majonäs med stavmixer

Igår köpte vi en ny stavmixer och testade att göra majonäs med stavmixer - fantastiskt enkelt och gott!
1 st ägg
1 tskfransk senap
0,5 tskrödvinsvinäger
1 krm salt
peppar
1 dlmatolja

Tillagning

1. Det är viktigt att ingredienserna har samma temperatur –gärna kylskåpskallt.

2. Mät upp samtliga ingredienser i mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.

3. Ställ ner stavmixern och starta motorn. Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig. Tillsätt ev mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och krydda mera om så behövs.

4. Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet.
Håller ca en vecka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback