12/3; lördag

Vad har vi köpt - en Pomelo...
Googlade och hittade det här:
Man brukar säga att pomelo är en familjefrukt. Man skär upp det tjocka skalet i ca 3 cm breda strimlor från toppen mot botten av frukten, skalar av det till hälften, skär några jack i fruktköttet och ställer fram hela frukten på ett fat, så att var och en kan "plocka" bitar av fruktkött ungefär som man tar vindruvor från en klase. Det tjocka skalet kan kokas i sockerlag och ätas som godis eller användas i bakverk etc. Hela frukten kan kokas till marmelad.
Spännande! Annars har vi ägnat oss åt ridskola, simskola, innebandymatch (där A gjorde 2 mål!), vi har även hunnit titta på lite möbler, gått en liten runda med hundarna, suttit i soffan en stund. Men Nu är det mat ropar Anders. Ikväll blir det melodifestival - glitter och glamour, men inte soffan där blir det mjukiskläder...

Kommentarer
Postat av: anna

Hej! Kul att ni kopt en pomale. Vi har tva pomale-trad. Ett underbart trad. Bilals favorit. Just nu blommar det ena. Luktar underbart. Och frukten ar god. Se till att ta bort den sega hinnan runt klyftorna innan ni ater. Nar ni kommer hit kan ni plocka era egna pomale direkt fran tradet och ata. Farskare gar ej att fa.

2011-03-15 @ 07:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback