big mama's fudge

Håller just nu på att göra Big mamas fudge - jag tror att den är ungefär som Tobbes, och det här receptet fann jag på Veronikas sida. Jag får återkomma med resultatet. K leker med Nellie, jag trodde att L skulle sova, men det verkar det inte som om han tyckte... Lyssnar på min ljudbok "Tyskungen" - jättepraktiskt, men inte när man somnar med den... som jag gjorde i natt... svårt att veta var man var...

Förförisk mjuk kola, försvinnande god - passar även den som är rädd om sina plomber...
   
4 dl vispgrädde
5 dl socker
3/4 dl kakao
1 dl sirap

2 msk smör
   
Blanda grädde, socker, kakao och sirap i en stor kastrull.
Koka upp och låt fudgen bubbelkoka ca 40 min.
Fudgen har kokat färdigt när du kan göra en kula av en droppe smet som droppats ner i ett glas kallt vatten.
Lägg 2 msk smör i en skål.
Häll ner fudgesmeten.
Vispa med elvisp 5 - 10 min tills kolan släpper kanterna.
Häll upp smeten på ett bakplåtspapper.
Bred ut till en tjock fyrkant.
Ställ kallt att svalna. Skär fudgen i små fyrkantiga bitar. Förvaras kallt, så länge det nu går -)

Kommentarer
Postat av: Eric

Tänk på din kost...det är snart dags för stortävling!!!!

2007-12-21 @ 19:04:32
Postat av: Veronica

Japp, den är jättegod! Ett tips är att använda termometer. 125 grader blev perfekt. Jag har snart ätit upp halva satsen, helt själv. Inte så konstigt kanske att jag har lite ont i magen......

Kramisar Veronica

2007-12-21 @ 19:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback