7/3; aldrig nöjd eller bara mamma...

                    
Aldrig är man riktigt nöjd. Efter att ha haft över 39 graders feber i nästan en vecka har lilleman endast 35,2 grader (i ändtarmen).

Han hade även det igår och jag ringde barnakuten igen - han är fortfarande slö och dålig på att dricka, men de ansåg bara att "det kan han inte ha" "det finns ingen anledning till det". Eftersom han även i natt har kräkts och var väldigt kall på morgonen, så ringde jag sjukvårdrådgivningen när tempen hade tagits och hon tyckte inte att han skulle ha så låg, och att jag skulle ringa barn igen. Men jag känner att jag blev så illa bemött igår, så jag känner mig mest som en hispig mamma... Idag på morgonen fick jag väcka honom vid 9 då hade han sovit hela natten sedan halv åtta igår... Han satt i mitt knä och höll på att somna.

Vid lunch hade han fått i sig mellan en halv och en deciliter gröt och kanske femton makaroner och lite nyponsoppa. Han hade även ca 36 grader, (men är fortfarande ganska vit på läpparna), så jag la honom en stund, så får vi se hur han mår efter lite vila.

Ibland är det ju inte någon fördel att ha läst en hel del fysiologi... (att under 35 gr anses vara hypotermi, dvs låg kroppstemperatur. Han har nog ganska låg metabolism, dvs låg ämnesomsättning pga att han äter så lite. Den mesta kroppstemperaturen som produceras i kroppen kommer av nedbrytning av näringsämnen, och eftersom han knappt äter nåt så borde det ju vara så att kroppstemperaturen oxå sjunker. Tidigare har han ju haft feber, men den berodde väl på lunginflammationen, och nu när han fått medicin så har säkert febern sjunkit och då visar sig näringsbristen i form av låg kroppstemperatur. Han rör sig ju inte så mkt heller, vilket oxå ger en högre kroppstemp annars. Slöhet är oxå förknippat med låg temp, och sjunker den mer kan man förstås falla i koma osv, men då är det ju mer om man tex hamnar i iskallt vatten en längre tid och blir rejält nedkyld.) Dessutom tycker jag att han har varit sjuk så länge - och han är verkligen inte sig lik, när han är vaken är han ledsen (jag som nästan aldrig hört honom gråta...) eller vill sova. Dessutom har jag en mamma som dog i lunginflammation (nu är jag i och för sig inte så orolig för lunginflammationen utan mer för att han får i sig för lite vätksa/näring). Dessutom är jag mamma... Men imorgon har vi en tid på barn (för nacken - det är en rutinerad barnläkare) så om han inte blir sämre så väntar jag till dess tror jag... Nu hade ju trots allt tempen stigit lite och han har varit lite vaken, fått i sig lite och är inte helt apartisk.

Anders är i Malmö idag oxå. Kankse ska jag rida ikväll - vi får se hur det går med Limpan och hur mitt knä känns.

Hoppas att ni mår bra - det verkar vara många sjuka i stugorna nu! Kram
      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback