22/11; söndag

Nu står kladdkakan i ugnen:

Ingredienser

12-16 port

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.


Annars regnar det mest idag, och städas. Och en promenad i regnt. Ridturen blev inställd. Men igår tog vi en härlig tur ner i Sjödahls skog, gamla minnen väcktes till liv.

Kommentarer
Postat av: majsan

Det lät gott vi kommer gärna nästa gång det är nybakt

Kramis till er alla/Majsan

2009-11-24 @ 19:02:43
Postat av: Veronica

12-16 portioner????? Hm, det måste vara några som inte gillar kladdkaka som det räcker till då :-) Här kan vi dela en sådan på två utan problem.....

2009-12-02 @ 04:29:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback