majonäs med stavmixer
Igår köpte vi en ny stavmixer och testade att göra majonäs med stavmixer - fantastiskt enkelt och gott!
2. Mät upp samtliga ingredienser i mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.
3. Ställ ner stavmixern och starta motorn. Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig. Tillsätt ev mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och krydda mera om så behövs.
4. Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet.
Håller ca en vecka!
1 st ägg |
1 tskfransk senap |
0,5 tskrödvinsvinäger |
1 krm salt |
peppar |
1 dlmatolja |
Tillagning
1. Det är viktigt att ingredienserna har samma temperatur –gärna kylskåpskallt.2. Mät upp samtliga ingredienser i mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.
3. Ställ ner stavmixern och starta motorn. Rör stavmixern en aning uppåt och neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig. Tillsätt ev mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och krydda mera om så behövs.
4. Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet.
Håller ca en vecka!
Kommentarer
Trackback