Fortsätt äta choklad

Jag hittade denna information i senaste numret av Hälsa (jag har visserligen skrivit om choklad tidigare, men det tål att upprepas! Sluta inte äta choklad!):

Det gäller framför allt mörk choklad som smakar lite bitter (då har man inte tilsatt ett basiskt ämne som gör
att en del antioxidanter försvinner).
Detta finns i choklad:
- mineraler (koppar och magnesium)
- fett( mest mättad fettsyror, stearinsyran dominerar och den höjer inte blodets kolesterolhalt. Mörk choklad tycks vara positiv för hjärtat och blodkärlen, och sänker blodtrycket (trots fettet).
- antioxidanter - typerna av antioxidanterna i choklad kan man även hitta i rött vin och te. Antioxidanter är skyddsämnen för kroppens celler - risken för hjärt- kärlsjukdomar och vissa cancerformer minskar, samt anses det vara bra för huden och hjärnan.
- koffein; små mängder som gör oss piggare och stimulerade.

Numera finns det kosttillskott med chokladens antioxidanter...

Tja vem vågar sluta äta choklad? När man blir gladare, det har kärlvidgande effekt, ökar blodtillförseln till könsorganen, man blir gladare, får friskare hjärta, sänk blodtryck och motverkar åderförkalkning, dessutom får slätare hud och bättre tankeföråga! Jag vågar inte!

(Det står i och för sig att man inte ska äta så mycket - två rutor räcker...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback