25/2, göteborg horse show

Frida och jag har varit på Göteborg Horse Show. Vi tittade på hoppning, islandshästar, gymkana, traktorer(!), och en masa prylar. Det var en trevlig dag. Det är roligt att se duktiga ryttare och hästar - hur lätt det kan se ut, hur väldresserade och smidiga hästarna är. Sedan sov vi hos en kompis till frida - fick vin, macka och gott pålägg innan läggdags. Idag åkte vi hem igen. Henke och Linda och barnen har varit här i eftermiddag, och nu är Anders och spelar innebandy.

Just det - jag läste i i Form att svart te trollar bort stressen, det kan vbero på antioxidanter som flavonoider och polyfenoler spelar en avgörande roll. Bäst att fortsätta dricka mycket te! Och dessutom ska man äta rikligt med c-vitamin för att förbränna fett - c-vitamin ökar kroppens förmåga att omvandla fett som man får genom maten till energi istället för att lasta över det i fettcellerna. Ochj så finns det bevis på att hunden fungerar som effektivt hjälpmedel om amn vill hitta en partner. Och om man äter een hel vitlök om dagen elimeneras nästan risken för bröstcanser. Och även andra canserformer håller sig borta i högre grad ju mer lök man äter. Och järn ökar chansen att bli gravid. Bra snacks är: morötter, pinjenötter, banan, mörk choklad, yoghurt, äpple, mandlar, knäckebröd med sesam, bladselleri, gurka, blåbär, katrinplommon, mager keso... Att vara perfektionist är inte bra för hälsan - man faller oftare offer för stress och utbrändhet om man sätter upp ouppnåliga mål och för höga mål på sig själv (konstigt?). Försök minska kraven på dig själv, gör ett fel och du komemr att upptäcka att ingen märkte det! Och så sex råvaror som är bra för hud, hår och naglar: mandlar (skyddar huden), morötter ( ger huden färg), lax (ger klar hy och stärker - jag åt lax i kväll!), ägg ((stärker hår, hud och naglar), vatten (fuktar huden) och apelsiner (motverkar rynkor och gör huden elastisk - åt en dag!).Kaffe är däremot inte bra eftersom det stressar kroppen - och man får befinna sig i ett stresstillstånd när koffeinet utsöndrar stresshormonet adrenalin, Produker med mycket socker och vitt bröd utan fullkorn berövrar kroppen på B-vitaminer som är bra för hud och hår. Och så ska man äta stammen på ananasen - den innehåller 40% fibrer - ett fullkornsbröb bara 8%. - den innehåller uppiggande kolhydrater, vätska, vitaminer och bromelain (antiinflammatorisk effekt) - bra efter ett hårt träningspass!). Dessutom finns det immunförsvarande ämnen - c-vitamin, mangan, folsyra och kalium. Magnesium finns oxå i stammen - som  spelar stor roll för kroppens komplexa enzymsystem. Och så innehåller stammen fosfor som ehövs i benstommen, och i tänderna och i ämnesomsättningen. Ät mer ananas!

Nu hinner jag inte skriva mer smarta tips - jag ska ju äta ananas, dricka te och titta på Wild kids - med mina älskade kids! Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback