1/6; fredag

Nu är ännu en arbetsvecka slut - om två veckor slutar eleverna och jag får jobba tre dagar till efter det. Nästa vecka gäller det att jaga elever för att få dem att göra det sista - muntliga och skriftliga prov, ringa föräldrar och berätta att deras barn inte får betyg i ett ämne. Jag har inte kunnat göra det tidigare eftersom våra elever blockläser NOämnena och en del har bara nu haft två veckor biologi på hela terminen. Det komemr bli två veckor till, men då är det försent att göra en massa betygsgrundande övningar... I åttan nu läser de sex och samlevnad - ett taktiskt val!

En lärare har blivit indirekt hotad av några i en nioandeklass - hon är gravid och några elever frågar hur man kan framkalla missfall, plus att de har varit väldigt elaka under hela terminen och hotat att spränga hennes hus. Att elever kan vara så grymma! Det är möjligt att hon slipper ha klassen mer - men det är ju inte rätt - de borde flytta på elakingarna istället! De borde få sitta hos rektorn de lektionerna och göra en massa otäcka övningar och prata vett och etikett! Jag hoppas i alla fall att de pratar ordentligt med eleverna och deras föräldrar - trots att de slutar nian om ett par veckor = alltså inte vårt problem (enligt vissa)...

Klara har varit på ridning - hon är duktig. Nu väntar vi på Henrik, Linda och barnen, de ska komma hit och äta. Imorgon ska Anders tävla med Kenzo i Sölvesborg.

Ha en bra helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback