imorgon blir det öppet hus på skolan med agilityuppvisning. Anders ska hinna träna sök på morgonen, och sedan har Hanna fest på kvällen.

Trevlig helg!

22 maj; torsdag

Det är frustrerande - vår söta, glada kille är ett litet, om än gulligt, Monster. Och egentligen är det inte han som är ett monster - det är humöret som är monsteriöst... Han är inte påfrestande - det är hans humör... Speciellt på morgonen. och få den starten på morgonen - varje morgon är frustrerande. Att inte veta Varför han blir så ledsen och arg, att inte förstå hans tårar och vrede - det gör ont i mammahjärtat. Jag känner mig otillräcklig. Min bägare fylls redan på morgonen. Stubinen blir kort. Jag försöker att inte bli arg och höja rösten, inte diskutera med honom - utan bara hålla fast honom, byta blöjan och ta av pyjamasen. Jag tycker synd om honom. Att behöva bli så ledsen och arg. Och sedan bli lämnad på dagis, som han i och för sig gillar...


I kväll har vi varit i stan och fixat lite. Igår var det ridning - för Klara (som var jätteduktig och tyckte att det var väldigt kul igår, galopperade flera gånger och imponerade på mig) och för mig (som också var duktig).

Dagarna på jobbet går i ett. Med lektioner. Planering. Rättning. Möten. Jag hann inte till mötet om Klara idag -Anders fick gå. De hade gjort en intervju med henne - där hon skrev att hon gillade dagis jättemycket, gillade att rita, ha gympa, pyssla och busa med Jonas. Inget speciellt är tråkigt. Hon vill att kompisarna ska vara snäll och schysst, och fråga hur det gick om man slår sig. Hon vill bli doktor eller jobba i klädaffär eller mataffär, och jobba på ridskola på kvällen!

Vi har hunnit med ett Nusselydnadspass ikväll - han var riktigt duktig! Jag hade önskat att jag kunde ut och springa - men tyvärr är knät eller snarare knän, riktigt dåliga nu. Svårt i sidled, svängar, trappor osv... Känns det igen?

Anders ska fiska imorgon kväll med Olof. På lördag är det öppet hus på jobbet. Vi ska ha hundppvisning. På söndag är det mors dag... jag har ingen mor att fira... Fan...

20 maj; tisdag

Oj vad snabbt maj har gått! Snart är det sommar! Lov! Men innan dess är det en hel del som ska hinnas med! Elever ska komplettera, betyg ska sättas, lektioner ska slås ihjäl... Imorgon har jag matteprov med åttan, och sedan är det utedag för nian - så jag hoppas på bra väder.

Ikväll har jag bakat ananaspajer till jobbet imorgon - Anders och jag var tvungna att testa en bit ikväll... Sedan har Kenzo fått ett lydnadspass - ett riktigt bra pass - med kamplekar som belöning. Linus har velat gå utan blöja och faktiskt lyckats kissa på toaletten - visserligen på golvet, men ändå... Jag har dammsugit, och så åt vi pastacabonara.

Igår gick jag ett spår åt Anders och Kenzo - som de tog sig runt på egen hand, hittade alla apporter, men K var stirrig vid alla påsläpp.

Knäna gör ont, så jag har inte kunnat springa, och jag vill inte få ont inför ridningen imorgon.

Kram

köket

köket



Det är ingen superbild - men köket blir finfint! Vi hann med det vi ville, den här helgen, mer än vad vi hade vågat hoppas på. Hela helgen har vi varit i full gång - sök i går förmiddag, kalas i Karlskrona, Ekö.. nu sitter vi framför hockyfinalen (4-4 Canada, Ryssland just nu i tredje perioden) - och snart ska vi gå och lägga oss!

Vi hann med saker både inne och ute - och medan jag klippte gräset, då finns tid för eftertanke, för tankarna att vandra fritt, och jag insåg hur stolt jag är över min familj! Linus satt inne i hundgården med hundarna (grinden var öppen), försökte få dem att äta pinnar, satte sig på dem, gosade med dem, drog i dem, Anders fogade och Klara gungade. Det är bara att inse att en bättre man och familj kan man(jag) inte ha...

Du måste finnas / Helen Sjöholm


Du fördrev mig gud, från mitt hemland slets jag bort.
Här är jag en flykting och en främling men det ödet finner jag mig i.
Men du tog mitt barn, Du tar mig från min man.
Jag kan inte längre se en mening, Vad är de du vill, vad ska jag tro
Tanken svindlar mig och framför mig gapar en avgrund
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej.
Frågan är väckt och nu darrar min själ innför svaret,
Att du inte finns till, fast jag trodde på dig

Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute.
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få.
vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden.
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då

Nej du måste finnas, du måste, Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt o stormigt hav.
nej du måste finnas, du måste, Hur kan du då överge mig
Jag vore ingenstanns jag vore ingenting, Om du inte fanns.

Aldrig förut har jag haft dig i tal eller tanke.
Det lilla ordet som skrämmer och plågar mig så.
Ordet är om, om jag bett alla böner förgäves.
Om du inte finns till vad ska jag göra då

Vem skulle känna min ånger och sedan förlåta
Friden i själen, ja vem skulle skänka mig den
Vem skulle så ta emot mig till slutet när döden.
Om du inte fanns till, vem tog hand om mig sen

Nej, du måste finnas, du måste, jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig
Jag vore ingenstanns, jag vore ingenting, Om du inte fanns

nej du måste finnas du måste, hur kan du då överge mig
Jag vore ingenstanns, jag vore ingenting,
Om du inte fanns

Hundarna fick bada lite oxå

Hundarna fick bada lite oxå


snäckorna

snäckorna


Snäcksamlingen

Snäcksamlingen


Underbara K

Underbara K


Klara samlar snäckor

Klara samlar snäckor


Klara

Klara


Linus

Linus



Ön bjöd på ett underbart väder.

sofforna

sofforna



Bordet ska dock bytas ut annars blir det inte mycket kortspel!

Anders fogar; 18 maj

Anders fogar; 18 maj

Igår åkte vi till Ekö - efter att ha varit på Jacobs kalas, ätit god mat, supergoda spenatvåfflor (kan verkligen rekomemnderas!), potatis och kött samt marängswiss, spelat en grym fotbolsmatch, skrattat och haft trevligt... (Det finns En familj som Är mänsklig - som man inte tror gör misstag, men som Gör det, och som berättar om det, så tårarna rinner på de som lyssnar och det är familjen Sjödahl! I veckan hade de misslyckats med en sprängning med snigeldynamit - det hade jag nog trott att bara vi gör och om några, så absolut inte de! Och de hade försökt med ett borr - men det gick sönder... De hade glömt att stänga av vattnet när de fyllde poolen så att de tömde brunnen... en häst hade fastnat i ett grimskaft med frambenet (OBS detta var inget som man skrattade åt, men det slutade lyckligt!). Ett besök hos en underbar familj! Tack Frida för allt! Just det vi åkte till Ekö... Skruvade ihop soffor, och Anders fixade antennen så att vi kunde titta på hockyn, och skruvade ihop en malmbyrå. Jag imponeras av Anders!

Idag fogade han, vilket syns på bilden. Jag klippte gräs. Och vi skruvade lådor och satte in hyllplan - satt in det mesta i hyllorna, plockade och fixade... Och så imponeras jag av barnen! De pysslar runt, gungar, ritar, hälsar på grannar och bara finns till! Och det är tur att man har snälla granar, som lånar ut kök, kokar kaffe, bakar bullar och pysslar med barnen.

Linus hjälper till...

Linus hjälper till..


Klaras land tar form; 11 maj

Klaras land tar form; 11 maj


Grannarna på fredagsdrink

Grannarna på fredagsdrink


Linus skjutsar Anja

Linus skjutsar Anja


Linus i skjortan som Hanna köpt

Linus i skjortan som Hanna köpt<br />Indien!


Kenzo och Linus

Kenzo och Linus


barnen äter glass; 9 maj

barnen äter glass; 9 maj


lördag

Anders tränar sök - vi har packat och kaffet står redo för en snabb slurk innan vi beger oss mot Karlskrona, närmare bestämt Bredabäck och Jacobs födelsedagslas, och sedan vidare mot Ekö.

Jobbdagen igår förflöt fint. Och vi hann klippa gräset i går kväll. Och såklart grillade vi gott. Sverige är ute ur hockyVM.

Ha en skön helg.

15/5; torsdag

Igår var vi hos de små hästarna - Klara verkade låg, och hon sa att hon hade ont i huvudet - när vi kom hem hade hon nästan 40 graders feber...

Idag fick hon stanna hemma - Marianne har varit här. Klara piggade på sig och de var och shoppade som de hade bestämt sedan länge. Sedan fick vi goda kakor, och Anders gjorde pizza (receptet som efterlystes komemr senare). Tommy och Sandra kom oxå.

Linus har ett fruktansvärt humör nu - särskilt på morgonen när man ska byta blöja, och kläder. Någon slags seperationsångest. Och han kan vara riktigt elak mot Klara - som är världens snällaste storasyster - även om det faktiskt blivit lite bättre nu. Tidigare luggade han henne, ofta, drog i henne, och hon sa knappt ifrån. Bet bara ihop. Och blev ledsen, det skär i mammahjärtat att se hur bråkig han är mot sin snälla syster. Det är frustrerande för oss föräldrar att se - svårt att veta hur man ska takla det. Hur mycket förstår han? Förmodligen är det mest viktigt att inför Klara visa att vi bryr oss, och försöker få honom att förstå.

Igår red jag - det var hoppning och det gick bra.

På dagen var jag irriterad på några elever - typ åtta stycken i en klass som inte hade förberett sig inför ett av två läxförhör den här terminen i biologi - de hade alla möjliga, och omöjliga anledningar till det... Vi har gemensamt bestämt att de skulle ha två förhör istället för ett stort. De läser biologi i endast fyra veckor den här terminen. De ska ha slutbetyg, och snart är det sommarlov. Ibland, ganska ofta, känns det som om vi lärare bryr oss mer än vad eleverna gör... Som idag när ett par elever kommer och är riktigt irriterade och arga på mig för att jag har skickat hem brev om det nationella provets resultat, som de inte hade lyckats få ett godkänt resultat på. Jag vill inte sätta IG, och min tanke är inte den heller, men jag vill att de ska arbeta med vissa uppgifter och inte lägga av ännu, utan bevisa för mig de här sista veckorna att de faktiskt är värda sina G:n, och det skrev jag i brevet. Ibland tror nog elever att man bara vill jävla - trots att det är tvärtom. Jag vill hjälpa dem att nå så långt som möjligt, hjälpa dem att klara sig senare. De är heller inte myndiga ännu, och därför bör föräldrarna meddelas, och om de inte själva gör det, så måste jag göra det.

Men att vara lärare är inte lätt - hela tiden ifrågasatt, hela tiden granskad, och en känsla av att vad man än gör blir det fel. Och gång på gång får man höra att "åh vad svårt att vara Högstadielärare"" det måste vara det värsta" och säger man då vilka ämnen man har oxå, så får man garanterat höra att "det fattade jag aldrig något av"... Men jag gillar det, oftast. Jag försöker övertyga alla inklusive mig själv att det är ett roligt jobb, att jag gör rätt, åtminstone ibland...

I natt vakande jag av att Klara kröp ner till mig - varm som en kamin. Jag gick ner, släppte ut Kenzo, men glömde ta in honom, jag vakande av att han skällde till vid halv sex, gick ner och tog in honom, då gick Anders upp och åkte till jobbet, och släppte då ut hundarna igen...Sedan har de varit ute hela dagen... En elev frågade mig idag varför jag var så flamsig - jag svarade att jag hade legat jämte en kamin - hon tyckte då att jag sa "kanin", ett fniss utbröt...

mer grattis!

Sara och Jompe fick en son i torsdags! Grattis!

Grattis!

En bebbe är född - det är min kollega som har fått!

11 maj; söndag

En härlig helg - med finfint väder, riktig sommarvärme! Vi inledde med grill och drinkar med grannarna i fredags kväll.

Igår tävlade Anders och Kenzo. Han missade en figg - det händer knappt! De var många elithndar som gjorde bort sig och bröt efter söket - bara A och en till fullföljde tävlingen. Gjorde 10:a på uppletande, och ingen höjdarlydnad. Vann tävlingen, men inga bra poäng.

Eftermiddagen tillbringade vi med Mia i solen, pratandes. Sedan åkte vi till Moheda och fick tacco och paj.

Idag har i pysslat i trädgården, ivrigt påhejade och hjälpta av Sandra och Eric. Klara har fått ett efterlängtat trädgårdsland. Jag rättade några nationella prov.

Klara var på Annies kalas idag - hon fyllde 4 år. I kväll kom Martin och berättade att Annie helt plötsligt hade sagt att hon inte tyckte att K skulle vara där - det var ju bara för hennes vänner... K hade blivit så ledsna, Martin och Ullis hade sagt till Annie att man inte fick säga så och övertalat K att stanna kvar - hon ville ju såklart gå hem. Men K berättade inget om detta för oss, så troligtvis ar det ändå ett roligt kalas. Men i mammahjärtat gör det ont att höra sådant. Men man vet ju att människor - barn - inte alltid är snälla, och att de inte alltid menar det som de verkligen säger... Och resten av eftermiddagen och kvällen har de lekt som vanligt.

Jag satt just och läste tidningen - och tårar rann när jag först läste om Englas begravning och sedan barnen i Arbogas minnesgudstjänst. Människors ondska. Svart på vitt.

I eftermiddag kom Lina, Bianca, Ola och Ulrika hit och fikade.

Och i kväll sprang jag en runda.

I morgon ska jag laga min trasiga tand.

Och precis som Pauline skrev så var K i tidningen igår igen - hon svarade på frågan "vad är mysigt" och svarade att det är när hon får gosa med Hanna, hennes gudmor, som bor långt bort, i Malmö... Söta unge!

Hoppas att ni har haft en skön helg - och får en bra vecka!

lite oro

Vi läste just i aftonbladet om läget i Beirut. Såklart går våra tankar till Anna med familj. Tänker på er.

8/5; torsdag

Igår var en lång jobbdag. Vi städade på jobbet, och sen smet jag iväg och red. Vi red en runda i skogen. Det är härligt väder. Sköna kvällar.

Idag har jag fått reda på min nya lön - ökningen var bättre än vad den har varit, och jag får nog vara nöjd. Framför allt har jag ju trivts så bra på jobbet. Men igår fick jag den preliminära tjänstefördelningen till hösten... Ännu ett år då jag får ha klasser utanför arbetslaget. Men det värsta var ändå att hon hade planerat elevens val matematik för mig. En grupp med sex svaga elever och tolv som ville ha fördjupningsmatte/gymnasiematte - trots att en lärare i år försökte vara inspirerade och tillräcklig för en sådan grupp i år, och hon säger Aldrig mer... Man hinner inte med. Eleverna blir omotiverade... När jag, efter att ha funderat ett dygn, frågade schemaläggaren om det var hon helt oförstående - "det är ju bara att individanpassa...". Och "vi måste ju få ihop en grupp", och "du måste ju ha en tjänst." Klart jag måste ha en tjänst! Men varför ska jag alltid få "skiten", "det som blir över". Jag har hela tiden haft klasser utanför arbetslaget, det har nästan ingen annan. Är de för att jag har varit mammaledig, och inte så starkt "rotad" i något arbetslag (har varit i alla nu), är det för att jag inte skriker tillräckligt högt? Och när jag väl säger till, så vill hon inte lyssna.

Jag har i alla fall frigjort lite endorfiner ikväll - jag har sprungit. Kanske kan det få mig att känna mig mer tillfreds. Och så har jag bestämt mig för att inte vara bitter eller ta ut något i förtid... Jag har klippt gräset, och vi har kört igenom ett lydnadspass med Kenzo. Ett fint pass. Nu kollar vi på hockey och äter popcorn.

Kram

6/5; tisdag

Hektiska dagar.
Igår föreläsning på förskolan med Alf B Svensson. En rättså rolig föreläsning om gränsdragning, tid för barnen och för kärlek.
Idag nationella prov och prov med sjuan.
Sedan flygtur med Olof.
Rabarberpaj ahde Mragreta gjort när vi kom hem, och dessutom tvättat golvet!
Vi tränade Keno - uppletande och lydnad. Det gick bra. Grattis förresten till Jenny i sökgruppen som tävlat appellen med bra resultat i helgen!
Imorgon blir det jobb till 20.00 - städdag, och vid 20.35 är det ridning.
Nu är det duschdags och sovdags!
God natt.

Malte

Malte


Trädgårdsmästare; Klara, Linus, Annie och Hedda

Trädgårdsmästare; Klara, Linus, Annie och Hedda


Linus sliter

Linus sliter


jag bjuder på en kaklingsbild oxå!

jag bjuder på en kaklingsbild oxå!


Linus

Linus



Linus gör ofta som hundarna... På förmiddagen badade han när hundarna gjorde det, och sedan hämtade han pinnar - i munnen...

Söndagen 4/5; börjar bli fint!

Söndagen 4/5; börjar bli fint!


sista kösbilden för nu

sista kösbilden för nu


linus och pappa

linus och pappa


Linus hjälper pappa under vattenberedaren...

Linus hjälper pappa under vattenberedaren...


Anders och Humpe jobbar

Anders och Humpe jobbar


Anders jobbar

Anders jobbar


köket...

köket...


linus

linus


jag & limpan

jag & limpan


Jag

Jag


Tack AnnMarie

Tack AnnMarie


Pappa & Humpe; fika hos AnnMarie

Pappa & Humpe; fika hos AnnMarie


KöksMaterialet på bryggan

KöksMaterialet på bryggan


Lass påväg mot Ekö

Lass påväg mot Ekö



Nu kommer bilderna från helgen som Humpe efterlyste!

3/5; Limpan påväg mot Ekö

3/5; Limpan påväg mot Ekö


pappas hus

pappas hus


huset

huset


ekö en gång till

ekö en gång till


en bild till på ekö...

en bild till på ekö...


Vederslöv

Vederslöv


en eköbild till

en eköbild till


Ekö

Ekö


Matvik

Matvik


Anders & Olof

Anders & Olof


Jag

Jag


Flygur med Olof; 6/5

Flygur med Olof; 6/5


4/5; söndag

Nu har vi - Anders, Humpe, pappa, Linus och jag - kommit hem från ett par dagar på ön. Satt upp kök och kaklat. Det kommer bli fint, tror jag. Men det är en del kvar. Ikväll har vi umgåtts med Malin och barnen, pappa och mormor kom hit och vi grillade hamburgare och maraängschwiss.
I fredags tog vi en improvisationssväng till Ullared. Barnen stannade hos Henke och farmor och farfar. Vi somi andra knät. hittade en del.
Mitt knä oroar mig. Det gör så ont. Framför allt i trappor, sängar och vid stötar - utsidan om knät. Samma ställe som i andra knät - typ samma symptom... Fan. Undra om jag ska nöja mig med ett kasst knä - som kanske fungerar bra när jag inte springer, eller är det lika bra att kolla upp det, ta tjuren vid hornen? Acceptera.
Klara var i Smålandsposten idag - och svarade på vad man har på sig när man är fin. Hur söt som helst.
Hon hade saknat oss lite - men haft det hur bra som helst hos Marianne och Tommy.

1 maj; Torsdag

Lediga dagar mitt i veckan är nog de allra bästa!

Vi har klippt gräset. Varit i stan och fixat lite grejer till köksmontering på Ekö i helgen. Grillat. Klara har lekt med en kompis. Och jag har sprungit. En rättså lång runda idag - och det kändes bra. Visst gör det lite ont i mina knän, lite i axeln, benhinnorna, lite i ryggen och fötterna - men det går! Det trodde jag knappt.

Igår red jag. Det gick bra!

Ha en skön helg!