16/12; fredag

Min man har en ängels tålamod. På natten. I mörkret - när mitt för länge sedan har tagit slut. Igår kväll bestämde han sig - utan min vetskap, att i natt är natten då Sigge inte ska snutta på sin mamma hela natten. Jag skulle kunna låta honom göra det, bara jag får sova. jag är rädd om min nattsömn. jag blir ingen bra mamma när jag inte får sova... Men å andra sidan sover jag ju inte bra när han snuttar hela natten... Sigge skrek vid 10, men somnade om själv. Vaknade sedan vid halv elva, och då hade Anders visst bestämt sig - jag gillar ju att älta, bestämma oss, ha en strategi - har man bestämt sig så får det ju liksom vara så, det finns ingen återvändo, vi är ju hundmänniskor och vet att man ska fullfölja sina beslut, får leva med dem liksom... Efter många, långa minuter hade Sigge somnat om. 1-0 till Anders! Otaliga gånger ville jag be honom lägga Sigge hos mig. Men jag höll tyst. Han vakande en gång till. Skrek, men Anders var uthållig. Och när Sigge återigen hade somnat, försökte Anders smyga över det knarrande golvet (istället som jag ville skrika åt honom ta genvägen över sängen), och då vakande Sigge igen... Börja om. Jag ville ge tips. Jag ville lägga mig i. Ville ge mig. Ge bröstet. Och säga att jag höll på att få mjölkstockning - men det var liksom inte läge... Sigge somnade om. Anders lyckades ta sig till sängen. 2-0. Vid fem vakande Sigge igen - då höll bröstet på att spricka. Jag gav honom mat, och han somnade om. Lyckades sova vidare när Anders klocka ringde vid 6.20 (tennismatch hägrade), och när min klocka ringde (7.00 - Klara skulle vakna) och vid 7.01 när Anders ringde för att väcka Klara, och 7.02 när Klaras klocka ringde och 7.30 när Linus kom in - han sov faktiskt hela tiden jag sa hejdå till klara, småpratade med Linus, tittade på julkalender och nyheter - enda tills typ halv 9! Trots två hyfsat långa skrikstunder i natt, så känner jag mig vid gott mod, kanske kan vi få Sigge att sova på nätterna?, och hyfsat utvilad - tack Anders! tack för ditt tålamod och din beslutsamhet.
I kväll är det julfest med jobbet. Imorgon väntar tidig ridning för mig, sedan Klaras ridning och flyttning av Henke med familj, och tennisturnering för K i Ljungby!
Jag har städat - jag önskar att jag var lite pysslig... Men jag åtminstone hängt upp julgardiner i köket - kankse ingen direkt Carl Larsson jul. Men jul kommer det att bli. Anders gjorde en julskinka igår. Förra lördagsnatten beställde vi julklappar på nätet, och nu rullar de in... Det kommer bli jul i år oxå, trots att regnet öser ner idag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback