8/5; torsdag

Igår var en lång jobbdag. Vi städade på jobbet, och sen smet jag iväg och red. Vi red en runda i skogen. Det är härligt väder. Sköna kvällar.

Idag har jag fått reda på min nya lön - ökningen var bättre än vad den har varit, och jag får nog vara nöjd. Framför allt har jag ju trivts så bra på jobbet. Men igår fick jag den preliminära tjänstefördelningen till hösten... Ännu ett år då jag får ha klasser utanför arbetslaget. Men det värsta var ändå att hon hade planerat elevens val matematik för mig. En grupp med sex svaga elever och tolv som ville ha fördjupningsmatte/gymnasiematte - trots att en lärare i år försökte vara inspirerade och tillräcklig för en sådan grupp i år, och hon säger Aldrig mer... Man hinner inte med. Eleverna blir omotiverade... När jag, efter att ha funderat ett dygn, frågade schemaläggaren om det var hon helt oförstående - "det är ju bara att individanpassa...". Och "vi måste ju få ihop en grupp", och "du måste ju ha en tjänst." Klart jag måste ha en tjänst! Men varför ska jag alltid få "skiten", "det som blir över". Jag har hela tiden haft klasser utanför arbetslaget, det har nästan ingen annan. Är de för att jag har varit mammaledig, och inte så starkt "rotad" i något arbetslag (har varit i alla nu), är det för att jag inte skriker tillräckligt högt? Och när jag väl säger till, så vill hon inte lyssna.

Jag har i alla fall frigjort lite endorfiner ikväll - jag har sprungit. Kanske kan det få mig att känna mig mer tillfreds. Och så har jag bestämt mig för att inte vara bitter eller ta ut något i förtid... Jag har klippt gräset, och vi har kört igenom ett lydnadspass med Kenzo. Ett fint pass. Nu kollar vi på hockey och äter popcorn.

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback