24/6; tisdag

Nu är vi hemma från Ekö igen. Vi har firat midsommar med goda vänner, god mat och omväxlande väder; sol och skurar. Bilder kommer en annan dag... En underbar sommartårta kan jag dock skriva in. Receptet kommer från allas vår bullmamma Malin Ejermark.

Ingredienser
12-15 digestivekex
50 g Svenskt Smör
5 dl Kesella med vaniljsmak
3 dl Vispgrädde
2 dl jordgubbssylt

Till garnering:
färska jordgubbar 
citronmeliss

Gör så här!
Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna.
Vispa grädden.
Värm sylten tills den smälter.
Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt.
Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten.
Låt alltsammans stelna i kyl eller frysa ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som "smälter" direkt på tallriken till lagom ättemperatur.
Garnera med jordgubbar vid servering samt citronmeliss.

Idag åkte vi hem - Lina och Teresia med flickor kom och vi grillade, åt rabarberpaj och hade trevligt! Nu är Anders och klara hos Magnus och försöker fixa deras dator. Under några dagar kommer vi att vara hemma - många födelsedagskalas väntar och ett besök på IKEA är tänkt. Vädret är fortfarande inte något härligt sommarväder. Hoppas att ni har haft en bra midsommar!

Kommentarer
Postat av: Helen

Låter som en härlig midsommar! //H

2008-06-26 @ 18:36:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback