19/9; päronmuffins

10-12 stora   200 grader
125 gram smör
2 1/2 dl socker (varav ev. 1 dl farinsocker)
2 ägg
1 3/4 dl fil/gräddfil/yoghurt/creme fraiche
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 päron
1 msk farinsocker
1 tsk stött kardemumma
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Slå i ägg,
ett i taget. Rör i filen. (eller vad du fördrar)
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker väl, innan
du slår det i smeten.
Stöt kardemumma, blanda med farinsocker. Skala och klyfta
päron. Rör ner klyftor i kardemummablandningen.
Häll smeten i formar, tryck ner päron.
Grädda i ca 25 minuter på 200 grader.

Vi har groteskt mycket päron - så idag blev det päronmuffins. De var goda. Vill ni ha päron får ni gärna komma och plocka! Jag har hämtat hem barnen och två grannbarn. Jag tog fram gamla matteböcker bara fört att inse att integraler, derivator och differentialekvationer har jag varit bättre på...

Kommentarer
Postat av: Linda O

Kändes nästan läskigt med de gamla mattetermerna..och lite sorgligt. Att ha kunnat men inte nu...Har i allafall varit bra på jobbet idag. Kram

2011-09-19 @ 19:51:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback