påskafton

Dagen började i sökrutan. Lite snö och blåst - och faktiskt lite sol. Men Kenzo gick hyfsat. Vi grillade och fikade och sedan åkte jag till Moheda - farmor och farfar hade hämtat barnen, Anders åkte till Ekö tillsammans med pappa och Humpe. Vi åt middag - gott och mycket som vanligt!

Framåt kvällen åkte vi hem. Linus har inte sovit middag, och sitter nu i mitt knä med fyra bilar som han kör runt min nacke.. Snart läggdags för honom.

Jag surfade lite, och hittade en artikel i
aftonbladet om 26åringen som mördades på en strand i Thailand. Mördaren bad om förlåtelse... Så lätt att säga. För lätt. En elev slog en annan med knytnäven i huvudet en dag, "förlåt", killen som blev slagen ville ha den andres ord på att det aldrig skulle hända igen - det kunde inte killen som slog ge... Precis som om allt blir bra, om man säger förlåt... Precis somom man kan slå - bara man säger förlåt efteråt. Mycket kan bli bra, åtminstone mycket bättre... Men en del saker kan inte förändras. På Klaras dagis vill de inte att barnen bara slänger ur sig ett förlåt, de vill att de ska höra med den andra hur det gick, bry sig lite mer. Mena det.

Det är så mycket skit som händer. I det lilla - i det stora... Elever som mår dåligt, som gör självmordsförsök, som tar amfetamin, som skär sig... Två små barn i arboga mördades i veckan, deras 23åriga mamma ligger nersövd, svårt skadad... En 26åring mördas av en okänd man på en fin strand i Thailand...

Var rädda om varandra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback