6/3; söndag

Nu sitter jag i soffan. Det är väl första gången idag som jag sitter... Och nu ska jag sitta här resten av kvällen. Det har varit en hel del sammandragningar, till följd av att jag har stollat runt?! Det började med tennis för barnen och mig i gympasalen. Där kom Linus första bryt. Han ville ingenting. Och jag vill så gärna att han ska prova i alla fall. Efter mycket tjat, hårda ord och en del tårar från Linus spelade han några bollar - mamma blir glad. Vi åkte hem och jag fixade med hundarna på trappen i vårsolen. Klippte klor och päls och kammade. Pappa och Marianne kom och hjälpte oss i vardagsrummet. Det kommer bli bra. Jag tömde vårt stora ekskåp som har rymt allt från pussel, spel, pärlor, kameror och tejp, till servetter, omslagspapper, ljus, ballonger och kort. Frågan var bara var man skulle göra av allt... En del fick komma upp på barnens rum, annat hamnade i källaren och en del i uterummet. Det som finns i uterummet funderar jag helt enkelt på att sätta upp en skylt vid vägen: "loppis"... för det blir jobbigt att ta in allt igen. En del ska in, men vi ska köpa lite nya möbler oxå är det tänkt. Nu väntar vi dock på nytt golv, och varmare väder så ska det även målas fönster osv... När jag bar upp spel och pussel på Linus rum kom nästa bryt. Han ville inte ha in det på sitt rum, och hällde ut en massa pusselbitar på golvet. Och alla sina bilar. Och det är inte en bil... Bryt ihop och kom igen. Vi tog oss igenom krisen. Ibland är det så svårt att resonera med honom. Han har varit så go och glad länge nu, men idag tog det slut. Kan det bero på de två veckorna hemma? Sjukdom? Eller är det bara trots? Det blev även ett litet bryt när hans kulle åka skridskor senare... Och ett ett när han skulle rita. Han är verkligen inte bra på att rita. Han gillar inte det heller. Och vi vill gärna att han försöker. Tränar. Nu är han trött och ligger i sin säng. Han är i slutet av sin penicillinkur nu, och vi hoppas att det blir helt bra. Att hans goda humör kommer tillbaka. Att han får må bra. Vara glad. Utvecklas. Kan höra. Vågar. Vill.
Jag har även hunnit träna lite lydnad med Stimma idag. Vårkänslor. Träningssug. Men jag har svårt att gå idag på grund av mina fogar och rättså mycket sammandragningar. I natt hade jag svårt att sova på grund av min rygg.
Igår var Klara på ridskola och sedan var Linus på simskola. Det gick bra. Sedan fick de leka i äventyrsbadet. På kvällen var grannarna här.
Och under tiden jag har skrivit det här har jag lärt mig två saker: sköldpaddor kan "spara" sperma i kroppen i flera år, och sedan få en liten bebbe. Och att noshörningars horn är gjorda av tvinnat hår...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback