6/3; nytt akutenbesök

Igår jobbade jag - jag hade sjorna i biologi. OCh sedan skulle jag fixa lite på datorn - lägga in frånvaron, skriva ett läxtest osv, och hade glömt hur dåliga datorerna är... För det första så har vi ca fem datorer till ca sextio lärare på skolan. Två av dem var sönder... Men jag fick en! Men så kom jag inte ihåg inloggningen till frånvarorapporteringen... Okej - jag får skicka ett mail och få nytt lösenord, tänkte jag... Men då hade jag glömt mailadressen... Ja, ja, då kan jag fixa det andra istället, tänkte jag och började skriva... Och så skulle jags kriva ut det - men det gick inte. Tänkte att jag kunde skicka hem det och skriva ut det hemma - men då funkade inte maiolprogrammet... Stängde ner alltihop för att rusa på möte. Mötet tog ganska lång tid - vi skulle försöka få ihop tre lärare, en klass, tre lektioner i veckan och ett arbetsområde... Efter mötet tänkte jag återigen försöka skriva ut - men då fanns inte Word på den datorn (eller åtminstone hittade inte jag det...). Tog en annan dator och lyckades! Och lyckades även skicka hem dokumentet!

Anders var hemma. Linus hade över 39 graders feber och var slö. Han fick inte i honom tillräckligt med vätska och efter rådfrågning ville de att han skulle komma in till akuten igen. Jag åkte direkt från jobbet till akuten. En vän kom och hämtade Klara så hon slapp vara där. Läkaren sa att vi skulle bli inlagda för att observeras och nya prover skulle tas. Hans lungor lät fortfarande inte bra. MEN proverna var bra CRP hade sjunkt till 19 och han var inte uttorkad trots att han knappt får i sig en-två deciliter per dag (de säger att han bör ha i sig ca 700ml) - trots att vi sprutar i honom, erbjuder flaska, ger med sked osv... Jag vet inte var hans puckel med reserv sitter! Han hade gått ner nästan ett kilo i vikt sedan förra onsdagen (då vi tog ettårssprutan). Och eftersom proverna var hyfsat bra, och han kändes lite piggare efter inandning av adrenalin, och insprutande av kortison - så fick vi lämna sjukhuset sent i går kväll.

Och idag åt han för första gången gröt - han åt Något! Han drack lite nyponsoppa. Han har ingen feber - men är Så slö, sitter just nu och tittar ut genom fönstret. Vi har även fått ventolin att spruta i honom. Så nu ska han nog bli piggare. Vi hoppas och tror det!

Nu ska vi åka och hämta Klara hos Marianne.

Kram

Kommentarer
Postat av: Anna

Skönt att han äter lite. Klart att han är slö, stackarn har ju inte ätit/druckit riktigt på snart en vecka. Han har mycket att ta igen. Får han bara börja behålla maten/vätskan ska du se att han snart får nya krafter. Kram Anna

2007-03-06 @ 10:42:58
Postat av: Hanna och John

Vi är glada att han mår bätre. Ge lille Limpan en stor puss och hälsa Klara att ja, John kan säga hej på vårt språk!! Kram

2007-03-07 @ 11:55:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback