22/11; söndag
Nu står kladdkakan i ugnen:
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Annars regnar det mest idag, och städas. Och en promenad i regnt. Ridturen blev inställd. Men igår tog vi en härlig tur ner i Sjödahls skog, gamla minnen väcktes till liv.
Ingredienser
12-16 port
100 g smör2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.Annars regnar det mest idag, och städas. Och en promenad i regnt. Ridturen blev inställd. Men igår tog vi en härlig tur ner i Sjödahls skog, gamla minnen väcktes till liv.
Kommentarer
Postat av: majsan
Det lät gott vi kommer gärna nästa gång det är nybakt
Kramis till er alla/Majsan
Postat av: Veronica
12-16 portioner????? Hm, det måste vara några som inte gillar kladdkaka som det räcker till då :-) Här kan vi dela en sådan på två utan problem.....
Trackback