29/11; måndag

Salta killen - tryffel från kocklandslaget
Ingredienser
250 250 g mörk choklad
1 1 dl vispgrädde
1 1 msk vaniljsocker
1 1 msk cognac
2 2 dl kokos
2 2 msk florsocker
1.5 1.5 msk havssalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Koka grädden och häll den över den finhackade chokladen.

3. Tillsätt vaniljsocker och cognac och låt tryffeln svalna i kylen till spritsbar konsistens.

4. Blanda kokos och florsocker och lägg på en plåt och rosta i ugnen på grillfunktion i ca 2-4 minuter.

5. Låt kokosen svalna och blanda därefter med saltet.

6. Spritsa eller klicka tryffeln i små högar i kokosen.

7. Rulla tryffeln i kokosen till små runda kulor.

Tips

Receptet ger ca 15 tryfflar.

Tag ut kokosen efter halva tiden och rör om för ett jämnt gyllenbrunt resultat.

Ha uppsikt över ugnen hela tiden då du rostar kokosen då den får färg väldigt fort.

 

En dag - en annan dag - ska jag nog testa detta. Jag såg det på nyhetsmorgon idag.

Idag har vi för övrigt varit en runda hos hästen, som var pigg. Linus red en runda barbacka. Vi har letat tjocka ridstövlar och ridvantar till K. Varit ute och åkt pulka. Och K fick stanna hemma idag - hon har ju varit pigg sedan hon kräkte i går natt. Men för att vara på den säkra sidan så fick hon vara hemma. Knät verkar hyfsat bra oxå. Men nu värker mitt huvud. Men jag ska titta på våra vänners liv innan jag ska krypa ner i sängen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback