15/1; lördag

15 januari. Jag minns flera 15:e januari.
2006: Linus föddes. Jag var i affären och det knäppte till och låste sig flera gånger. La mig och vilade lite när jag kom hem. Och sedan skulle jag fixa semmelbullarna till goda vänner som skulle komma. Vispade grädde och kände att det kändes konstigt så jag gick till trappan och skulle ropa upp till Anders på skoj att det nog var på G. I skriket gick vattnet och det knackade på dörren. Skrattande öppnade jag och trebarnfamiljen kom in medan vattnet rann... Mamman påpekade snabbt att det var typ 2-3 minuter mellan värkarna - men jag minns Klaras förlossning som tog evigheter, så jag var lugn... - men gick och ringde i alla fall. Vi var välkomna direkt. Mamma kallades in. Gästerna fikade nog färdigt, vi packade väskan och åkte. I snömodd. Anders har berättat att han körde snabbt - det kändes det inte som... Han födde typ två timmar senare.
2007: stormen Per satte stopp för gäster att komma till kalaset. Några kom, och fick bland annat se en björk trilla i trädgården där vi satt i uterummet. Fullt med träd på vägen.
2009: Var vi på en varm strand i Thailand och jag blev stucken av en Lejonfisk... Och tillbringade kvällen på sjukhus, fick två sprutor och annan medicin. Olof och Anne fick ta hand om födelsedagsmiddagen.
Igår kväll firade vi med bästaste Perssons. Idag fortsätter det med lite släkt - krya på dig farmor, så får vi fira en dag till. Och imorgon blir det kalas för Linus dagiskompisar. Klara och jag har tillbringat morgonen i stallet. Handlat. Nu är det vinterstudion inne för mig och Anders och Klara fixar sin egen ute. Det snöar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback