29/12; Lisa ösregn och argbigga, våtservetter. tomten och Anders...

Linus och jag har bubblat. Klara och Anders åker skridskor - första gången för Klara. Skridskor har aldrig varit en favorit för mig. Jag frös om fötterna, hade ont i fötterna och åkte nog mer på lädret än på de ovassa skenorna.

I torsdags var vi i Hjo och hälsade på Humpe och Hedda - hos Malins föräldrar. Malin och Malte var kvar på sjukhuset - men fick lämna det för permission på torsdagskvällen. Så förhoppningsvis är det värsta över nu.

Igår tog vi en sväng till stan för att byta lite julklappar - en söndrig puff, det tar ca 8 veckor att få en ny levererad. Och Klara hade fått skridskor - två högerfötter... Butiksbiträdet tyckte att vi skulle åka till Samarkand för vi hade köpt de på den Stadiumaffären. "Det var smidigare för dem" - men inte för oss... Jag tände direkt och tyckte "visst - men det finns ju andra sportaffärer i fortsättningen, la skridskorna under vagnen och började surt gå därifrån, Anders är lite mer diplomat och förhandlade och fick henne att kolla med dem där nere, och vi fick byta dem... Sedan gick vi till Exit för att byta kläder till Klara - jag har tidigare varit där med en tröja som tappade formen efter första tvätten. De såg det då tydligt - "men kunde inte gör något åt det...". = inga bra vibbar för den affären. Vi hade inget kvitto - för det hade de i Stockholm sagt att vi inte behövde, de hade skrivit villkor och affärsnummer på lapparna.
Hon före mig i kön höll på att dividera om byte och jag kände direkt att det inte skulle gå... Och när hon sa att "det är klart att ni behöver kvitto - vi kan ju inte veta om det varit kampanjpris osv.." så tände jag direkt och blev tvärilsk. Tårarna brann innanför ögonlocken, och jag sa vad jag tyckte om affären och att jag aldrig mer tänkte handla där, och att det inte var första gången de var osmidiga och otrevliga... Anders försökte prata med dem, men jag gick ut, och han följde efter. Vi mötte Margareta och Anna utanför och jag berättade vad som hänt. Anders gick in igen att ha sagt att jag skulle stanna utanför. Efter en stund kom han ut med pengarna. Först skulle han fått ett tillgodokvtto - men de förstod att han nog inte ville ha det och gav han pengarna. De hade ringt affären och de i Stockholm hade sagt att de inte behövde något kvitto - och det hade Växjötjejen blivit sur över - men VI hade rätt! Kunden har alltid rätt - och de tjänar inte på att få en sur kund som skriker i deras affär... (Om Anders betalade och tackade biträdet för att ha sluppit ett raseriutbrott - för det hade säkert kommit av någon annan anledning om jag inte agerat i affären - förtäljer inte storyn...)

Och så är tomtens tid förbi - åtminstone för Klara. Hon sa direkt när tomten kom in på julafton att det var Gunnar bakom masken. Jag tyckte synd om henne. Hon kunde väl få tro på den goda tomten ett tag till.

Jag, som förälder tror i alla fall på våtservetternas vara - och som människa i livet tror jag på Anders. Min bästa vän!

Idag har vi tränat sök med hundarna. Barnen fick vara hos Malin och Martin - tack! Och tack för de goda hamburgarna, och så hoppas vi att Ida smittade barnen med vattenkoppor...

Vi har haft besök av Sandra och Eric en kväll, samt Olof och Anne en annan kväll. Ikväll tar Anders och Klara med sig mat hem från stan.

Kram

Kommentarer
Postat av: Pauline

Usch det låter som att du behöver muntras upp lite! Förstår irritationen med byteskrånglet, själv har jag och Annie varit på ikea idag - igen! - för att byta ett bordsunderrede där hälften av hålen var felstansande...det visade sig vara fel även på det nya jag fick..alltså fel på alla i leveransen så nu måste vi vänta på att de skickar hem nya delar...och fira nyår vid ett vingligt bord :-(
Har du sett "elf-dansen"? om inte så kan du få dig ett gott skratt när jag & min familj dansar..
http://www.elfyourself.com/?id=1858051160
Kram på dig & Gott nytt år till hela familjen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback