magsjuka

Idag på morgonen ville verkligen inte Linus vakna. Han fick ju sin ettårsspruta igår (äntligen) och var lite gnällig i natt även om han sov (gnällde i sömnen). Vid halv elva gick jag in till honom, pratade med honom och drog upp rullgardinen osv... Men han ville inte vakna. Halv tolv tog jag upp honom, men han var helt appartisk och hade kräkt lite galla. Jag badade honom i baljan och då la han huvudet mot kanten. Sedan har han kräkt ett par gånger till. Först så tänkte jag att det kanske var sprutan - men det är nog en hederlig magsjuka...

Då kommer ju en massa frågor... - jag avbeställde en klipptid imorgon (tror inte att barnvakten vill komma hit), men hur gör man ed tex storasysters gympa ikväll? Ska hon gå ändå? Eller ska hon vara hemma. (Hon fullkomligt Älskar gympan.) Hon är ju redan på dagis - för på morgonen visste jag ju inte att Limpan skulel bli sjuk idag... Och jag skulle gå en kurs i kväll (första hjälpen för barn) - ska jag hoppa över den även om jag känner mig pigg? Hur gör ni när andra i familjen är sjuka? Man kan ju inte direkt kanske stanna hemma från jobbet - bara för att man Kanske smittar? (Förresten smittar kräksjuka Innan den brutit ut? Hittar inte info om det någonstans - bara att den kan smitta länge efteråt...) Just kräksjuka är ju inget som man önskar Någon... Jag har en riktig kräkfobi - men när barnen är sjuka blir jag bara lugn... Gilla läget. Äter vitpepparkorn. Och hoppas på det bästa!

Kram lite på avstånd - jag vill ju inte smitta er!

Kommentarer
Postat av: tomas

Man går ju till jobbet även om malin eller hedda är magsjuk så varför ställa in övriga akriviteter??

Krya på er!

2007-03-01 @ 14:52:16
Postat av: Lisa

Tack! Jag känner nog som du - är hon inte dålig så får hon gå på gympan! Och jag går nog kursen. Han verkar må hyfsat - han är trött, ligger och sover och det kommer inte så mycket de gånger han har kräkt - bara galla och saliv.

2007-03-01 @ 14:57:13
Postat av: Anna

funkar det nu ?

2007-03-01 @ 15:10:15
Postat av: Anonym

ja ! det gjorde det. Jag hade nog stannat hemma, men mest för att jag inte tycker om att vara borta från Agnes när hon är sjuk...glöm inte vätska till lillemannen, viktigt !! men det vet du säkert redan.Kram och krya på er.

2007-03-01 @ 15:11:29
Postat av: Lisa

Så sant, men om inte jag är hemma så kommer Anders vara hemma (Klara får nog gå på sin gympa i alla fall) - han har legat och sovit i stort sett hela dagen. I dag har jag bara fått i han ytterst lite nyponsoppa - han är så dålig på att dricka i vanliga fall. Såna här gånger hade man behövt sin älskade mamma för att rådfråga... Tur att ni finns!

Postat av: Anna

för ca 4 veckor sedan hade Agnes magsjuka. Eftersom jag är så nojjig så åkte vi ju klart in med henne...sen fick vi rådet att mata henne med en tesked vätska var femte minut, absolut inte mer för då kommer det upp direkt..sen skulle man nypa dom på magen för att se om det va risk föruttorkning ! går skinnet tillbaks direkt är det inga problem. Stackarn jag knep så hon nästan fick blåmärke hi hi sen har jag ju en granne (svägerska) som enl mig nästan är läkare....henne ringer jag ofta.

2007-03-01 @ 15:31:34
Postat av: Lisa

Ska man blanda något i vattnet -salt, socker? Han sover fortfarande. Det har inte kommit något sedan etttiden - han har sovit sen då...

Jag är inte speciellt nojjig, och magsjuka har vi haft förr, men inte lilleman! Och det är tur att man har "personliga" läkare - tidigare min mamma och Marianne - nu endast Marianne!

Kram

2007-03-01 @ 16:04:21
URL: http://flisas.blogg.se
Postat av: Anna

vi blev rek att precis som du skriver göra en blandning på salt/socker/vatten eller vanligt kallt svart te, det motverkar illamåendet enl doktorn.

Hoppas kvällen/natten varit lugn och att han mår bättre ! kram på er

2007-03-02 @ 09:58:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback