26/5; torsdag med knäckig rabarberpaj

Idag var det BVCdags igen - nu vägde Liten 4700g! Helen och barnen har varit här på besök, och så har vi passat ett par extra tjejer en stund, samt klippt gräset. Jag hade en bra start, efter en stund kände jag mig stressad och irriterad, innan K och A hade kommit iväg och vi hade fått fast bilstolen i pappas bil, gett hundarna mat, gett Limpan. mig själv och hundarna frukost och lämnat Limpan på dagis - men det rättade till sig hyfsat snabbt (ibland är det lättare med logistiken när man tänker och gör själv - ja, oftast är det väl så...), och dagen har varit bra! Till fikat blev det knäckig rabarberpaj al'a Skugge, som Erik, 9 år, ville ha receptet på, så varsågod Erik:

Knäckig rabarberpaj

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då. Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig. Njut med vaniljvisp eller glass.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tackar å sonens vägnar! kram

2011-05-27 @ 13:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback