22/2; måndag (chokladmuffins)
Jag stannade hemma. De varnade på TV:n på morgonen. Kanske är jag löjlig - vi får se... Detta resulterade i att jag blev rastlös - min plan följdes inte. Så jag tvättar och bakar chokladmuffins:
1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.
2. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
3. Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
Framåt eftermiddagen åker vi nog till simhallen.
150 gram smör |
2 dl socker |
2 st ägg |
1 tsk vaniljsocker |
1 dl mjölk |
3 dl vetemjöl |
2 tsk bakpulver |
4 msk kakao |
50 gram mörk choklad (70 %) |
50 gram vit choklad |
Tillagning
15 små eller 10 stora1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.
2. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
3. Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
Framåt eftermiddagen åker vi nog till simhallen.
Kommentarer
Trackback