27/5; söndag


Mors dag. En dag i saknadens tecken. Jag påminns om det som jag en gång tog för givet. Mamma. Älskad - saknad. Var rädd om dem som du älskar. En dag då jag önskar att jag kunde åka till min mamma, ge henne en present och en kram - och tala om hur mycket hon betyder för mig, för oss. Istället får vi tända ett ljus, viska några ord, fälla en tår och minnas henne. Istället för att gå på kyrkogården och höra Linus säga "nu pratar vi om mormor" - skulle jag vilja höra "nu pratar vi med mormor". Vi plockar blommor och sätter på hennes grav. Vilda blommor. Mamma ville alltid att jag skulle plocka blommor - hon visste att jag tyckte det var tråkigt... Idag gör jag det gärna för henne. Vi gick till gammelmormor. Hon som har förlorat den som hon födde.
Idag är det mammornas dag. Min dag och alla andra mammors dag. Det är en dag för oss som är priviligierade med att få vara mammor. Vi som fått uppleva det som tyvärr inte är en självklarhet för alla. Det finns de som tycker att det är jobbigt att åka till sina mammor - som beklagar sig. Jag skulle inte göra något hellre... Jag vet att alla har olika öden. Att alla mammor inte är bra mammor.
Jag behöver ingen blomma idag - men vid frukostbordet stod det en bukett och tre trisslotter och en fin lapp med ord som inte alla får höra från någon - det är kvinnorna som kämpar och mammorna som har förlorat det som är viktigast för dem som behöver dem idag. Det är på dem jag tänker lite extra på idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback