Rabarbermuffins
Idag blev det muffins:
20 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt
125 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl finskuren rabarber
2 msk socker
Ugn 200°C i 15 minuter.
Rör rumsvarmt smör och socker - för hand eller i matberedare. Vispa i ett ägg i taget. Bland i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda rabarbern med lite socker och vänd ner i smeten. Fördela i ca 20 formar.
Obs! Inte mer än 1 dessertsked i vanliga bakformar - de jäser mycket.
20 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt
125 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl finskuren rabarber
2 msk socker
Ugn 200°C i 15 minuter.
Rör rumsvarmt smör och socker - för hand eller i matberedare. Vispa i ett ägg i taget. Bland i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda rabarbern med lite socker och vänd ner i smeten. Fördela i ca 20 formar.
Obs! Inte mer än 1 dessertsked i vanliga bakformar - de jäser mycket.
Kommentarer
Trackback